Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2008 15:57 - Предизвестена смърт
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 19506 Коментари: 109 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Когато споделя с някой червен симпатизант, че при всяко управление на БСП държавата получава поредната си национална катастрофа, бивам обвиняван в черногледство, неразбиране на проблемите, в костовизъм и други страшни престъпления срещу човечеството и в частност срещу България и нейният славен народ. Колапсът, който пристига в края на всяко едно червено управление винаги е определян като оздравителен процес или като наследство от предходни правителства и т.н. Хитро. Ама как само са го измислили, а? И когато кажеш, че това е поредното държавно самоубийство, водещо към тотално унищожение, казват ти, че си костовист. Мерси.

            Когато припомням зимата на Луканов ми се казва, че той бил отличен икономист, някой друг прецакал нещата, Запада, капитализма и марсианците. Тия, сините марсианци. Червените са от наште.

            Стане ли дума за Беров, оправданието е, че там имало и сини министри, даже май самият Костов бил и той там. И най-вече той бил виновен, защото със свръхестествени сили внушавал лоши неща на цялото правителство и то правело дивотии, ама не нарочно, а заради него. Заради Костов.

            За Виденов оправданието винаги е било, че пак Костов бил вдигнал лихвата на 70 и не знам си колко % и затова банките по Виденово били фалирали. Оттам идва и лафа: “Ще ти се оправи банката, ама на Виденово лято…” Той, Жан, не искал, той се борел, ама те фалирали, понеже злият Костов бил вдигнал лихвата на времето.

            Като попитам, ама той, Виденов, нали беше премиер, не е ли можел да намали лихвата, не е ли можел да се намеси по някакъв начин ми се казва, че Костов е виновен. Логика, достойна за холивудски филм продължение на “Красив ум”. “О, спи ли Спилбърг, о, Спилбърг не види ли…” Извинете, просто не се стърпявам да перифразирам титанката на словото и телевизията Васа Ганчева, известна с това, че спи с котки.

            Понякога си приказвам, че при Луканов имаше режим на тока. Имаше недостиг на мляко, ставахме в пет часа сутринта, за да си купим прясно мляко в найлонови торбички, някой сигурно не знае за какво говоря, но едно време млякото се продаваше в найлонови торбички... Не бил виновен Луканов. Виновни са други. Обикновено те вече не са живи и до последно са пречели на добрия Андрей, който се борил със зъби и нокти у нас и в Москва за възхода на българския народ. Или поне на част от него.

            От време на време си спомням кога се появиха т.нар. “борци” и всичко следващо след тях… Ами при Луканов и след това и при Беров. Обаче винаги се намира някой, който да ми заяви, че СДС било пълно с ченгета и да си затварям устата. Как да говориш с такива хора?

            На една директорка на голяма фирма и откраднали колата барабар с всички куфари, кредитни карти, дрехи и подаръци. Тя, милата, пристигала от чужбина. Била там за няколко седмици. През това време и изтекла застраховката на колата. За да се поднови, тя трябвало да бъде в България за да подпише. Е, не била в България. Родината на Луканов, Беров и Виденов. И отиват нейните хора да я вземат от летището, по пътя спират за малко някъде и колата изчезва. И това се случва преди година, две… Тя си искала само картите, но цената била десетина хиляди… Такива неща.

            Когато заговоря за хиперинфлацията ми се казва, че пак бил виновен Костов, понеже вдигнал лихвата, онази 70 и няколко %-на лихва, банките фалирали (заради него) и дошла хиперинфлацията (пак заради него). И хората били ограбени заради него. За-ра-ди Кос-тов заплатите им станали няколко долара! Заради Костов хората излезли на барикадите, свирели с пиано по улиците и пречели на влюбените да се срещат. Ама всичко това било заради Костов.

            Когато съм в настроение подхващам темата за НАТО и Евросъюза, за това че правителството на Костов положи основите и прокара пътя за членството на България и нейния славен народ в тези институции. В същото време Гоце, пардон господин президенто, вдигаше митинги срещу НАТО. Не било вярно. Всяко следващо правителство, че и тези преди това на Костов също били работели за тази кауза. Като попитам как правителството на Виденов е работило за НАТО ми се казва, че в СДС имало много ченгета, да си мълча.

            Костов бил виновен и затова че продал Кремиковци за 1 лев или долар. Мръсник. Обяснявам, че Кремиковци е имал дълг към 200 милиона долара и че е нормално да бъде продаден без пари. Не! Не било така. Добре бе, как е тогава? В СДС имаше много ченгета… Е, на това му се вика изместване на темата. За БГА Балкан, абсолютно същата драма. Завършваща с констатацията, че в СДС имало много ченгета и че Костов бил най-корумпиран.

            Когато се осмеля да кажа, че за 18 години преход СДС е управлявало държавата само около 6 години, а през останалото време правителствата са били на БСП или доминирани от БСП ми се казва, че Костов е окрал държавата и точка. Ама точка, голяма колкото град Москва най-малко.

            А какво става днес?

            Днес?

            Днес всичко е наред.

            Има оздравителни процеси в някои министерства, вече сме в НАТО и Евросъюза.

              Е, чат пат излизат дискове (СРС-та), ама обикновено изгръмяват бушони, по-низши чиновници, които се чувстват обидени някому.

            Чат пат някой бива застрелван, но заради скандали с жена си, любовницата или съсед-пияница. Битови проблеми. Нищо особено.

             Чат пат стават и поръчкови убийства, но те са поръчани от Костов, за да дестабилизира правителството и да се върне на бял кон със светло сини лентички и тъмно синьо седло във властта. Но, разбира се, всичко се следи със СРС-та и скоро Костов ще бъде разобличен. Я на страниците на вестник “Труд”, я на “24 часа”, винаги ще се намерят достойни български медии, които да свършат тази толкова черна и в същото време, толкова достойна за всеки един журналист, работа.

            Чат пат от Евросъюза малко ни се карат, но със сигурност ще им мине, те явно не знаят с кого си имат работа. Те се пребориха със злия Костов, с един Евросъюз ли няма да се преборят?

            Чат пат си мисля, че има нещо сбъркано в тази държава и в този народ.

            Чат пат се събуждам с мисълта, че предстои още една национална катастрофа и се надявам да сънувам.

            Защото смъртта на правителството е предизвестена, по един или друг начин, заради всичко изброено дотук. Защото има точно още толкова, което не споменах. И още толкова.

            И понеже все ме упрекват, че не предлагам нищо, а само критикувам, което не е вярно, пак предлагам:

            1. Оставка на правителството.

            2. Нови избори.





Тагове:   смърт,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - И после какво?
08.04.2008 16:08
?
цитирай
2. ianchefff - оставка,
08.04.2008 16:12
нови избори,
ново правителство.
Ако се дъни пак оставка,
нови избори,
ново правителство.
Както е в нормалните държави.
И т.н.
цитирай
3. bamby13 - ЯнчеФФФ, къде е гражданската ти съвест?!?!?!
08.04.2008 16:12
как искаш ти, с такЪви деструктивни и подмолни лумпенизирани еуементи като теб да има напредък? Как така оставка, как така нови избори? Ама ха! вЕра требва да имаш, ще се оправят работИте, в телевизията го казаха, те в телевизията като кажат нещо -знаят. И ако искаш да знаеш, Костов не е вегетарианец, а людоед.И е виновен и за земното притегляне, както и за наводненията и слънчевото затъмнение. А правителството е добро, но хората по места, разни дребни болтчета го съботират,а кой мислиш им плаща да пакостят? А, кой?
цитирай
4. chara - и след изборите какво:-)
08.04.2008 16:17
отново същото ли ...
има нещо, което липсва в пъзела
дори и да сменим управляващите, новите какво ще предложат?
мисълта ми е, че няма национален приоритет или доктрина, перспектива, транзит, метаидея - както щеш го наречи, за поне 30-40 години напред!
няма!
и още нещо, което липсва - законодателно ограничение на употребата/злоупотребата с властта
цитирай
5. krotalka - Браво Янчев!!!!
08.04.2008 16:17
Чудесна статя. Те открай време БСП-арите, са майстори да обръщат нещата. Царе са в това. Тълкуват всичко така, както Дявола чете Евангелието. Подписвам се с две ръце под твойте предложения!
Стахувам се само, че много хора ще кажат, "Няма за кого да гласувам, всички са маскари" и ще "отидат за гъби"!
цитирай
6. анонимен - Абе тоя филм не го ли гледахме вече
08.04.2008 16:20
откакто другаря Янко гледаше тъжно през големите лупи, като му секвестираха царството, та докато изпод щитовете на полицейските кохорти (движещи се на прибежки и припълзявания) се чуваше немощно: "Къде си вярна ти любов народна!?!?"
И защо мислиш, че новите избори ще бъдат "по-правилни"?
цитирай
7. gantree - :))
08.04.2008 16:23
Аргументът за Буш и "лошите американци" си пропуснал. Ако бях на мястото на Томас, щях определено да ти се разсърдя за този съществен пропуск.
цитирай
8. ianchefff - gan,
08.04.2008 16:26
моля за извинение.
Отивам да изпуша една цигара.
Ще ми подейства оздравително, нали е модерно в последно време...
И вече няма да допускам такива грешки.
;-)
цитирай
9. gothic - Ган ми взе думите от устата. Накъде ...
08.04.2008 16:32
Ган ми взе думите от устата. Накъде без империалистическия заговор срещу подкрепяното от широките народни маси правителство. И този Костов, ах този Костооооов! Гоце, Станишката и компания през ден трябва да се редуват да го черпят, щото техните фенчета непрекъснато си бършат ръчичиките в него. Почти като в стария виц "...а вие защо биете негрите?" Янч, както винаги си на ниво :)))
цитирай
10. ianchefff - от друга страна,
08.04.2008 16:34
не че се оправдавам, ама Буш и лошите американци са включени в "Запада, капитализма и марсианците".
;-)
цитирай
11. cornflower - браво Янчев!
08.04.2008 16:39
...както е в нормалните държави!
цитирай
12. gantree - @
08.04.2008 16:40
Ееей, и в затвора ще ме вкарате! Нищо не съм взел на Готик, кълна се! :)))

Значи, постинг без да се споменава в него за лошите американци и за големия им провал във Виетнам и в Ирак не е постинг. Как да каже човек добра дума сега, а? А?
цитирай
13. gothic - Леле Гааааан! Прощавай, брат!!! Да ...
08.04.2008 16:46
Леле Гааааан! Прощавай, брат!!! Да не си помисли, че те обвинявам в нещо? Мислиме еднакво, ама какво да направя, като червенотиквеничковчетата знаят само една песен? К'ва мотивация да имам да си разширявам репертоара при такава ниска топка, а? :)))
цитирай
14. gantree - :))
08.04.2008 16:51
:PP
цитирай
15. анонимен - Eh, kolko maka ima po tozi svjat....
08.04.2008 16:52
Sega razbrah za6to deviza ti e live for nothing.....:-)
цитирай
16. анонимен - За кризата и скандалите в МВР е виновен... Иван Костов
08.04.2008 16:58
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=137965&srcpos=1
цитирай
17. gantree - упссс
08.04.2008 17:03
Току-що съобщиха в новините по радиото, че Петков си е депозирал оставката!!!
цитирай
18. ianchefff - gan,
08.04.2008 17:05
т'ва майтап ли е?
Или
той си я депозира,
ама никой няма да я парафира?
Ебаси, чак и на рима го докарАх...
:)))))
цитирай
19. patilan - И аз предлагам!!!
08.04.2008 17:10
Предлагам ВСИЧКИ да гласуваме за БСП на следващите избори.
Статистически погледнато, им трябва не повече от 10 години за да доведат страната до БАНКРУТ. Ако имаме късмет, ще измрат достатъчно червени бабички (някои от които са на по 20-30 години, за голямо съжаление), за да не могат БСП да си вземат поне 3-4 мандата. Това ще са досаттъчно време, за да тръгне страната по по-нормален курс.

