Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2008 15:27 - 100-ТЕ ДНИ НА БОЙКО БОРИСОВ
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 2738 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 13.03.2008 11:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Бойко Борисов отхвърли зад гърба си първите 100 дни от управлението си на София. Бра-во! And so What? След скромна, но много работеща предизборна кампания, градоначалникът победоносно влезе за втори мандат в общината с много обещания и надежди. На бял кон той, на бели кобили съветниците му. Какво обаче успя да изпълни?

            Първите 100 дни от втория мандат на любимия на цял един народ кмет ясно показват, че с тези темпове София няма да се превърне скоро в европейска столица. Е, ако събори Кремиковци и на тяхно място издигне дубайски оазис, може и да се получи. Всъщност дните на Борисов не са 100, а 800, което е установен "държавен стандарт" нещата да в един град да потръгнат. Евентуално. Преди сто дни генералът победи с обещания за по чиста, спокойна и уредена София, с по-малко престъпност, кучета и дупки и ограничаване на задръстванията. Да живее популизмът. Шегувам се.

            Оказа се обаче че 100-те дни са недостатъчни да се решат проблемите. Трудно е. А работата е много. Сняг валя, БСП-то се зъби, Костов чака в засада. И други врагове сегиз тогиз надигат глава. И вой. Джордж Буш дойде и си отиде. От време на време, някой реши да се жени и кметът кумува. А освен като кмет, работи и като водещ в сутрешния блок на БТВ. Не е лесно. Вие какво си мислите?

            Освен, че гласно се закани да забрани левия завой на "Опълченска" и "Тодор Александров”, други решения за трафика поне за сега няма. Ще трябва да почакаме. Той как чака сума ти време, докато стане кмет на кметовете? Нека не бъдем нахални чак толкова. За съжаление колите, които висят в задръстванията, са свързани с втория проблем - за чистотата, тъй като са един от основните замърсители на столицата. Носят се слухове, че на гражданите щели да бъдат раздавани противогази, та хем да не се тровят от мръсния въздух, хем да не могат да пищят, че нещо не им е наред.

            В тия сто дни заработи и нов концесионер по чистотата, който обеща града да е чист. Да ние честит. Кога ще го видим с Бентли? Ролс Ройс? Че някак не е гот концесионер, занимаващ се с боклука на София, да се лашка в н’екви скапани мерцедеси. Да не е някакъв обикновен бандюга! Изневиделица обаче той, концесионерът ултимативно поиска 110 милиона лева повече, за да чисти нещо друго освен центъра. Ушна кал? Лоши кредити? Не се знае. Класифицирана информация.

            Не се реши и проблема със сигурността. Оказа се, че още имало уши за рязане. Скоро хората без уши ще станат повече от тия с уши и ще трябва да се променя лозУнга на София: растат с уши, стареят без уши. Или нещо подобно. Ще се направи конкурс, все някой ще го измисли както си трябва.

            На всичкото отгоре през последните месеци битовата престъпност се увеличи. Крадат си хората и не им пука. Ами то, Бойко се занимава с парламентарни избори, Румен Петков се занимава с пиене, няма кой. Това с престъпността основно е проблем на МВР, но кмета си има общинска полиция, която за момента не е ясно какво точно върши. Само да не се окаже, че и тия, общинските полицаи, хващат джамбазите, пък после ги пускат. Че тази плоча вече се изтърка и взе да прескача. Като казвам “прескача” се сещам, че той и кмета прескача огради на кортове за тенис в работно време, ама хайде да не издребнявам чак толкова.

            За стоте си дни Борисов реши едва няколко неща. Той НЕ уволни зам. кмета по образованието Йорданка Фандъкова, която успя да предизвика гнева на всяка настояща и потенциална майка след провала на онлайн записването на децата в детските градини. Ама разбира се, тя не е виновна. Тя си мисли, че компютърът е вид мебел, а не средство за работа. Какво остава за сложни думички като “он лайн”, интернет”, “сървър” и други такива, дошли от част на света, където не разбират български.

            За сметка на това Бойко Борисов уволни шефа на инспектората Гален Ганчев, но без да каже за какво. Има си тайни, човекът, нещо като “Маги малки тайни”.

            Хаос настъпи и в общинския съвет – през първите месеци от годината той не заседава повече от 40 дни. Ма, не са малко, бе, какво толкова? Хайде сега заядливците да почнат да обясняват, че има събота, неделя, празници и други видове почивни дни. Така е. Ама и не е така.

