Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 21:25 - За протестите, факлите и служебното правителство
Автор: dilopes Категория: Политика   
Прочетен: 9410 Коментари: 10 Гласове:
13

Последна промяна: 14.03.2013 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не съм разочарована, уплашена съм! И не съм уплашена от монополите, не съм уплашена от политиците и не съм уплашена от ЕС, САЩ и Русия.

Уплашена съм от тоталната неспособност на народа ни да се справя с проблема "демокрация". Демокрацията е процес. Свобода на избора..  Свободата не е "искам" или "не искам". Свободата е отговорен, обмислен,  труден и задължаващ избор. Защото каквото си избереш това ще ядеш. Тук няма виновни извън теб. И заради това решиш ли да си свободен, трябва да поемеш този избор с цялата му тежест и отговорност. Да си роб е лесно. Защото имаш един стремеж - да угодиш на господаря си.

Избереш ли свобода - можеш да станеш роб на собственото си безсилие и безотговорност.  А какво по гадно от несправедлив и некадърен господар, който има твоето лице?!?

Какво постигнаха протестите? Нищо! Как протекоха протестите, кръглите маси и т.н? Кафански приказки, разделени мнения, недорасли искания, изгорени трупове, медии излъчващи пияни безпътни млади хора, кръстосващи улиците. Факли, мизерия, неразбория, разходки, горени конституции, неадекватни афиши и никаква концепция.

Зловещо.

Служебното правителство??? Това ли искахме? "НЕ" ще кажем. Да ама това си докарахме. С демокрация. Значи това можем.
Ние така можем. Т.е нищо все още не можем. Разбрахме ли го?? Не! Да се молим да намерим по-скоро вината в себе си. Дотогава - Райков, Майков и т.н.
И стига сте се палили! Грехота е. Първо поради Бога, второ защото народа не е заслужил такива жертви, той не е готов за тях!




Гласувай:
16



1. vania23 - Извинявам се,
15.03.2013 12:29
но говорите пълни простотии. Жалко, че мога да ви сложа само един минус.
цитирай
2. havefaith - Най-после!
15.03.2013 12:35
Все по - рядко се чуват разумни гласове. Браво!
цитирай
3. bezmitove - Е аз от кога ви пиша, че тези протести са по сценарий?!
15.03.2013 13:23
Че са един голям ФАРС!
Ама никой не чете.
Откога ви пиша, че няма демокрация в България, защото една от големите причини е, че умните, начетените, образованите работят на страната на Червените олигарси, срещу интересите на обикновените хора?!
Е как искате тогава нещо да се промени???

На обикновени хора им трябват водачи. А тези, които могат да са водачи са станали гъзолизци на Червените олигарси! Това е!
И затова си правят тези нагласени циркове всякакви отрепки и боклуци, докато мачкат, тъпчат, доят и стрижат българския народ !
цитирай
4. sestra - И от мен браво!
15.03.2013 14:24
Демокрацията е ежедневие, но свободният човек - все още не. Народът си заслужава политиците и в тях себе си вижда.
цитирай
5. georgimet - страхотно :)
15.03.2013 16:20
Напълно права си!
Но като видях това:
"И стига сте се палили! Грехота е. Първо поради Бога, второ защото народа не е заслужил такива жертви, той не е готов за тях!"