Защо ще си кажете, предлагам толкова болезнено решение?

Много просто, хората все още си въобразяват, че някакви си политици са им виновни за положението. За голямо съжаление, хората от които зависи най-много, а имено младите и 'бачкаторите', живеят с накаква илюзия, че някой друг трябва да им свърши работата и да ги изведе от този преход. С две думи са си завряли ръцете в г**а.
Изваждат ги само когато трябва да почоплят малко семки на изборният ден, и за да подраскат в блоговете...

цитирай
20. ianchefff - patilan,
08.04.2008 17:17
интересно, интересно,
хм...
:))
цитирай
21. sowhat - янч.
08.04.2008 17:25
абсолютно си прав. обаче :
правителството не чете блогове

и
после чудя се
докога ще сме мърша?
цитирай
22. ianchefff - бро,
08.04.2008 17:30
ми той, поетът го е казал преди еди колко си години бре:

"Не сме народ! Не сме народ, а мърша!
Туй ще кажа и ще свърша!"

Ще свърши не в сексуалния смисъл.
Нещо такова.
:))))
цитирай
23. thomas - @gantree
08.04.2008 17:32
Надобряваш... Само че не уцели съвсем. Нямаше да говоря за ролята на американците, а за това на кой тук са му изтрябвали - те и НАТО. Поне аз не познавам нито един човек, който да се радва, че сме членове на НАТО - ако вие познавате лично Паси и той се радва, това е друга тема...

Та това ми беше и първата забележка към Янчев... Костов ни бил вкарал в НАТО - ама спокойно, никой не го оспорва! Ама именно това му е едно от големите престъпления.

А я сега да се преместим при БГА Балкан... Какво общо има продажбата му с БСП, че не разбрах? Нали Костовия приближен и настоящ блогър Мистър 10% беше точно едно от главните действащи лица по тази приватизация?!

За Кремиковци - само напалм ще оправи този проблем, но засега не виждам някой готов да го реши по този начин...

А за убийствата... хрумването, че са по поръчка на Костов, не ме беше осенило досега. Или е защото си режисьор, или просто си по-навътре в нещата около Костов.

Виж, за предстоятаща катастрофа си прав - ще я има, неизбежна е. Единственото хубаво за теб е, че този път няма да е по времето на Костов. Просто защото такова време повече няма да има, ако ще и Станишев, Петков, Първанов, Борисов, Сакскобургготски и Доган да излязат на площад Батенберг и си направят синхронно харакири, като преди смъртта си дружно извикат "Само Костов може да спаси България".

Не вярвам предлагания от теб лек от две точки да свърши работа. То е като да се надяваш, че бъгливата ти инсталация на Windows ще се оправи от непрекъснато рестартиране.
цитирай
24. goliam - Тоапа thomas така да ми хареса тоя ...
08.04.2008 17:55
Тоапа thomas така да ми хареса тоя път , особенно с инсталацията на Windows , не само няма да се оправи с рестартиране , ами съвсем ще се сбъгяса . Я да си налягаме парцалките , вместо да се пънем пак с предсрочни избори , малко ли ви са редовните ?
цитирай
25. alexbg - Ето ти още едно мнение
08.04.2008 18:00
http://nicodile.wordpress.com/2008/04/06/ivan-kostov/
цитирай
26. fro - Янчев,
08.04.2008 18:07
много ми харесват напъните ти да правиш политичекси анализи.
Понеже предлагаш да рушим мавзолея и правителсвото, каква гениална идея, обясни ми моля те кой предлагаш да дойде на власт, или викаш ние дай да бутаме, пък после ще му мислим ;)
цитирай
27. fire - !!!
08.04.2008 18:13
Янчев,а мислиш ли че тези,които си подготвят да вземат властта са по-стойностни от сегашните?Аз не мисля.Дори напротив.Герберите са жадни за власт и пари и ще оглозгат и последните кокали на държавата!
цитирай
28. artanis - @thomas
08.04.2008 18:14
Аз се радвам, че сме членове на НАТО.

поздрави:
цитирай
29. elensia - ХА! Кремиковци и напалм. Мечта! :)
08.04.2008 18:14
По темата - някой да забелязва как напоследък едни "новобогаташи" почнаха да излизат на светличко. Някак си ми навява асоциации с Русия...
А нали се сещате, че квото те казат, това става независимо дали са на светло или на тъмно. Просто сега им се налага да се покажат на светлина заради Европата.. Все още не съм разбрала дали това е хубаво или лошо.
цитирай
30. ianchefff - fro,
08.04.2008 18:25
никога, повтарям никога и още един път НИКОГА не съм искал мавзолеят да бъде разрушен.
И още един път: НИКОГА!
За да е ясно на всички бъдещи поколения, да им се набива като трън в очите, да ги подсеща, да питат, да се интересуват, какво по дяволите е това, за какво е било направено!!!

artanis,
аз също се радвам, че сме членове на НАТО.
И на Евросъюза...

fire,
не знам кой ще вземе властта.
Властта ще я вземе този, който събере най-много гласове.
Кратко и ясно отговарям.
Ако се осере, идват следващите.
Друг начин няма.
Ако има друг начин, нека някой да го обясни.
Е, сещам се за един начин, ама той за 45 години показа, че не става.
;-)
цитирай
31. elensia - И аз така ianchefff
08.04.2008 19:04
Ама не може толкоз години все да серат само...
Пък и все едни и същи се въртят. Преточват се от една партия в друга. И ГЕРБА сега ще ги събере при себе си.
цитирай
32. gantree - @
08.04.2008 19:20
Еей, никой не ми се върза на партенката в пет часа, жалко.
Много сте недоверчиви, ееех ...

Покорно благодаря, Томас, за оценката. Аз само заради теб обърнах внимание тук на факта, макар да знаех добре, че нямаше да говориш за американците, а за американците, тоест, че не ти трябват. Заедно с НАТО. Познавам много хора, които се радват, че сме страна-членка на НАТО и че благодарение на това никога повече руски ботуш няма да стъпи тук. А за Соломон Паси този въпрос е повече от служебно-административно естество, доколкото (и ако) може да се вярва на милиционерските приказки за "Моторболт".

Ти наричаш влизането на България в НАТО "престъпление" само по рефлекс. А като българин не можеш да не отчиташ факта, че сме почти изцяло заобиколени от съюзници, откакто сме в НАТО. Единствените съседни страни, с които България не е в близки съюзнически и приятелски отношения, са Сърбия и - за съжаление все още - Македония. Да наричаш "престъпление" това, че вече сме заобиколени от съюзнически и приятелски страни, вместо от врагове - аз това не го разбирам. Не е марксизъм, разбира се. Някакъв много по-особен вид лудост е, погледнато от моя страна.

Питаш най-невинно за БГА Балкан и общото с БСП - а кой я окраде, докара я до фалит и я вкара през 1996-та в списъка с предприятията за ликвидация? Костов и американците ли? Кой, а? А?

За Кремиковци и напалма - иди го кажи това насред Кремиковци, Сеславци и Бухово, и няма да чуем никога повече за теб. Шопите там ще ти се израдват много, толкова много :))

А на основният въпрос - оставката на Петков ли предочиташ ти лично, или оставката на цялото правителство? Питам най-приятелски.
цитирай
33. konstans1977 - Как така какво? Любимият на автора Костов идва на власт.
08.04.2008 19:25
Хвала на костов. Само циганина костов с дъщерята си наркоманка... Йееееее
цитирай
34. thomas - @gantree
08.04.2008 19:37
Ще вземе накрая да дойде горския и да ни изпъди и двамата, че си водим споровете на негова територия, ама нейсе :-)

Защо не искам НАТО и американците ли? Ами защото ни вкарват в конфликти, с които нямаме нищо общо - Афганистан, Ирак, Сърбия... Да продължавам ли? Ако беше много хубаво да си в НАТО, мислиш ли, че Швейцария и Израел нямаше да членуват там?

Престани с тия много хора, които познаваш - явно са все от едно и също кръгче всичките, няма да казвам около кого въртящо се, ще се сетиш :-)

Я ми изброй бързо трима врагове от годините преди да влезем в НАТО. И сега, ако обичаш, и трима врагове на Швейцария също. Впрочем, ако кажеш Турция, уверявам те, че те си имат нещо доста по-силно от армията, с което да си защитават интересите у нас и никакво НАТО няма да ги спре да го правят.

БСП окрало БГА Балкан? Доколкото си спомням, в средата на 90-те Балкан изпълняваше редовни полети до Йоханесбург, Банкок и Ню Йорк. Ако това е станало причина за разоряването й, защо искаш за него да е виновна някаква си партия, а не ръководството на компанията? За Al Italia днес кой е виновен? Италианските комунисти ли? А за всичките десетки сериозни авиокомпании, които фалираха или бяха погълнати през последните 7 години? Швейцарската комунистическа партия, холандската комунистическа партия, белгийската, шведската?

Обезценена или не, Балкан беше национален символ, който не трябваше да бъде оставен в ръцете на тъпи далаверджии, които да го продадат на злонамерен псевдобизнесмен.

Искаш да кажеш, че някой, освен самите работещи в Кремиковци, иска да го гледа там? Впрочем не вярвам и самите работещи да го искат, защото чувам, че редовно я карат на фотосинтеза.

Най-приятелски... не ми е симпатично това правителство. Петков - особено. И все пак и в сегашното, и в бъдещото правителство, не ние определяме министрите, нали така? Пък и честно казано не очаквам да се появят по-добри, освен ако не се приеме ширещата се в последните няколко дни идея да внесем правителство, полиция и още много други...
цитирай
35. gantree - @ thomas
08.04.2008 20:01
Абсолютна лъжа е, че ние "сме вкарани в конфликт", и ти знаеш това прекрасно. Нямаме бойни части нито в Ирак, нито в Афганистан, нито пък в Сърбия. Не знам кой те е излъгал толкова жестоко :))) А Швейцария и Израел откога са еталон, с който ние следва да се сравняваме? По какви критерии правиш сравнение между България и швейцарските кантони и между България и Израел? Специално по отношение на Израел единствената пречка за тяхното членство е, че все още имат неразрешени спорове със съседите си. Все още, и надявам се, не за дълго.