            Първоначално, съветът не работи, защото кметът не беше в страната. После – защото кметът пак не беше страната. Ей, как го е измислил бе-е-е. Ама отвсякъде е готов за премиер. В Русия съм, в Русия съм... И всичко е наред.

            Крайният резултат – на заседанието от 28 февруари имаше 40 точки в дневния ред или казано по друг начин, на всяка точка й се полагаха по 6 минути. В резултат на всичко това, бюджетът отиде (на майка си в дивия, казано на невъзпитан език) за приемане на 6 март, а с него и част от наредбата за местните данъци. За да бъдела законна наредбата, бе “спрян часовникът". Беше обявено, че 6 март е всъщност на 28 февруари. Така се оказа че  февруари има повече от 35 дни, защото мнозинството го реши. Кметът по време на заседанието цъкаше смс след смс. Сигурно е пращал любовни послания на някое гадже. Моля? Не е вярно! Кметът пишеше смси на отговорни хора в Брюксел, в ЦРУ, ФБР... Или на Цецо да му донесе кафе. Цецо, хайде по-бързо бе, майна! Свърши и ти някаква работа, по дяволите! Легендата не ни съобщава повече. Засега.

            Сто дни са нищо работа, но  с този темп на действие може би и сто години няма да стигнат, за да добие градът образа на истинска, чиста и приветлива европейска столица под вещото ръководство на нашия незаменим любим генерал.

            Хубавото е, че ще наблюдаваме какво ще се случи.

            Лошото е, че ще участваме.

            Какво да се  направи ли?

            Да се мисли повече, когато му дойде времето.

            Благодаря за вниманието.

           




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. buboleche - аз не че го защитавам ,но
12.03.2008 15:35
няма човек който за 100, 1000 или 10000 дни да оправи София, България или дори село Голяма паланка, примерно, щото и то се намира в Бг , където всичко е сбъркано. ;) :))
цитирай
2. chara - само да вметна
12.03.2008 15:55
новия концесионер по почистването не го мисли:-)
вЕрвай ми:-)
ежедневно минавам покрай офисите му на хан Аспарух:-)))
а това за мисленето - не разчитай:-)
напоследък ми се струва, че мислещите останаха малко:-)))
защото си е по-лесно, по-неангажиращо, някак...
цитирай
3. gothic - Янч, то добре, ама това, последн...
12.03.2008 16:05
Янч, то добре, ама това, последното(мисленето, не вниманието), на сума ти народ се отдава само и единствено след мнооого голям напън. И често в неправилна посока.....
цитирай
4. malkotokuche - Той не може да я оправи...
12.03.2008 16:14
Той не може да оправи София не защото дните му са малко, а просто защото е некомпетентен.
цитирай
5. sowhat - нда а на янчев
12.03.2008 16:16
зъбите са му големи...
цитирай
6. ianchefff - м. куче,
12.03.2008 16:16
именно.
Но никой не е компетентен по всичко.
Значи и тия около него са същите.
Или просто не им се занимава.
цитирай
7. ianchefff - а пък
12.03.2008 16:17
совхат е от Тутракан.
цитирай
8. анонимен - Янчеффф ,
12.03.2008 16:18
както казва мой приятел , споделеното нещастие е половин нещастие.
Дано ти олекне ...
цитирай
9. buboleche - то компетентни няма.
12.03.2008 16:23
компетентните гледат да си направят някакъв техен си бизнес и се държат далеч от политиката. а некомпетентните стават кметове , депутати и прочие.
цитирай
10. malkotokuche - на тези около него им се краде
12.03.2008 17:56
на тези около него им се краде, това е основната причина, поради която столицата е зле. иначе пари има. а и топлата вода не я измислят те.
цитирай
11. ianchefff - малкотокуцхе,
12.03.2008 18:02
топлата вода не са я измислили те, но се опитват да я открият.
И да ни го пробутат като свършена работа.
цитирай
12. sparhawk - хмм
13.03.2008 11:44
как да я оправи, при положение, че града нараства постоянно, а държавата отпуща все един и същи бюджет. Някакси е много лесно да кажеш - кмета е виновен. Кмета си има трески за дялане и често е неадекватен, но в случая със София нещата са доста сложни и не мисля, че ако някой от другите кандидати беше спечелил щеше да има разлика. Докато провинцията е оставена да умира и хората идват тук да си търсят хляба, града ще е мръсен и неуреден.
цитирай
13. gantree - lol
13.03.2008 13:42
хохохо :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4652062
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930