Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2008 12:37 - Аз вярвам в Първанов.
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 24917 Коментари: 116 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Смешното в нашия живот продължава да ни залива. Пуснеш телевизора – комедия, пуснеш радиото – комедия, отвориш вестника – комедия. Смешка след смешка, скеч след скеч. Ако някой ми каже, че не е забавно да живееш в България, няма да му повярвам.

            "Аз смятам, че действително е много важно именно ДАНС в конструктивен, партньорски диалог с ОЛАФ да изясни какви са реалните факти, има ли доказателства за подобни тези, защото те звучат доста тежко”, разказва “любимият ни президент. Тежко звучат, така е. Тежка е царската корона, господин президент. Пардон, президентската корона.

            Другарят Първанов продължава да застъпва тезата си, че докладите на ОЛАФ са два. Като му казали, че е един, а не два, той си помислил, че го атакуват неправилно. Не са прави. Объркал се е. На всеки се случва. То да не е да стреляш по вълци? А може и три да са. Четири. Какво знаение има? Както би казал другаря Тодор Живков – хората искат да има...

            Нашият президент знаел, без да е присъствал на заседанието, че на 18 юни са коментирани различни схеми, които впрочем присъстват и в доклада на ОЛАФ, но “политическите изводи са се появили на по-късен етап". И иска обяснения. И ние искаме обяснения, другарю.

            Според социалния ни президент, в случая с Людмил Стойков законът бил приложен с цялата му строгост почти веднага след изборите от 2006 г. Чудно. Ама така е. Приложен е. Просто го пуснаха без много приказки. Какво толкова?

            Политическата пародия продължава и с атаките на Гоце към Иван Костов: “На опозицията това й е работата – да иска оставки”, споделя той и добавя: "Иван Костов е последният човек, който трябва да коментира тази тема, защото неговото име е символ на този елемент на прехода". За корупцията иде реч. Видяхте ли сега какво стана? Пак Костов е виновен. Вярно е това, дето се говори по медиите, че за всичко е виновен Костов. Той е виновен и за пожара във влака, и за бомбите челопеченки, и за катастрофата на Стависки...

            Лошия Костов бил последния човек в милата ни Татковина, който можел да говори за корупция, щото името му било свързано с нея?! Господин президетнт... ъъъ... Първанов... таковата, Гоце, той Костов, не е в управлението на държавата вече 7, 8 години. Но, значи, наистина този Костов е много виновен, след като след толкова години след края на неговото управление продължава да краде, да лъже и да маже. Аз съм почти сигурен, че докладът на ОЛАФ е писан лично от него. И съм почти сигурен, че след време ще се окаже, че Костов ще е виновен и за Карибската криза.

            Явно комунистите освен страст към кражби на европейски фондове развиват и някаква особена форма на политическа амнезия. Костов бил дал големи обекти на индустрията и туризма на Стойков, но после, този, последният, отива и прави дарение на Първанов?! А защо не е направил дарение на кандидата на ДСБ, след като би трябвало да е благодарен? Бе, какво се замислям и аз? Що не си пусна телевизора и да чуя някоя супер яка, следваща приказка...

            Ама то, приказки, разкази, дрън дрън... и накрая какво? Какво ли? Пак салатка и ракийка  на масата. Е, това. И Славиту, и Азис. И останалите. И всичко се забравя. Както се забрави пожарът във влака, наводненията в Цар Калоян и всичко останало.

            А къде, между другото, се изпари социалната насоченост на нашия президент?  Или не се е изпарила? Той все още е социално насочен, ама ние не го разбираме. Ми да, така ще да е. Гоце е социално отговорен индивид, всички негови близки се чувстват социално и емоционално задоволени. То пък не може всички да са доволни. Поне да почнем с най-близките!

            Обаче се сещам, че, когато на власт са комунисти, държавата получава нокаут от червения юмрук на партията кърмилница и започваме отначало.  Никой не се замисля затова. Спирам дотук, че пак Костов ще е виновен, а не ми е направил нищо лошо човекът...

            Но, от друга страна, за десет години трябваше да усвоим поетапно няколко милиарда евро, а сега започваме и да връщаме. Т.е. усвоили сме ги, ама не сме разбрали. Е, важното е, че са усвоени. Усвояване, усвояване, усвояване. Да усвоим парите за петилетката за три години. Браво.

            Тя, Меглена, като бивш кадър на Партията, ще се справи и с това предизвикателство. Нали сега е модерно да се казва “приемам го като предизвикателство”. Примерно Николайчо Василев се предизвикваше на няколко пъти като министър. И все успешно. Както и останалите от управляващите в последно време. Те и обикновените хора всеки ден са пред предизвикателството – оцеляване, ама това е друга тема.

            Какво се оказва всъщност: Стойков ще съди ОЛАФ, че са го натопили без да го питат. Президентът брои доклади, премиерът говори за пилешки бутченца и консерви в парламента, министърът на отбраната не е виновен, че гърмят бомби, министърът на транспорта не е виновен, че влакове се подпалват като факли, министърът на  регионалното развитие и благоустройството не е виновен за магистрала “Тракия”, а един икономист от ДПС снощи ми обясни по телевизора, че не бива да се надявам, за всичките пари от европейските фондове. Било погрешно да си мисля, че те са наши пари. Тц. Не били наши. Европейски били. Т.е. следва, че ние не сме европейци, а аборигени, тип слуги.

            Явно пак ни вземат за калинки-малинки, разказвайки ни приказки, комедии и анекдоти. А ние ги слушаме и им се радваме. Ние, слугите-аборигени на тези, които трябва да са в затвора. Или поне да си подадат оставките, немедлено. Казвам “немедлено”, за да съм в тон с образованието на премиера, че да ме разбере.

            Явно, след като продължаваме да се радваме на приказки, сме все още деца. И трябва да пораснем. Крайно време е.

            За финални думички, ще напиша ето това: Достойнството е непознато за комунистите, но ти можеш да се справиш Гоце, аз вярвам в теб. Върни парите и си отиди с достойнство.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cornflower - ...и виго..
21.07.2008 12:42
славиту, азис и виго...
цитирай
2. xunap - Лъжата стана част от ежедневието ...
21.07.2008 12:44
Лъжата стана част от ежедневието ни.
Лъжат ни политиците. Лъжат ни и от радиото, от телевизията, от вестниците.
Най-тлъстите лъжи са от рекламите... Но поне знаем, че ни лъжат и някой е платил на други, за да ни излъжат по-добре.
Вчера слушах Неделя 150. Пак лъжи.
Багера
цитирай
3. katan - Тцъ! Не съм съгласна с теб !
21.07.2008 13:09
Тцъ! Не съм съгласна с теб !
Не Костов е виновен за всичко , което изброяваш , а АЗ !Да , АЗ , но е много дълго за обясняване ...
И тази комедия , за която пишеш щеше да е доста забавна , ако всички НИЕ не участвахме с трагични роли ...
цитирай
4. blueskies - трагикомедията "Булгаристан" и
21.07.2008 13:40
ОЛАФ и Европейската комисия в ролята на Deus Ex Machina.
цитирай
5. gantree - @
21.07.2008 13:52
Днес се е разпънал на цели две страници в 24 часа интелектуалецът от Сирищник. Аз лично се забавлявам на тази му безочливост. Много ми е драго, като го гледам да се държи така нахално пред всички онези нещастни хора, дето са гласували за него.
цитирай
6. blueskies - а, как тъй! селско момче бе, виж го къв убав левент
21.07.2008 14:00
пък как позира пред камерите! пу, пу, пу дъ нъ му й уроки на мумчету!
цитирай
7. divini - ян.. ти добре
21.07.2008 14:07
Вярваш в Първанов.. обаче, ако той повярва в теб, не знам к'во ще те правим :))

Поздрави
цитирай
8. анонимен - червената бабичка е за предпочитане
21.07.2008 14:25
кат ще са таковаме, да е с нещо опитно. Столетницата е с едни гърди напред, най-хубаво с нея ни е било. Че на Доган ли не се даде анално, че на царя ли не направи испански минет, че 45 години не ни ли клати къдто ни фане. Обаче хубаво ни е.....щото пак нея си избираме. Волен да си глада капка, бат Гойко да си гледа цецка, да се учат да таковат кат баба си пък тогава и за тях ши пуснем. Пък аз знам един Костов, Ваньо Костов от Славия. Ей как ръгаше и той - ама по кокалчетата. А тези, мили ми Смехурко, къде трябва да ти четат оплакваньето, сега са на сапунки, пък и отдавна не са ръгани, но изборите ей ги де са. Спете спокойно деца български, някъде в чужбина.
цитирай
9. анонимен - Дааа
21.07.2008 14:27
Костов наистина е виновен, всички помним за Олимп, Славчо Христов, БГА и т.н. и т.н., ама и царя е виновен, тия са виновни и .тн. т.н. (тука няма да изпададам в примери щото нема да ми стигне времето да пиша... Доган не казвам, щото за него нема нужда даже да се споменава, то се знае). Б.Б е предварително виновен - и той иска да топне в медеца, ама ония "лошите" от Европата не дават (а Първанов е достоен държавник според него "символа икона ОПУЛВАНЕ"), ма не че не дават да се топва, ми не дават в какво да се топне. Драма уважаеми дами и господа другарки и другари. Драма!
цитирай
10. анонимен - чужбинаТа
21.07.2008 14:37
виц:
Два глиста виждат бял свят и детето възкликва:
- Еххх тате, виж колко красиво синьо небе, пък ние пак в тая черна дупка трябва да се наврем...
- Какво да правиш сине - родина!
цитирай
11. blueskies - Слушай ся ян -
21.07.2008 14:50
прясно, прясно - та говоря си аз с една даскалица от прованса, и споделям притесненията си политически и как всичко върви от развала към провала и как винаги е така, когато управляват комунисти. До момента, в който стигнах до това, че Костов в прав текст каза на Първанов да си ходи - та тая даскалица ми каза "Само не ми говори за Костов! Тогава бяхме най-зле! ...." Ченето ми падна! Да ми изтипоса това в лицето точно след като съм й обяснила че преди 11 години бях по улиците и точно ние бутнахме Виденов! Точно след като съм й припомнила, че тогава смешния човек Гоце- Първанов беше председател на БСП! Но- същата тая даскалица не ми отговори каква заплата е взимала по време на управлението на Костов, но не пропусна да спомене, че сега било по-добре! ......
точки, точки, точки.....след точките следва, че същата тая даскалица дава частни уроци и ред други извънкласни дейности
та тъй другарки червени даскалици, като приказвате глупостите, давайте си сметка пред кого ги говорите!
цитирай
12. ianchefff - анонимен 9,
21.07.2008 14:55
за разлика от Костов, дето го плюеха най-вече от страниците на вестник "Труд" (и подобни) и "култовото" предаване "Всяка неделя", дето съм се чудил, тоя водещя к'ви ги говори и се кефех най-вече на Димитри Иванов и на Розовата пантера, сегашния президент и ко, не просто ги плюят от Европата, ами цял доклад има, с факти и т.н.
Така че, не ми прави елементарни заключения и сравнения между Костов и Ко и сегашните дръвници.

диж,
ще трябва да ме спасявате;-)))
цитирай
13. gantree - :))
21.07.2008 14:57
"Тц, спасение няма!" - иззлорадства той под мустака си :)
Светът е сцена. Иначе хубавата тема тук, както се оказва за някои - също.

***
п.п. Всъщност, по отношение на коментар 9 сравненията са много весели. Навремето - по времето на Костов - България водеше преговори да не бъде разглеждана в пакет с Румъния, тъй като румънците се забавяха и ни пречеха да дръпнем напред. Сега, осем-девет години по-късно благодарение на Първанов, Доган, Сакскобургготски и Станишев румънците не само ни настигнаха, но и ни задминаха като малка гара. Сега те получават почти пълно одобрение, а ние се излагаме като бандити и като крадци на бюджетни средства в размер на милиони и милиарди евро.
цитирай
14. анонимен - 9ката съм, за ianchefff 12, gan 13
21.07.2008 16:08
Вижte сега, не че искам да оплюя Костов специално. Оплювам всички ;) Просто защото не съм от хората дето като чуят Костов и казват "Алилуя", а като чуя Първанов да викам "Комуноид". Предполгагам че ще ме насметете яко за това мое виждане, но според мен всички за "просто бизнесмени" които си гледат личния интерес. И Костов и той го гледаше едно време ;) А доколко сме ги водили Румънците - това си едруг въпрос... Чист ПР си беше това ;)
Направи ми впечатление миналата седмица - слушах Гоце по ТВто случайно, репликата - "А от опозицията да не знаят много, защото да не стане лошо". Тъй че взаимно си знаят бакиите и не им отърва да се халосат серизно, само лаят... Привържениек съм на теорията "Всички са маскари"... На следвщаите избори ще трябва да преценя кой ще краде най малко, а не кой ми харесва най-много за нещо. Бахт държавата бих добавил.
цитирай
15. demoniceye - Няма Първанов да върне парите
21.07.2008 16:24
Ами пак от нашите джобове ще излязат. За това се натискаха за европейски съюз, мислеха, че ще ги оставят да си крадат на спокойствие. Ама на, ядец. Нищо де, ние ще продължим да им се радваме. Докато не се повтори 1997ма. Амин.
цитирай
16. ianchefff - gan,
21.07.2008 16:43
ние сме малка гара, ама каква гарааааааааа, лелееееееееее:)))))))

анонимен,
е аз пък не съм привърженик на теорията "всички са маскари".
Ти маскара ли си? Ти си знаеш.
Аз не смятам, че съм маскара. както и много други не смятам, че са маскари. Не визирам в случая Костов.
И като чуя "Костов" не казвам алелуия. Но казвам "браво" за много неща.
Докато не се сещам нито едно нещо, което е направил Първанов и за което да му кажа "браво".
Ти сещаш ли се?
цитирай
17. gantree - Янчев :))
21.07.2008 16:53
Гара, ама малка. Само за заминаващи :))

Анонимен 9
Бъркаш. За какво да те насмита човек, като ти сам си се насмел. Накъде повече?

Чист пиар било кое - изпреварването на Румъния през 2000 година ли? Чуваш ли се изобщо? Като не можеш да кажеш нищо срещу фактите, поне си мълчи. По-достойно е.

За теорията ти, че "всички са маскари" - това всъщност е теорията на Алековия Бай Ганьо, нали знаеш? Аз не страдам от това, че ти възприемаш толкова сърдечно за себе си байганьовата теория, която първановците ти пробутват успешно вече толкова много години. Да си жив и здрав.
цитирай
18. blueskies - на маскари ни обърнаха, бих казала аз
21.07.2008 16:58
не "всички са маскари", не " едните и другите са един дол дренки", а - на маскари ни обърнаха!
цитирай
19. meto76 - Съгласен съм че Гоце не трябва да се ...
21.07.2008 17:12
Съгласен съм че Гоце не трябва да се оправдава с Костов за собствените си далавери като сочи Костовите, но в случая Гоце е прав, тъй като Дюни станаха собственост на Людмил Стойков по времето на Костов.
цитирай
20. cecobob - доволен съм
21.07.2008 17:23
прочетох нещо смислено, актуално и интелигентно. В блога са малко хората, които ме кефат.
цитирай
21. анонимен - 9kata
21.07.2008 17:26
С риск да се донасмета, о как се съжалявам в момента плачейки с крокодилски сълзи, бих добавил че съжалявам, че вие двамата се виждате като част редуващите се управляващи последните n-години. Защото като казвам маскари имам предвид точно определени хора, партии и т.н. А който се самоопределя там - ами мерси за откровението. И да сте живи и здравии вие!
цитирай
22. gantree - хехе
21.07.2008 19:56
Плачи, девятко, плачи. По-добре плачи, отколкото да продължаваш с нелепиците. Като казваш "маскари" аз прекрасно разбирам, че сал единствен ти себе си не броиш в това число, а имаш предвид другите "определени хора". Само че, тъй като си гладък и объл, пишеш за "всички", а после "опаа, дайте да са доуточнЪ" :)) Онези другите, "определените хора" са в лайната, а само аз (народа) съм целия в бяло :))

***
Мето, много прости хора са това, седесарите, да знаеш. Много прости и долнопробни. Един куп държавни неща станаха частни по времето на Костов и по време на управлението на СДС, от което седесарите днес толкова долнопробно се разграничавате.
цитирай
23. thomas - Костов е виновен, разбира се.
21.07.2008 20:56
Нещо повече, той е един от двамата главни виновници (наред с усмихнатото лице на корупцията) днес всичко, произлязло от СДС, да не може даже да помирише властта, дори и всички заедно да се напънат.