Не виждам защо "да престана" с многото хора, които познавам. Ти самият каза, че не познаваш такива, и аз само от едната пуста добронамереност ти споменавам, че има много такива хора, виждал съм ги с очите си. Не че искам да го натяквам, и знам, че ти прилошава от такива хора, но просто живеем на различни планети с теб, и сигурно затова е така.

Трима врагове отпреди НАТО, бързо - ми не знам. Помня накъде бяха локализирани Първа и Трета армия, а иначе - целият цивилизован западен свят ни беше враг преди НАТО. Сега вече са ни съюзници, а не врагове.

За БГА - бягаш от темата. Бягай, да си жив и здрав. Да ти е национален символ някаква си авиокомпания - това ми звучи леко като "да строим завод на живота" :))

За последният ми приятелски въпрос - пак бягаш от въпроса. А той беше - оставката на Петков ли предочиташ ти лично, или оставката на цялото правителство?
цитирай
36. thomas - @gantree
08.04.2008 20:42
Ти лъжеш и знаеш това прекрасно. Имахме няколко батальона в Ирак. В Афганистан мисля, че даже и днес имаме хора. Нямаме нищо общо с тези места, само си просим лошото отношение на всички араби и това да не си видим никога дълговете нито от Ирак, нито от Либия (вече даже Гоце се подписа, че се отказваме от основната част от тях покрай сестрите, доколкото си спомням).

А Швейцария на теб не ти е еталон за успешно международно поведение? Или пък Израел - за хитро международно поведение? Е, значи може и да живеем на една планета, но определено между разбиранията ни има цяла галактика разстояние. И повярвай ми, Израел никога няма да стане член на НАТО. За какво му е - той просто ще му дърпа конците.

Вчерашните проучвания показаха, че подкрепата за СДС и ДСБ е около 4.1% общо. Предполагам, че само някъде сред тези проценти може да се търсят и хора, които са почитатели на идеята за членство в НАТО... Защо им е даже и на тях - нямам идея. Хрумва ми само защо им харесва идеята - по навик: защото НАТО винаги е било противник на Съветския съюз, бог да го прости.

Не се сети за трима врагове между началото на 90-те и влизането ни в НАТО през 2006, които сега вече да са ни станали приятели, нали? И аз не можах - иначе нямаше и да те питам. Съюзници по принуда - не ми ги хвали такива съюзници. Турците да са ни съюзници ми звучи като съюз между агне и вълк - става, ама докато вълка е сит.

Къде избягах от темата БГА Балкан, че не видях? Просто ти показах какво беше авиокомпанията ни преди 1996 и какво се случи после, и кой го направи. Разбира се, особено интересно е какво е сега (и на кого е). Ако не знаеш, ще ти помогна. Всяка национална авиокомпания е национален символ. На швейцарците им фалира SwissAir, създадоха си Swiss. На италианците Al Italia им е в практически фалит от толкова години, но още не се решават да се разделят с нея. Ако летиш повече, ще разбереш защо е така.

И от последния въпрос пак не бягах. Ще се радвам Петков да си подаде оставката, но какво значение има това, след като няма да си я подаде. За цялото правителство изпитвам малко повече неохота. Не че нещо ми е мило, но знам кое ще е следващото. И нещо в него ме кара то да ми харесва още по-малко. А теб не те ли притеснява същото?
цитирай
37. thomas - @assssss
08.04.2008 20:53
За опашките... тепърва свиквай. Даже и в ЕС те са все по-често срещани, а обслужването в много области се влошава. Но друго си е като не са виновни комунистите - по-леко се понася чакането! ;-) Комунистите наистина са големи тъпаци - "лукановата" зима дойде главно от това, че тогава не пожелаха да разберат, че освобождаването на цените на стоките просто няма алтернатива при положение, че промяната на социалния модел вече е факт.

За режима на тока... днешната му цена вкарва хората в далеч по-подъл режим, при който уж имат колкото си искат, но не могат да си го позволят. От 4 цента на киловатчас преди 10-12 години днес е вече почти 15. Честито!
цитирай
38. artanis - thomas и gantree
08.04.2008 21:04
Позволете ми да се опитам да дам отговори на въпросите, които разисквате горе, в частност тези, за които пише thomas.

Афганистан - мисията е на НАТО. Жителите на Афганистан не са араби.

Ирак - мисията не е на НАТО. България е съюзник на американците.

За дълговете на Либия и Ирак - няма да видя и 1 цент от тях, така че много не ме интересува.

Швейцария - швейцарците са създали държавата си, за да запазят парите си от агресивните съседни държави, каквито Германия и Франция някога са били. За сравнение, настоящата българска държава е създадена от партизаните, които са били невъзпитани и са нямали нищо.

Израел - съвсем различна история.

За турците - не мисля, че има някаква реална заплаха за българите.

За Балкан - никога не ми е пукало и няма да имам нищо против да фалират, стига държавата да не ги избави от фалит с парите ми от данъци. За Алиталиа - ситуацията е много усложнена от дългогодишно лошо управление, синдикати и други фактори. За Суисеър имам предположение защо фалираха.

За едно нещо съм съгласен, обаче. За следващото правителство.

приятна вечер:
цитирай
39. thomas - @artanis
08.04.2008 21:11
Извинявай много, ама много важно, че жителите на Афганистан не са араби! Същественото в случая е, че са мюсюлмани, и то от най-радикалните!

За дълговете - дори и ако бяха използвани, за да си платим с тях други дългове, пак щеше да е по-добре за всички нас. Защото сега ще ги плащаме от данъците. Е, вярно че ти надали плащаш данъци в България, но все пак би трябвало да те интересува. Във всеки случай - повече от това дали данъците ще отидат за спасяването на националния ни превозвач от фалит. Защото неговата затъналост е жълти стотинки на фона на общия ни дълг.

За следващото правителство явно няма спор :-)
цитирай
40. gantree - @ thomas
08.04.2008 21:27
Томас, не ставай смешен, наистина. България не е участвала в никакви бойни действия, и думите ти няма да променят фактите. България се включи с охранителна и мироопазваща мисия СЛЕД края на войната както в Ирак, така и в Афганистан. За Сърбия гледам си се умълчал, защото там дори и на подвеждащо интерпретиране не подлежат фактите. За "лошото отношение" на арабите - тук пък директно лъжеш без дори да се притесняваш от другите, които те четат. Само благодарност за участието си е получила досега България както от арабите, живеещи у нас, така и от правителствата в Ирак.

Щвейцария е страна с доста особен статут и не, не ми е еталон за успешно поведение. Особено след стореното от тях в средата на миналия век. Израел ще стане член на НАТО толкова скоро, че дори изненадан ще останеш.

Процентите на СДС и ДСБ не разбирам защо ми ги цитираш. България стана член на НАТО по времето на едно съвсем друго мнозинство, различно от цитираните от теб партии. Помисли малко и после пак цитирай, ако ти се цитира.

За враговете отпреди НАТО, за които не съм се "сетил" - ти не можеш ли да четеш? Не можа ли да прочетеш какво съм написал, та трябва пак да го пиша?

За БГА Балкан избяга, пропускайки източването на компанията, докарването й до фалит и включването й в списъка с предприятия за ликвидация през 1996 година, по времето на управлението на Виденов. Това, което "после" се случи на авиокомпанията, беше възможно най-доброто възможно - изваждането й от списъка за ликвидация и продажбата й заедно с натрупаните огромни дългове. В противен случай въпросните огромни пари, окрадени до 1996-та щяха да бъдат покрити от държавния бюджет. Това ли е било по-доброто като решение според теб, или да?

Да се "гордееш" с авиокомпания и да се символизираш с авиокомпания е много тъпо и смешно, според мен. Не те разбирам наистина, такива емоции са ми чужди.

За последният въпрос - благодаря, най-сетне се реши да си по-конкретен. Радвам се, че предпочиташ да се махнат, и че твърдо няма да гласуваш за нито една от партиите в тройната коалиция.

Приятна вечер и от мен.
цитирай
41. alexbg - Според мен няма червени,
08.04.2008 21:29
няма сини.Партията си е само една.Всички са кадри на Държавна сигурност.Защо от 89 година са все едни и същи лицата ?Какво се е променило ? Костов,Петков,Станишев ,Стоянов , Първанов,Бонев,генерали ,мутри всички се познават и всички са свързани.Не се правете на много компетентни за политическата обстановка . Цялата държава е цирк не участвайте в него.
цитирай
42. thomas - @gantree
08.04.2008 21:49
Ставаш все по-жалък... Едно време се смеехме на съветската пропаганда, днес забелязвам, че американската с нищо не е по-добра...

Войната в Ирак ПРОДЪЛЖАВА и днес. Не е имало такова нещо като "край на войната", няма и да има, докато там има и един въоръжен американец - убеден съм в това. И всекидневните атентати и атаки го потвърждават.

За Сърбия - знаеш, че предоставихме въздушното си пространство на американците, важни градове и обекти бяха бомбардирани (включително и една къща в Горна баня беше улучена от заблудена американска ракета), а сърбите ще ни мразят за това поколения наред. Както и за скорошната глупост с Косово.

Афганистан - да ти пожелая да отидеш там, за да видиш колко е мирно и хубаво.

Благодарности от арабите - хайде да не ми цитираш жалки платени опозиционни журналистчета, имигрирали у нас, и марионетни правителства, искаш ли?

Процентите на СДС и ДСБ ти ги цитирах само за да видиш сред какви проценти може изобщо да намериш някакви привърженици на политиката на САЩ и на членството ни в НАТО. Проблемът ти е в това, че ти виждаш само тези 4% от хората, другите 96% за теб са луди... Напомняш малко на онзи в насрещното, на който му се обадили, че някакъв луд кара в насрещното по магистралата, а той казва "не е само един - стотици са!"

Не, нищо не написа за враговете отпреди НАТО. Аз написах обаче, но както винаги, не виждаш това, което не ти е удобно.

Източването на Балкан го извърши Гад Зееви, на който я продаде правителството на Костов с любезното съдействие на един много известен с процентите си министър. Загубите й, натрупани дотогава, са резултат от икономическа дейност.

Ти си смешен, така че е нормално това, което за другите е важно, за теб да е смешно. Обикновена инверсия.

И по последния въпрос пак не ме разбра, но това вече го установихме. Имам доста спирачки на желанието си да се махнат, защото чудесно знам кой ще дойде на тяхно място и силно се съмнявам, че при него ще потече мед и масло.
цитирай
43. divini - Всъщност
08.04.2008 22:07
Да се намеся и аз .. Позицията на artanis е тази, от която трябва да се тъгне. Без лично отношение към artanis, но.. цент няма да види и това не го интересува...никога не му е пукало и няма да му запука и т.н и т.н...

Поздрави и нищо лично :)
цитирай
44. artanis - @thomas
08.04.2008 22:08
Афганистанците са едни много изстрадали хора. Гледах един афганистански филм, който подозрително приличаше на българските филми от 90те. Личното ми мнение е, че за Афганистан има шанс. Но има сериозни проблеми, особено производството на опиум.

За да предотвратя спекулации, ще кажа, че плащам данъци където трябва. Но знам, че всеки лев данък за България е лев на вятъра. За дълга не се притеснявам много, защото има валутен борд, Международен Валутен Фонд и разни интереси, които биха предотвратили сериозни сътресения в момента.

divini,

Нека обясня позицията си. Според мен е наивно да се мисли, че хората ще получат нещо от оръжейните сделки на комунистите, дето ако започне да се дълбае, не се знае докъде ще се стигне.

За Балкан. Пука ми точно толкова, колкото на тях им пукаше за цените, които е трябвало да плащам за билети при техния монопол. Не приемам позицията "с български флаг в ръката и 300 евро по-малко в джоба".

наздраве:
цитирай
45. анонимен - Kude sa bulgarite?
08.04.2008 22:08
Nito ostavkata na pravitelstvoto,nito novi izbori ste resat nestata!!!Te sa si vse tam edni i susti, samo si promeniat rolite na glavni i vtorostepeni...za da se promeniat nestata triabvat bulgari!!!Kude sa?Kude sa bulgarite koito mileiat za bulgarskoto? Kude sa tezi koito niama da se prodad , niama da prodadat i durjavata za niakolko vilicki i kolicki? Kude sa? Kogato se nameri noviat Levski da gi otkrie,ili te sami se otkriat ,togava mojebi ste ima nadejda, ce ne vsicko e izgubeno i ,ce Asparuhovata Bulgaria ste se vurne i ste ima bulgari!
цитирай
46. divini - до анониме 46
08.04.2008 22:10
тъй като все още съм тук... няма как да не ми направи впечатление, че въпреки, че търсите българското .. пишете на латинца ...
цитирай
47. gantree - @ thomas
08.04.2008 23:57
Няма война в Ирак, Томас. Има терористични нападения срещу цивилните иракчани в много по-голяма степен, отколкото срещу войниците от коалицията. Ти може и да искаш да наричаш това "война", но фактите те опровергават. Няма война в Ирак. Това си личи и по икономическият им възход. Един учител в Ирак днес взема около 800 щатски долара месечно. Няма нужда да го сравняваш с българските учители, разликата и изводите сами се набиват на очи.

За Сърбия - не сме участвали в никакви войни срещу Сърбия, така че недей да си фантазираш. Предоставили сме въздушното си пространство на НАТО, а не на САЩ. Дали ни мразят сърбите - това не е новина. Те винаги са си били с такова отношение спрямо нас не от вчера, а в продължение на десетилетия и столетия. А защо сме предоставили въздушното си пространство изобщо не те интересува, нали?

За арабите - нищо не съм ти цитирал. Факт е, че освен благодарности - официални и неофициални - България друго не е получила като реакция. Няма нито една негативна реакция от арабска страна по отношение участието на България в Ирак. С изключение на Кадафи - него ли ще ми дадеш като пример? Хайде давай смело, обясни ми колко правилна е била позицията на Кадафи против нашето участие в Ирак.

За членството ни в НАТО изглежда си решил да продължаваш да пишеш глупости. Знам, че не мога да те спра да правиш това, и вместо това просто ще ти цитирам една графика с официална статистика - такава, на каквато уж се позоваваш и ти:

http://www.aresearch.org/userfiles/image/534_9a.gif

От графиката се виждат съвсем други проценти подкрепа за НАТО - 56%, 62%, най-ниският процент за периода 1999 - 2004 е бил 46%. Тези числа са много, много далеч от измислените ти 3% - 4% подкрепа. Надявам се, че в разговора не си ме лъгал по въпроса с ниската подкрепа за НАТО умишлено, а само от заслепение и безпомощност.

За БГА Балкан - същата история, тъпо и упорито лъжене. Разбирам, че според теб Гад Зееви е източил авиокомпанията през периода 1994 - 1996, натрупал е тези над 130 милиона долара дългове, заедно с които компанията впоследствие беше продадена, и я е вкарал в списъка с предприятията за ликвидация вместо Виденов и Овчаров.

За последният въпрос какво пак не съм разбрал? Разбрах, че имаш желание правителството да си подаде оставката, както и че никога повече няма да гласуваш за партиите от тройната коалиция след всичко това, което сториха и не сториха от 2005-та насам. Нали казаха тъкмо на такива като теб през 2005-та, че като спечелят изборите, веднага ще изтеглят контингента ни от Ирак? Изтеглиха си само ушите обаче, нали? Как можеш изобщо да им имаш доверие на тези долни мошеници, които така жестоко са те излъгали? Как, а? А? :)))
Не ти ли идва да им счупиш главите за такава долна лъжа?!
цитирай
48. thomas - @gantree
09.04.2008 00:21
Като почнеш да лъжеш, и просто нямаш спирачки. Да караме пак по точките...

Има война в Ирак. Гледай CNN - даже и те не успяват да измислят как да кажат, че няма. А много им се иска. Кандидатите за президент - и те. Учителят със заплата 800 долара месечно ще да е частният учител на децата на президента. Иначе залагам на не повече от 30 от това, което съм чул за заплатите в страната. Тука вече газиш из абсолютно мътни води и говориш просто на килограм.

Да съм казвал, че сме участвали във войни със Сърбия? Казах, че сме предали съседите си заради американците, от което не печелим нищо, освен омразата на сърбите и увеличаване на шансовете на исляма да завладее Балканите по-нататък. Знам защо сме го предоставили - заради продажни политици, правещи каквото им кажат срещу обещания за лична далавера.

Официалната реакция, която получи България за участието си в Ирак, бяха няколко убити военослужещи и двама обезглавени шофьори. Другото са глупости и пропаганда.

За членството ни в НАТО по-добре да ми беше показал статистика от 2007, когато вече бяхме в НАТО и си цапахме ръцете заедно с него. А тепърва ще има да става много по-зле и членството ще ни излезе през носа, включително и финансово.

Какво значи "източил"? Всяка компания, която се окаже с големи загуби, не е източена - може просто да не е имала късмет. Единственото сигурно източване е това, което казах, и включваше продажби на имоти, слотове, самолети, изоставяне на пазари. Нали не вярваш, че не е имало предвидени проценти от грабежа за онзи, който е "дал зелника на лудия".

Не ми идва даже и твоята глава да счупя въпреки купчината долни лъжи...
цитирай
49. nakom - поредните глупости на титана на мисълта янчиффф ;-)
09.04.2008 07:47
Ми това е проблема бе драги, че все някой трябва да е виновен.Ако не е Костов - ще са комунистите.Ако не търсехме виновни, а решение за проблема щяхме да сме на съвсем друго ниво.Ама нямаше да сме интелектуалци, българи и демократи.
Така и ти, нямаше да си Янчефффф а Янчо, ако не подхващаше непрекъснато тия теми - комунисти, луканов, виденов, мляко в торбички и прочие глупости.Но ти си такъв човек, кво да те правим ;-).
Не предлагаш нищо градивно, защото предложението ти се свежда не до алтернатива на сегашното правителство, а просто до изчезването му.Какво ще става, кой ще ни управлява от там нататъка - който вземе властта.Може и доган да е на този етап.Само да не са комунисти ;-).Е за това ти се казва че си празнолаец.И за пореден път, народа ти е крив и държавата.На калпавата ракета - космоса.
Хайде сега се включи, и по селско-женско-махленски маниер (който много ти тича) ми обясни как защитавам БСП, агент гоце и прочие.И как съм комунист, на мама ненагледния демократ ;-)
И другия титан на мисълта, гентрииии, се включи с мнение за войната в Ирак.Както кой беше син гений - Надка МИхайлова мисля - в Сърбия няма война, има омиротворителни операции.
цитирай
50. ianchefff - една вечер
09.04.2008 09:26
да ви оставя без надзор и глей к'во става...
размисли и страсти...
ама аз съм си либерал, пишете си на воля, няма проблем.

наком,
ти наистина си тъпо парче, нали?
Да.
Само да ти кажа за добро утро, че предложението ми се свежда до смяна на правителството с друго.
Не съм казвал, "смяна на правителството на Сергей Станишев с правителство на Иван Костов".
Нали не съм го казвал това, драги ми смехурко?
Просто така се прави. Като не работи дадено нещо, то се сменя идва следващото и така.
Питах, ако някой има предложения за нещо друго да си ги каже.
Ти накомчо, освен да дрънкаш глупости, друго нема к'во да кажеш, ама сме ти свикнали, не се притеснявай....:))

Та, просто исках да кажа добро утро на списувачите тука.
цитирай
51. nakom - не може всички да сме остри като теб янчефффф ;-)
09.04.2008 10:35
благодаря ти че ми отговори по същество.Както вече споменах по-горе, напълно отговаряш на вменения ти от мен профил.
цитирай
52. ianchefff - nakom-4o,
09.04.2008 10:38
радвам се, че най-после си намери място под слънцето.
Честито.
;-)
цитирай
53. nakom - винаги съм харесвал широтата на мисълта ти янчеффф
09.04.2008 10:42
толкова си стимулиращо интелектуален, че се замислям за емиграция в посока Авганистан ;-).
Но най-много ми харесва че си такава врачка.Знаеш на кого съм фен, на кого симпатизант, какво обичам итн.Сега разбра че и място под слънцето съм си намерил.Непогрешим си ;-).Надявам се да ме осветлиш за числата от тотото следващата седмица.6 от 49 ако обичаш.Благодаря ти предварително ;-)
цитирай
54. ianchefff - nakom,
09.04.2008 10:50
има едно предаване по БиТиВиту на културата,
"Ясновидци" се зове, пиши им, там има мераклии, може да ти помогнат с този твой съществен проблем.
Сбърка адреЗа, ама нищо, на всеки се случва...
:)
цитирай
55. gantree - @ thomas
09.04.2008 11:19
Гледам CNN, Томас, и Евронюз гледам - не виждам война в Ирак. Това, което виждам са единични терористични акции на малцина фундаменталисти, самовзривяващи се сред цивилни и напълно невинни жени, деца и старци. Това не е война, това е чист стопроцентов тероризъм почти от същия тип, който беше щедро финансиран и от вашата БКП, наследниците на която днес ни управляват. Няма никаква нужда американските кандидат-президенти да си измислят каквото и да било. Чети повече, и ще видиш, че нито един от тях не твърди, че САЩ водят война в Ирак. Дори и крайнолевият Обама не си позволява да плещи публично това, което ти пишеш тук.

За Сърбия - да, каза, че сме били участвали във войната със Сърбия. Да оставим изобщо настрана въпроса, че то и война нямаше обявена, а просто за два месеца през 1999-та бяха смачкани всичките сръбски диваци, които избиха толкова невинни жени, деца и старци в земите, граничещи със Сърбия. Никакъв ислям не е завладял Балканите оттогава досега, вече почти десет години, така че остави, недей да ги пишеш тези глупости за исляма. Те вече не вървят, видя се, че са лъжа.

За членството в НАТО и официалната статистика, която ти показах - ще ти намеря и от 2007-ма, ако трябва, макар че ме изненадва цялата ти безочливост, след като и с публична статистика опровергах лъжата ти за четирите процента подкрепа на българите за НАТО. Срещу моите факти ти представяш само новия си каприз (за 2007-ма) и вече опроверганите ти лъжливи твърдения. Не знам защо си мислиш, че нахалството ти променя нещо друго, освен отношението към думите ти от лошо към още по-лошо.

За БГА Балкан - какво значело "източил". Съвсем си заорал снощи, като гледам :)) Няма да злоупотребявам с бедственото положение на позицията ти, и само ще ти припомня, че единствените управляващи, които внесоха сигнал в прокуратурата за разследване на евентуални злоупотреби от страна на Зееви в БГА Балкан бяха от ОДС през 2001-ва, от правителството на Костов. Никой друг.

Накрая ми се ще да поздравя Янчев за точните думи. Целият ни разговор с Томас от вчера насам изцяло и без остатък потвърждава казаното от него.
цитирай
56. nakom - за какво ми е ясновидец бе янчеффф
09.04.2008 12:14
ти дотука си познаваш всичко.Нямаш грешка.Дай моля те цени за абонамент, да ползвам услугите ти постоянно.Иначе рискувам да не узнавам навреме, чии симпатизант съм
Съжалявам че не мога да съм на ниво актуален, но подобни телевизии се следят само от професионални списовачи в "24часа".Ние мръсните комунисти не гледаме подобни разширяващи кръгозора, интелектуални обзори.Но ако не ме дереш много, може и да ме осведомяваш и за тези новини - програмата на БТВ и новините в 24 часа.Ще си го начислиш в месечния абонамент, в раздела за врачуване - кога ми се ходи в клозета.
Този раздел е от особена важност, за да не се получават неприятни моменти докато викам по митингите на ПАРТИЯТА.Затова те моля, там да хвърляш боба по 2 пъти.
цитирай
57. thomas - @gantree
09.04.2008 12:32
Абе ти сигурен ли си, че гледаш CNN и Euronews?! Според мен имат някакви специални цензурирани версии за любител-агенти по пропагандата... В БКП не съм членувал никога, (предполагам) за разлика от теб, пък и този въпрос дори не ми е стоял някога. Също така, пак (предполагам) за разлика от теб, съм бил антикомунист, само че тогава, когато имаше комунисти, т.е. когато му е било времето.

Ти ако си предоставиш съзнателно автомобила на някой, дето ще го използва за обир на банка и ти е казал, че ще прави именно това, ще се считаш ли за участник в обира? Ако не, то и България по никакъв начин не е участвала във войната на САЩ срещу Сърбия. И между другото, когато ти бомбардират градовете, това се нарича война - не е нужно да се подписва нещо пред нотариус, за да се счита за такава.

Ислямът навлиза на Балканите, и то много успешно. Обявяването на независимостта на Косово е просто последната стъпка, която виждаме, проблемите на Македония с албанците преди няколко години беше предишна такава, изборният туризъм, организиран от ДПС у нас, както и безмилостната власт на тази "партия" в някои наши региони, са трето проявление. Ще има и още. Един ден ще съжаляваш (заедно с американците), че сърбите не са удържали положението преди 1999 година.

За членството в НАТО и одобрението за него бих те помолил дори да не ми размахваш каквито и да е официални статистики, защото никой нормален човек не би им повярвал, като знае кой и с какви пари плаща да се правят самите тези "проучвания". Да не говорим, че и хората определено се страхуват да споделят истинското си отношение по такива неудобни теми, така че и една що-годе обективно направена статистика няма да отговаря на истината. Но знам, че няма да ме послушаш, така че прави каквото знаеш...

За Балкан... чувал си сигурно и за други случаи, в които крадецът вика "дръжте крадеца", за да премахне подозренията от себе си. Та ако правителството на Костов не извикаше "Онзи Гад източва Балкан", другите щяха да им извикат "ВАШИЯ Гад източва Балкан"...

А ползата от всичко написано от Янчев има отношение само към броя прочитания и броя коментари в неговия блог. Иначе предложения от типа на "дай да ги махнеме тия, пък ако и следващите се окажат такива, и тях да ги махнем, и пак, и пак, докато свят светува", отиват само на някой 19-годишен, а не на някой, който от 19 години гледа как всички подобни опити са пълен, тотален и безапелационен провал.
цитирай
58. ianchefff - накомчик,
09.04.2008 13:12
аз боб не хвърлям.
Боб хвърля сегашното правителство.
Ще го бъде ли, няма ли да го бъде.
Обърни се към тях, свои хора сте, заедно сте лежали по землянките като партизани, заедно строихте социализЪма, комунизЪма, светлото бъдеще, дето така и не просветна, поне като 40 волтова крушка...
Адрез: Позитано дваесе, София.
Получател: Сергей Станишев.
;)

thomas,
цитирам те:
"А ползата от всичко написано от Янчев има отношение само към броя прочитания и броя коментари в неговия блог. Иначе предложения от типа на "дай да ги махнеме тия, пък ако и следващите се окажат такива, и тях да ги махнем, и пак, и пак, докато свят светува", отиват само на някой 19-годишен, а не на някой, който от 19 години гледа как всички подобни опити са пълен, тотален и безапелационен провал..."

1. Не смятам, че всички опити са били провал.
2. Лично ти какво предлагаш?
цитирай
59. thomas - @ianchefff
09.04.2008 13:15
Нещо с три точки ще е по-добре...

1. Установяваме, че са се появили едни такива, дето вече стават и не са като предишните.
2. Правим така, че хората да ги харесат
3. Избират ги и те "ни оправят"...

Хм, защо ли в трета точка почувствах някакъв скептицизъм.

А дотогава... се занимаваме с това, от което разбираме, вместо с политика.
цитирай
60. gantree - @ thomas
09.04.2008 14:43
Добре, Томас, няма да те тормозя с повече официални статистики. Нека да останем на твоите голи приказки, щом така ти харесва. Не искам да ти развалям деня.

Ползата от написаното от Янчев е очевидна, колкото и да я оспорваш, взирайки се само в броя прочитания и коментари. Броят прочитания не бива да те притеснява, тъй като хората ти вярват, уверявам те. Вярват ти, и със сигурност са възхитени от твърденията и аргументите ти срещу НАТО и лошите американци. Бог да пази България.
цитирай
61. nakom - ей гентри, ти да не си на Сидеров фен
09.04.2008 14:58
защото "Бог да пази България" е запазена марка цитат на Фюрера.Впрочем, не уточняваш от кого да я пази, аз бих препоръчал - от псевдодемократи с демагогски наклонности.
Впрочем не видях полза в написаното от янчеффф, човека си излива емоциите за да се почувства ценен пред аудиторията си.Цяла седмица не е влизал в избрани, сигурно абстинира ;-)
Впрочем споделил е нещо важно - ТОЙ си говори с червени симпатизанти.Склонен съм да вярвам че са му свършили лекарставата, и си приказва с някоя котка, тъй като припознава всички за комунисти.Неговото не е за смях.
Но важно в това откровение е, освен че е дипломирана врачка, янчефф отделя внимание да просвещава разни червени мизерници.Не е ли християнин (просълзих се)?
цитирай
62. gantree - @ наком
09.04.2008 15:09
Иди да си чатиш някъде, или да си играйкаш със сестри Галеви от дупницата, Накомчо, и недей да флуудваш тук темата на човека с твоите глупости :))
Дръж се малко по-сериозно в тез драматически за Партията времена.
цитирай
63. nakom - ма как сериозно ма гентри
09.04.2008 15:26
ето и аз громя демократите.Взимам пример от янчефф, че с тия ф-та звучи като давидоффф - значи ухае много хубаво и е оборотен.Та и аз искам като него, да пиша такива умни и полезни неща, и затова се навъртам наоколо - изучавам го.Дано падне малко мъдрост и особено полезност от него, да се хване на мен.А дотогава не ме гони, моля те.Искам и аз да стана като него - правдив, хубав и умен,да имам жена най-сетне, и особено пишещ правилни и полезни (според актуални гении като теб) неща.Все едно да изгониш жадно теле от извора, къф си само зъл.Бъди малко християнин не само към българия, а и към заблудените души комунистически.
цитирай
64. анонимен - Това, че у нас на някой управляващ...
09.04.2008 16:28
...от три години, че и повече,...му е виновен някой, който е бил на власт преди десет години, че и повече, е чисто български принос в политическата практика? По интересно е доколко лови дикиш в обществото този нескопосън опит за оправдание? Защото ако лови, значи наистина сме безнадежден случай. И накрая мисля че на следващите избори, когато и да са те, трябва да избираме между партии с ясни програми за развитие на българското общество, обезателно добре обосновани икономически и обвързани със срокове. Критерии за оставане във властта трябва да е ясния стремеж да бъдат срочно реализирани.
цитирай
65. анонимен - E kak
09.04.2008 16:32
Да не викна Сеа: Смърт на фашизма, свобода за народа!
цитирай
66. ianchefff - thomas,
09.04.2008 16:56
нали знаеш, че част от демокрацията е гласуването?
Т.е. аз не разбирам от политика, но разбирам от нормален живот и гласувам за тези, които могат да го предложат.
Интересното е, че БСП няколко пъти катастрофира и пак печели избори. Повтарям, няколко пъти катастрофира.
Хайде сега не казвай, че лошият Костов е вдигнал лихвата на 74% и оттам всичко се сгромолясало било:))

цитирай
67. ianchefff - nakom-4o,
09.04.2008 17:02
нали знаеш, че едно е да искаш, а съвсем друго да можеш??:)))))))))
Споко, флудвай си, аз съм либерал.
Ако беше при социализма, сега щях да чукам камъни нейде из полето широко на страната мая радная;-))
Не се правя на дисидент, в никакъв случай, просто се шегувам, ама ти си го търсиш, нали?
Благодаря, за което.

И да те питам още нещо, накомчо:
Иван Костов не си спомням да е обещавал цветя и рози и светло бъдеще и всичко на корем без никаква работа.
За разлика от лошия Костов, комунистите, пардон, социалистите се спукват да обещават и после чушки.

Та, въпросчето ми към теб е:
кой в случая е псевдодемкорат и демагог?

Мисля, че въпросът не е сложен и ще успееш да отговориш подобаващо. Аз освен в Бог и в теб вярвам все още;-))
цитирай
68. thomas - @анонимен 65
09.04.2008 17:55
чесЪн, но нескопосАн - внимавай! ;-)

А на тебе от "партии с ясни програми за развитие на българското общество, обезателно добре обосновани икономически и обвързани със срокове" не ти ли писна вече? Нима не беше такава програмата на Симеон? Или онази на Софиянски? Или онази на Костов? Или и тези на социалистите?! Въпросът изобщо не е в програмите и намеренията - това е само политически локум, който разтягат за по-наивните. А истинските намерения винаги включват само едно - уреждане на себе си, близки, роднини, приятели, спонсори и т.н., и т.н.

А, и впрочем - критериЙ за оставане във властта. И пак ми звучи локумско, въпреки че си е самата истина. И уверявам те, поне този механизъм работи - именно затова нямаме партия, спечелила два пъти подред на избори.
цитирай
69. thomas - @ianchefff (67)
09.04.2008 18:04
Добре, разбирам те напълно. БСП два пъти катастрофира и пак печели избори. Друг е въпросът, че никога не ги печели веднага след катастрофата. СДС обаче също катастрофира два пъти - само дето неговата катастрофа е главно в това, че не успява да се задържи на власт, когато привидно всичко му върви по мед и масло. Как си го обясняваш? Че аз не мога...

И още нещо... разбираш ти от нормален живот и гласуваш за тези, които могат да ти го предложат. Е извинявай много, ама те всички могат да ти го предложат - лошото е, че се оказва, че никой от тях не може да ти го ДОСТАВИ! Или ти намираш съществена разлика в положението ни, когато на власт са комунистите (хайде само да пропуснем втората половина на 96-та, защото и през първата на 97-ма не беше по-добро положението, нищо че СДС беше на власт), и когато дойдат сините? Да? Да не би да се окаже, че е само за тебе тази разлика, защото примерно имаш по-благодатни задачи, които ти дават самите сини? Че иначе ако питаш хората кога са разполагали с най-много пари, ще се окаже, че е през последните 2-3 години, а тогава да не ти напомням кой е на власт. Нищо че парите са на кредит, но погледни какво е чудо от нови жилища, от скъпи коли, от молове, билбордове, и т.н. Или смяташ, че не това има значение, а онова, че се пуца повече по улиците? Мисля, че този процес си е цикличен и отностително слабо зависи от това кой управлява.
цитирай
70. анонимен - thomas
09.04.2008 18:38
Не не бяха! И не прави нескопосни квалификации защото аз може случайно да съм рошав. Ко прайм тогаа? Нито една партия досега в България след 10.100 не е излизала с истинска откровенна икономическа програма, а само с намерения, дори бих казал намерениица. Ние българите ги приемаме без особенно да се замислим дали как могат да бъдат реализирани, защото досега преобладаващата част от населението гласува по любовно-емоционални или пристрастни мотиви. Малкото които са помислили за това са подавени от верноподанническата маса на партиите. Време е това да се промени. Програма, веднага започване на реализационни стъпки или смяна на екипа. Времето на траенето трябва да свърши, както и времето на елементарните пристрастия към наште и ваште.
цитирай
71. gantree - @ thomas
09.04.2008 21:19
Томас, гледам - за катастрофи говориш. БСП била катастрофирала два пъти, а пък СДС - и те два пъти. Наглед почти за едно и също става дума. Като че ли. Нали така? Знаеш ли обаче каква е огромната разлика? Когато СДС катастрофира, казано по твоя начин, тогава нищо проблематично не произхожда за хората, за българите и за страната като цяло. Има стабилност, има сигурност и предвидимост, всичко е наред и уж със следващите управляващи би следвало пак да продължи да бъде наред, а ако не и по-добре, съдейки по популистките обещания на комунистите. Всичко обещават те, само и само да се върже някой, а после - в случая със Станишев на втория месец след спечелването - тогава казват, че няма да си изпълнят обещанията. Нямало да могат, казват. Още на вторият месец след спечелването признават, че са излъгали.

Разликата в тези две уж наглед сходни "катастрофи" е там, че след катастрофите на комунистите катастрофираме тотално и ние, и цялата страна. И цялата икономика, финанси, банки, спестявания, социални плащания, здравеопазване, образование и т.н. - всичко фалира след катастрофите на комунистите. Докато след "катастрофите" на СДС такова нещо няма, дори напротив. Костов остави пълен резерв.

За цикличността на "пуцането" - разбира се, че зависи от това кой управлява. Като дойдат левите на власт, и всички техни бивши съпартийци се разпасват до неузнаваемост. Единственото хубаво е, да ме прости Господ, че се чистят един друг.
цитирай
72. nakom - Аман от тоя виденов вече
09.04.2008 22:17
да да знаем, лошо беше итн итн.Земете обаче извадете аргументи, не от преди 11 години.Щото вече сте като ревниви бабички.нормалните хора гледат напред, затова и псевдодесните партийки циклят - още се занимават с лов на вещици ака комунисти.И затова са пълни с лаещ електорат, който само плюе и намира небивало удовлетворение в което.Празняри
цитирай
73. thomas - @gantree
09.04.2008 23:57
Дай да погледнем един ход по-надалеч - надявам се можеш. Казваш, че от катастрофите на комунистите, когато те са на власт, страдат всички. Така е - спор няма! Обаче от катастрофите на СДС на власт идват комунистите. Е тогава, като приложим логическото свойство транзитивност, не излиза ли, че и от техните катастрофи страдат пак всички!? Изобщо накрая може да се окаже, че единствената причина комунистите да се връщат на власт, се казва СДС.

За "чистенията" можем само да предполагаме, но сигурност - никаква - нито дали го правят помежду си, нито кой го прави, ако е някой над тях. Много е вероятно да го прави самата власт - който е в момента в нея. Впрочем, ако за това имаш някаква графика за броя показни убийства по месеци и години, ще се радвам да я видя - тук няма да става дума за "социологическо проучване", а за сухи факти, а те могат да ни кажат много за това има ли връзка това кой е на власт с това колко често има покушения над бандити и обикновени спонсори.
цитирай
74. ianchefff - nakom,
10.04.2008 09:52
искам да те помоля да не говориш глупости в моя блог.

И пак да те питам още нещо, накомчо:
Иван Костов не си спомням да е обещавал цветя и рози и светло бъдеще и всичко на корем без никаква работа.
За разлика от лошия Костов, комунистите, пардон, социалистите се спукват да обещават и после чушки.

Та, въпросчето ми към теб е:
кой в случая е псевдодемкорат и демагог?
цитирай
75. анонимен - Ще се направи това, че ще върнете ...
10.04.2008 10:22
Ще се направи това,че ще върнете тежката икономическа криза от февруари 1997г.Някои хора за това си мечтаят непрекъснато.Щото имат финансов интерес.Тогава покрай свалянето на некадърния Жан Виденов,някои хора уж демократични и десни се нагълтаха с парички. Забогатяха за една нощ.Останалите обедняха. Същият сценариий ни се готви и сега.Уж такова правитество,онакова,на мафията.Накрая някои уж демократи ще бъркат в кацата с общия мед и си облизват пръстите.Миналата година бизнесмени и опозиционни политици подпитваха.Нали страната се стабилизира?Не може ли да отменим валутния борд?Каза им се,не е добре.Те пак,що не го отменим?Намесиха се от Евросъюза и ги вразумиха.Тия хора сега искат от друго място да компенсират и нови грабежи да вършат.Едно стабилно правителство им пречи.Искат хаос като в 1997г за да направят големия си удар и забогатеят за една нощ.Интереса от хаос и нестабилност е личен и чисто финансов.Обикновените хора са използвани като маша за това преразпределяне на богатства от разбойниците.Всичко се облича в политически одежди и идеологически.Уж спорят за политика.Уж комунизъм-антикомунизъм.А то един гол х**.Цялата работа,че грабежа в България продължава.
цитирай
76. gantree - @ thomas
10.04.2008 12:40
Нека да погледнем по-далеч, щом казваш. От катастрофите на СДС страдам само аз. И такива като мен. Катастрофите на СДС обаче доставят удоволствие на такива като теб. И като Наком. Емоциите са сравнително разпределени и балансирани - има от едните, има и от другите. При катастрофите на комунистите нещата не стоят така. Тези техни катастрофи са толкова жестоки и всеобхватни, че не доставят удоволствие на никого - нито на теб, нито на мен. Катастрофите на комунистите практически засягат и унищожават всичко, докато по отношение на катастрофите на СДС ти си доволен. Неясно защо. И си и назидателен, забравяйки, че това, на което се радваш не е весело. Ако и такива като теб най-сетне проявят поне малко здрав разум (вместо нездравословно доволство) и започнат да подкрепят нормалните десни партии, тогава рискът от катастрофи ще се снижи чувствително. Ако не те убедя аз, то поне чуй какво ти казват и европейските политици. Хайде, аз съм пристрастен, да кажем, и "необективен", но за тях, за европейските политици не можеш да кажеш такова нещо.

Хайде жив и здрав, и стискай палци на саксонеца Кобургготски, да не са му направили в Португалия, по тъмна доба предложение, "на което да не може да откаже". :)) Ще намина да гласувам за блога ти, в знак на добра воля ... белким има някакъв смисъл от това, което ти пиша.
цитирай
77. thomas - Наистина нищо не разбираш...
10.04.2008 12:51
Не се радвам на катастрофите на СДС - само ги регистрирам. Радвам се обаче на това, че все пак глупостите на едни или други политици намират отзвук у хората и те ги наказват. Това поне дава някаква надежда за бъдещето.

Оттук нататък обаче ти си прав, че неуспехите на десните (поне докато са представлявани от същите калпазани, които издъниха идеята), наистина ми доставят някаква мазохистична радост. В смисъл, че се радвам, че поне няма да могат да ни лъжат, че правят нещо дясно за нас, докато всъщност го правят само за себе си, както и левите - лявото :-)

Пак ще те помоля за нещо - изброй ми бързо три нормални десни партии. Или хайде, нека е нещо по-просто. Кажи ми ЕДНА норнална дясна партия. Ама много те моля, внимавай коя ще е, че нещо са ми напукани устните от дъжда оня ден и ако много рязко се засмея с всичка сила, боли...

Иначе, и да не ти се вярва, аз съм ужасно, ужасно десен.
цитирай
78. ianchefff - thomas,
10.04.2008 13:29
интерсно ми е обаче, защо хората не наказват грешките на БСП? Даже "грешки" е меко казано. Когато се говори за БСП, трябва да се говори не за грешки, а за катастрофи.
Нещо, с което нито 1 синьо правителство не може да се "похвали";-)

Направи си труда и си припомни в какво състояние остана държавата след управлението на СДС през 2001г. и след управлението на БСП през 1997г.?

За сегашното управление на БСП има време, макар показателите да са достатъчно красноречиви, а за 1989г. всичко е ясно...
цитирай
79. thomas - @ianchefff
10.04.2008 14:08
Е наказват ги - как да не ги наказват!

1989 - преврат, съдебни процеси, голямо мазало
1994 - загубени избори
1997 - принудителна оставка, загубени избори

И стига с това състояние на държавата вече - състоянието й зависи далеч повече от това какво са си наумили в момента западните банки и инвеститори, отколкото от каквото и да е друго.

И най-добре не гледай по себе си, защото колкото и да е куцо положението в момента от икономическа гледна точка, уверявам те, че основната част от хората са щастливи, защото им дават кредити да си купуват всяка глупост, която им се прииска и независимо дали могат да я обслужват!

