Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2008 17:15 - Няма такава държава.
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 20309 Коментари: 81 Гласове:
0

Последна промяна: 27.03.2008 18:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Спомням си една прекрасна вечер от събитията около 10 януари ’97 година. Всички пътища бяха блокирани. Барикади. Танцуващи хора. Ние с един приятел вървим пеша към Дружба по Цариградско. Малко след Орлов мост е изкарано истинско пиано насред булеварда и човек свири рокендрол. Страхотно. Винаги, когато се чувствам тъпо от простотията в тази държава, се сещам за това пиано и за еуфорията...

            Тия дни се сещам все по-често. Покрай скандалите, арестите, оправданията, мрънканията, лъжите. Покрай пикаещия министър (по слухове от СКАТ), премиера-гей (по слухове от НОВА), покрай бивш доносник-водещ, сниман с ченгета. И други такива.

            Пропагандата излязла от учебниците за милиционери ни дави по няколко пъти на ден. Няма такава държава. Държавата е удавена от слюнката, която отделят дръвниците, докато се защитават словесно, вместо да млъкнат и да си идат. Държавата всеки ден бива мачкана от олигофрените, които все още си вярват, че някой им се връзва на приказките.

            Милиционерите, които я мачкат, продължават да не се усещат, че могат да бъдат подслушвани. Явно наистина милиционер и тъпота е едно и също. Мислят си, че имат собсвена джиесем система, работеща само за тях. И защитаваща ги от подслушване. Ама не е така. Нямат си. И гърмят. Един след друг, като тапи на шампанско. Нямат си горките камагра, та да задържат напъна. А Сергей се опитва да замаже лайната, които вече са гръмнали във вентилатора, както само той си го може. С тъпанарска усмивка.

            Гадното име на корупцията напоследък вече си има истинско име: Иван Иванов – лаптопа. Яко.

            Колко просто е всичко: Иванушка глупакът се е издънил като крадец-новобранец – не поискал лаптопче и за колегите. Или мерцедесче. Да им затвори устите. Дори временно.

            Илийчо, другият хубавец, с мустаките, влезна в килията, щото бил “грозно подведен”. Страшно оправдание. Подслушвал незаконно колега, за когото имало съмнения за корупция. И сега ще го отнесе. Евентуално. 

            Откраднаха чантата на Меглена Кунева. И я намериха почти веднага. Значи може от време на време да се работи. Явно зависи за кого. Явно е вярна приказката, че у нас си невинен и нямаш проблеми, докато си богат. Тъпо. Аз не съм богат. И си стискам чантичката, щото не вярвам да ми я открият, толкова бързо. Не толкова бързо, а изобщо. Няма да ми намерят чантата, защото се говори,  че Руменчо Петков пикаел във фонтани. Зает е някак. Ако не пикае, пие. И дава пресконференции на градус. А бе, да не би в бутилките с минерална вода, дето ги раздават по пресконференциите да му слагат водка? Шегувам се. То само това да беше, златен фонтан да му дигнем, да си пикае на воля. Ама не е само това. Руменовите милиционери са си същите диваци още отпреди избухването на демокрацията. Или поне повечето от тях. За тях няма ЕС, няма закон, няма наказаност. Има тотална безотговорност и отказ да си вършат работата. И не само в МВР. Във всички министерства е така. От горе до долу. Трагедията е пълна. Като надървен член на порно актьор, размахващ го с достойнство...

            А къде е достойнството на президента? Първанов, събуди се. Вече не си президент. Няма как да си президент на нещо, което го няма. Понеже в момента нямаме държава. В момента на българска теритотирия просто има някакви хора, които живеят един до друг. Не заедно. Просто са наредени като копърки във вмирисаната на корупция и политическо помиярство консерва, наречена България. И сосът не е читав. Сосът е ферментиралата семенна течност на политическите ни мъже.

             На тази територия 120 милиона за “брат ми” не е конфликт на интереси. Серго, ма ти верно ни имаш за балъци бе, батка. То да беше само ти, да те позлатим с руско злато.  

              Глупост след глупост.

            Коритаров на снимка. Забравихте ли неговите сълзливи излияния за лошите от ДС. Сега какво стана? А? Коритаров?

            Висшо ченге разбира само от две копчета на телефона. Нядявам се, че може да пише.

             Друго, малко по в час, говори конкретно – лаптоп Епъл.

             Трето се офлянква в тъпо писмо до парламентарна комисия.

             Европа ни се смее, а ние се празним в лицето й.

            Щеше да е хубаво, ако ставаше дума за любов. Но не става дума за любов. Става дума за корупция.

            Щеше да е забавно, ако не беше жалко. Жалко за обикновения данъкоплатец. Вече не знае на какво да вярва.

            А Румен говори за “спиране на цинизма”. За “безкрайност на политическата низост”. И държи Сергей Станишев с компромати за гейство. И е “запалка”. Що не си подпали задника и да се разкара? Обикновена ченгеджийска история с очакван край. Вече не е интересно.

            Серго, бъди си гей, не се занимавай с премиерски дела. Спомни си Жан Виденов, опита да се прави на мъж, ама не му стана. Да не те сполети същата участ? Едно признание за сексуална ориентация ще боли по-малко, отколкото държавно убийство. 

             Горкият главен прокурор гледа и не вярва на ушите си. Съжалявам го този човек. Не му е лесно и на него. Скандал след скандал. Да се чудиш откъде да започнеш. Предлагам с оставка на правителството.

            Няма такава държава.

            За да има такава държава, мисля си, май е време, пианото на Цариградско да засвири отново. 



Тагове:   държава,


Гласувай:
0



1. mph - *
27.03.2008 17:22
Ми няма държава. Е, някакви граждани искат. Ама природонаселението не иска държава, а рахат, както си го разбира. Не знам дали пианото ще помогне или природата трябва да се погрижи.
цитирай
2. tamzin - Да-а-а
27.03.2008 17:34
нема такова животно! То и природонаселение веч няма, щот природата отдавна сдаде багажа и стана околна среда. А въпросното население има ректално мислене в повечето случаи, та до пианото...кой знай дали ще се стигне.
цитирай
3. eien - Не е вярно че малките държави нямали избор!
27.03.2008 17:34
Няма избор само, който няма достойнство.
С призив за достойнство приемам и силния финал!
цитирай
4. usmivkata - Янчев,
27.03.2008 17:40
настръхнах, докато те четях. Не само от гняв, заради всички безумия, на които ежедневно сме свидетели, но и от спомена за онези дни...Каква ирония. Изминахме много дълъг път. От пиянството на един народ, до пиянството на /не/ един министър..
цитирай
5. benra - ===
27.03.2008 17:40
май е време...а тогава вярвахме...
цитирай
6. анонимен - Дорева ми се...
27.03.2008 18:06
дааа, да засвири ама май ни трябва пианист...да пием по едно и да си поревем..а и поздрав за теб-брилянтно казано/налисано/
цитирай
7. анонимен - Брилянтно написано и абсолютно ...
27.03.2008 18:35
Брилянтно написано и абсолютно вярно,за нещастие на българите.Срам ме е,че съм се родила и живея тук,на тази територия-умишлено не казвам държава.Тя,държавата,отдавна я няма,няма ни и нас.Само вегетираме тук.Не вярвам на никого и за нищо.Не се намери един почтен и честен,след когото да тръгнем и да се почувстваме хора...
цитирай
8. анонимен - Да прощаваш.. но
27.03.2008 19:00
за мене беше странно още тогава, 97-ма, че е пълно със заблудени души, които се радват. На какво се радваха? На 300-та процента изкуствена инфлация? На опразнените рафтове. На лъжите, които летяха от всички посоки?На мизерията, в които вече бяхме затънали и от която очевидно никога няма да излезем. На какво се радваха?
А премиерът... Извинявай но той не беше (и не е гей). Той бе употребен, както всички обикновени, честни хора бяха тогава употребени в играта на мръсниците и на извратените ценности.
цитирай
9. nakom - Тълпата с носталгия си спомня, за времето
27.03.2008 19:56
когато биеше червени бабички и си мислеше че прави нещо.Диктатура на демократичния пролетариат.Сладки спомени за обърнати кошчета, безплатен чай по барикадите и речите на Камен Во и Слави Три.
Янчеффф, евтината публика която печелиш с обръщенията си към президент, премиер и прочие, те аплодира.
цитирай
10. ianchefff - ooo, nakom-4o,
27.03.2008 20:35
липсваше ми.
"Евтината публика", както я наричаш е мислещата публика, за разлика от тази, към която ти принадлежиш.
Аз никога не съм бил "червени бабички", не съм си го и помислял.
Не познавам хора, които са го правили.
Ако обичаш, не ми цитирай вестник Труд и неговата гранд дама - Валерия Велева, дето дрънкаше простотии.
Не я мисли ти, тази "евтина публика".
Радвай се на скандалченцата дето ти ги спретва твоето правителство, твоят премиер и твоят вътрешен министър и си гледай кефа.
Както и продължавай да им вярваш.
Все донякъде ще стигнат.
И на следващите избори пак гласувай за тях, за да стигнем пак дотук и ти пак да ми обясняваш за това "как съм бил биел червените бабички".
цитирай
11. nakom - Евтината публика е публиката на омразата
27.03.2008 21:14
която е точно твоята - тъпа, повърхностна инт.
Не си бил защото не ти стиска.И ако биеха нямаше да се намесиш да ги защитиш.Това те различава от мен, но определено те причислява точно към "твоята публика".
Ако искаш да ти цитирам 24 часа, поръчковия парцал в който те пишат.Само да не забравя - и двата парцала са ВАЦ-овски така че не си плюй работодателите.Впрочем ти плюеш всичко, така че не се учудвам.Не ги чета такива издания (освен в единични случаи), защото винаги привличат мухите като лайно.Каквото са си.Теб те чета защото си интересен от психологическа гледна точка.Имам си пример за всякаква порода хора, а ти заемаш челно място в колекцията ми, редом с кендисез.Нали не се обиждаш?
Нямам нито мое правителство, нито мой премиер, нито вътрешен министър.И ти нямаш, нямал си и няма да имаш.Ако и да изберат тия за които си гласувал, и те няма да дадат пет пари за теб.
Не вярвам на кретени, на теб, и на вестници.Общо взето на малко неща вярвам.
Има си хас да не ти липсвам, единствените които ти пишат са точно евтината ти публика.Чиито овации сам усещаш че не ти достигат.
цитирай
12. ianchefff - накомчо,
27.03.2008 21:23
омразата я засадиха в България твоите хора, комунистите. И не ми пробутвай 24 часа, същия боклук е като Труд - твоят вестник. не ми се извъртвай, ти се водиш от Труд, не аз. Само 1 пример: Иван Костов беше "осъден" за фондация Демокрация според вестник Труд. Иначе не. Това чаткаш ли го?
"Мое правителство" е образно казано. Иносказателно. Или това са трудни думички за твоето червеничко мозъче?
Мое е правителството, което си върши работата. Ако правителството на Сергей Станишев си я върши, ОК, и то ще е мое. Явно ти е трудно да се разделиш със соц. манталитета.
Да те питам, на себе си поне вярваш ли си като дрънкаш глупости тук?
Нямам недостиг на овации, не се заблуждавай. Всъщност, ти си си заблуден, така че си достоен за съжаление.
Лоша работа.
Един съвет от мен - намери си жена, та да се успокоиш.
цитирай
13. svoboda64 - nakom,
27.03.2008 21:36
Ако някой говори с омраза, това си ти. Или по-точно - с обидни квалификации. За омраза е необходимо някъде в теб да има и любов. Взаимно да се зареждат:))

Вярно е, че сме "евтина" публика, но само по парите, които ни се позволява да печелим от наемен труд. Щото не всички можем да бъдем едри мафиоти или дребни предприемачи в тази д-ва.

А иначе, не вярвам да има мислещ човек в тази държава... с извинение (щото наистина я има само на картата, но не и в действителност:)), който да вярва на вестници, всякакви медии и проч. платени журналисти, PR и други подобни мекерета. Познавам мнозина от въпросната гилдия лично. С някои дори съм била състудентка.

Страшно е да се живее тук. Срамно е, ако не надигаш глас. Поне виртуален:)) Щото когато го правиш директно към институциите, получаваш "мазен и завъртян отговор". Така както го чуваш от "родния" премиер: "В МВР няма скандали. Има ОЗДРАВИТЕЛЕН ПРОЦЕС". Но понеже премиерът има умът и знанията на бусколизинче, както беше лафът през 90-те, то трябва да му се припомни, че понякога оздравителният процес има един-единствен изход: exitus letalis:))

Е, с прискърбие или радост, в зависимост към коя част на "публиката" принадлежиш, трябва да кажем, че ние сме се запътили натам:)))))))))
цитирай
14. usmivkata - СКЪПИ ми nakom,
27.03.2008 22:31
за всеки влак си има пътници така, както и всеки, който пише тук си има публика. Ако злобата можеше да се трансформира, сигурно щеше да си една малка атомна електроцентрала :)))
Пич, горещо ти препоръчвам един студен душ, щото усещам,че бушоните ти са на косъм.
Бъди здрав!
цитирай
15. nakom - исмифка
27.03.2008 22:51
насрала си се в гащите-това усещаш.Ако имаше правилните усещания нямаше да имаш от 3 твърдения - 3 грешни.Но за едно си права - за всеки влак си има пътници, може и на твоя някой да се качи.Горещо ти пореръчвам да слезеш от портокаловите небеса където си на адресна регистрация.Може да ти е малко фрапиращо, но с подкрепата на янчефф ще оцелееш.
Свобода-набора - спекла си до няма къде с претенциите си.Що не прочетеш янчеефффф с редосеялката какво е написал по горе а си седнала да го защитаваш.Хайде- усмиффката е хлапе което не знае какво му се прави,а ти уж си умна жена, ерудирана а ми обясняваш след излиянията на янчефф че аз съм бил злобен.Момчето сигурно си прави гаргара - трябва да се е задавил от комунофобия.ИМа и защо де - редосеялката на дядо му е заминала, трагедия страшна.
Защитавай го малкия, има нужда той.
Янчефф - препоръчвам ти липов чай да си опресниш гърлото.Личи си по изблика ти че яко те е стегнала нервата.Хайде не се ядосвай - не си единствения нереализиран който мрази върхушката.Нито си пръв нито последен.Ако ти е утеха
Впрочем навил съм си някой път ей така на по бира да седнем и да те направя на мад и маскара.Но ако имаш 2 грама разсъдък няма да се съгласиш
цитирай
16. svoboda64 - Nakom:))))
27.03.2008 23:22
Както се определяш, "наборче":)) Как да ти кажа, че колкото и да сме родени в близки години, не сме един "набор"?

Наборът го е брулил общ "северняк". Нас с теб - очевидно - не. Няма лошо! Всеки има право на изживяванията си и на личната си история, личните си пристрастия, омрази или любови.

Не си ме разбрал правилно! Аз не защитавам НИКОГО! Нито себе си дори:)) Най-малкото, защото не се смятам за "безгрешна":))

Онова, което наистина защитавам, е БЪДЕЩЕТО! Моите деца (родните), моите деца (чуждите:)) Учениците някога ме подиграваха, че им виках "моите" деца: "Госпожо, ние не сме "Ваши" (демек, някои, които са в "притежание":))

Не притежавам никого, дори "себе си". Смешно ми е, когато някой ми каже, като теб: "Вие/ти сте интелигентна жена, ерудирана". Факт. Не мога да се скрия "под земята", колкото и на някого да му се иска (А повярвай ми, на "някои" им се е искало и преди да се родя като "дете" на майка си и баща си, вече писах - да не е повтарям:))

Нито потеклото си, нито вярванията си, нито знанията си можеш да "скриеш" днес. Нито моженията си:))))) Обидно е, признавам, хора като теб да ме "оценяват":)) Не че не е "резонно", не че не е "правилно" (Демокрация сме, все пак:))

Но както и днес си го рекнохме с една приятелка-учителка: "Ние сме от последните мохикани тук". Добре, може да ни заразявате с "едра шарка", ако това Ви е угодно, може да ни съблазнявате с "огнена вода", ако в това виждате смисъла, за да ни "изтриете":)) Обаче: ние сме "автохтонното население" - една много малка извадка, аджеба:))

Понеже не вярваш в т.нар. "прераждане", да ти дам още малко "храна" за заяждане. "Аз" (нещо от мен, някаква частица) е дошла тук преди повече от 1300 години. И хич не ми е безразлично кой и как "ще тъпче" тази земя (наречена за кратко BG:)) Може да ти изглеждам "мрънлива" или "заядлива", ама имам на какво да "стъпя":))

Тъй че... ако обичаш:)) Аз може да съм ти "биологически" набор, но иначе не се чувствам такава:)))))))

Лека вечер! С минало или без такова... Всеки има право на "избор":))
цитирай
17. usmivkata - :))))))))
27.03.2008 23:26
Усмифффката е "хлапе", което винаги е отлично осведомено относно това какво му се прави. А тази вечер доста се позабавлявах с един смешен комплексар. Но вече ставаш леко досаден.
Айде стига ти толкова внимание....И не забравяй да си вземеш хапчетата ... ;)
цитирай
18. ianchefff - nakom-4o,
27.03.2008 23:36
в началото беше смешен, но вече си безразличен.
Което е лошо.
Но знам, че няма да ме разбереш.
Не се и натискам да пия бира с теб, за да ме направиш на "мад и маскара".
Това, което наистина ме радва е, че на 4-ти километър вече са прокарали интернет.
Така поне имаш с какво да запълваш времето.
Както вече ти казаха, пий си редовно хапченцата.
Тия синичките (колкото и да мразиш този цвят и идеята, която стои зад него) също са полезни.
цитирай
19. thomas - за 1997-ма
28.03.2008 01:18
Янчев, разбирам, че ти си виждал еуфоория (и я приемаш за нещо хубаво), аз пък, вече обезверен в СДС, виждах зомбирани идиоти, които изобщо не знаят защо правят тези глупости (освен че е защото са бедни и някой им плаща да блокират държавата). Виждах хора, които ми ограничават свободата и ми пречат да работя и да се виждам с люмимото момиче, което точно се борех да спечеля. Един ден минах покрай румънското посолство точно когато преграждаха пътя и ме обричаха да си остана с колата в района на Подуене. Не им дадох. Дадох всичката газ, която колата ми имаше и минах между тях на 2 бои разстояние. Никога не съм бил по-щастлив от усещането, че ме псуват с всичка сила.

Оказах се прав - и тези след Виденов се издъниха, само дето вече си мислят, че не помним. Времето на Костов се сещам, че беше добро най-вече за ПР аенцията им, която се чувстваше отлично от народната любов. И така до 2001, когато сдъвка мухлясалаа маслина.
цитирай
20. svoboda64 - :)) Тhomas-40:)
28.03.2008 01:29
Plеase, spare me all the personal moment:)) Не че не си прав:)) Никога и от никой политик досега не съм била запленена (прости сарказма ми, ама да не съм Карла Бруни:))

Политикаа си е политика и там... кой знае защо място за "емоции" - няма:)) Родните ни политици ни го показват по най-нелицеприятния начин. Бях потресена от подаръците, които "високопоставените" лица - Никола Саркози- Кралица Елизабет са си разменили. Ако аз бях "човекът" (включително политическата фигура) не бих направила по-голям "гаф" и от двете страни. Защото най-макото разбирам от "церемониал". За мен - и двете страни са "дълбоки" селяни, нищо че "оглавяват" държави:)) Понякога ми се иска "синята" кръв наистина да се предава "по наследство":))

Поздрави!
цитирай
21. ianchefff - thomas,
28.03.2008 01:31
казваш ми, че времето на Костов било добро единствено за неговия ПР. А с какво беше добро времето на Виденов?
И защо, по дяволите, всички забравиха за Жан?
Защото тази еуфория, която за теб е едно нищо, както изглежда, понеже са ти попречили да идеш на среща във време, в което държавата е висяла на косъм, е следствие от времето на правителството на Жан Виденов.
Защо?
Нима е било толкова далеч във времето, та хората помнят Костов как продал комбинат за 1 долар с 200 милиона долара дълг, а не помнят Виденов, който тра ла ла държавата?

И само да те попитам, кога успя да се обезвериш от СДС до 1996 година?
И кои хора са били бедни?
тези, които имаха заплата 3 долара или тези, по-нахалните, дето вземаха по 5, 6 долара?
Те ли са били зомбираните идиоти, на които им били плащали? Да блокират държавата... Коя държава? Тази дето беше на колене?
Извинявай, нещо не те разбирам.
Ти по това време да не би да си живял в чужбина?

thomas,
мисля си, че причината, поради, която са те псували не е повод за гордост.
Но това си е твоя работа.
цитирай
22. vkolev22 - о, Янчев, приятелю!
28.03.2008 01:55
Защо ме върна към това време? Тогава аз още вярвах "в доброто и в човека, в романтиката, в празните копнежи"...
Сега разсъждавам повече в духа на една дебела съветска тьотка: "Жизнь невозможно повернуть назад и время ни на миг не остановить"...
Няма никога да забравя времето когато един ден бях на шествията и тичах да подсигуря окупационната стачка в сградата на Ректората, а в другия набивах лекарства и чайове, за да мога на третия отново да съм "на бойния си пост"...
Де луди млади години...
Но не съжалявам! Нищо, че сега ме управляват партийните и комсомолските секретари, които тогава се бяха изпокрили в миши дупки.... Колелото на историята... и други подобни глупости...Все пак няколко години по-късно обясних лично на едно тъпо копеле, завършило някъде в братска Украйна, че няма как да си намери работа в моя факултет... То пък взе че стана министър-председател... тогава пък свалях един мой съученик Жан от премиерския пост... Веселба!
цитирай
23. nikisun - Какво очаквате?
28.03.2008 02:08
Колега, :), само поради факта че усещам носталгия, приятно чувство и както каза - еуфория в началото на коментара ти , мога да кажа че на нас ни харесва да живеем в неуредена държава и в държава , в която постоянно нещо не е наред. Това забелязвам и тук, всичко зависи от нас самите.
цитирай
24. thomas - Янчев,
28.03.2008 06:49
Не вярвам да не се сещаш какво се скапа при Виденов. Банковата система. Не вярвам и да не си спомняш защо се скапа тя. Заради лихвите от по 74%. Сега остава и да си спомниш кой ги въведе. Да ти припомня ли? Един финансов министър преди времето на Жан. Иван Костов му беше името. Всичко друго е седесарска пропаганда. Впрочем, ако си забелязал, процентът на ченгетата при демократите се оказа аналогичен на тоази при комунистите. И ако перифразирам Богомил Райнов, "който на 20 години не е бил седесар, няма сърце. Който и на 40 продължава да бъде, няма акъл".

Не ти се учудвам на омразата към сегашните управляващи - тя е заслужена. Чудя ти се само а вярата, че има едни други, дето са толкова по-добри, но никой не им дава да управляват. Дадоха им. Ако бяха добри, Симеон щеше да е сзмо свъздишка по нереализираната история, или поне след него щяха да се върнат пак те, и то на бял кон.
цитирай
25. gantree - @ Янчев
28.03.2008 07:33
Хубаво нещо е емоцията :) Добър текст, с добри думи.

Какво се скапа ли, Томас? А да не би да имаше нещо, което да не се скапа до края на 1996-та и пролетта на 1997-ма? Нищо здраво не остана след Виденов.
цитирай
26. thomas - Да, така е.
28.03.2008 07:40
Но това беше заложено преди него и практически неизбежно. Нищо в действията му не е било толкова трагично, или поне не по-трагично от това преди него - просто поредният некадърник - нито първи, нито последен. Или ще дадеш пример?
цитирай
27. nakom - на янчефф няма смисъл да му се обяснява каквото и да е
28.03.2008 07:42
всеки който не е съгласен с него е комунист.Всеки който не обича Костов е комунист.Всеки който не харесва тъпи писания, пълни с плювки е комунист.Да си комунист е по-лошо от това да си тъп, ограничен, дребна душичка, подъл итн.
Не мога да те разбера янчеефф.Ние тъпия народ (който през 1997 не беше тъп а беше умен защото гласува "правилно"), не сме дораснали да ви разберем вас - гениите.Затова лаете от интернет почти декада, а управляват други.Не оценяват способностите ви, разните мръсни комунисти, и тъпия народ.Съжалявам те - толкова умно нещо, а в толкова тъпа страна да израстнеш.Бисер хвърлен на свинете ;-).Съжалявам че не се натискаш да пиеш бира с мен.Дано преживея шока ;-).Има защо да жалиш за онова време - сигурно си се чувствал силен, пълноценен.Викайки и скачайки, на крилете на народната омраза.Така си е - много сме, силни сме.Индивидуализма някак си не ни отива, но да вряскаме и да блокираме улиците сме страшни.Ех ако можехме да си оправим и собствения живот.НИщо - жалей си, има защо да ти кажа честно ;-).Вероятно не се чувстваш често така.

крива усмифка - с нищо не си се забавлявала, защото нищо забавно за теб не се е случило.Добре че се тросна и си тръгна - иди там си чети и пиши за загубена любов, намерена любов, истинска любов или каквото точно те интересува.И да се превземаш не можеш - не се захващай изобщо.Без съмнение - доста точно ме определи - красотата ще спаси света итн.Със здраве и да не пишеш

Свобода-с-двете-цифрички - айде пак 5 фермана глупости - бъдещето, децата ми бла бла.Ако обичаш -- това което ТИ мислиш, това което ТИ смяташ итн не са за мен.Аз кротко си се надлайвам с янчефф.Защо се месиш?.Бъди последния мохикан, живей с достойнство, бъди гордо неоценена.Много те моля - не ми обръщай внимание.Както изтъкна необятно широкия, незлобен колега янчефффф, аз съм комунист.Заплюй ме и иди в твоя прекрасен вътрешен свят.

Но янчеффф за едно е прав.Държавата ни е ужас - примерно Германия е населена с германци и може би затова е добре.А в българия е пълно с комуноборци и сигурно само комунистите им пречат да се оправим.Не може да е другояче.10 години след най-кървавата война в историята, хората бяха построили всичко отново, бяха забравили нацизма и започнаха да живвеят нормално.10 години след като една тълпа омете площадите с няколко бабички, ние продължаваме да изпитваме носталгия по онова време.Каква сила, какъв подем.Интересно - защо ли сега няма такава тълпа - сигурно се разочарова от водачите си.
гентри - хайде стига с тоя жан виденов.Да сте излъчили правителство преди него, което да си изкара мандата до края, и да бъде преизбрано.Като не можете - това ви се падна а и на нас край вас.От много демократи все на комунизъм отиваме.

Thomas - не само теб.И линейки видях как не пропускаха тия изруди мръсни.
цитирай
28. анонимен - Всъщност nakom е прав!
28.03.2008 09:49
Ако не бяха съратниците на другаря Янко, да го абдикират от престола, още да сме като Куба или Корейската Народна Демократична Репулика. Просто по едно време взе да става тъпичко най-луксозното возило в държавата да е "Чайка" модел 1959 година и банани да има само по Новьм Годом, при условие, че ДС фирмичките вече натрупали капиталец, а държавата беше натрупала дълг. Тъй де, ква е файдата да имаш парици, като не можеш да им се радваш;) И ей така решиха си хората и си спретнаха една демокрацийка. И всички заподскачахме от радост за равния старт - едни с 30 годишен заем за панелка, други със 160 000 000 спестявани от закуски и дъвки "Идеал":) И от там насетне като текна една демокрация, та до ден днешен. И докато не съм забравил:
Партийо любима, от все сърце благодарим!!!
Да илядиш модерна лява столетнице!
Пък ако не е Жан, ще е Сергей. Ако не е той ще е някой друг друг интелектуален Везувий!
А на всички нас да ни е честита Думокрацията!
цитирай
29. ianchefff - thomas,
28.03.2008 09:54
Иван Костов вдигна държавата на крака. Ако това наричаш седесарска пропаганда, нека да бъде.
И да те питам, след като добрия Жан е видял, че лихвите от 74% са нещо лошо не е ли могъл да ги промени?
Или Иван Костов му е забранил?

nakom,
къде точно виждаш злобата в моите думи? А случайно да се усещаш ти как злобееш? Имам чувството, че съскаш през зъби думичките, които пишеш...
Само 1 въпрос: казваш, че Германия се била оправила за 10 години след най-кървавата война.
Така е. Там живеят германци.
И споменаваш пак за "няколко червени бабички", дето били ометени от лошите седесари. От синята тълпа, дето е по-лоша и от башибозук.
А защо, nakom-чо, не кажеш нищо за това, че по времето, в което Германия се оправяше, в България се вихреше какво?
Какво?
Какво ли?
Строителство на комунизма, баце.
Германия се оправи за 10 години, а тук комунистите строиха комунизма 45 години и пак не го построиха.
И сега Иван Коастов е виновен за всичко.

Всъщност, пропуснах да отбележа, че и за thomas, пак Иван Костов се оказа виновен.
Чувам, че напоследък бил виновен и за падналото НЛО в Бразилия, щото им бил дигнал таксите на междугалактическите магистрали и им свършили парите за бензин.
Горките...
цитирай
30. thomas - :-)
28.03.2008 10:02
Иван Костов може да е вдигнал само едно нещо и предполагам се сещаш кое имам предвид. Точно той, великият икономист, реши да стимулира бизнеса с лихви от по над 60%, но после го беше отнесла първата вълна на недоволството. И никога повече нямаше да види властта, ако Виденов все пак не беше толкова тъп. Но сега се сещам, че и други неща вдигна Костов - хотели на приближените си приятели от властта например...

Впрочем докато някой продължава да вижда бъдещето на България в него и неговите бандити, няма да има сила, която да лиши комунистите от лесни изборни победи.

P.S. От епохата на толкова оплюваните комунисти имаме магистрали, пътища, язовири и заводи (колкото и неадекватни да изглеждат днес). Припомни ми, моля те, нещо, което ще ни остане от Костов. И недей да казваш ЕС, защото там заслугата му е, колкото и на Симеон - само в това, че се е случило по негово време.
цитирай
31. usmivkata - СКЪПИ nakom
28.03.2008 10:14
Цитат: " Да не мразиш никого не те прави ляв.Прави те човек освободен от негативи.Дай боже всекиму." Добре си го измислил. Ако случайно те е налегнала склерозата, да те подсетя - пише го в един ТВОЙ постинг. Но има една лоша новина - толкова безнадеждно си задръстен, че никога няма да го усетиш това чувство на освободеност. Иначе - поздравления за прозрението. И в тази връзка, имам една идея - що не си го напишеш това с големи червени букви ,да си го лепнеш на компа и всеки път, когато ти се прииска да отвориш помийната яма, която ти служи за уста, да си го четеш ? Ако има нещо криво в блог - пространството, то със сигурност не е "Усмифффката" ми. Кривото е някъде там, в пространството, между двете ти уши :) Можеш да обиждаш, да псуваш, да пишеш цинизми колкото си искаш, щом те влече. Щом така се чувстваш значим и силен. Такива като теб - с лопата да ги ринеш. Напъваш се да го играеш закоравелия циник-интелектуалец, на който не му пука от нищо и вероятно би бил смешен, ако елементарният резултат от елементарните ти напъни не беше прекалено зловонен...;)
цитирай
32. ianchefff - thomas,
28.03.2008 10:42
а представяш ли си да нямахме нищо от "епохата на толкова оплюваните комунисти"??
Дори на мен ми е трудно да си го представя.
Сега трябва да допълниш, че от тази епоха имаме панелни жилища, ток, вода и парно.

usmivkata,
отлично казано, но за съжаление nakom-чо няма да те разбере.
Сигурен съм.
Разбира се, той сега ще каже, че аз съм злобен и че го мразя.
Но пак ще сбърка, не го мразя, съжалявам го.
цитирай
33. gantree - @ thomas
28.03.2008 11:29
Чета ти другите коментари в дискусията, Томас, и прочетеното ми действа обезкуражаващо. Може да се каже и да се обясни нещо на човек чист и непредубеден, у когото има искрено желание да научи или да разбере кой какво е направил, или пък какво не е направил. Ти очевидно не си такъв човек. Всяка дума срещу твоята бива квалифицирана като пропаганда. Ти си като на бойно поле, защитавайки незащитимото дори не чрез атака, а чрез имитиране на атака. Все някой друг им е крив на комунистите за винаги ставащата очевидна тяхна некадърност и крадливост. И Румен Петков в момента действа точно по същия начин - чрез имитиране на атака, арестувайки не друг, а онзи, за когото никой изобщо не говореше. И за какво - затова, че подписал документите, позволили да излязат наяве уличаващите разговори. Вместо да го похвали за стореното, той го арестува затова, че вследствие неговия подпис скритото е станало явно до няма и накъде повече. Щеше да е смешно, ако не беше толкова абсурдно. Също както и ти с твоите опити да припишеш провала на комунистите през периода 1995-1997-ма тъкмо на оногова, комуто се падна да оправя страната след всичките им поразии и катастрофи.
Само не знам вярваш ли си наистина, или и това е поредната от твоите имитации.
цитирай
34. templar - запалките на Незнайко, Барозу и Уйович
28.03.2008 13:05
http://templar.blog.bg/viewpost.php?id=177522
цитирай
35. lililota - Хубаво де
28.03.2008 13:10
ще повикаме и ще поскачаме. Това го можем. А после? Защото след повикването и поскачването през 97-ма пак затънахме в лайната. Каква грешка направихме? Че не избрахме пак Иван Костов? И защо не го избраха хората според вас? Защото са тъпи? За кого пишете тогава? За същите тези тъпи хора? Или за някой друг?
цитирай
36. ianchefff - лилилота,
28.03.2008 13:23
не разбира се.
На следващите избори трябва да се гласува единствено и само за БСП.
В краен случай за НДСВ. Ама в много краен.
Защото аз лично никога не съм виждал по-добро управление на държавата от сегашното.
Успех.
цитирай
37. gantree - @ лилилота
28.03.2008 14:08
Хаха, за какви лайна става дума?
За тези, като Станишев, Сакскобургготски и Доган ли?

Взе да ми става весело :))))) сигурно защото е петък, хахах
цитирай
38. анонимен - tomas
28.03.2008 14:25
Този тОМАС все се слага на всяка манджа като педерастия.Нито е толкова компетентен, нито интелигентен.Има на какво да се е кефил, когато много мъже са го спували.Педала си е педал пък било то и прост педал.
цитирай
39. aman - Само да уточня, че май в романтичния ...
28.03.2008 15:11
Само да уточня, че май в романтичния повик към миналото нещо смесвате събития. Окупационна стачка в Университета през 1997 г. не е имало. Такива имаше през 1994 и 91 г. Точно обратното! Съвсем съзнателно и умишлено изгонихме желаещите да правят окупационни стачки, защото за окупация са нужни 30-40 лумпена, а за читаво шествие и блокиране на София няколко десетки хиляди. И като имаш второто е пълен идиотизъм да прибягваш до първото. В СУ беше просто щаба на КПСС на БСП..... Пианистът от Орлов мост се занимава с други работи, както и хората, които през 1997 г. направихме това, което направихме. От тях имаше няколоко дето се помотаха в СДС и няколко дет се пробваха при царя. Никой друг, с изключение на Боби Бориславов (втори път общински съветник от СДС) и Светльо Спасов (втори път депутат от НДСВ не се изкуши от политиката. Просто така бяхме решили и това беше ценостния избор на нашето поколение - да се реализираме и да докажем, че можем. Мнозина от тези, които познавам от тогава успяха и това супер ме радва, защото така и трябваше да бъде.

И другата неистина - Костов в стая 17 на СУ (доста тясна и опушена) пое едни ангажименти за бъдещото на държавата. Те влязоха и в програмната декларация на ОДС, с която спечелиха изборите. Всяка една от залегналите точки в нея беше изпълнена и това е прост и лесно проверим факт!!! Може много грешки да е допуснал като партиен лидер и министър-председател, но никой няма право да го обвинява, че не е изпълнил ангажиментите, които пое пред нас и държавата през 1997 г.

Всичко друго са спекулации и откровен опит да се подмени смисъла и съдържанието на това, което се случи през тази година и ролята и участието на студентите в него. Между другото тази подмяна започна още на първата годишнина от събитията, когато Бъки, наричан от протестиращите студенти "Женя Медникаров" (не можа да ни прости, че не приехме неговия авторитет и команди и правихме това, което смятахме ние за правилно), премахна от лексиката думата "студенти" и доколкото въобще се споменаваше участието им ставаше въпрос за "младите хора". На хората като него не им се искаше да има толкова влиятелна и граждански активна група от хора в държавата. И понеже ние си следвахме живота, такъв какъвто всеки бе решил, че ще бъде, не оказахме особен отпор на тази подмяна. Вероятно не е трябвало, но това вече не може да се промени.... Не може да се върне и пианото на Орлов мост нито китарите, нито ентусиазма - просто живеем в друго време и в други условия....
цитирай
40. thomas - И си вярвате, разбираш ли...
28.03.2008 15:28
И маймуна да бяха сложили вместо Костов, като са рекли американците, щеше да "изправи държавата на крака". Защото всичко си е било нарочно. А как сте го били накарали да обещае нещо... бе вие сериозно ли си вярвате? Я ходи изгледай Матрицата пак...
цитирай
41. ianchefff - aman,
28.03.2008 15:31
ясно е, че не може да се върне пианото на Орлов мост.
Пианото в случая е символ на нещо, което е било направено от хора.
А това, което е направено тогава, може да бъде повторено пак.
Разбира се не по същия начин.
Т'ва е.

цитирай
42. ianchefff - thomas,
28.03.2008 15:32
пак опряхме до американците.
Ех, къде сте братушки, да ни освободите още един път;-)
цитирай
43. gantree - @ thomas
28.03.2008 15:45
Бъркаш, струва ми се, времената "преди" и "след".
Маймуните бяха "преди" Костов, както и "след" него, за съжаление.

А за американците - хайде стига толкова, наистина. Дай, за разнообразие, да си поговорим поне веднъж и за американките. :))
цитирай
44. mamkamu - Не се учудвам на възгледите на някои ...
28.03.2008 21:43
Не се учудвам на възгледите на някои хора по-горе. Виждал съм такъв тип ориенталци преди десетина години. През 1997 г. работех в една все още държавна банка. И когато настъпиха януарските събития се опитах да взема своето скромно участие в тях. Изрязах от едни сини джобчета за спестовни книжки тънки лентички и си закачих първата на ревера. Доста народ ме питаше, какво значи това (макар, че беше пределно ясно) и аз не се уморявах да обяснявам моята позиция. Исках да изразя съпричастност с хората по улиците и да покажа по някакъв начин гражданска позиция. Слагането на синя лента на ревера по никакъв начин не пречеше на служебните ми задължения и абсолютно не нарушаваше колективния и личния ми трудов договор. И въпреки всичко, познайте, колко души си поставиха такава лента въпреки, че под сурдинка почти всички псуваха управлението? От 90 души само още двама! Защо ли? Страх! Това е отговора. Толкова логичен по това време. И толкова пропит в светогледа на хората в едно отдавна отминало измислено общество.
цитирай
45. nakom - о разкривена усмивке
28.03.2008 22:48
толкова си добра и учтива.Нали беше над мен - защо падаш до нивото ми.Нима имитираш янчефффф.Недей ;-).Ще се изкачиш така че свят ще ти се завие.И си учтива - не псуваш, не злобееш.какво добро синьо дете.Стожер на демокрацията.Да не се ядоса съкровище.Може би си чула някоя истина.Мдам.Тя боли ;-).След като разбра за какво се напъвам, не се напъвай повече.Може резултата освен ухаещ, да е разочароващ.
Свобода-с-цифричките - и да искам не съм ти набор (за щастие).Това че широко скроения ти разсъдък определи коментара ми към ник-нейма ти като желание за някаква съпричастност, говори за нуждите от услуги и лекарства които ти трябват.Най-малкото разбирам от церемониал хахахахахахаха.Верно някой да ти помогне да си извадиш главата от задника
Янчефффффффффффффффффффф
Няма грам злоба в твоите думи.ти преливаш от нежност и правилни забележки.Кои са мои, че съм комунист (каква обидна дума) итн итн.Толкова си либерален.Да си намеря жена - каква мъдрост.Нима забравяш от къде знаеш че съм комунист - бяхме интимни с теб янчо ;-).Не помниш ли? ;-).Аз ти обясних че искам хората да спрът да плюят по блоговете, и да проявят съзнание.Нещо тогава замълча понаакан, сега пак се вихриш.Сладко е да си на върха на вълната - особено на евтината омраза.На германия и комунистическата част се оправи за 10 години.И от този комунизъм се оправи за още 10, докато тук вилнееха не комунизъм а демократи като теб.Извода е че Германия от всичко може да се оправи за 10 години, но държава пълна с антикомунисти като янчо янчеффф и за 100 не може.На теб комунизма ти е крив за всичко - че нямаш пари, че те боли корема, че детето ти реве.За всичко.Да знаеш колко ги знам такива като тебе - и пак не злобея ;-).Забавлявам се на усилията ви да сте на гребена заливайки себеподобните си с анти-думите си.Защото ако някой пита - с какво ти янчо янчеффф допринесе за демокрацията в българия в личностен план, ще има едно голямо - амиииииииииииииииии, хммммммммммммммммммммммммм.И някоя глупост като - не гласувах за комунистите.Или - борих се срещу комунистите (ела сега си обясни борбата в детайли).Хайде като си такъв антикомунист , какво точно си направил ти за тази държава, която обитаваш и плюеш, и този народ който наричаш тъп.КАжи бе интелектуалецо, да видим какво си свършил - измел си плочника или какво?.Кажи нещо освен леене на лайна по блоговете срещу всеки който не го интересуваш (щото си поредната пъпка в акнето), и аз лично ще ти направя темане.Не поклон - темане - с удряне на череп в земята.Ама нещо свястно - какво си изградил от което е спечелило обществото а не гъзът ти.
Отсега ти казвам - шанса да кажеш нещо вярно или умно е малък.Ще се пенявиш, и туй то.И ти, и домораслата домакиня свобода набора сте велики на думи и писания, неизбежни интелегенти,които гледат със съжаление простия народ.Затова и двамата карате ролсове, и лаете по всеки когото не можете да хванете за пеша.
Очаквам си отговора - какво точно си сътворил ти.Построил си нещо, дал си идея поне добра която е помогнала на някого, семейство ли си създал и деца си отгледал.Кажи да чуем, че много се интересувам дали не си поредното остаряващо вечно хипи.


цитирай
46. thomas - @mamkamu
28.03.2008 23:37
Какъв страх бе, мамка му! Не ме беше страх да ходя в библиотеката на американското посолство през 1985, не ме беше страх да отида на изпит неспал и недостатъчно подготвен заради доста дни наред, прекарани по митинги, но със синьо седесарско лъвче на ревера при преподавател, на който се носеше славата на комунист, дни след изборите през 1990, та през 1997 ли?! Никакъв страх - просто вече ме беше гнус, и то точно от тези, излезли да протестират, вместо да си гледат работата или бизнеса, което всъщност е онова, което може да ги изправи на крака.
цитирай
47. dolce - be za dyrvawata det
29.03.2008 00:25
be za dyrvawata det я няма си прав . обаче нея я няма тотално и безвъзвратно много отдавна.
няма я от 1989г. ноември месец за датата няма да спорим
държавата беше погребана и памтната и плоча сложиха идолите ти които през 1997г. ни продадоха окончателно на новия ГОЛЯМ БРАТ
за другото няма да коментирам щото съм много гнуслив
не си заслужава
цитирай
48. ianchefff - nakom,
29.03.2008 11:02
тъжно е, че има хора като теб.
От една страна.
От друга обаче е забавно.
Продължавай да ни обясняваш истините за животът, вселената и всичко останало.
И най-вече за лошите седесари, дето ядат червени бабички.
Успех.
цитирай
49. fro - хаха,
29.03.2008 11:58
янчулов, дете оранжево и засмяно, даващо безпардонно големите квалификации (с кого ли въображаемо се съизмерваш) що не отговори на въпроса. Или на мръсни провокации от мръсни "комунисти" хаха, не отговаряш.
А някой кара коооолело ;)
цитирай
50. libertybell - Янч, добро попадение :)
29.03.2008 14:10
Иначе нямаше да има толкова яростна и първосигнална реакция от "скъпата" публика !
За "аргументите" какво да кажа? "Пребити червени бабачки", злодеят Костов, а... и международния престъпник Буш! Червените идеолози работят съвсем през пръсти (никакви нови идеи в пропагандата) - от около 8 години бойците на идеологическия фронт плещят все едни и същи лъжи! Що не ги "въоръжат" с ново издание "Наръчник на агитатора"?

Антикомунизмът не е програма за управление, нито ориентир за икономически нагласи (ляво - дясно). Антикомунизмът е състояние на духа и морална нагласа. Затова призивите - всички да се прегърнем, стига вече с тези комунисти и пр., са напълно несъстоятелни и неприемливи.
С удоволствие се присъединих към "евтината" публика, хахах :)
цитирай
51. segmadis - ...
29.03.2008 14:40
Днес точно това си мислех когато свършвах работа... по света, в малко по - добре уредените държавици като Германия, САЩ, и т.н. хората си правят имитация на мафия като правят филми....на нашата силно развита територия от ЕС....Мафията си прави имитация на държава без да се налага да прави филми....просто живеем във самия филм.
Наистина не мога да разбера защо се карате за глупости от рода на кой е прав и кой не...не е ли важното, това че по колкото и различни начини да мислите всички живеете в мизерията наречена в днешни дни България. Жалко наистина, че сами не разбирате колко е лошо това, жалко че по този начин сами им позволяваме да си избират лаптоп епъл и т.н., твърде жалко, че сигурно с оставката на лицето Р.П. всичко ще се свърши. Твърде жалко, че когато това правителство един ден се махне, ще дойде следващото, което ще е същото.
Както мисля всички знаете....навсякъде о света има корупция и се краде...лошо е когато в България това вече е професия (нещо от рода на професия корумпиран) твърде лошо е че всички ние допринасяме за нея, колкото и да я псуваме... Имам един върпос: Колко от вас които имат лични автомобили и ги спре служител на КАТ предпочитат да си платят? аз лично не познавам шофьор за който което и да е нарушение не се равнява на някаква себестойност в левове. Баси измислената държава...най - лошото е че и мен самия започва все повече да ме дразнят дребните неща в нея, а не толкова това какво става по върховете....да кажем просто, че може би съм твърде млад все още за да имам толкова опит примерно, но кога за бога успяхте всички, които го имате този опит да започнете да живеете единствено за следващия ден, кога спряха да ви правят впечатление убииствата, изнасилванията, грабежите на обикновенни хора, грабежите от не толкова обикновенни хора, наглостта на политиците и куп такива неща. Къде ви изчезнаха идеалите които имахте преди демокрацията или дори по време на демокрацията от този прословут 10 Януари? Защо не разберете най - после, че докато ние тук се давим в презрение и омраза малко след орлов мост посока центъра онея дебеловратите се чудят в коя швейцарка банка да си внесат парите!!! Но така е всъщност, защо ли въобще пиша все още ... човек който цял живот е живял като овца ще продължи да живее така и накрая ще си умре такъв. Пожелавам ви късмет когато се появи вълка!
цитирай
52. goliam - Като ви чета и направо се просълз...
29.03.2008 18:51
Като ви чета и направо се просълзявам от радост , ей , имало още надежда за тоя народ бе , имало кой да оправи тая скапана държава , но си пуснах телевизора и ... ядец , то тва само прикъзки били , пък аз тамън бях взел да запасвам пищолите и да развивам байряка . А бе , джанъм , не е ли време да зарежем приказките и да преминем към действие , все някой ни е крив , тоя бил шестак , оня мутрак , третия некадърник . Все другите ги били избрали тия гадове да ни управляват . Работата взе да заприличва на ония четерима джентълмени в потъващ кораб , дето седяли на масата пиели си уискито , пушили пури , критикували некадърния капитан и мързеливият екипаж и чакали някой да дойде да ги спаси , ама накрая си се удавили !
цитирай
53. nakom - Хайде бе янчефф, хайде бе душко
29.03.2008 21:39
съвсем човешки те моля, отговори ми на въпроса.А той е много прост - какво точно ти, си откъснал от себе си и си поднесъл на държава, народ, общество итн.Даже ще ти се извиня за острия си тон по горе - извинявай.Ако ми отговориш - повече няма да правя така.Ако не ми отговориш - сърди се на себе си.Защото като се правиш на ощипана примадона, просто не ми отговаряш.
цитирай
54. ianchefff - nakom,
29.03.2008 22:08
това, което съм направил, съм го направил.
Аз съм обикновен човек.
Живея си живота, върша си работата, плащам си данъците.
Какво точно трябва да съм направил според теб?
Може би трябва да съм построил мавзолея на др. Димитров?
Или да съм написал песни и стихове за Партията?
Смешен си.

П.С. И партизанин не съм бил, и партиен член също.
Прости ми.

цитирай
55. nakom - тц тц, обикновен човек а така необикновенно говори
30.03.2008 00:22
Не янчеффф, не е нужно да си специален.Нужно е просто да си плащаш данъци (шегичка).Последното дори и някои цигани го правят.И ти.И аз.И много други.
Обаче пропускаш едно много важно нещо.ЧОвек.Човека се държи човешки.Той е културен защото е човек а не е псе.Ти не си културен.Ругаеш и се пениш като селяк на мач.Наричаш ме комунист, въпреки че имам много повече основания да се оплаквам от комунизма от тебе с редосеялката на дядо ти -даже ти гоизброх.Разбира - никой от цървулите лаяли против мен няма да го прочете, и да го прочте - голям праз.Пак комунист.Не че разбрах на какво отгоре ме наричаш комунист, след като нападам начина ти на изразяване, и не защитавам никого от управляващите.Това е част от собствената ти логика, нелечима към момента въпреки напредъка на науката психология.
Та а се върнем на темата.Ти си обикновен човек, който обижда необикновенно.Във всеки втори постинг, псуваш комунисти, тия, ония, и накрая - целия народ.Обаче ти не си гении, бисер, откровение или каквото да е там специално.Ти си обикновен човек.Е на какво отгоре се разграничаваш от тези които наричаш прости.Нищо не си направил.Така както го разбирам - и семейство нямаш.Може и да имаш.Все ми е тая.
Нарочно те питах за семейството.С риск да стана зъл (дреме ми че ви изглеждам злобен), повечето такива като теб разпенени "обикновенни хора с необикновенни репертоари", не могат да изградят семейство.Пренасят злобата от собствените си неудачи в семейния кръг, и драмата завършва с развод най често.Дано не ти се случило или случва.Просто имам прекалено много случаи пред себе си - ей такива обикновенни хора, викащи против комунистите от трибуната на стадиона или блог.бг.Обаче не ги смятам за хора.
Песен не си написал защото не си могъл.Сигурно иначе щеше да напишеш.Мери си малко приказките кого наричаш "комунист".ПОне се обосновавай, за радост на мислещите.Макар че тях трудно ще ги зарадваш със собственото си аз.
Добре че беше комунизма, иначе още щеше да тътриш редосеялката на дядо си, по някой каменист сокак.И ако още веднъж ме наречеш комунист, ще искам да се обосновеш - член на партия ли съм, защитавал съм някъде комунизма неоснователно или какво.Няма да можеш, затова малко мисли като плямпаш.Аз не знам дали съм ти смешен, но я познай кой изглежда жалък.
цитирай
56. goliam - nakom
30.03.2008 09:55
Само недей да ми казваш какво ми е дал КОМУНИЗЪМЪТ , всички го виждаме много добре . Вземи една от развитите европейски държави и ни сравни , ще видиш какво ни е взел . 45-та година цяла Европа тръгна от едно ниво ( приблизително ) , при това ние пострадахме много по малко от войната , а сега се оказа че ще трябва да ги догонваме и то дълго време , въпреки " многото неща които ни е дал КОМУНИЗМЪТ ". Взе ни лачените ботуши и ни даде скъсани цървули . Така че айде моляти се задръж си и КОМУНИЗЪМЪТ и всички неща които ни е дал !
цитирай
57. thomas - @goliam
30.03.2008 10:48
Точно да кажа заради предишния ти коментар, че най-после виждам един човек, който мисли точно като мен - а именно, че всеки трябва да опита ТОЙ самия да направи нещо (или както беше казал Кенеди, да се запита какво той може да направи за тази държава, а не какво тя - за него), и вече думата точно не ми се връзва...

Вчера се разхождах из Виена, правил съм го и из много други "развити" стари европейски градове и винаги е почти едно и също: виждам чисти, широки или поне добре планирани улици, сгради с много красива архитектура и много, много пари, които са вложени във всичко това. Те определено не са вложени в последните 50 години - може само след войната едно или друго да е било ВЪЗСТАНОВЕНО, което дори и да не изглежда по-лесно, всъщност е доста различно от това да се създава нещо, което изобщо не го е имало. В последния случай се иска нещо много повече от усилие - изисква се визия за това какво искаш да направиш. Да не забравяме, че първата магистрала в Германия е построена години преди Втората световна война, а по същото време ние сме имали предимно черни пътища и сме се придвижвали с каруци. Всичките приказки за ужасно развитата Бъглария през 1939 година ми приличат на тези, в които се казва колко сме добре сега в сравнение с 1997 година (при положение, че единствената разлика е в достъпа до кредити, които тепърва ще ни излизат през носа). През 1939 година очевидно сме били една ужасно селска държавица, в която някакво малцинство, наричащо се буржоазия (към която са принадлежали и моите предци, за да не кажете сега, че слушате пролетарската ми омраза), е вирело нос само защото вече не му се е налагало да гази калта на селските пътища. Но и тогава от гледна точка на австрийците или германците сме били същата комедия, която сме и сега.

В този смисъл комунистите не са ни отнели нищо, освен рахатлъка на "буржоазията". Лошото е, че и това, което са ни дали, не е нищо особено, тъй като не са успели (или поне не е било за дълго) да накарат хората да считат техните цели за свои и да се борят за тяхното постигане. И хайде стига вече сме ги дъвкали, ами да си налягаме парцалите, за да не се окаже след същия брой години, че не били виновни комунистите, ами българите.
цитирай
58. goliam - thomas
30.03.2008 11:12
По принцип съм привърженик на максимата че всеки народ си заслужава управниците и трябва да се съглася с теб че не комунистите са ни отнели , а ние не сме си взели това което можем , иначе би трябвало да се оправдавам и със сегашните управници . Просто много ме дразни като почне някой да ми навира в очите кой какво ми бил дал , а не пита дали съм го искал или каква цена съм платил за това !
цитирай
59. ianchefff - thomas, nakom,
30.03.2008 13:24
всъщност, защо говорите за това, което се е случило на 10-ти януари?
Защо говорите за това, че седесарите биели червени бабички?
Защо се възмущавате от барикадите, които ви били пречели тогава?
Не вярвам, че не разбирате, че не е това акцентът на текста, който съм написал.
Ставаше дума за днешното правителство.
За днешния вътрешен министър.
За корупцията днес.
За скандалите, които следват един след друг.
Абсолютно нищо или почти нищичко не казвате за това.
А то е центърът на текста.
Никога не съм твърдял, че при Костов всичко е било перфектно. Никога.
Просто говоря за днес.
Вместо в коментарите ви да прочета нещо, което вие мислите за днешната ситуация, чета размисли и страсти за барикади, лоши седесари, червени бабички със счупени ченета, разходки във Виена, какво съм бил направил, умен ли съм, тъп ли съм, как комунистите ни построили магистрали, пък ние ги мразим за това и покани за бира.
Странна работа.
цитирай
60. thomas - @ianchefff
30.03.2008 13:52
Знаеш ли защо говоря за 10 януари 1997 година? Защото ти го разглеждаш като дата, която е променила НЕЩО. Не, нищо не е променила! И да не беше излязъл никой тогава на улицата, нищо нямаше да изглежда днес по различен начин. Тази дата няма нищо общо с онова, което се случваше след 10 ноември. В нея няма и парченце връзка с някаква промяна. И ако й се придава политически елемент, то е само защото беше използвана за политически (или по-точно икономически) цели с цел вземане на безславно изгубената власт (кокал) - иначе всички обществени промени в онзи момент вече бяха завършени.

Акцентът ти е върху днешното правителство. Ми то като вчерашното бе! И като онзиденшното! Къде виждаш разликата? Нямаше корупция при Симеон? Или при Костов?! Нямаше скандали и тогава!? Какво искаш да кажеш всъщност? И тези днес ще си паднат, както и онези вчера и оня ден - на следващите избори. И даже вече е ясно от кого точно ще паднат. Толкова ли не можеш да изтраеш една година!?

Само че знаеш ли кое е лошото? Че и следващото правителство ще е същото като днешното, въпреки че ще дойде с новите очаквания на всички лековерни. Имаме обаче един шанс. И той е в това, че в момента следващото правителство е "на кастинг" и всички го гледаме как се представя. Така че ако не успее да предизвика предсрочни избори, до една година вече може здраво да се е изложило и да се окаже, че е постигнало върхова форма прекалено рано и е прегоряло за властта.

Но всяко добро за зло - ако това се случи, вече съвсем няма да е ясно кого да подкрепят хората. И тогава вече ще дойде време на големия срив. Примерно на кредитите и имотите.
цитирай
61. ianchefff - thomas,
30.03.2008 13:58
с повечето от последния ти коментар съм съгласен.
Но какво да се направи?
От това, което си написал излиза, че е най-добре да вземем да се гръмнем. (силно казано)
Винаги е имало корупция и скандали не само у нас, но и по света.
Въпросът е, че започват тотално да се оливат сега. За това идеше реч.
Казваш, че ще има срив, ОК, не е ли по-добре, ако може да се предотврати? Или да се намали?
не казвам, че аз и ти можем да го направим.
Важното е обаче да се говори за това.
За това и ги пиша тези неща.
Ти самият имаше пост за някакъв проблем, след което го били оправили.
Не казвам, че са ти прочели поста.
Но предполагам, че и други са писали за онзи проблем като теб, шумяло се е и така.
Иначе излиза, че наистина трябва да се гръмнем и точка.
А аз нямам такива намерения.
Поздрави.
цитирай
62. spasunger - Честно,
30.03.2008 16:12
...повръща ми се от всичкото това мрънкане.

Някакви предложения как да се променят нещата, описани така надълго и нашироко в горния пост!?!?!?

Колко е лесно да се реве...
цитирай
63. анонимен - На лъжата краката са къси
30.03.2008 16:30
Това ви е проблема на всичките.Думите на Янчев на номер 59-да говорим за днешното правителство, за днешният вътрешен министър,за корупцията днес,за скандалите но днес.Тоест корупцията днес, но не и утре.Скандалите днес,но не и утре.Днес са врагове и ще говорим за корупция.Утре пък,ако са наши хора няма да говорим.Нещо повече.Ще отричаме че въобще има такава корупция.Ще кажем при демократични правителства не може да има корупция,защото не може да има.За съжаление в тия теми не виждам някаква загриженост за страната,а само гола партийна пропаганда. Принципът е ясен на всички.Стани ти,да седна аз. Голяма част от пишещите тук имат някакъв частен бизнес.Едните са червени бизнесмени,другите са сини.Сега се води борба между тях кой да налапа кокала.Кой да ограби страната и сънародниците си още повече.Никой не казва открито,аз имам финансов интерес.А се говори-мръсни комунисти, мръсни фашисти.Червени боклуци,сини боклуци. Разиграва се пред хората някакъв цирк,а после зад сцената си делят братски парите.Ядат и пият на една маса смъртните врагове.Кой от вас не е виждал на светски балове да си чуруликат весело по двойки депутати от различна боя?Кой от вас не е виждал все по-новите им лъскави мерцедеси.Кой се отказа от тях от управляващи или опозиция?И да каже"аз няма се возя на тях.Не благодаря! Държавата ми е в тежка криза.Не искам тая скъпа лимузина."Кой от тях гласува срещу увеличението на заплатата си?И даже да е гласувал против,какво е направил после?Някой да не си е взел хилядарките от родните ни депутати,а?Иначе като ги чуеш загрижени за народа,за хората.Крокодилски сълзи леят.Можеш да лъжеш един човек понякога. Но не можеш всички и винаги.Добре е да се знае тая западна сентенция.
цитирай
64. ianchefff - ан 64.,
30.03.2008 16:41
Говроя за днешната корупция, защото се случва днес.
Ако утре има корупция, без значение с кое правителство се случва, пак ще говоря за нея.
Когато й дойде времето.
Нямам частен бизнес за твоя информация.
Не искам никой да става, за да седна аз.
Това, което искам е правителството да си върши работата.
цитирай
65. анонимен - =/
30.03.2008 16:59
Други като нас няма, просто българина е уникален в някои отношения.
цитирай
66. анонимен - Съгласен съм с Янчев да се говори за ...
30.03.2008 17:44
Съгласен съм с Янчев да се говори за днешните проблеми,а не да се замитат под килима.Има обаче една българска черта.Прекаленото издребняване и прекаленото свръхполитизиране.Дори за най- дребни неща.Често имам чувството че от дървото не виждаме гората.Искат оставки на тоз или оня. Беше така при Костов,при Симеон,сега при Станишев.Обикновени избиратели се увличат само от това кой е на власт или кой е министър.Виденов се оплакваше от проблеми със съдебната система.
След това тая система саботираше управлението на Костов,Симеон се оплакваше от същото.При Станишев няма особена промяна.Бившият ЮС посланик Джеймс Пардю говореше за нефункционираща съдебна система, предишният- също.Сегашния на два-три пъти повдига темата. Политици на Евросъюза искаха да се отложи приемането ни заради "съдебната реформа"-меко изразяване.Бизнесмени и мутри се гърмяха отчасти заради липса на правосъдие у нас.Имаше (има) педофили, грабежи, изнасилвания, далавери в министерства.Дори с парите на Евросъюза.Никой не пита Дончева тя ли е предложила поправката "Ванко-1".Никой от леви и десни политици и техните фенове не забелязва,че нямаме законност и ред в тая държава.Няма сигурност в нея.Имаше изгорели във влака,обаче имаше и починал от инсулт професор на софийска улица от неадекватно поведение на медицински лица.Всеки може да си прави всичко в тая страна,защото за съжаление няма строг регламент за каквото и да е.
Законите гласувани от няколко парламента са двусмислени,разтегливи,понякога облагодетелстващи единици хора(политици обикновено).Прекалено общи,а не конкретни.Няма в тая държава за нищо ясни правила на играта и строг регламент.Обаче това не притеснява никого.Хората само чистата политика гледат,някои драпат да се докопат тук или там.Други просто си пишат по сайтовете.На никой не прави впечатление циганията в тая държава във всяка област и за всяко нещо.Но това не е пряка политика,а нещо отвлечено.Кого интерсува всичко това?
И за самия бизнес няма някакъв строг регламент, правила и точни закони като в западните държави.
Държавата се нагърбва с несвойствени дейности при пазарна икономика.Създават се едни изкуствени и напълно излишни конфликти.Които освен че хабят нерви,ами и много време на гражданите.Кого обаче интерсува всичко това? Най-важното е да се бистри политиката.Като мачовете Левски-ЦСКА.
цитирай
67. goliam - 66. анонимен
30.03.2008 20:47
А ми ти , какво направи по въпроса ?!
цитирай
68. анонимен - Аз ли?
30.03.2008 21:32
Писах многократно за тия неща от 2-3 години насам в други сайтове.Разговарял съм с колеги и познати. За съжаление няма интерес и разбиране. Българина общо взето си е избрал някоя партия любима.Хванал се за нея като удавник за сламката. Виждаш го,вманиачен на тема политика.Гласува си за избраната партийка до затъпяване.Само се интерсува тя ще спечели ли.А какво ще свърши след изборите не го вълнува.Накрая,след поредния провал почва да псува и така.Циганите ще ги купиш с кебапчета и 5 лева.А българите само с едни голи обещания.Колко пъти съм казвал на колеги- избираме ги,а ония си оплитат кошницата.А не,не било така.След години ми казват-прав беше.В това време ония си дигат дворците,трупат милионите.За другите-среден пръст.Не съм партиен член,не мога да им влиая по никакъв начин.Предлагал съм на предизборна среща мажоритарни избори.Нямаше никакъв отзвук сред кандидатдепутатите.
цитирай
69. karina5 - Лозето иска мотика
30.03.2008 23:29
Този, който не е бил на улицата през 89-97 г. и не е вдишвал с пълни гърди свободата няма как да разбере за какво става дума. Радвам се, че живота ми даде тази възможност, а ако нещо не е станало както сме искали, значи трябва да продължим да се опитваме да го правим.
За мажоритарни избори трябва промяна на конституцията, а тези които много се надяват на тях , за да се променят нещата, трябва да погледнат по добре мажоритарния избор за кмет и да помислят за евентуалния резултат.
цитирай
70. ianchefff - карина,
30.03.2008 23:35
абсолютно права си, просто някои хора явно не знаят за какво става дума.
За тях е писано в Библията: прости им, Господи, те не знаят какво вършат...
Лошото е, че всички страдат, не само те.
А и от тях зависи бъдещето.
цитирай
71. lililota - @томас
31.03.2008 10:44
Браво за коментара. Това, което аз бих искала да кажа е, че боя се и 1989 година промени много малко за обикновения човек. Както тези дни става миризливо ясно, в МВР нищичко, ама нищичко не се е променило. Както и в съдебната система. Това е страшното. И докато там не се случи някаква промяна за добро, пиши я бегала тая държава.
http://lililota.blog.bg/viewpost.php?id=174453
цитирай
72. thomas - ...
31.03.2008 10:56
@lililota
Все пак мисля, че 1989 промени наистина много за всички, друг е въпросът кой намери смелост да се възползва от свободата си, за да започне да създава нещо и кой - само за да й се радва. Последните и до днес се чудят на кого да се сърдят. Не че и всеки, опитал да направи нещо, е непременно доволен от себе си днес, но при сперматозоидите е даже и по-лошо...

Естествено, че много дразни да знаеш, че ти си опитвал, борил си се през цялото време, а накрая куп други са те "изпреварили" безнадеждно много с помощта на нечестна игра. Но в природата май положението по принцип е такова.

@karina
Само се чудя дали ако някой е прекарал целия период 1989-1997 година на улицата, за да "вдишва с пълни гърди свободата", не е пропуснал да направи нещо по-важно през това време? :-)
цитирай
73. ianchefff - thomas,
31.03.2008 11:10
а какво да кажем пък за мъжката богомолка...
:))
цитирай
74. thomas - @ianchefff
31.03.2008 11:16
Е това с мъжката богомолка май беше най-характерно за периода 1994-1996 година - някой направи бизнес и спечели, и после някой му го "застрахова" и той вече си няма бизнес... Само че май на застрахователите тогава не съм чувал да им викат женски богомолки...
цитирай
75. nakom - Янчеффф
31.03.2008 18:54
аман от всичко днес.Това което се опитвам да ти обясня, е че "днес" възниква не само от "вчера", а и от "онзиден".Не може комунизма да ти виновен за всичко.Че има заслуги - оооооооооо има.Има и още как.Но далеч не е края и началото.Седни прочети нещо от българската литература - вервам си чел.Андрешко или Чудомировите разкази.Там се описва същия тоя българин, кого гледаме и днес.Манталитета на един народ се променя бавно, прекалено бавно дори и за половин век дармол по гърба.Така че не комунизма ти е виновен за всичко.

И преди ти бях писал - възмущението е най-сладкото нещо.Ядеш си, правиш си кефа и пътем се възмущаваш.Много ама много си възмутен- лееш постинги (виртуално), справедливост (виртуално), кръв на комунисти (виртуално), оставки (пак виртуално).После сядаш на тоалетната чиния и вадиш нещо реално.И така ти е сладко - виртулно възмутен, ако излязат 20 000 на улицата да трошат коли - и ти с тях, инак си обикновен човек.Не става бате.Счупи синджира, направи нещо.Стига ля справедливост.Тия дето леят справедливост са все обикновенни хора, а бичуват с думи народа.Бил прост, бъркал по избори.Ми като сте толкова напред с мисленето, какъв пример дадохте.От тоалетната чиния с лаптопа е много лесно.Така че ако обичаш - пиши си за неща които разбираш и ти се отдават.Стига променя политиката на държавата, и дава акъл какво да се прави.Ако е имало нужда от твоя акъл - някой е щял да ти го поиска.Или поне си смекчи тона.Не ти отива на фасоните които продаваш.Ако не ми вярваш - справка един бивш президент, който сам си загуби мандата с фасони по време на един диспут.
Обаче на теб няма смисъл да ти обеснева ;-).Щото си обесник, и нищо няма да те промени.Ще попишеш, ще попишеш и пак ще се върнеш да се възмущаваш, и то с ярки думи.Липса на развитие в индивидуална посока.
цитирай
76. ianchefff - nakom-4о,
01.04.2008 09:22
имаш ли си достатъчно тоалетна хартия?

цитирай
77. nakom - kolko si originalen
01.04.2008 11:53
nali si rejisior - izpolzvai go v novia si film.Oscar garantiram, o sinia kometo.Taka i ne mi dade otgowor, koeto znachi samo edno - prazen tip si skypi
цитирай
78. ianchefff - наком-чо,
01.04.2008 11:58
отговор ти дадох.
Чети по-горе.
Или си забравил какво беше това нещо, наречено четене.
Като под "четене" разбираме четене не на трудовете на др. Живков (примерно)
Ти да не си от хората, дето чуват това, което искат да чуят, без значение какво им се говори?

И да, оригинален съм, това проблем ли е?

И пак да питам, имаш ли си достатъчно тоалетна хартия?
цитирай
79. fro - янчефффф,
01.04.2008 16:50
ех че си дребно човече с големи претенции.
цитирай
80. nakom - да беше прочел друго освен "седем"
01.04.2008 16:58
ама си шестак какво да те правя ;-).
слушай драги, плащай си данъците, живей си живота и си лей "мислите" по блогове.поздрави на редосеялката на дядо ти.
цитирай
81. ianchefff - фро,
01.04.2008 17:06
къде видя големи претенции?
Просто изказвам мнение.
Tака и не видях вашото мнение по темата, за която писах.

nakom,
шестаците ги търси на друго място. Не тук, ако обичаш.
Поздрави на твоя идол - Гоце.
Бау, бау.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626946
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031