Никой не казва, че и другите не са крали като бесни - въпросът е, че очакванията на хората за другите са точно такива. Но точно онези, които идваха да ги сменят завинаги и обещаваха да направят една различна България, нямаха право да правят като лошите.

И между другото, освен че е виновен, Костов е и противен. Две в едно. Неочаквано лоша комбинация.

Трето, съвсем не по-малко важно, е че всички са длъжни да спазват поуките от оня виц за врабчето, зимата, кравата, лайното и лисицата: "когато си насран - не чуруликай". А Костов е насран. И то яко. Мирише. И когато се опитва да го забърше от себе си, убеден, че след години то вече не е мръсно, само маха засъхналата му коричка и открива следващия влажен слой, който смърди все така лошо, както и преди 7 години. Единственото спасение за демократичната идея е този човек да млъкне и да изчезне завинаги от очите на хората, пък защо не - и от България.

Разбира се, не по-малко важено е да млъкнат и всичките му почитатели, които непрекъснато го размахват като знаме на антикомунизма. Само се дискредитирате, господа! Всеки опит да сложите най-отгоре в щайгата този изгнил политически зарзават и да го представяте като качествена и продаваема стока, само кара хората да бягат от вашата сергия и да отиват на съседните, независимо че знаят, че там само отгоре са наредени прилично изглеждащи плодове и зеленчуци, а като си купят едно кило от тях, продавачът ще им загребе от дълбокото, където е само гнилоч.

Хай със здраве.
цитирай
24. ianchefff - thomas,
21.07.2008 21:01
къде се загуби бе, човече?:)
Да те питам в какво Костов е виновен?
И имам една "задължителна" молба. Да не цитираш вестник "Труд" и агент Димитър, пардон, Кеворк Кеворкян...
;-)
цитирай
25. thomas - iancheeeeeefffffff
21.07.2008 21:21
Абе какъв вестник те гони тебе!? Ето ти само няколко щриха и абсолютно никакви вестници. Сапио, Олимп, Славчо Христов, Косьо Самоковеца, Вилхелм Краус, Александър Божков, фондация "Бъдеще за България", Майкъл Чорни. Да изброявам ли още? Всичко това виси на сметката на Костов, смърди и няма как да бъде забравено. Нещо повече, знаеш ли, то няма да бъде забравено даже и ако около нито едно от тези лица и понятия не е имало нищо незаконно или неморално (което е пълен абсурд да е така). Така че опитите да се доказва как Костов бил чист като момина сълза, са просто обречени на провал. Най-добре го забравете, още по-добре погребете (символично, ако не иска да си направи реално харакири) и гледайте напред. Може много скоро да се появят нови шансове, при положение, че и останалите участници в играта грешат като за световно и просто не си струва да ги погребвате тях, вместо измисления си идол.
цитирай
26. svetlo - Томас е прав
21.07.2008 21:35
за това, че Костов е ужасно виновен за много работи, защото и аз помня от първа ръка двата му мандата. Но не е там работата. Да обсъждаме Костов е все едно да обсъждаме Гриша Филипов - толкова са архаични и двете фигури.
А т.н. и.д. Президент наистина е за обсъждане. Интервюто му е отвратително. Досега все си мислех, че има някаква скрита позиция, но днешните му изцепки в 24часа прилягат повече на ущипан селски кмет, нежели на държавен глава.
цитирай
27. blues - томас - Александър Божков е в съседния блог
21.07.2008 21:38
иди и му задай въпросите, които те мъчат. Чорни го изгони Костов, ти ако си забравил, то ние помним.
цитирай
28. thomas - @blues
21.07.2008 21:44
Защо мислиш, че имам въпроси към Александър Божков? Аз опитах да му задам един въпрос по време на първия Български великден (организиран от Костов, но докарал царските юпита и подготвил в някакъв смисъл свалянето му), но той ме погледна толкова лошо заради това, че искам не само да го слушаме, ами и да го питаме и не дай си боже да изразяваме мнение, че не повторих... Иначе музикалният му вкус ми харесва.

Това, че Чорни е изгонил Костов, може да е или за парлама, или заради нещо, за което не са се разбрали. Излишно е да гадаем - пък и днес Чорни не е в България само физически - иначе не мисля, че си е изпуснал и една от позициите. Искаш да се правим, че сме наивни ли?
цитирай
29. blues - чудя се и се мая наистина какви са тия приказки и басни
21.07.2008 21:49
та дайте да си напишем приказка де -
Имало едно време през девет планини в десета, през девет гори в десета, през девет реки на десета, през девет морета на десето - една чудна страна, Абурдистан. В Абсурдистан всичко течало наопаки, реките понякога преливали и заливали земята, горите често били изсичани и пожари ги изпепелявали, морето понякога изхвърляло боклуци, но- в Абсурдистан най-големите боклуци били тия, дето го управлявали по техен си, боклучарско-абсурдистански начин.
цитирай
30. ianchefff - thomas,
21.07.2008 22:08
някои неща ти ги каза blues.
Аз ще добавя, че всичките глупости за фондация "Бъдеще за България" се оказаха кьорфишеци.
Не ми говори и за Кремиковци - фалирало предприятие и невъзможно да бъде продадено символично за повече от един лев, тъй като дължи милиони.
БГА Балкан - подобна история.
Сега остава да ми цитираш и "разследванията" на Богомил Бонев и всичко ще е наред.
цитирай
31. gantree - :)))))
21.07.2008 22:13
Костов, изглежда, е вече еманация и на колективна вина, Томас. Дотам ти стига безсилието да кажеш нещо конкретно, че обвиняваш Костов дори и за "непомирисване" на власт :))))))))

Колкото до това, че Костов бил "противен" - тук минаваш една граница, ако не си забелязал. Освен границата има и още нещо - погледни се в огледалото, да, ти, същият. Виж се, и тогава говори за останалите колко били противни. Извинявай, че ти пиша това, не ми е приятно, но ти просто си го просиш.

В крайна сметка в целият ти коментар 23 ти не казваш нищо конкретно, нито за любимата ти тема "Костов", нито пък по темата на конкретния постинг на Янчев. В 25 изреждаш неща от библиотеката на Валерия Велева, нищо конкретно, а в коментар 28 ... ще те цитирам, за да ти светне. Твърдиш буквално следното:

"Това, че Чорни е изгонил Костов, може да е или за парлама, или заради нещо, за което не са се разбрали", точка. Чорни, казваш, е изгонил Костов. Всъщност, Костов изгони Чорни ... ммне, чакай, че и аз се обърках вече! Корни изгони Чостов. Как беше? А най-накрая дойде горския, нали?
цитирай
32. zemaria - Мразя
21.07.2008 22:20
да обсъждам темата Костов, защото ме боли. За това, колко много хора има заблудени, относно личността му. Стотици хиляди хора в тази държава знаят истината за него. Не, щото четат Валерия и Труд, а щото ..не ми се говори... Не ми излизайте с номера "нищо не е доказано"-то и срещу Маджо има също толкова доказано. Греховете му са повече от ползите от него. Иван Костов - умен крадец. Всъщност е едно от проклятията на България Историята несъмнено ще го оправдае-колкото Кастро.
А заблудени-винаги ще има. Както с Че Гевара.
Колкото до конкретния случай, наистина е смешно да се оправдава някой с него. Но не съвсем.
По времето на Костов тарикатите разбраха, че преди с шестаците и комунистите, сетне с нашите, хляб винаги ще има. Когато имитираше пред балъците борба с тарикатите и отвоюване на държавата, всъщност той играеше с тях.
цитирай
33. gantree - ооо
21.07.2008 22:25
Тази вечер тук явно има дефиле на леко стреснати червени човечета :))
цитирай
34. zemaria - Разбира се
21.07.2008 22:38
Първанов има основание да вини Костов не повече от петнайсет процента. Защото, както отбелязахме, Костов зациментира модела"тарикат пич (Славчо)не мрънка"-оправя се със сини и червени, обяснявам за ганчовци, дето са близали близалки тогава, че тарикатите бяха предимно червени и предимно бандити. И така същите сикаджии и висаджии забогатяха именно с неговата благословия. По негово време срастването на бандитизма и политиката получи ДЯСНАТА благословия.
И стана все едно дали си ляв или десен, дали си бил мутра и ченге, или демократ. Стига да се отчиташ на властта. Даже точно такива бяха предпочитани!
Трябва да си много далеч от света, за да твърдиш че Костов не се е облагодетелствал от властта.
А ако имаш малко акъл, ще се попиташ как точно става тази работа.
С какви хора. Кой му помогна.
Защо уж непримиримата опозиция не извади очевидното, което се знае от стотици хиляди
Защото държавният апарат не може? Хайде де, не можел..
Само че, мен не ми се говори конкретно-първо, щото ганчовци от конкретика не отбират, тяхната вяра е циментирана в гърдите и бронебойни патрони за нея няма и
Второ, защото ако имахте малко акъл, простият извод е, че синьо-червената олигархия играе театър, в който за артисти, които говорят конкретно, им оставят ролята на Георги Стоев.
цитирай
35. ianchefff - земариа,
21.07.2008 23:20
той и Волен сидеров, и Яне Янев, и Жорж Ганчев уж говорят конкретно, ама какво излиза накрая?
Че са болни мозъци.
Или пне за сега е така.
А че Чорни изгони Костов, това е абсолютен факт.
Нали така, thomas?
Или не е така?
цитирай
36. gantree - хахах
21.07.2008 23:22
Дотам ли стигна, селянино Зе, да се сравняваш с Георги Стоев по блоговете? :))

А че нищо конкретно не казваш, то вече стана ясно. То не ти е и това идеята. Идеята на такива селяндури като теб е простичка - да се изговарят за стотен път кадесарските измислици за Костов, а да не се говори за убитите и недоубитите спонсори и съветници на Първанов, за многомилионните престъпления на Доган, за БТК и завлеченото от царя или за двамата братя по име Георги - Станишев и Велчев.
цитирай
37. blues - зе мария - това не е механа Легиона от медиапул
21.07.2008 23:30
с болка на сърцето и съболезнования към янчев ще споделя моята констатация, че както в коментарите към този блог, както и в някои други се наблюдава болестта на легионерите от Механа Легиона от форума на mediapool. за непосветените да поясня, че тази болест се характеризира с висока температура на дискусиите, които обикновено се развиват в тона "мръсен, долен комунист" - "ти пък къв, си да не си по-добър", или с две думи - Добре дошли в механа Легиона! /някога иначе тихо местенце за приятелски разговори, докато не ни торпилираха некои тенекиеноглави паралелепипеди -червенушки/
цитирай
38. thomas - Е, хайде сега...
21.07.2008 23:33
Мисля, че и аз трябва да имам право на един лапсус на година. Да ходя да си го изредактирам, ако толкова искате :-) Добре, Костов изгонил Чорни. Наужким. Или по заповед. Все тая. Толкова го е и изгонил. А адвокатът му си е изкарал парите от телеком хонорари.

gantree, Костов не е виновен за това, че той няма да помирише власт - за това просто сам си е виновен. Но е виновен за това, че всички, считащи себе си за сини, няма да могат да го направят много дълго време. Виновен е дори и за това, че днес комунистите са на власт, както и за това, че Симеон си прибра Мусала.

Какво, смяташ, че Костов не е противен на почти всички хора ли? Или смяташ, че политика се прави само с идеи и ум (то пък едни идеи и ум при него, ама нейсе), а не и с излъчване и харизма? Ще ми говориш за това дали аз съм противен, когато аз се кандидатирам за някоя висша изборна длъжност и не спечеля. И то само ако те питат.

zemaria, браво за препратката към Вапцаров.
цитирай
39. blues - томас - страдаш от тежка маниакална обсесия
21.07.2008 23:50
по отношение на Костов. изчисти съзнанието си от Костов, той е просто един човек, и- колкото и да е неприятно на някои хора, единствения, който в съвременна България се доближи до образа на онова, което се нарича държавник. не просто политик, а държавник. защото управлението на ОДС трасира пътя на съвременна България - евро-атлантическата ориентация и причисляването на страната към западния цивилизационен модел на развитите демокрации.
цитирай
40. divini - и стигнаха те...
21.07.2008 23:51
до мамутите. И вместо да решат какво праеят оттук нататък, те задълбаха в стари фантазии, кошмари и други факти, доказани от агенция "една жена каза"... Да потъпчем, братя, на едно място - бе техният девиз. Те нещата така или имаче са си такива, да помрънкаме и да намерим виновния, и да го охулим. Важно не е какво може да се направи сега.. а какво не сме направили преди. Направо сте супер!

Ян, поздрави :)

Дайте да дадем
цитирай
41. thomas - @blues
21.07.2008 23:54
Не бе, пич, ти, gantree, ianchefff и още десетината, които мислите, че Костов е просто човек - вие си го избийте от главата, защото другите седем милиона няма да го приемат като такъв - не и докато помнят какво им е причинил. В края на краищата нали е само един човек - защо не го забравите, престанете да го размахвате и да дразните всички останали, които ви отписват и самите вас заради това наивно-глупаво отклонение (ако изобщо сте искрени, а не платени).

Костов трасирал евроатлантическото ни настояще?! Трасирал е бандитското ни настояще. А не е изключено и още да участва в него.
цитирай
42. thomas - @divini
21.07.2008 23:55
Нищо не може да се направи сега, след като не можем да се разберем какво е станало вчера. Как се казваше? Който забравя миналото, е обречен да го преживее отново.
цитирай
43. blues - ъ? я дай пак, че не чух добре!
21.07.2008 23:58
какво точно се очаква да е причинил Костов на 7 милиона? или беше май беше оня дементния Виденов, а? или едва сричащия Симеончо?
цитирай
44. thomas - Дай да не си говорим глупости, а?
22.07.2008 00:01
Причинил е най-голямото разочарование - показвайки на всички, които вярваха, че демокрацията е възможна, че всички са маскари. Между другото дементният не беше ли Симеон?! ;-)
цитирай
45. divini - да..
22.07.2008 00:02
да си поговорим за Костов... но по моите записи, Костов, образно казано, не беше вчера, а завчера.. за вчера дума не се казва... щото то всичко е ясно. И докато си говорим за Костов (един разговор, който на мен освен да ми е смешен, няма какъв да ми е), едва ли не оневиняваме доган и първан.. но той, Костов е виновен... да си поговорим... със затворени очи за настоящето...
цитирай
46. blues - томас, като пишеш глупостите, внимавай
22.07.2008 00:02
пред кого точно ги пишеш! в тая блогосфера има журналисти, които много ще ти се възрадват! да не говорим че линкове към постинги от блогове се постват във форуми.
цитирай
47. thomas - Не схванах...
22.07.2008 00:05
Заплаха заради наличието на мнение ли? :-)
цитирай
48. blues - томас, не ми демонстрирай нагледно
22.07.2008 00:07
комунистически тактики! плюйте, плюйте, плюйте, пък като видите, че вятъра се обраща срещу вас, и се преобръщате на 360 градуса. е, нема как да стане! ти си поредното доказателство, че с комунисти не се спори!
цитирай
49. sparhawk - много хубав текст
22.07.2008 00:14
от ianchefff. А Костов какъвто да беше, сега говори напълно верни неща и Първанов би следвало да коментира тях, а не какво е било по времето на Костов, Стамболов и Аспарух.
цитирай
50. ianchefff - thomas,
22.07.2008 00:16
kaкво викаш, че е причинил Костов на 7 милиона?
Че ги изкара от дъното на виденовото блато...
Че оправи инфлацията...
Че мутрите си намериха мястото...
Да, прав си, това са все лоши неща. Много лоши.
Че никога не обеща цветя и рози, а тъкмо обратнотото - заради написаното дотук...
И още доста неща, които няма смисъл да ти ги изреждам.
А и хайде стига с тази простотия "всички са маскари". gan каза вече кой го използва това.
Не съм казвал, че Костов е просто човек. Не съм си и помислял, че е кристално чист. Но на фона на това, което неговото павителство направи, да ми подхвърляш глупости и нелепи сравнения е просто смешно.
В Шумен, там откъдето съм, има хора, които до ден днешен твърдят, че Костов е циганин, родом някво село в региона. Щото там някакви били вдигнали огромна къща и някой бил видял джипа на Костов наоколо. същите тези твърдяха, че на границата чакали влакове със 70 милиарда долара на Симеон. Не е грешка - 70 милиарда долара. Сигурно в 100 доларови банкноти.
И как пък никой не се сеща за другаря Жан?
За Беров?
днес например разбрах, че Костов бил виновен и за бомбите челопеченки, щото нещо по негово време бла бла...
В едно вече съм абсолютно сигурен - Костов е виновен и за ледниковия период.
Не просто съм сигурен, убеден съм.
И още нещо, което си повтарям, ей тъй, напук:
thomas,
за 19 години преход след любимия ти соц., е имало само 5 години и половина правителства, доминирани от СДС. Всички останали години е имало правителства на БСП или доминирани от БСП.
Защо нищо не казваш за това?
цитирай
51. blues - и още нещо в допълнение към янчев
22.07.2008 00:31
колкото и да ни е неприятно, България в момента е една тоталитарна държава, управлявана от една партия в трите й разновидности. тоталитарна държава от олигархично-мафиотски тип, където трите власти са доминирани от една партия и нейните репресивни служби ДС. четвъртата власт - медиите, или са платени, или изпълняват ролята на останалите три, поради несъстоятелността на парламент, правителство, президент, полиция, съд, прокуратура да изпълняват задълженията си. в тази държава цари диктатура, но не на пролетариата, а на на масите. нискообразовани, нискокултурни и неморални маси, отдали се на потребление и низки щения.
цитирай
52. blues - е томас,
22.07.2008 00:34
харесва ли ти картината на пост-модерния соц-реализъм?
цитирай
53. thomas - @blues
22.07.2008 00:36
Ти не можеш да спориш с никого. Което не означава, че си комунистка, а просто че толкова можеш. Така че не дрънкай глупости за комунисти, когато се чудиш какво да кажеш.