Дали е грехота поради бога зависи от това дали вярва човек в такъв, и ако да - в кой от всичките ;) Народа е заслужил точно, ама точно това. Не си знае нито правата, нито отговорностите. Не вярва, че изобщо има някакви важни права, които да защитава. Младите хора са твърде малко, повечето българи са възпитавани в тоталитарен режим. Като минеш покрай училищен двор, се чува "Здраве желаем госпожо...", "Кръгом!" и т.н. казармени крясъци. На пешеходна пътека хората чакат "да ги пуснат". Няма рефлекс за отстояване на правото и справедливостта. Следователно, народа точно това заслужава.
цитирай
6. vania23 - Да обясня защо мисля,
15.03.2013 16:32
че пишете простотии. Народът може да бъде обвиняван, че не знае какво да прави със свободата си само, ако има такава, а той мисля, е видно за всички зрящи - няма такава. Демокрация би трябвало да означава "власт на народа" и е голяма смешка въобще на някой да му хрумне да използва тази дума за ситуацията в България от 1989 година насам. За каква власт на народа говорим след като се менкат едни и същи муцуни по изборите от 22 години и ние имаме избора да избираме най-малкия маскара, ама то малък маскара просто няма!
Аз пък съм много изненадана, че народа най-сетне прояви някаква активност, независимо каква, защото беше толкова жалко и тъжно непрекъснато да го мамят за какво ли не, а той само да си мълчи и трае. То бива, бива търпеливост, ама чак така ли? Ако тези протести не са организирани пак от някой маскара, то те са първата проява на някаква демокрация в България.
Служебното правителство били докарали, казвате. Нямам думи. Че той, бащицата, защо си подаде оставката, че да се стига до служебно правителство? Или като си мълчи стадото, той смело се дуе и режи ленти, а като вземе да недоволства и той тутакси бяга от отговорност. Е, защо така? Нали я пое цялата някога? А сега бяга като ученик от контролно, за което не е учил. Ееее, пък после хайде хоп - в болницата, като приятелите си мафиоти - нали и те все там се крият, вдигайки кръвно и прочие. И вие на целия този евтин театър да ми говорите - демокрация и свобода - нямам думи, че и отново народа бил виновен. Ей, толкова виновен народ като българския не вярвам да има някъде по света - непрекъснато му се набива каската колко е беден, прост и разбира се, виновен!
цитирай
7. zadobroto - НЕЩАТА СА ПРОСТИ
15.03.2013 17:35
ОГЛЕДАЙТЕ ЕВРОПА И СВЕТА --ОТ ФИНИКИЯ ДО ДНЕС---ИЗБЕРЕМ ЛИ СИ НАЙ-КАДЪРНИТЕ , НАЙ-ПОЧТЕНИТЕ--ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ...КАК ДА ГИ ПОЗНАЕМ---ПО ДЕЛАТА...------БОЙКО , ПЛЕВНЕЛИЕВ , РАЙКОВ ....ИЛИ....СТАНИШЕВ , ДОГАН , КОСТОВ ---НА ВЕЗНАТА .......
цитирай
8. dilopes - до vania23
15.03.2013 21:17
Власт на народа - да. Но не власт на целия народ, физически невъзможно. Иде реч за власт на представители на народа, нали? Успяхме ли да излъчим представители? Карахме ли се насред кръглите маси, правейки сензации за медиите?
Не са наченки на демокрация. По скоро проплакване на новородено. Начало, не отричам. И толкова. Защото не мога да го дефинирам, но има нещо гнило в тоя манталитет. Всичко върви като Левски и Цска. И агитките и скандиранията. Някак не е важна България. Важно е да си от агитката
цитирай
9. vania23 - Важното е, че все пак най-сетне има начало.
16.03.2013 16:34
Мълчанието ни обрича на сигурно изчезване. Народът трябва да се подкрепя в това правилно начало, а не да бъде хулен и обиждан. Тава ще го обезсърчи и новороденото ще се окаже мъртвородено.
цитирай
10. platon - Плюс за това на фотото,
16.03.2013 21:39
но една забележка. Не мислете с "фотографията" когато пишете. Каквото и да прави суверенът в една република ива право. ..Включително и на протест. Според конституцията на новия Голям брат и на бунт дори. Не е работа на данъкоплатците да дават решения...те дават парите, те поръчват музиката. Дори и художник номер 1 и футболист тоже, а и доктор хонорис кауза на Пернишкия Университет е длъжен да се съобразява с желанието им. Така че мила госпожо , използвайте това на стимката по предназначение вместо да интелектуализирате с него. Не се получава, а и понамерисва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dilopes
Категория: Други
Прочетен: 149168
Постинги: 73
Коментари: 123
Гласове: 198
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол