Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2010 12:07 - Забранете БГ футболната чалга!
Автор: ianchefff Категория: Спорт   
Прочетен: 7338 Коментари: 24 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Че футболът и чалга музиката отдавна се родеят е известно и най-неинтересуващите се от футбол и чалга музика хора. В чалга кръчмите мачовци с неизразходвана енергия и силиконови глупачки за антураж се омесват с набедени за футболисти същества, гелосани, омацани и татуирани до краен предел. Едни ходят да се бият и да изразходват енергията си по футболните трибуни, други ходят да се ритат по терена, трети ходят за да си покажат новите роклички, с които после ще въртят гюбеци и свирки (но това по-късно) а други изобщо не знаят за какво ходят на стадиона.
        След снощното “дерби” между “вечните” врагове, или съперници - Левски и ЦСКА, могат да се направят няколко извода, а именно:
        В България “професионалният” футбол е на трагично ниво. След като два от водещите БГ отбори час и половина представят продукция, в която ритането, дърпането, лежането, бавенето, неточните пасове, грешките на защитниците, грешките на нападателите, умората и т.н. са повсеместни, това е най-нормалният извод. Едните били уморени, другите имали “кадрови” проблеми... Ужас. Тази “продукция” е достойна за Син Сити, БИАД и други “меки” на чалга културата, където разгорещени вмирисани фенове и малоумни фенки се друсат в ритъма на неопределена музика, също както и ритнитопковците по терена. Които се друсат по игрището в нещо подобно на чалга, само че с футболна топка в краката за разнообразие.
        Толкова комплексарщина, толкова злоба, толкова простотия рядко могат да се срещнат другаде, събрани на едно място. Като изключим познатите чалга клубове, където всъщност е едно от местата за генериране на агресия. Ако някъде стават сбивания по кръчмите, то това са чалга кръчмите. В рок клуб такива случаи са изключителна рядкост.
        Сякаш това не са хора, дошли да гледат футболна среща, а гладиатори, които трябва да се бият до смърт. Това е и основната причина нормални хора да не ходят на футболни мачове в БГ от доста време насам. Може да се преглътне лошата игра, но простащината по трибуните идва вповече. Както и простащината във “фолк” дискотеките впрочем.
        Може ли фенове да се бият с боксове, чукове и бухалки? Добре че оръжията в БГ са под контрол, че иначе ще стане страшно.
        И разбира се, съдът никого няма да прати да чука камъни. Което от години е така. Всъщност не помня затворен малоумник след БГ мач. Имаше смъртен случай, но май нищо не стана. Защото чалгата е и в съдебната система. Като под “чалга” разбираме тъпи копелета, които не си вършат работата. В тяхна подкрепа, чалгата се е настанила и в полицията, прокуратура, че и в паламента. Новата парламентарна година успешно си отглежда чалгаджии, дремещи по банките, вместо бързо да спретнат закони, които да сложат нещата в ред. Което никак не е толкова трудно.
        А шефовете на агитките пък са чучела, които просто мрънкат по телевизията, че всичко било наред. Точно преди “вечното” дерби тия, същите, обясняваха, че всичко било наред, че медиите били виновни за нагнетяване на напрежение. И можело, както в нормалните държави, да заведеш детето си на мач. Абе, олигофрени, вие слепи ли сте? Глухи ли сте? Толкова простотия, цинизми и тъпанарщина никъде другаде не може да се види! Освен по трибуните на БГ стадион.              Където дебили се ругаят на воля.
      Да не говорим за “хореографиите”, с които агитките се гордеят. И бомбеното им оформление. От УЕФА трябва незабавно да треснат жестоки глоби на двата клуба и да ги принудят да играят без публика. Това като начало. Или да играят на масата на някоя квартална кръчма. Там ще се справят, сигурно е.
        Забелязахте ли, че доста често слагам кавички тук? Причината е, че всичко това, в кавичките” е псевдо. Фалшиво е. Тъпо и гнусно. Нито “грандовете” са грандове, нито “вечното”дерби е дерби, нито футболът е футбол. Всъщност, когато се говори за футбол у нас, също трябва да се слага в кавички. За да е ясно на всички какво е нивото на палячовците на трибуните и другите на терена.
        Обаче, докато културата на тестостеронни глупаци, надрусани олигофрени и силиконови бомби не спре да се вихри необезпокоявана по трибуните на родните стадиони и не бъде натикана там, където й е мястото, чалгата няма как да е в кавички.
            Така че, забранете футбола за неопределено време. Да си ритат хората по градинки, паркове и игрища за собсвено удоволствие. Така ще се спестят много пари и нерви. А и част от маймуните, които ходят на стадиона да се бият, ще загубят полето си за изява. Ще се изявяват най-вече в чалга кръчмите, където принципно им е мястото. Където сред простотия и тъпотия ще си ги мерят кой е по-велик и коя е с по-големи цици и с по-малко мозък.
        Така всичко ще бъде наред. Евентуално.