@sparhawk
О, йе? Няма значение какъв е Костов, щом сега говори верни неща? Няма такъв филм. Прочети си приказката за лъжливото овчарче, ако искаш да разбереш защо никой няма да го слуша, каквото и да говори.

@ianchefff
От какво блато ни е извадил Костов!? Стига сте си повтаряли тая мантра! В тоя момент и Бъгс Бъни щеше да ни извади от това блато, пък смятам, че и ти щеше да се справиш.

Оправил инфлацията? Как точно? И не беше ли Софиянски? Мутрите си намерили мястото? А мястото на Косьо се оказа при самия него? Е за какво да обещава цветя и рози - нали веднага ни ги е доставил - ето, вече сме в НАТО (ура, да живее) и в ЕС. Ама това не е станало по негово време? Е, голяма работа.

За другаря Жан наскоро се сетих. Една позната ме помоли да й хакна един PDF от негови лекции, за да можела да си го разпечата. Човекът се занимава с преподавателска дейност (преподава икономика в треторазредно висше учебно заведение, колкото и да звучи това абсурдно подобна кариера за подобна икономическа издънка). Но поне не се вре под прожекторите. Ще излезе, че все пак е по-умен от Костов.

Казах почти всичко за това защо от 19-те години след промяната само 5.5 са били с управление на СДС. Един от виновниците за това се казва Костов, другият - Софиянски. Сигурно с поддържаща роля може да се запише и безличният и завеян Филип Димитров. В този смисъл Костов на пръв поглед изглежда да държи "контролния пакет" от тези години. Ама това го дължи само на ужасния си предшественик - ако беше взел властта в нормална ситуация, а не при катастрофа, нямаше да изкара пълен мандат.

И така, нещата са малко обратни на тези, които вие си мислите: Костов дължи успеха си на провала на Виденов, а комунистите пък са на власт заради същия този негов "успех".
цитирай
54. ianchefff - thomas,
22.07.2008 00:42
както си я подкарал, ще се окаже, че Виденов е ебаааси пича, пък аз да не знам. И че когато 1 долар струваше леле майкоооо, това е било щото съм бил сънувАл, явно така ще е.
Нека не изместваме все пак темата на този пост - глупостите на др. Първанов.
Или и всички безумия на Първанов са заради злия Костов?
Така ще да е, че как иначе.
Мерси.
цитирай
55. thomas - @blues
22.07.2008 00:43
Соцреализъм? С най-ниските преки данъци - лични и корпоративни - от целия ЕС? С огромен бюджетен излишък? Хм, мислех, че на това му се вика десен реализъм. И въпреки това нещата не вървят. Ама то не е само заради тези, които управляват, а и просто защото сме българи - гледаме как да откраднем и получим наготово, не как да създадем.
цитирай
56. ianchefff - thomas,
22.07.2008 00:43
между другото, аз не бих се наел да извадя държавата от онова блато в онзи момент. Прсто знам, че не съм за тази работа.
А ти, щом си мислиш, че и Бъгс Бъни можел да ни оправи, значи ти си живееш в анимационно филмче и всичко ти е наред.
Браво. Е, тази твоя мисъл уби поста, рибата и всичко останало.
цитирай
57. ianchefff - както се оказва,
22.07.2008 00:44
бюджетният излишък не е повод за гордост.
Ама какво разбирам и аз...
цитирай
58. thomas - @ianchefff
22.07.2008 00:46
Не, Първанов не е цвете. Но трябва да му признаеш, че е хитрец - използва всеки слаб ход на противника. Костов вече наистина няма право на мнение. Каквото и да каже, може да бъде използвано срещу него, а и срещу всичко, което подкрепи.
цитирай
59. thomas - Браво бе!
22.07.2008 00:49
Бюджетният излишък не бил повод за гордост? Поне за радост обаче трябва да е - защото като го има, макар и с малко закъснение, парите от него могат да се употребят за някакво развитие. Излишъкът показва само, че планиралите бюджета са останали приятно изненадани от събираемостта. Т.е. че резултатите са надминали и собствените им очаквания.
цитирай
60. blues - хахахахах
22.07.2008 00:49
томас, пост-модернистичен соц-реализъм се отнасяше за цялостната картина, която описах - а именно факта, че България е тоталитарна държава от олигархично-мафиотски тип, и- че съществува диктатура не на пролетариата, а на масите! или иначе казано - пълна мафиотизация и чалгаризация!
цитирай
61. thomas - @blues
22.07.2008 00:51
Искаш ли да си отговориш на само един въпрос? А не беше ли такава и по времето на Костов? И на един на мен да отоговориш - диктатурата на масите не се ли наричаше демокрация? ;-)
цитирай
62. blues - какво са надминали резултатите бе томас?
22.07.2008 00:55
диш-хака ли? я не ми говори простотии и басни от 1001 нощ! хората мизеруват, парите им стигат само за биологическо оцеляване, живеят в затворен кръг и клетка. искаш да бъда фаталистична ли? ще бъда!
цитирай
63. blues - хахахаха- томас, "най-обичам" да споря с невежи!
22.07.2008 00:59
масите или тълпите са онези, които изграждат масово общество, което на свой ред е характерно за XX век. основна характеристика на това общество е, че реагира на стадния принцип и се характеризира с колективизация, и - няма нищо общо с либералната демокрация, която се гради на фундаментални ценности като индивидуализъм и частна собственост.
цитирай
64. usandthem - томчо,
22.07.2008 01:02
слагай каскета,викай накомчо и бегайте при sisi89.Тя вие направила пелмени,ще попеете партизански песни и ще ти олекне.Венсеремос!!!
цитирай
65. blues - а тъй us - той човека явно е зажаднял
22.07.2008 01:05
за знойна женска гръд на млада, сочна комунистка!
цитирай
66. usandthem - Блу,
22.07.2008 01:10
да бъдем хора,а.То се не знае-може пък да е имал трудно детство,или пък травма някаква-какво ли не се случва на този свят!
цитирай
67. usandthem - щото пък иначе
22.07.2008 01:13
да изприказваш толкова глупости( не само сега и не само тук),трябва да има някакво обяснение.
цитирай
68. blues - аз тоз чувек го не знам
22.07.2008 01:18
но ще му има нещо! трябва му са лей куршум на туй мумче, шъ знайш!
цитирай
69. blues - то
22.07.2008 01:21
един бобец да са фърли не е зле, ама мина пълната луна, не ще да ми й верно гледачеството! на чимбер можех да му гледам, ама ней са!
цитирай
70. gantree - :))))
22.07.2008 01:24
Много ти се радвам, Томас, честно. Такава дълбока рана ви нанесе Костов с тоталното обръщане на собствеността в частна, че сигурно до смъртта си ще виете подир него. Няма го вече държавното, и трябва вече да се работи. Няма как иначе. Сега освен надвземането и краденето на бюджетни излишъци и на средства от европейските програми друго не ви остана. Първанов дори се научи да става в пет и половина сутринта, за да посреща американски министър. Почнахте да целувате ръцете на американците и да се избивате по шумкарски един други по улиците, да се отвличате и да се рекетирате за стотици хиляди и милиони евра помежду си. Колко време ви остава да я карате така, как мислиш? Бъди сигурен, онзи лудият бодигард няма да има много възможности за избор, освен да ви доизвие вратовете.
цитирай
71. blues - ган, с комунисти не се спори
22.07.2008 01:29
пред очите ми тоя се извъртя на 360 градуса като започнахме да му говорим истини.
цитирай
72. dolce - zdrasti
22.07.2008 01:57
чета те и не мога да кажа нищо
прав си
и ме е срам
много ме срам
срам ме е че ми липсва смелост да взема пушката и да гърмя
срам ме е че имам възпитание
срам ме е че някогя в далечните години когато ме поканиха да вляза в партията на "ГОЦЕ" за мен беше едва ли не гордост
СРАМ МЕ Е ЧЕ "МОЯТА" ПАРТИЯ ДАВА ВЛАСТ НА "ДРУГАРИТЕ" КОИТО КРАДАТ
но живота продължава
и за да не ме е срам ще взема да хвана балкана
тя инак тая няма да я бъде
и пушките още седят и землянките..................
цитирай
73. dolce - :)
22.07.2008 02:03
и още нещо
за Виденов недейте коментира
ако не знае нещо човек си мълчи
сега някой ще ме "размаже" ама просто да е на неглдущите
що се отнася за десните- ами те никога не са били десни щот са си наши
жалкото е че не са анархо инак малко кръв през 89 и щехме да сме наред..............
цитирай
74. milionche - Прав си, Янч
22.07.2008 09:35
Прав си- както винаги! Но ...спи народът....летаргичен сън...
Тази сутрин гледах един коментар на Петър Стоянов- него не знам дали сте го споменали в коментарите- не ги четох всичките! Каза нещо, което мен ме впечатли и затова ви го споделям: трябва промяна в мисленето на опозиционните лидери, да се разделят със старото мислене и "да се жертват", за да дръпнем напред! Другото вярно беше, че според него навсякъде, абсолютно навсякъде цари шуробаджанащина, по всички етажи на властта, по държавни и частни фирми. Това в момента го изпитвам и аз на собствения си гръб. Заплахи, принуди,готови са на всичко комунистите, за да откраднат отвсякъде....Ама ние спим,ей от това най-много ме боли. Пишеш си ти, Янч, тук но ...и цензурата е тук и никой нищо не прави срещу това.
Поздрав,
цитирай
75. ianchefff - thomas,
22.07.2008 10:52
след вчерашното ти изказване, предполагам, базирано на желанието на другаря Тодор Живков за всестранно-развитите личности, дето ти ни обясни, че всеки можел да се справи със ситуацията след Виденов, дори и Бъгс Бъни, викам да те наричаме...
Бъгс Бъни...
:)))))))))
цитирай
76. luben - Хаха...
22.07.2008 11:20
сладко. Вервам ти янч :)

От известно време и аз така гледам на повечето неща като на комедия... Наистина е супер забавно на моменти да гледаш целият този цирк. Щото мястото на стария го застроиха - добре, че поне ни пускат друг по ел. медии. Хм, те пък какви медии са - всъщност знам, какви са - каквото е и правителството...
цитирай
77. thomas - Добре де, Янч...
22.07.2008 12:17
От всичко, което пишеш, се вижда, че си признаваш, че не разбираш достатъчно, за да се заемеш да извадиш България от пропастта, в която беше през 1997 година, предполагам, че и междувременно не си станал много добър в това отношение, така че сигурно и днес не би се захванал. Защо обаче непрекъснато даваш акъл как трябва да стане това?! И защо мислиш, че това вечно размахване на тамяна за пъдене на комунисти ще свърши някаква работа? Всички се показвате като едни обикновени калпави ракети, на които все космоса им е крив.

Бюджетният излишък при най-ниските данъчни ставки в историята ни бил проблем? А защо да не е постижение? Защо да не показва, че направеният, наистина за съжаление точно от комунистите ход, е правилен и всъщност е стимулирал много хора да излязат на светло?

ОК, отричай колкото искаш Първанов - винаги ще си прав! Но го прави заради лошите неща, които върши, а не заради причините, поради които ги върши, които в твоята глава се свеждат винаги само до това, че е комунист. Ами не, както сам виждаш, изобщо не е нужно човек да бъде комунист, за да бъде лош.

И запомни едно - ако Костов беше правил повече добро, отколкото зло, щеше да спечели през 2001 година. Ако беше загубил само заради розовите обещания на Симеон, щеше да се върне на власт през 2005 година.

Всъщност Петър Стоянов го е казал много точно - единственият шанс на опозицията някога да получи отново властта, е най-напред да погребе политическите си трупове. Миришат.
цитирай
78. gantree - @ thomas
22.07.2008 13:20
Бюджетният излишък е огромен проблем, Томас. Този излишък не е никакво постижение, тъй като това са НАШИ ПАРИ, надвзети от държавата и надвишаващи нейните предварително заложени в бюджета годишни разходи. Тези пари са изработени от нас, и държавата ни ги надвзема без да са й необходими - затова и се нарича излишък. Излишни са й на държавата тези пари, които ни е надвзела в повече. Не й трябват, което ясно се разбира от бюджетните й разчети за годината. Тези наши пари трябва да ни бъдат върнати, а не добавяни във фискалния резерв. Аз по-добре знам от държавата за какво да си похарча парите и наистина държа моята надвзета и излишна за държавата част да ми бъде върната по някакъв начин. На мен тези мои пари няма да ми бъдат излишни.

За глупостите за 2001-ва година, които продължаваш да пишеш по адрес на Костов, дето бил загубил - СДС след изборите през 2001-ва година беше втора политическа сила в страната, и ОТКАЗА да влезе в следващото управление. И слава Богу, че го направи, защото иначе много полезни неща просто нямаше да се случат.
цитирай
79. анонимен - не
22.07.2008 13:24
и преди да погребем смърдящата стогодишна бабичка-БСП!
цитирай
80. анонимен - thomas
22.07.2008 13:30
в излишъка влизат всички умишлено неусвоени средсва,като парите за болните деца споминали се без да ги получат заради престъпната бюрокрация.Само наистина увреден човек ,като теб може да се гордее с такова "постижение". usandthem
цитирай
81. thomas - Глупости на търкалета...
22.07.2008 13:35
Това са наши пари, които най-после сме почнали да даваме на държавата, а тя е очаквала, че по навик ще продължаваме да я лъжем. А твоите пари са тези, които ти останат след като си платиш данъците. И как може да речеш, че държавата ти надвзема пари, след като данъците тук са вече няколко пъти по-ниски от средните в ЕС. През уикенда при мен беше един немски инженер и собственик на малка фирма, който с радост би се преместил тук, след като чу какви са процентите на данъците и осигуровките. Там близо 2/3 от парите, които човек като него изкара, потъват в държавата. И си беше правил сметката, че трябва да изкара поне 25 щастливи пенсионерски години, за да си прибере това, което е дал за обществено осигуряване.

Излишък се наричат, защото са повече от предвидените. Да кажеш, че не са й нужни на държавата, е не нагло, а направо безотговорно. На държавата няма да и стигнат и 100 милиарда, за да заприлича по инфраструктура и качество на живота на западноевропейска.