Един въпрос... мислиш ли, че десните биха спрели този процес на умишлено заробване, който тече в момента?
цитирай
80. ianchefff - thomas,
10.04.2008 14:21
предполагам, че истината е някъде по средата.
А отговорът на въпроса ти е:
не знам.
Наистина не знам.
цитирай
81. gantree - @ thomas
10.04.2008 14:22
Не се радваш на катастрофите на СДС може би не за друго, ами защото ги няма. На практика не може да става дума за катастрофи при СДС. Страната ни не е катастрофирала след управление на СДС нито веднъж досега - в нито една сфера. Ако говориш за политическа катастрофа - то през 2001 година СДС все пак бяха втората политическа сила в страната, и въобще не върви да наречеш това "катастрофа" от чисто партийна гледна точка. От друга страна - за БСП не може да се каже такова нещо. Не и след катастрофалното управление на Луканов и Виденов. В момента виждаме наченките на следващата им катастрофа - виж само инфлацията и 40% поскъпване на храните през миналата година. Аз мога да го издържа, защото винаги ще намеря начин да си увелича приходите, всяка година успявам, ще успея и тази, но другите хора на едната кирлива заплата - какво става с тях? Къде отиват те на майната си? И всичкото това е на фона на огромни за страна като нашата бюджетни излишъци, тоест - надвзети от хората пари. Пари, които не са трябвали на бюджета при неговото формиране и приемане се надвземат и се изхарчват за мафиотските изпълнения на редица от ресорните министри и трите партии от коалицията.

И стига с това "изброй ми бързо едикаквоси". Много "Минута е много" си гледал навремето, и това те е деформирало в някаква степен, както ми се струва. Нормална дясна партия има само една - Демократи за Силна България. Няма да ти обяснявам защо мисля така, тъй като няма да ме разбереш, ще напишеш нещо ненужно и ще трябва да си разменим грубости - което не бих искал да бъда принуждаван да правя.

За теб - може и да си "ужасно десен", но според мен привързаностите и убежденията ти са преобладаващо леви, и в най-добрия случай анархо-либерални.
цитирай
82. thomas - @gantree
10.04.2008 14:40
Ето, видя се, че не ти пука за мене - предупредих те, че не исках да избухвам в смях! Нещо, дето зорлем добутва 2% почитатели, изобщо не бива да се нарича партия, камо ли да му бъде поверена ролята на надежда за дясно бъдеще. При такава надежда най-добре да тръгва с бавна стъпка към гробищата всеки, дето няма пари за еднопосочен самолетен билет до някоя нормална държава.

P.S. "Изброй ми бързо три" не е от "Минута е много", а от Алф :-)

P.P.S. Познавам се лично с хората, които движеха PR-а на СДС през 2001 година. Уверявам те, на фона на очакванията на партията това, че станаха втора политическа сила, не беше катастрофа, ами умъртвяване по особено мъчителен начин!

P.P.P.S. Поскъпването на храните е факт за почти целия свят - гледах репортажи от Германия, където хората с ниски доходи от по 300-400 евро се вайкаха точно толкова, колкото тукашните бедни. И причината не е в никакви комунисти, ами главно в китайския министър на здравеопазването, който казал, че всяко китайско дете трябва да пие по половин литър мляко на ден и това за няколко дни увеличи световните цени на млякото двойно, а на млечните продукти - с повече от 50%.

P.P.P.P.S. "Кирливите" заплати днес са повече от двойно по-високи от същите през 2001 година. И честно казано, като работодател ми е много трудно да разбера за какво трябва да ги плащам, след като днес хората са дори много по-мързеливи, отколото бяха преди 7 години. Обаче сигурно са виновни комунистите - знае ли човек...
цитирай
83. gantree - @ thomas
10.04.2008 15:01
Какви пиари, какви очаквания, какви пет лева? Че аз може да съм очаквал 150% подкрепа да се получи - и значи ли това, че евентуалното получено второ място е катастрофа? Виж си само базата на сравнение, и недей да пишеш повече такива неща. Голям човек си, и не ти отива да се оставяш да те баламосват така :))

За процентите и добутванията - говори си, не ми пречи това. Странно е обаче защо цялата тая монолитна червена коалиция толкова много се плаши не от друго, а от тези същите хора.

За четири пъти по-високата инфлация у нас в сравнение с ЕС не китайският министър на здравеопазването да ми извадиш като аргумент, ами и цялата им ККП барабар с всичките им деца - пак няма да ти повярвам. При средногодишна инфлация в ЕС около 3% тези твои китайски отклонения изобщо не ме впечатляват.

Заплатите аз лично сравнявам с разходите към текущия момент на сравнение. Сравняват се приходите в момента с разходите в момента, а не с приходите отпреди години. Всичко друго е фалшива основа за сравнение.
цитирай
84. thomas - @gantree
10.04.2008 15:46
Отиди в Западна Европа и тогава виж имат ли накъде да растат цените... Ако имаха - щяха :-) Съвсем нормално и нашите се стремят натам. И щом покупателната способност се повиши, го правят на секундата. И не слушай Артанис за това какви свряни квартални магазинчета успява да намери, където нещо на промоция малко преди края на годността си може случайно да се окаже по-евтино от тук - да сравняваме сравними неща.

Заплатите аз пък ги сравнявам с това, което правят хората срещу това, че ги получават - мисля, че все пак така е по-дясно, нали?
цитирай
85. gantree - @ thomas
10.04.2008 20:01
Говорим си за различни неща, както изглежда. Аз не коментирам изобщо цените в Западна Европа. Пиша ти за нашата инфлация, и за 40 %-ото увеличение на при хранителните стоки у нас. Ти ми казваш в отговор, че и в Западна Европа било така, заради едикойси там китайски министър, каквото бил казал, а сега ми казваш обратното - че не растат цените в ЕС, защото "ако имаха накъде - щяха". Това силно ми напомня стила на Сакскобургготски - с едни и същи аргументи да се аргументират и двете възможни противоположни позиции. Артанис няма защо да го намесваме; извън депресиращият му песимизъм той казва доста интересни неща.

Заплатите бяха сравнени от теб със заплатите отпреди едиколкоси години, а не с усилията, които хората полагат за получаването им. Взаимовръзката между конкретен капацитет и заплащане, която сега правиш е доста подвеждаща. Спомням си Вебер в тази връзка, и неговите коментари по този толкова спорен още от началото на индустриализацията въпрос. Не ми се търси сега коментара му, за да го цитирам, но написаното от него доста еднозначно опровергава тази според теб "дясна" връзка между определен обем усилия и заплащане.
цитирай
86. thomas - @gantree
10.04.2008 20:39
Именно. Ти успяваш да прочетеш всичко точно както съм го написал, да покажеш, че дори схващаш думите ми, и после изведнъж разбирам как и грам от смисъла не си схванал.

В България храната поскъпва в проценти почти толкова, колкото и в Западна Европа. И пак остава по-евтина (като средно ниво). Само от нея обаче нямаше да имаме над 12% инфлация. Причината да е такава е, че другите стоки скачат с повече проценти, отколкото има обективна нужда. И това е, защото имат да догонват западните нива. Защо пък трябва да ги догонват? Ами примерно защото търговците правят "западни инвестиции" в имотите, върху които се намират техните обекти, за които плащат лихви над западните. Защо не скачат още повече? Ами защото няма да има кой да купува. Щом се появи - ще скочат и още. Хората непрекъснато гонят светлото бъдеще, а то се отдалечава от тях с тяхната скорост.

Заплатите ги сравних с тези отпреди едиколкоси години, за да покажа, че днес същият (в най-добрия за работодателя случай) труд се заплаща над двойно на това, което се плащаше преди 6 години. При това единствената причина да се плаща толкова не е в това, че печалбите са страхотни и има пари за всички, а защото поради недостига на работна сила за по-малко пари просто не можеш да намериш някой нормален, а също така и защото с по-малко пари днес просто няма как да се живее нормално.

А за твоите непрекъснати цитирания на теоретици и гениалните ти познания кое защо е така, както е, ще ти разкажа само една кратка китайска приказка...

Живеел някога един невероятно добър ловец на дракони. Той познавал всички видове дракони, всичките им слаби места, всичките им навици - изобщо бил най-добрият в своята област. Но понеже всъщност дракони не съществуват, той станал преподавател по лов на дракони.

Та и ти така - ако имаше и най-малък опит с това да наемаш служители и да се опитваш да постигнеш някакви резултати с тяхната работа, просто нямаше да ми говориш такива общи приказки, от които ползата е колкото от платформа на дясна партия...
цитирай
87. gantree - @ thomas
10.04.2008 21:20
Ти продължаваш да твърдиш тази лъжа - че в България храните са поскъпнали в проценти толкова, колкото и в Западна Европа. Ако продължаваш с това нахалство, вероятно ще се наложи да ти цитирам официални публикации и информация, които опровергават тази твоя лъжа. А може и да не се наложи, като помня пренебрежителното ти отношение към онази официална статистика, за НАТО.

Разбрах и знам защо правиш и едното сравнение на заплатите, и другото. Сравнението ти с нивата отпреди шест години щеше да има смисъл само при променени със същите (в случая двойни) темпове на разходите. Увеличението на разходите за тези шест години обаче е много, много повече от двойно. Обяснението, че "така е и в Европа" е лъжа, много грозна лъжа. Нямам пряка полза от това дали разбираш тази лъжа, или ще продължаваш убедено да си я повтаряш. Живот и здраве, в следващите месеци до края на годината и сам ще видиш за какво става дума. Според мен ще надхвърлим миналогодишната инфлация поне наполовина, и до три пъти заложената в бюджета за 2008-ма.

Приказката ти е интересна, благодаря. Съжалявам, че не си ме разбрал.
За опита ми като работодател - ще го оставя това без никакъв коментар.
цитирай
88. thomas - @gantree
10.04.2008 21:45
Не ми се коментира и дали някога си бил работодател или не, след като употребяваш думата разходи не за разходите на бизнеса (което е нормалното), а за парите, които са нужни на работещите, за да живеят нормално (наричани понякога "цена на живота", да не се бърка със средната тарифа на наемните убийци). Интересно ми е и как ще го изкараш повече от двойно, след като единствено тази година имаме инфлация от 12%, а предишните 5 години е все в рамките на 4-6%. При това положение общото поскъпване на живота за тези 6 години не може да надхвърля 45%, докато заплатите смело мога да кажа, че са се увеличили грубо казано двойно.

Пък и изобщо мисля да приключа с коментарите по тази тема... Точно преди два рудна имах чувството, че аха-аха да се разберем... Но понеже отново се раздалечаваме, аз се оттеглям... До някой следващ повод :-)
цитирай
89. gantree - @ thomas
10.04.2008 21:57
Да, именно тази дума употребявам, но не от гледна точка на бизнеса, а от гледна точка на работещите. Не можеш да очакваш добре свършена работа, ако човекът занимава мислите си с лични сметки и идва на работа само с мисълта за пари.

А това, за взаимовръзката, сърбят ме пръстите на ръцете да ти го напиша, защото вече знам, че по принцип не четеш книги, а сигурно би ти било полезно. Както и на всички други, които не четат, а само приказват.

Та, по памет - ставаше дума за идея, за намиране на начин, по който дребните фабриканти се опитвали да повишат производителността на дребните си манифактури. Примерно, ризи - един немски работник изработвал 50 ризи, срещу заплащане от 20 марки седмично (числата са произволни, не ги помня точно). Фабрикантът решил да го мотивира, като му предложи 30 марки седмично, очаквайки от него да изработва поне 70 ризи за това наполовина увеличено заплащане. Работникът обаче преценил на свой ред, че довчерашният му статус в размер на 20 марки седмично го устройва напълно, и намалил наполовина усилията си, вместо да ги увеличи, тъй като вече с двойно по-малко усилия пак си докарвал нужните 20 марки седмично. Тогава работодателят осъзнал, че ако иска да си увеличи производителността посредством тази същата взаимовръзка "заплащане - усилия", трябва да реагира в обратната посока. Така заплащането за 50 ризи седмично паднало от 20 на 15 марки (примерно), което пък от своя страна накарало работника да произведе шибаните 70 ризи, за да си докара довчерашния социален статус, позволяващ му да си поема разходите. В такава благодатна за всеки стопроцентов идиот среда обаче се появил Маркс, и разни други такива брадати безделници като Маркс. Появили се и крилатите фрази за дивия капитализъм, за смученето на народна пот и други такива весели неща. Хората подивели, и станало мазало от следването на тази взаимовръзка "заплащане - усилия", която ти ми цитираш.
По-добре я зарежи. Ако хората ти не са добре възпитани, с добро образование и с високо чувство за отговорност - каквото и да им дадеш, заминал си. И не се притеснявай, че се раздалечаваме в мненията си. Аз от своя страна определено ще започна да се притеснявам, че нещо не ми е наред, ако видя, че сме започнали да се сближаваме като мнения.
цитирай
90. informator - Голяма дискусия се е заформила :)
11.04.2008 11:57
И аз казвам - ОСТАВКА !!!
цитирай
91. bamby13 - http://aig-humanus. blogspot. ...
11.04.2008 13:32
http://aig-humanus.blogspot.com/2008/04/blog-post_8072.html
цитирай
92. nakom - янчефффф
13.04.2008 18:11
иван костов дойде на власт така, че нямаше време и задължение да обещава каквото и да е.Сега обещава но скоро власт няма да види.Не отчитай ако искаш обстоятелствата.Така или иначе , не са в твой плюс.
Както вече казах си дребна душица.
цитирай
93. ianchefff - nakom
13.04.2008 18:43
не знам кой в случая е дребната душица накомчо?
наком мисля, че произлиза от лаком, връзката с БКП е явна:))
Е, може и да бъркам.
И не ми обяснявай за Иван Костов врели некипели.
Въпросът ми е съвсем ясен: (copy/paste)

Иван Костов не си спомням да е обещавал цветя и рози и светло бъдеще и всичко на корем без никаква работа.
За разлика от лошия Костов, комунистите, пардон, социалистите се спукват да обещават и после чушки.

Та, въпросчето ми към теб е:
кой в случая е псевдодемкорат и демагог?

Добавям, че комунистите винаги са обещавали всичко, което може да се обещае и после както вече казах - чушки...
цитирай
94. thomas - С риск да налея пак масло в огъня...
13.04.2008 19:33
Иван Костов не е обещавал цветя и рози, не ги е и доставил. Комунистите пък ако едни рози не могат да доставят - какво - само по рекламните им материали има толкова милиони рози! :-)

Хайде, стига сте се карали, ами да си честитим оставката на Румен Петков! :-) Много съм доволен и силно се надявам следващия министър да не предупреждава всички престъпници, че идва полиция (с помощта на вечно включените сини лампи върху полицейските коли).
цитирай
95. ianchefff - thomas:)
13.04.2008 19:56
за разлика от лакомчо, ти си смислен човек или поне така изглеждаш. В смисъл, дори и да наливаш масло в огъня, опитваш се да го подкрепиш с някакви доказателства.
Колкото до оставката, хм, дано да си прав...
:))

nakom,
ако искаш да свършиш едно добро дело днес, иди пред МВР да поднесеш искрените си съжаления за оставката на любимия ти министър...
хахаххаааааааааааааааааа:)))))))
цитирай
96. nakom - много насилено звучи тоя смях янчефф ;-)
14.04.2008 20:19
пак ли режисираш, или просто се изливаш
цитирай
97. ianchefff - nakom-4o,
14.04.2008 20:57
режисирам, изливайки и изливам, режисирайки, зацепваш ли?
;-)
Ти си глей промените в кабинета, да не земат пак да се оакат.
онтролирай ги, така да се каже.
А и да ти честитя новия червен сайт, дето се казва РЕД БУЛ или нещо такова...
;-))
цитирай
98. nakom - да ти честитя новите промени в кабинета
14.04.2008 21:01
които нито ти, нито аз ще контролираме.Защото са извън контрола както на незаинтересовани като мен, така и на такива като теб.Голяма победа си постингал.Янчеффф уволни р.птр.Победа на гражданското общество в бг, и в частност на видния наш гражданин - янчеффф.Може да празнуваш янчеффф, дори и да си намериш жена ако искаш ;-).ТИ най-сетне победи.Крайно време беше този интелект да бъде забелязан и да му се даде гластност ;-)
цитирай
99. ianchefff - nakom,
14.04.2008 21:32
винаги съм вярвал в доброто у теб и в това, че един ден ще оцениш това, което правя за благото на народа и в името на нацията.
Или там, както се казва.
Благодаря ти.
В твоя чест и в знак на благодарност, тази нощ ще спя на червена възглавница...
;-)
цитирай
100. nakom - Нямаш червена възглавница
15.04.2008 19:11
впрочем си достатъчно тъп за да не запомниш че не съм комунист, достатъчно смотан за да не искаш да го запомниш, и достатъчно смешен за да се пишеш демократ.Сигурен съм че нямаш както свястен живот, така и червена възглавница.
Горното го писах колкото да ти го кажа на теб - сто на сто в тази тема сме само ти и аз.
цитирай
101. ianchefff - наком,
15.04.2008 20:16
предупредих те преди време да не обиждаш тези, които пишат тук. Като под "тук" разбирам моя блог.
Сега ти казвам да не правиш същото и по мой адрес.

Едно обяснение - под "комунист" в твоя случай, разбирам човек, който подкрепя сегашното правителство и сегашния президент.
Нещо, което правиш с драсканиците си тук и в твоя нов блог.
Надявам се, ясен съм.
цитирай
102. анонимен - Честит празник и на двамата от мен !
16.04.2008 13:50
16 . 04 -
ден на :
КОНСТИТУЦИЯТА на Република България

Чл. 6.
(1) Всички хора се РАЖДАТ свободни и равни по достойнство и права.

:-)))
цитирай
103. thomas - Ми така де...
16.04.2008 14:48
Ама само се раждат. А после явно нещо ги прави да не са! Това конституцията урежда ли го? ;-)
цитирай
104. анонимен - Томас,
16.04.2008 15:06
ми така си е, все си слагаме пръта в колелото на историята ...
Но този въпрос после чудесно го урежда смъртта !
Другото си е еволюция на духа, революциите са за вас, момчета.
А останалото са
Истинските неща от живота, според Дж. Гарлин :
"...Научихме се да бързаме, но не и да чакаме....Времето, когато технологията позволява това писмо да стигне до Вас, но също ви позволява да го споделите или да натиснете „ изтриване”...
...Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби трудните връзки......."
Ianchefff, sorry !
:-)))
цитирай
105. ianchefff - vish,
16.04.2008 15:10
не ми се извинявай;-)

thomas,
ти кажи дали го урежда.
Иначе казано, Конституцията е теория, практиката винаги е по-различна.
:)

цитирай
106. sisi89 - ти янчеффф
22.04.2008 11:10
си ужасен човек и нищо не разбираш
цитирай
107. ianchefff - сис,
22.04.2008 11:27
щом казваш...
цитирай
108. анонимен - Браво Янчев ! + малка вметка
07.05.2008 16:31
Поздрави за всичко написано. Наистина много истина има в думите ти. Аз съм от симпатизантите на ДСБ и Костов, но ми се иска да погледна и върху нашата вина в т.н. "преход".

Съжалявам за конспиративното мислене, но според мен другарите комунисти, много добре съзнаваха за какво иде реч а Костов и СДС им бяха необходими. Не знам дали всичко е нагласено, но според мен има доста съмнителни неща през тези години и мълчанието на Костов е едно от тях.

Според мен, има логика в теорията, че докато при БСП предприятията работеха на батерии, поради това, че реалностите бяха други, червените мастодонти просто нямаше как да останат на пазара и респективно Държавата печаташе парички за да плаща на хората в тях, което генерира и инфлацията на два пъти при червени управления.

Всичко това, Костов го оправи, но за всички, които години наред са паразитирали на държавна службица, обяснението, че ги съкращават, за да може предприятието да се реформира и да излезе на печалба, нямаше никакво значение.

Та, другарите разбраха накъде духа вятъра още по времето на Луканов и БКП преди 1989 година. Тогава и с помощта на ДС, създадоха опозиционните партии у нас с които симулират демокрация за пред света.

И за съжаление, не мисля, че е близо времето в което у нас, демократичните партии ще бъдат силни организации с традиции.

Може би и няма как да стане, защото за разлика от хората в Чехия, Полша и Унгария, ..у нас, демократичните традиции са доста слабички. Хората и особено тези с малките градове и села са невероятно податливи на манипулация :)

Ще се изненадаш (или не), как червените функционери и щатни пропагандатори са ги наплашили с Костов, който щял да им вземе, както пенсиите, така и домовете :)

Какво да се прави. Аграрното мислене и ку;турата на доверие между хората там, ги прави доста силно податливи на манипулации, които те кълват с радост, като кокошчици.
цитирай
109. анонимен - и тук да го вметна,
12.05.2008 02:10
щом е за Костов.
1990-91г.(мога да погледна точно), имах нужда да отправя зов за закрила, избрах си Петър Берон, та тогава той управляваше СДС и поподнах на Раковска. След месеци инфото беше: "Дойдоха милиционери в СДС, за да го разбият отвътре!". А всички истински демократи бяха изхвърлени от СДС. Тогава П.Берон беше извън страната, та ме караха да говоря с Костов. Казах не, с Този-Не! И Костов остана след разправата с демократите. Даже дочух нещо за подставените лица на БСП, неизвестни до този момент. А един прекрасен човек......уникално........беше пребит на митинга на СДС (според мен от самите СДС!), юрист на демократите тогава, но истински отвсякъде, и докато беше в болница беше уволнен. Уникално. Най-отявлените журналисти на демокрацията се укриха........ Ами....живот. СДС ли? Че каква е разликата от БСП? Че са им слуги? "Костов, в гроба тези пари няма да ти помогнат, ама хич! Знам, че са непоносимо много, но и ти ще умреш някой ден и аз ще се радвам, извинявам се на нсветиите!" Овце сме били! "А ти? Интелектът ти къде е? А душата? Бездушна овца си ти."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4651347
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930