Тагове:   футбол,   чалга,   олигофрени,


Гласувай:
20



1. martito - Поздравления за поста, без кави...
02.08.2010 12:52
Поздравления за поста, без кавички:)
цитирай
2. ianchefff - 10x,
02.08.2010 13:02
марти.
:)))
цитирай
3. анонимен - Аз съм
02.08.2010 13:20
от Пловдив и съм на абсолютно същото мнение. Дни преди срещата по Дарик ,а и по други радиостанции разискваха въпроса, че повече зрители трябвало да ходят на мачовете и да плащат по -скъпи билети. Да попитам - на каква база? Аз този смешен футбол без пари не искам да го гледам, камо ли с пари. Та те - футболистите се мислят за богове, щом играят в ЦСКА или Левски, и че всеки трябва да припада от възторг само като ги види.Остави че са некадърни - почти всички родни "звезди" си мечтаят за гръмки трансфери в световно неизвестни отбори - Амкар, Алания, които 99% от европейците не са и чували.
Като им липсват качества , ще си помислиш, че поне се стараят - напразни надежди. Ако някой от публиката им подвикне да се пораздвижат, получава отговор " да духа супата". Вземете трета дивизия в Англия, където парите са приблизително колкото тук и вижте с какво желание играят футболистите. Затова и стадионите са пълни.
И не зная защо тази среща я набеждават за голямо "дерби". В Пловдив на Локо-Ботев винаги са присъствали в пъти повече зрители, без значение, кой на кое място е, и футболистите в тези срещи винаги са играли със стръв.
Ако обвържат по някакъв начин заплатите на футболистите с привлечените зрители, може да се стараят и повече, и да постигат "престижни победи" не само срещу аматьори.
Стойчо
цитирай
4. ianchefff - Стойчо,
02.08.2010 13:49
така си е.
А това с обвързването на заплатите на "футболистите" и зрителите е добра идея.
цитирай
5. karambol5 - ПОздравления иот мен за написаното ...
02.08.2010 15:07
ПОздравления иот мен за написаното !
цитирай
6. ianchefff - karam,
02.08.2010 15:13
спасиба.
цитирай
7. анонимен - дербито
02.08.2010 15:31
Сякаш играха на забавен кадър. И си мисля, че ако на някой средноевропейски отбор му трябва да си оправи головата разлика те са прекрасни клиенти. И откъде тия бомбастични пари, къщи, коли, премии, бонуси, жени у тия жалки легнитопковци?????????????
цитирай
8. lado - Здравей, Янч! Скъсах с ходенето по ...
02.08.2010 15:33
Здравей, Янч! Скъсах с ходенето по мачове, още когато Лечков играеше в "Сливен" - именно по причините, които изброяваш.
Поздрави!
цитирай
9. ianchefff - анонимен 7,
02.08.2010 16:17
е, те т'ва е въпроса.
:)))))
цитирай
10. ianchefff - ладо,
02.08.2010 16:18
аз веднъж годишно се прежалвам. По ТВ ги гледам, но всеки път си казвам, че е за последно. Явно футболът е в кръвта ми. :))))))))))))))))
цитирай
11. flyco - ...
02.08.2010 16:52
Забравил съм го българският клубен футбол. "Етър" стана шампион с игра, всички следващи с далавери. От 91-ва не гледам на живо български клубен футбол и скоро няма да гледам.
цитирай
12. lado - Сякаш играха на забавен кадър. И си ...
02.08.2010 16:53
анонимен написа:
Сякаш играха на забавен кадър. И си мисля, че ако на някой средноевропейски отбор му трябва да си оправи головата разлика те са прекрасни клиенти. И откъде тия бомбастични пари, къщи, коли, премии, бонуси, жени у тия жалки легнитопковци?????????????

Явно оправят тотото на някого в точния момент!
цитирай
13. lado - Забравил съм го българският клубен ...
02.08.2010 16:56
flyco написа:
Забравил съм го българският клубен футбол. "Етър" стана шампион с игра, всички следващи с далавери. От 91-ва не гледам на живо български клубен футбол и скоро няма да гледам.

За Италия на всички им е ясно ,че там тотото има други измерения, но истински се изненадах, когато хванаха германските подкупни съдии. И си останах с английското първенство, чат-пат испанското
цитирай
14. ianchefff - fli,
02.08.2010 17:35
абе забавно е чат пат да се погледва.
За настроение.
:)))
цитирай
15. ianchefff - ладо,
02.08.2010 17:36
това с тотото не го вярвам много.
Понеже отнякъде все пак трябва да излязат едни големи пари, за да има смисъл. А не виждам откъде и от кого по-точно.
Както и да е.
цитирай
16. ianchefff - освен това,
02.08.2010 17:37
далеч съм от мисълта, че в нормалните държави няма уговорки.
Но или ги хващат или поне продукцията на терена е 1000 пъти по-качествена от тукашната.
цитирай
17. eloiz - Янчев,
02.08.2010 17:46
единственият изход е да престанем да ги гледаме. Имаше един филм за крал Артур, там магьосницата Моргана се вихреше на пълни обороти и стана ясно, че няма как да я победят. Обаче Артур и Мерлин се изхитриха и демонстративно я забравиха. И тя...хм отиде си)))) Звучи детински, но мисля, че има някаква логика. И чалгата, и грозният футбол се хранят от нашето внимание, те го търсят, създават какви ли не извращения, за да се доберат до него. Лошото е, че не съм сигурна дали имаме потенциала да го забравим...
цитирай
18. ianchefff - el,
02.08.2010 18:00
да, така си е.
Трябва да се пробва.
:)
цитирай
19. kapito - я аз да се набъркам малко некомпетентно :)
02.08.2010 22:10
и да ви разкажа една история -
Баща ми, който мнооооого рядко гледаше мачове, когато у дома се заформяше поредната агитка (все у дома бяха всичките му другари, той защото забавен и гостоприемен) за поредния мач, в момента, когато биваха доставени бирите и семките, баща ми казваше - "Такаааааа, сега да ви кажа резултата - 1 на 2 (примерно) и аз почвам да си пия бирата".85% познаваше. Сядаше с гръб към телевизора и започваше да им се смее на напрегнатите им физиономии и да ги коментира, докато всички припадаха от смях и общо взето чаровно им досаждаше. Аз, разбира се, бях в по-голямата част от случаите винаги плътно до баща ми (в останалите случаи отчаяно исках да бъда, но мама забраняваше). Горкият, изгонваше ме, а след малко аз довтасвах отново да не изтърва сеира :))). Питаше ме - какво сега правиш ти тука? Аз - ми гледам мача! За ужас и на другите, които нямаше как да напсуват дори пред мен !
Та... исках да кажа, че е много хубаво да се гледат мачове, Янчеф ! :P
цитирай
20. flyco - не
02.08.2010 22:56
ianchefff написа:
абе забавно е чат пат да се погледва.
За настроение.
:)))

това е мазохизъм, предпочитам да гледам истински футбол
цитирай
21. анонимен - Istinata
03.08.2010 03:05
Mnogo hubava statia. Az sam na mnenie che istinski budnite i inteligentni hora v Bg sa naistina mnozinstvo, no za jalost Borchetata i Silikonkite probivat s tapotia napred. No az sam optimist za Bg i mislq che badeshteto prinadleji na istinski budnite i intelegentni balgari. Izvinete me za latinicat.
цитирай
22. анонимен - Я един трезвомислещ човек, бях се ...
13.08.2010 11:09
Я един трезвомислещ човек, бях се отчаял :). Според мен решението е от УЕФА моментално да отнемат лиценза на БФС и да закрият професионалния шампионат за няколко години... Това и без това ще стане когато е 2012-та нито един БГ стадион няма да покрие нормативните изисквания за провеждане на професионални футболни срещи.
цитирай
23. анонимен - много добре казано!!! Както и др...
13.08.2010 11:52
много добре казано!!! Както и другите ти постове между впрочем...Аз лично не съм и подозирала до къде се е ширнала футболната простотия в в милата ни Татковина!!! И какви хоризонти още има да гони.....хммммм...."ЕВЕНТУАЛНО".........
цитирай
24. анонимен - Горе пак аз съм писала. Само да до...
13.08.2010 11:57
Горе пак аз съм писала. Само да добавя,нямам наблюдения как е в Европа,но имам богати такива от футболния живот в Африка,в Кот д'Ивоар примерно,агитките обикновено,вместо да се псуват се поздравяват ,когато противника вкара......гол,не поредната....бомба и....... във вратата....,а не на друго място...примерно!!! Мисля си.....ние тогава в кой ли свят живеем.....?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626866
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031