Последният ти параграф не го разбрах... Какво казваш? Че понеже СДС е отказало да влезе, много полезни неща са се случили. Ами да, случили са се - ама не с тях. Защото ако тогава бяха втора политическа сила, вече не са и пета. Направо може да се каже, че ги няма. Това за полезно нещо ли го броиш?
цитирай
82. blues - ай,ай, с нискообразовани комунисти се не спори!
22.07.2008 14:06
томас, ти си еманация на глупостта! съчетано с наглост и припляскване пред крадливи мутри равно на заблудена овца от стадото на масовката!
цитирай
83. gantree - @ thomas
22.07.2008 14:11
За ползите с комунисти не бива да се разговаря. Поне засега. Нека старите да изпукат, лудите да бъдат избити докрай, а малките да посвикнат с това, което приеха, нека наистина да видят полезността, и тогава ще може да се разговаря.

За излишъка пък няма смисъл да разговаряме. То, каквото трябва да стане, вече се случва. Гледай от утре, и мисли много, ама не за Костов, че това те дърпа назад към неща, които още дори не ги разбираш.

На немският си приятел-инженер му кажи най-приятелски, че не му трябва беля на главата, все още. Нека да си седи в Германия, и да слуша добре какво върви в новините. Като чуе, че един Васко са го гръмнали и че комунистите губят следващите избори - нека тогава да заповяда.
цитирай
84. dagma - Възможна ли е такава амнезия, глупост и мазохизъм?
22.07.2008 16:18
Томас, аз съм учтив човек, но ми идва да ти кажа следното: самочувствието и политическото ти неведение минават допустимите граници.
От ясно по-ясно е, че в България всяка стъпка напред от 20-тина години насам се е случила благодарение на този политик, който предизвиква толкова гняв у теб. Кое те гневи? Че изправи икономиката на крака (а помня как във виденово време колабирах след 3-часово висене на опашка за парче масло)? Че нон стоп се отчиташе за всяко свое действие в парламента и непрекъснато отговаряше на въпроси в телевизиите? Че се нагърби с трудността по приватизацията? Нечестно е да споменаваш корупция, при положение, че Костов се изправи лично срещу корумпираните в правителството. Впрочем той подготви почвата за влизане в ЕС и НАТО, а твоите хора сега *** на метеното.
Не, колкото и да настояваш, няма да "го забравим и погребем символично", по простата причина, че той (май вече единствен) продължава да воюва от почтената страна на барикадата. Не му липсват смелост, достойнство и качества. И не е взел нищо. Нито от теб, нито от който и да било друг. Дал е само! Това е положението! Не проумявам как не го разбираш.

Янчев, браво за поста!
цитирай
85. анонимен - В ужасяващо заслепение
22.07.2008 17:51
сте, драга dagma. Точно от 20 години нещата у нас НЕ се случват, не и без участието на този човек. Като почнете от ролята му и участието му в Поповото правителство, през ролята му за краха на Филиповото, та до прословутото му управление. Изправил икономиката на крака-точно като Ленин и Кастро. Всеки щеше да я изправи, че и по добре. Отчитал се-хаха, зтова му викаха Командира. Но нека да Ви питам нещо.
Вие вярвате ли, че Костов не е крал по време на управлението си, че не се е облагодетелствал от него?
Отговорете ми с да или не, моля.
Колко други мислите така? Нека ви чуя поименно, да декларирате:
Да, аз мисля, че Костов не само не е крал, а даже се е борил срещу корупцията?
Я да видим?
цитирай
86. ianchefff - Я?!
22.07.2008 17:54
Появил се е още един кандидат за титлата - Бъгс Бъни...
Съжалявам, анонимен 85, но името Бъгс Бъни вече е заето.
Измислете си ново...
цитирай
87. thomas - Пичове (и ти, blues)
22.07.2008 18:15
Как мислите, дали като наричате онези, които не вярват във вашите богове (Бог и Костов) комунисти, правите нещо друго, освен да си чешете вярващите езици? Смятате ли, че привличате поддръжници на синята идея, или напротив, дозатваряте се в мрачната си пещера, от която излизане няма? Надявам се знаете отговора.
цитирай
88. zemaria - Опс
22.07.2008 18:36
тук познатата битка за Термопилите, колчем се издума нещо срещу другаря Костов. Десетки ентелегенти се хвърлят на бруствера да го бранят от народното тъпоумие.
Томас, ти търсиш Костов с ума си и затова няма да го намериш. Той не се разбира, той живее в сърцата ни. Не се анализира, не се умува върху него-той е правата на началото и края, той е Светът, същината и смисъла. Остави тази намяра вервай ми, този разговор съм го слушал десет години. Нито ще убедиш някой, нито иска някой да бъде убеждаван. Няма сила, аргумент или нещо, което да противопоставиш на този, който нито вижда, нито чува, нито иска да види и чуе.
А и него или тях да убедиш, винаги ще има нови и нови деца на Свирача от Хамелин.
Остави тази работа, върви пий една бира.

Апропо, Янч, ти мислиш ли, че Костов е чист?
цитирай
89. thomas - Така е, така е!
22.07.2008 18:40
Ако някой каже, че Костов краде, се казва "нямаш доказателства". Ако някой каже "Няма бог, защото няма доказателства", се казва "ти пък за всичко търсиш доказателства"...
цитирай
90. gantree - така е, я :))
22.07.2008 19:11
"Смятате ли, че привличате привърженици ...", хаха :)))))) Томас, имаш нужда от почивка, а е още вторник :)) В днешните български времена поддръжници не се "привличат", а се купуват. Кеш. Като картофите на пазара.

Между другото, аз вече истински се забавлявам, като те чета :) Като си спомня, как съм ти се чудил и съм се ядосвал ... какъв будала съм бил.

А като споменах за картофите ... на теб колко ти е килото?
цитирай
91. анонимен - За сведение на Томас
22.07.2008 19:45
С голямо водещо заглавие в.Стандарт ни уведомява ,че БСП на партиен конгрес ще решат да свалят цените за свои.Червените ще получат дебитни карти,които ще им дават право на 5% отстъпка в магазините.Висши функционери от "Позитано" вече преговарят с МЕТРО и "Билла" в цялата страна.Датат на вестника е 21 юли,а не 1 април.Това се съобщава съвсем сериозно.Преди това чух,че на пенсионерите ще се дават безпплатни мобифони.
Ето как БСП смята да привлича привърженици.За това Томас се радва на бюджетния излишак.Много пари са това.С тях всичко може да се купи.В това число и следващите избори.След което Томас ще бъде безкраайно щастлив и ще показва среден пръст на костоваците,дето ограбиха държавата.И ще ни учи на морал.Това комунистите много го обичат.
цитирай
92. blues - хахахахаха
22.07.2008 19:51
томасе, по-яростен атеист от тебе наскоро не бях срещала! но- помни "Бог забавя, но не забравя!". не богохулствай, когато сееш раздор! кого защитаваш? партиите и идеологиите на масовите убийци?
цитирай
93. thomas - @blues
22.07.2008 20:10
Атеистът трудно може да бъде яростен. Не се сещам да съм те заплашвал с изрази от типа на "теорията на вероятностите не прощава" и "ентропията ще победи", въпреки че това са очевидни неща, но ти бълнуваш пред мен приказки за забавянето и забравянето без никаква причина...

Но все пак почвам да забелязвам някаква система... Като че ли за да вярваш в Костов (и в сините), е необходимо да имаш някаква склонност към това да вярваш и в други приказки...
цитирай
94. gantree - @ thomas
22.07.2008 20:53
Аз вярвам в теб, Томас.
И се надявам - нищо, че ги стискаш толкова силно - да ти се отворят очите.
цитирай
95. анонимен - А аз не вярвам и на част от лъжите, ...
22.07.2008 21:18
А аз не вярвам и на част от лъжите, които бръщолевят Първанов и съпартииците му крадци.
цитирай
96. анонимен - Мнение
22.07.2008 21:59
НА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ЗАЩИТНИЦИ НА ГОЦЕ ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ КОСТОВ СЕГА ЩЯХМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И НАТО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН. ТОЙ И САМО ТОЙ Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО НАСОЧИ БЪЛГАРИЯ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ С ЦЕНАТА НА НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ. НЕ СЪМ ЧЛЕН НА НИКОЯ ПАРТИЯ,НО ИМАМ ДОБРА ПАМЕТ- КАТО НАПРИМЕР КАК ГОЦЕ ВОДИ МИТИНГ СРЕЩУ НАТО.
ГОЛЯМ ГЪОН СУРАТ Е ТОЗИ ЧОВЕК- НАЙ - ГОЛЕМИЯТ.
цитирай
97. blues - homo neandertalicus comunisticus
22.07.2008 22:31
след последните научни открития, че хомо сапиенс се е срещал с неандерталци, учените установиха и съществуването на появата на нов биологичен хуманоиден вид - хомо неандерталикус комунистикус. характерните особености на вида са - склонност към ръзрушаване на сътвореното, на разграбване и кражби, поради неспособността да произвежда и да твори, да се възползва от труда на другите
цитирай
98. locki - Томасе, обясни ми....
23.07.2008 00:45
Защо всички мафиоти плюят Костов, а не някой от премиерите преди, или след него?
Колко години минаха?
Забравихме "мерките" на Луканов (да го прости Бог!)
Забравихме Димитър Попов.
Слабият опит на Филип Димитров да прави политика, без да премахне смело мафията от длъжностите, които узурпира.
Беров се споменава мимоходом, а за Масларова мълчим, сякаш не е било.
Софиянски се скри и още чака да го забравим.
Виденов още не е в затвор...
Онази изплювка от Мадрид още не е екстрадирана.
Но Костов!
Костов това, той онова...
Важното е да се очернят тези, които действително направиха нещо и за Държавата, за да може в сивотата да се крият всички крадци, влезли в политиката, за да си понапълнят джобовете.
Как може да стоят там хора, чийто агентурни имена и постове в ДС се пишат по вестниците и да ни казват кой трябвало и кой - не, да говори?
Гнус ме е вече от мене си, че не съм намерил сили да взема един "Калашников" и не съм тръгнал на гости на "политическия елит"....
...а стоя и се пеня над клавиатурата.

Гадно е някак си...


Асен.
цитирай
99. thomas - @Асен
23.07.2008 10:20
Много е просто. Всички плюят само Костов, защото другите, които изброяваш, постъпиха по-умно и се покриха на максимално разстояние от прожекторите. На мъртвите никой не им търси сметка. Впрочем откъде я измисли тази Масларова? Сигурно имаш предвид Инджова? Ето, виждаш ли, вече и имената им може да сбъркаме...

А Костов, при положение, че знае колко е черен на всички (и нямам предвид цвета на кожата му), продължава да говори, да се прави на силен и чист и това неизбежно дразни хората. И не, много бъркаш - никакви мафиоти не го плюят. Най-вече всички нормални хора, които тогава вярваха на чистите му намерения, а после видяха какво стана.

Но впрочем всички политици са обречени да са такива. Влизането в политиката вече не става просто с пари, а даже с много пари. Влизащият трябва да ги вложи, защото иначе никога няма да се пребори с тези, които са готови да ги дадат. Вариантите за влагане са два - или ще даваш свои собствени пари, или някой друг ще ти ги предостави. Много ясно, че след като един път са вложени, парите после трябва да се избият, независимо кой от двата варианта се е разиграл. Дори и "оная изплювка от Мадрид" не влезе в политиката за друго, освен за да си уреди имотните дела, които многократно компенсираха вложенията по създаването на нужния имидж за спечелването на симпатиите на достатъчен процент от българите.
цитирай
100. thomas - СДС - с нулеви шансове...
23.07.2008 10:23
Излиза тази сутрин оня хубавец Юруков и заедно с това, че не е бил никога ченге, на което сигурно много хора биха му повярвали, защото гледа някак искрено, изръсва и това, че бизнесът с кафе бил най-чистият в България и с него можели да се занимават само изключително чисти хора. Абе сульо, как не те е срам да съчетаваш непроверими твърдения, казани с чист поглед, с очевидни лъжи, и после искаш някой да ти вярва?! Само с тази последна глупост ти се закла завинаги!

А, и какво още каза? Че не го интересувало какво говорят за тях, те вече не слушали. Е няма що - отрицанието на действителността е най-важната стъпка по пътя към капсуловането.
цитирай
101. ianchefff - гледам Бъгс Бъни няма спиране с глупостите.
23.07.2008 11:13
Бъгс, какво стана?
Кажи за Виденов, за Луканов?
Или те са от тези, които се скриха, а?
За Беров?
Кажи и за Масларова? Да, точно за Масларова, а не за Инджова?
Омръзва вече да ти се четат глупостите, между другото.
цитирай
102. thomas - Какво искаш да кажа, че не разбирам!?
23.07.2008 11:17
Масларова не беше ли някакъв низш министър, примерно на труда и социалните грижи? Луканов не беше ли мъртъв? Виденов не беше ли най-мижавият ни премиер? Някой да твърди нещо различно от това? Ще говорим за тях, когато някой от тях реши да влиза във властта. Повярвай ми, не са толкова глупави. Сега говорим за Костов, защото той надига глас, докато е затънал до шията в старите си незасъхнали...
цитирай
103. ianchefff - Бъгс,
23.07.2008 11:26
"сега" говорехме за Първанов, но по типично комунистически вие измествате темата.
Вече дори не е интересно.
Мерси.
цитирай
104. thomas - Прав си
23.07.2008 11:29
Говорехме за Първанов. Само че по едно време се оказало, че хърбелът Костов се е присмял на щърбела Първанов. А от това на Първанов просто му порастват крилца, уви. И темата с дискредитирането му оттича.
цитирай
105. gantree - :)))
23.07.2008 11:42
Томас, кой, според теб е по-"противен" на външен вид - ти или Иван Костов?

Няма да те питам кой е по-умен и почтен, защото знам отговора.
цитирай
106. thomas - Радвам се, че знаеш отговора...
23.07.2008 11:45
Надявам се само да не ти е толкова вярно знанието, колкото за произхода на човека...
цитирай
107. gantree - @ thomas
23.07.2008 11:58
Надявай се. Аз, както вече казах по-горе, вярвам в теб.

Апропо, виж какво казва г-н Димитър Бъчваров за думите на Първанов от понеделник тук

http://dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=3497
цитирай
108. thomas - @gantree
23.07.2008 12:02
Виж, нямам време да чета мнение на хора от ДСБ... По същата причина, по която не мога да слушам и думи на Костов... Никой не би искал да го прави :-)
цитирай
109. gantree - @ thomas
23.07.2008 12:08
Разбира се, нямаш време. Бързаш надолу, с висока скорост.
Нищо, дано намериш време. Чисто технически става дума за не повече от две минути.
цитирай
110. thomas - Забравих...
23.07.2008 12:14
По-важната причина е, че ме е гнус...
цитирай
111. ianchefff - Бъгс,
23.07.2008 12:21
искаш ли салфетка?
:-)
цитирай
112. gantree - @ thomas
23.07.2008 12:28
Ясно, чувстваш се засегнат и искаш да ме засегнеш на свой ред.
Няма нужда да се държиш като котка в ъгъла. Нищо няма да спечелиш от това, а лично за мен ще е достатъчно дори само да знам, че и ти започваш да се чувстваш ощетен от хората, които все още се опитваш безуспешно да защитиш. Те не делят никого на свои и чужди, и вредят на всички поравно. Колкото на мен, толкова и на теб. Само че аз и другите момчета и момичета тук го виждаме и се възмущаваме, а ти - не. Защото бързаш в другата посока, надолу.
цитирай
113. svetlo - Леле,
23.07.2008 14:10
добре че не си пием бирата заедно.
Абе от над 113 коментара как няма и 3 по темата? Що не вземете първо да прочетете мислите на Янчев и да коментирате тях, а не външния вид на Костов и Томас?
цитирай
114. katan - "И лучец еш, водица пий. . . И ...
23.07.2008 19:33
"И лучец еш , водица пий ...
И пак поглеж ...
Дий, воле , дий !"
Моля да ме извините за неточния цитат на Яворов , но цитирам по памет .
Ех , воле , воле ...
цитирай
115. zabylgarite - И АЗ ВЯРВАМ НА ПЪРВАНОВ
23.07.2008 21:43
-ХАХАХАХАХА-
ЛЪЖА ДЕ-ХАХАХАХАХА
цитирай
116. анонимен - ГОЦЕ ТРИПЕРА Е ПЕДОФИЛ!!!
02.08.2008 13:55
http://opasnite.net63.net/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=31
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627158
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031