Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2008 14:02 - Държава от “В” група.
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 10617 Коментари: 41 Гласове:
0

Последна промяна: 06.06.2008 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Добър ден. Казвам се еди как си. Не е важно. Не съм единствен. Живея в една много красива страна. Казва се България.

            Аз направих така, че ЦСКА да не получи лиценз и евентуално да отплува към “В” (ве) група. Не е трудно. Моята държава е във “В” групата на държавите. Това се намира някъде след страните от третия свят и тези, които все още не са истински държави, а само племена. Има такива в бразилската джунгла. И в Африка.

            Като казах, че аз съм направил това, имам предвид, че се чувствам като съучастник. Като част от тези, които по някакъв начин все още оставят една група от хора да правят каквото си искат в моята страна. Наричам мястото, където живея страна, а не държава. Защото все още, макар и да е банално, обичам страната си, но мразя държавата. И с моето бездействие и с бездействието на стотици хиляди други хора, се получава така, че сега ЦСКА е аут от Шампионската лига.

            Сашо Томов не е най-големият виновник. Виновен е този, който го остави да прави каквото си иска, далече, далече преди да влезе в ЦСКА. Още когато беше вицепремиер. Когато създаваше ГОР, ДАР, ДАРДАНЕЛИТЕ и Евролевицата.

            Този, който допусна по такъв начин да се организира развитието на страната ми след 1989 година. Сещате ли се кой допусна това развитие да се случи точно по този начин? Помислете малко...

            Ако влезете в полицейско управление и кажете, че са ви набили, вероятно ще ви помогнат. Но ако кажете, че такива като Александър Томов са за разстрел или поне за затвор, ще ви вкарат в ареста до изясняване на последствията.

            Инфантилното отношение на народа към политиците е причината сега ЦСКА да върви към “В” група. Платон казва, че “тези, които се мислят за прекалено умни, да се занимават с политика, са обречени да бъдат управлявани от глупаци”. В нашия случай от Сашотомовци. Сашотомовците не са точно глупаци. Те са хитреци, тарикати и далавераджии. Бай Ганьовци, които си “разиграват коня”, понеже имат възможност.

            Сигурен съм, че в УЕФА са изпопадали от смях, след като са получили за два дни, два различни по съдържание факсове. Единият,че ЦСКА  е годен за Шампионска лига, а другият, че не е годен. Не знам кой ги е пускал тези факсове. Но самият факт, че ги има, вече ни поставя във “В групата на държавите. Където ни е мястото. Няма как да сме в Европейския съюз и така да се отнасяме с европейските институции. По Бай Ганьовски. Ако мине... Всичко ще се оправи все някак...

            Е, нема да се оправи.  

            Това че ЦСКА не е в Шампионската лига не е проблем на футбола. Това е национален проблем. Трябва не представители на УЕФА да влязат в Българския футболен съюз, а представители на Евросъюза да влязат в Министерски съвет, в Президентството, във всички държавни институции и да се направи проверка. Ревизия. За да спре безпардонното отношение на държавните бюрократи към тези, които са ни пуснали в къщата си. И не само държавните. Частниците също плачат за проверки и контрол. Те са точно на един рушвет време от държавните и са виновни колкото тях. Може би нормалните европейци вече ни гледат съжалително и клатят глави в потрес.

            Може би в момента осъзнават как ние се опитваме да ги клатим в движение, в покой, прави, отзад, отпред и както дойде. Във футболно и всякакво друго отношение.

            Просто ние сме КЕН ЛИЙ от всякъде.

            Всички казват “няма правосъдие”. Ами няма и да има. Не е виновен Сашо Томов. Докато на него и на всички като него им предоставяме тази възможност, те ще го правят. И винаги ще ни обясняват във всички възможни сутрешни, обедни, вечерни и нощни блокове, че са прави, че работят за България и за благото на народа.

            Президентът награждава ЦСКА. Наградата я получава Сашо. Да си я сложи във витрината до дивидитата с анимационни филми. Той си живее в “Том и Джери”. И ние покрай него. А в Европа живеят реално. Те гледат анимационни филми за забавление, докато ние ги живеем. Това е разликата.

            В моята страна нейният президент награждава руски космонавти за заслуги към моята република. Кажете ми, това държава ли е? Това са награди за събития от преди 20 години. В моята страна и тази държава ордени се раздават на килограм. И аз искам орден, ама не съм космонавт. Ще почакам докато ги пуснат на пазара. Или като притурка към някой вестник. Купуваш си вестника и получаваш орден като бонус. Както е тръгнало, президентът може да награди и Хан Аспарух за това, че е забил меча си нейде по поляните около Дунава.

            В същото време, в немската преса обясняват истината за българския футбол и цялата действителност, ама точно както се говори по телевизията всеки ден. Ако беше Румен Петков все още МВР шеф, сигурно щеше да обяви, че немските журналисти са наркомани, серийни убиици или най-малкото неосъзнати педофили.

            Вдигат тока, вдигат парното в моята страна. Премиерът не реагира.

            Гонят ЦСКА от Шампионската лига. Премиерът вкарва “българското ФБР” да разследва.

            Държавните ръководители не могат да свикат Съвета за национална сигурност по проблеми, които са далеч по-важни за страната, но за ЦСКА сега ще “разследват”.

            Кажете ми, не съм ли прав като твърдя, че моята държава е от “В” група?

            Ако питате Сашо Томов, той ще ви каже, че ако се преведат парите на УЕФА,  ще пуснат ЦСКА в лигата. Защото така е свикнал. Той е част от българския политически елит, участвал в прехода. Така мисли, така разсъждава. Няма как да подходи по друг начин, защото много години наред е действал така. На този малко пари, на онзи повече пари  и всичко минава.

            Някой трябва да му обясни, че в Европа това не е възможно.

            Някой трябва да обясни на Сергей Станишев, Георги Първанов и останалите дръвници, че не може по този начин.

            Че така както червените фенове искат да влачат Сашо Томов по Цариградско, така народът може да пожелае да повлече тия от Парламента по магистрала Хемус към морето. Заради пенсии, заплати, спрени пари от САПАРД, ФАР, наводнения и много други дивотии.

            Лошото е, че такива като Сашо Томов не са малко. Сашотомовци са плъзнали навсякъде.

            Сашотомовщината е манталитет, начин на мислене, черта на характера, която размазва всичко по пътя си.

            Сашотомовците ще ви обяснят, че са прави, че ЦСКА  е велик отбор, че в УЕФА има нормални хора, които ще се смилят, понеже отборът има заслуги. Те ще ви обяснят, че в България всичко е наред, че макар и да са спрени парите от евро фондовете, това просто е от недоглеждане на нечий евробюрократ. Емел Етем ще ви погали с усмивка, че наводненията стават, защото просто е валяло повече от където и да е било другаде по света. Дори в тропическата джунгла по време на ураган било валяло по-малко...

            Емел Етем също е Сашотомовка. Тя ще ви разкаже приказка за телефон 112, след чийто край вие ще ръкопляскате и ще се чудите защо го правите.

            Защо ли? Защото така сте свикнали. Не мислите, когато някой ви лъже.

            И в ЦСКА не са мислили когато Сашо Томов им е разказал еди коя си серия на “Том и Джери” и ги е омаял с приказки за светлото бъдеще. Не са преценили че това са сапунени балони, въздушни мехури и дирижабли. Не са се усетили, както мнозина други.

            Същото е и със сестрите Белнейски и с медиците в Либия и с децата от Индиго... Нали и там имаше Сашотомовци.

            Моята държава е във “В” група, защото в нейното управление работят Сашотомовци.

            И тук не става дума за ЦСКА. ЦСКА  е част от проблема. Става дума за бъдещето на държавата.

            Докато я управляват Сашотомовци, така ще е.

            Сашотомовщината е футболното ни КЕН ЛИЙ. Да се опитваме да вървим напред с тъпотия, некадърност и Бай Ганьовщина.

            Много е възможно следващата година да нямаме лицензирани отбори за професионалната “А” група, а по-следващата като нищо да ни изгонят от Евросъюза заради Сашотомовщина.

            Със Сашотомовци в управлението на държавата и КЕН ЛИЙ като национална черта, не ни чака нищо добро. Просто няма начин.

            Затова мисля, че държавата, в която съм попаднал по стечение на обстоятелствата е държава от “В” група. И че не е трудно да излезе оттам. Какво трябва да се направи ли? Сашотомовците да се разкарат от управлението й и от всички държавни и недържавни институции.

            Могат да станат космонавти. И президентът да награди и тях.

            Не бих се учудил изобщо.



Тагове:   държава,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. buboleche - мда,
06.06.2008 14:12
предлагам алтернативно заглавие - "Сашотомовата колиба" :)
цитирай
2. анонимен - Просто ние сме КЕН ЛИЙ от всякъде.
06.06.2008 14:20
Е това е истината- пълна имитация и пълно менте, от върховете на политиката, до чистачите на улиците и тоалетните. Андрешко е навсякъде
цитирай
3. retsboc - И...
06.06.2008 14:23
к'во правим по въпроса? Само се оплакваме и анализираме...
цитирай
4. mph - Не съм сигурен, че има държава
06.06.2008 14:23
А Сашотомовци, Остапбендеровци, Байганьовци и цялата останала банда ще литнат в космоса, когато достатъчно голям брой хора подскочат едновременно. Но не скачат, защото така им харесва. Просто не се налага да се спазват правила.
цитирай
5. divini - Само сашотомовци да бяха...
06.06.2008 14:28
А то бойковци, борисовци и други феи.. Поредната глупост...
Аплодирам действията на премиера, макар и закъснели, относно проверките, които е назначил за ЦСКА – това каза пред Агенция “Фокус” столичният кмет Бойко Борисов по повод назначената проверка на ДАНС и НАП във ФК ЦСКА.
Борисов допълни: „Може би това е моментът да се назначат проверки във всички футболни клубове, с еднакъв аршин да се измерят всички и най-сетне да си поставим и футболното първенство на нормална основа. Дори да няма първенство една година, дори ако трябва – да се извадят много клубове от групите, но – сега е моментът за това”, смята Борисов.
Премиерът ще има пълна подкрепа от партия ГЕРБ в тази посока, ако тръгне да решава този проблем, допълни столичният кмет и лидер на ГЕРБ.

Знаех си аз, че основната функция на МС е да проверява футболните клубове, обаче сега научих че това е работа и на кмета на столицата...

Явно всичко останало вече е оправено и наред: това фирми за пътно строителство, това фирми за друго строителство, това концесии, това концесионерите.. всички са проверени, прощнуровани и обявени за капчици... и държавата процъфтява

Просто супер
Поздрави
цитирай
6. tamzin - Браво!
06.06.2008 14:43
За поредното ти точно "попадение" получаваш от мен "Орден на жартиерата" с ленти, I степен! Ама трябва повече хора да го прочетат, пускай го където може! Поздрави!
цитирай
7. ianchefff - тамз,
06.06.2008 14:51
достатъчна е само жартиерата, ордена го дай на някой друг;-)
цитирай
8. bamby13 - като се хванах и се сетих...за ей това
06.06.2008 15:11
Когато някой мъдър цар
след тежкък труд потърси мир
и умори се да мъдрува,
събира той разкошен пир
и ва най-големия му жар
решава да се пошегува.

Корона кривнал настрана,
с усмивка хитра на уста,
на своя златен трон се качва,
и сред гробовна тишина -
той, горд от тая висота -
великолепно се изхрачва.

И всички храчката следят -
(те виждали са неведнъж
историята вечно съща), -
че щом се лепне въз ликът
на някой тлъст държавен мъж,
тя в златен орден се превръща.

цитирай
9. ianchefff - бам,
06.06.2008 15:17
суперрр:))

фелд,
и кой ще е премиер на това "истинско националсоциалистическо управление"?
цитирай
10. boris66 - boris66
06.06.2008 15:22
Лупи е хитър като хлебарка ,но не може да излъже народа и феновете, които си знаят работата и ще върнат ЦСКА. А за това дали сме "В" група- Всеки сам избира дали да командва в България ,или да мие чиний в Друга държава!
цитирай
11. ianchefff - feld,
06.06.2008 15:37
а Волен Сидеров къде го забравяш?
Не бива така.
цитирай
12. ianchefff - това е от
06.06.2008 15:49
концерта на рок групата КИСС.
КИСС са американски музиканти и аз много ги обичам, понеже са част от американската култура, която уважавам.
Разбираш ли ме правилно?
цитирай
13. demoniceye - Доста е тъжно...
06.06.2008 15:53
Но много точно си описал ситуацията. Какъвто ни е футбола, такава и държавата, каквато държавата, такъв и футбола. Има да сънуваме 1994 година.
цитирай
14. eien - До Борис66- не Ви ли омръзна с тези закани, че в къщи си е най-добре, защото в чужбина те
06.06.2008 16:14
чакат чинии да миеш???
Прочетете внимателно! Няма грам неистина от това което следва:
там, където съм, тоест в "Друга държава"/пишете друга с главна буква, странно?????,
сме малко над 500 българи. Нито един, повтарям нито един не мие чинии! Но веднага щом се върнем в България, по една или друга причина почти всички нас ни чака точно такава работа - миене на чинии, или... никаква работа!
Всеки прави избора си!
цитирай
15. ianchefff - борис66,
06.06.2008 16:58
ти какво командваш? Трактор, комбайна, самолет, кораб, количка за боклук?

фелд,
винаги съм твърдял, че в моя блог има място за всякакви мнения. Ти си на път да ме опровергаеш.
Национал-социалистически простотии със сигурност си мисля, че ми идват малко вповече.
Къде точно се крие "най-хуманната и красива идея "?
В концлагерите и в гробовете на няколко милиона жертви от всякакъв пол и раса?
Повтарям от всякакъв пол и раса...
цитирай
16. анонимен - Kostov premier!
06.06.2008 17:20
Vsichki znaem, che "drugarite" ni vodjat kum porednata katastrofa. No zashto mediite ni vnushavat, che niama koi da ni izvede ot tozi batak ili che shte ni izvede samozvaniat supermen bat`Boiko ili oshte po-goliamoto nedorazumenie Volen Siderov? Stiga ste zablujdavali horata i stiga ste slagali vsichki politici v kiupa na maskarite! V Bulgaria ima edin politik, koito e dokazal, che moje da namira izhod ot katastrofata. Tova e Ivan Kostov.
цитирай
17. ianchefff - feld,
06.06.2008 17:42
да питам по друг начин: красотата на националсоциализма (слято) се наблюдава в гледката на милионите жертви, повтарям от всякакъв пол и раса?
Евентуален отговор 1: Да.
Евентуален отговор 2: Не.
???
цитирай
18. lubitel - ianchefff - Прав си, за съжаление!
06.06.2008 17:45
ianchefff - Прав си, за съжаление!
цитирай
19. giorgiocbr - Янчеффф,
06.06.2008 20:16
По принцип си прав и си написал сума ти истински и забавни неща. Проблема е че според мен прекаленото черногледство не е градивно, приятелю. Нито сме държава от В група, нито сме по-зле от племената в Африка. Ако ти се чувстваш така - аз не.

С това несъгласията ми се изчерпват.

Градивно според мен беше палячото да бъде изритан от там с камъни при първите лъжи, а не сега да обвиняват държавата. Пак!

ЦСКА е частно акционерно дружество бе дагоеба в крайна сметка, аз ако фалирам ще дойдете ли на митинг в защита на мойта фирма? А държавата дали ще ми даде парици да си оправя бизнеса? Мноо хубави тия Ферарита, хеле па тва фиораното, как ше ми легне едно...

Пийс.
цитирай
20. didim - съгласна съм
06.06.2008 20:32
с последния коментар.
Тъжно е, че ЦСКА вече се изложи, но защо всички да сме отговорни. Време е да разберем, че няма колективна отговорност. Докато не се посочват виновниците поименно и не си получат заслуженото наказание нищо няма да стане. Така, че всяко чудо за три дни. Това също...
цитирай
21. анонимен - Да питам само...
06.06.2008 21:33
Добър ден. Казвам се еди как си. Не е важно...
Всъщност важно е, щото съм си избрал "никче", което ме кефи - не е случайно! Аз съм потомствен армеец, кръвта ми е червена...но никчето ми е посветено на един човек, при който тва просто нямаше да се случи!!!
Батето...и той падна жертва на клики и щото вече беше неудобен - на определени кръгове! Както и да е - та да питам:
Всичко написано е адски точно и професионално - за много пишещи и действащи "журналисти" би могло да е некъв пример... Ма - и аз коментирам - дай да излезем с някакво предложение!!! Дай да излезем на площадите и да направим каквото трябва...на практика! Дай да намерим начин да обезглавим 1000000000000-главата Ламя - с писанията тука и...хоп - избрани коментари - нема да стане!
Та - кво да се направи - хайде??? Хайде да си поставим всички тази задача - акъла го имаме! Нека обединим усилията си всички - за да няма Ебем Етем с дворците по Черноморието...
Хайде!!!
цитирай
22. gantree - :)))
07.06.2008 07:57
Виж, приятелю, докъде води либерализма.
Минимум до "пълноценни" разговори с ей такива хора.
цитирай
23. gantree - @ borovski
07.06.2008 11:22
Няма страшно. Момчето просто не е наред. Като пише при мен, ме ядосва и го репресирам веднага, а като го видя после да пише другаде - дожалява ми. Направо ми се доплаква. :)
цитирай
24. nakom - Янчефффф пак обърка държавата и футбола
07.06.2008 13:08
нещо като таекуондо и коремна хирургия се получава.
Изобщо политиците на една държава, са огледално отражение на съзнателността на гражданите и.Докато гражданите на тази държава лаят но не хапят, такива ще са ни и политиците.
цитирай
25. dantonov - Ние не сме за "В" група, ...
07.06.2008 13:55
Ние не сме за "В" група, ние сме за "Ю" или "Я" група... Защото страните от третия свят са неуки и бедни... А ние сме като банановите държави, което е още по-лошо... Защото при нас мафията управлява политиците, а те управляват народа...
цитирай
26. ianchefff - nakom,
07.06.2008 13:56
нали и аз това казвам, бе!
Че "докато гражданите на тази държава лаят но не хапят, такива ще са ни и политиците..."
цитирай
27. gantree - :))
07.06.2008 14:16
Накомчо, я кажи ти като гражданин Станишев къде точно ще го "ухапеш", душа :))
По бузите ли, или по- къде по-точно?

Сериозно те питам, не ме гледай, че пускам :))
цитирай
28. giorgiocbr - dantonov,
07.06.2008 15:25
Ти си стой в "Я" група, щом така се чувстваш. Не знам кои сте тия Вие, но аз не съм от Вас, както и доста от пишещите тук.

Ако плюенето и черногледството бяха олимпийски спортове, останалите държави просто нямат шанс...

А казват, че скандинавците били потиснати и депресирани...

цитирай
29. ianchefff - giorgiocbr,
07.06.2008 15:39
аз изобщо и никак и съвсем не се чувствам подтиснат или депресиран.
Ама хич билям.
Ако така ти се струва, нещо бъркаш.
Нема значение.
;-)
цитирай
30. giorgiocbr - Хм,
07.06.2008 15:41
На моя монитор поне се чете, че коментара ми е адресиран към dantonov. Да няма някаква грешка?

Гузен негонен бяга? /майтап/

Коментара ми към твоя пост е написан доста по-горе.


П.П. Какво е "билям"?
цитирай
31. ianchefff - gio,
07.06.2008 15:52
няма грешка, бе, просто се забавлявам.
Хич билям са турски думи. Значат "изобщо". Може и да бъркам.
Ама поотделно какво значат не знам.
;-)
цитирай
32. giorgiocbr - Заедно, поотделно, мноо сложно ми стана
07.06.2008 15:54
Кажи ся за Лупи - напраи ли яката пирамида таа измамница мръсна :-)))))))))))))

Днес сутринта в Дарик Радио, Николай Георгиев - шеф на апелативната комисия и между другото, юрист в Министерски Съвет в кабинета на Станишев, предложи на Томов да се разсекретят документите около лиценза. Лупи отказа...
цитирай
33. анонимен - şamar haber за АТомов
07.06.2008 16:44
Билям е междуметие!
цитирай
34. анонимен - bravo
07.06.2008 18:33
Bravo za statiqta, opisva po zabaven na4in tujnata kartinka...Vsi4ko zavisi ot tova kakvo pravim nie i kakvo e suznanieto ni kato ob6testvo...a nego mai go nqma.Otsustva.I vsi4ki jiveqt v nqkakvo ob6to suglasie i mul4anie, v nqkakva totalna apatiq prosto za6toto im e udobno, za6toto taka e po lesno. No e mnogo hubavo kogato 4ovek 4ete tova koeto si napisal za6toto to vse pak ne e naprazno.
цитирай
35. ianchefff - nakom,
08.06.2008 10:26
предупредих те няколко пъти.
Не смятам да ти давам повече обяснения, защо ти трия някои коментари.
Мисля, че е въпрос на елементарно разсъждение защо го правя.
Ако не се сещаш, проблемът си е твой.
цитирай
36. анонимен - sefte
08.06.2008 15:11
to vsi4ko tuk e nenormalno
цитирай
37. luben - добре
09.06.2008 13:59
написано и много правилно това с В групата!

Ала правителството ще спаси ЦСКА от В група. Вместо да спаси държавата ни от В група...
цитирай
38. анонимен - дали пък не е по-добре да миеш чинии в ...
10.06.2008 11:15
дали пък не е по-добре да миеш чинии в някоя истинска държава? поне животът ти ще е истнски, а няма да живееш в анимационно филмче.
разсъжденията ти са много жегващи, жалко че стигат само до нас, които сме наясно......не само сме във В група, а направо в У, ужас!!!
цитирай
39. eien - Прочетох един силен коментар под този постинг, публикуван във "Frog"
12.06.2008 16:45
Отзвук очевиден!
цитирай
40. meto76 - Най-важното от цялата тази исто...
04.07.2008 23:01
Най-важното от цялата тази история, е че ЦСКА Е СОБСТВЕНОСТ НА САШО АПАШО.И това се крие от обществото.
цитирай
41. анонимен - Алекс
31.07.2008 17:19
Забелязах един ефект и при мен, който ми е абсолютно непонятен и не знам, защо ми се случва. Когато някой започне да лъже аз изведнъж се отчайвам, отпускам се и се предавам. Щом е започнал да лъже значи, че вече никакви думи не могат да помогнат и всичко е обречено. Какво друго законно можеш да направиш, когато някой те лъже освен да се предадеш?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627420
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031