Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2008 16:15 - Добре дошли в страната на Държавна сигурност
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 5286 Коментари: 25 Гласове:
0

Последна промяна: 13.03.2008 11:58


            Революция, народ, тълпи, олигофренски медии. Развитие в застой. Или застой в развитие. Дрън дрън. Все тая. Важното е, че клетата ни държавица затъва все повече и повече, а още по-клетият й народец нищо не прави по този въпрос. А демокрацията трябва да се поддържа. Да се храни като куче. Иначе остава една илюзия. Като светлото бъдеще, дето ни го пробутваха като развалени домати на дъното на торбата. А най-отпред седеше Държавна сигурност и бдеше за благото на народа. Моето и вашето. Винаги е бдяла. Някой да не си помисли, че не е? Няма такова нещо. Ама някой бил вкаран в затвора за виц, нечие семейство му ебали майката по бързата процедура, изселвайки го на майка им в путката, няма такова нещо. Това са мръсни лъжи на долните десни, начело с Иван Костов, дето продаде Кремиковци за един лев (без да споменавам, че Кремиковци имаше няколко стотин милиона долара дългове), БГА Балкан (също с доста дългове) и взе пари от бандита Майкъл Чорни (за което Богомил Бонев го разобличи във вестник Труд, без да споменавам, че всичко се оказа един празен балон).

               Но да не се отвличам с някакъв, дето вдигна държавата на крака, след последния пореден огромен крах на ченгетата през 1996г. Какво толкова? 

         Така. Това, че държавата се разпада няма нищо общо с тези пазачи на нашето домашно огнище. Не. Те са се грижили ние да поемаме правилно глупостите от Големия брат. И това е един от любимите ми моменти. Да се твърди, че ето едно време имахме за голям брат Съветския съюз, а сега имаме за голям брат Америка. И било едно и също. Моля? Я пак, че не ви разбрах. Това е една от огромните популистки лъжи на ченгетата, дето ни я пробутват чат пат. Нима Щатите ни забраняват свободата на словото? Нима ни карат да нарушаваме човешките права? Нима ни задължават да им се кланяме като на Богове? Май, че не, а? Нали, господа ченгета?

            Снощи по СКАТ едно отвратително ченге обясни на всички как той се гордеел че бил ченге и как не се бил криел. И всичко било супер едно време, и всичко си било в реда на нещата, и всичко било както трябва. Той ни пазел. И другите като него и те ни пазели. Тия от 6-то Главно и те ни пазеха. И ни обясняваха какво да гледаме, какво да четем, как да пием, как да пушим, как да се къпем и как да ебем. А бе, Аланкоолу, защо тогава се крихте толкова време? Защо се горяха досиета? Защо?

            Българската Държавна сигурност е феномен от световен мащаб. Така си мисля. Трябва да я изучават в училищата по целия свят. За да научат децата как като се осереш, ама яко се осереш и посереш, след това изпитваш удоволствие от това да обясняваш колко е приятно да си насран. Лошото е, че ние сме наблизо и ни мирише. И не само ни мирише, ами ни и цапа.

            Българските ченгета заслужават Оскар за наглост. Когато едно управление се е посрало, трябва незабавно да му бъде дадена тоалетна хартия и да бъде изпратено на майната си. Обаче вместо това, народът твърди, че не било чак толкова зле и че така трябвало. Имам чувството че този народ някой му слага наркотици в яденето. Не може да има толкова безумие на едно място. Твърдя, че ние сме най-смешната и абсурдна държава на света. Сигурен съм, че една от причините извънземните да не ни се показват, сме точно ние – българите и България. Няма начин да не е така.

            Държавата ни е скопена от копоите на ДС, които днес са нерезите, леещи откровения, глупости и лъжи от екрана. И не им пука. Защото ние, народът, ги оставяме да правят каквото си искат. Да продължават да пускат пипалата си навсякъде като рак. В България Държавна сигурност е равно на мафия. Едно и също е. И всичко от това следва по реда си. Ако някой не го е разбрал, нека го разбере най-после и да спре да се прави на ущипан.

            Тези откровения могат да просълзят близките роднини, чичовци, лели и баби, но би трябвало всеки друг да се отврати и да отиде да повръща в тоалетната.

            Би трябвало това да става всеки път, когато на екрана се появи поредното ченге, което обяснява колко е изтерзан, колко страда, че са му изнесли името във вестниците и как се страхува, че сега от ЦРУ ще му изпратят мутри да го убият, понеже той едно време ги е надцаквал и ги е работил по всички правила на това изкуство.

            Трябва всеки път когато някоя от тези комунистически маймуни си отвори устата някъде да разкаже колко се е борил против лошите, тя да му бъде запушвана веднага. С думи, разбира се. И с факти. А факти дал Господ достатъчно.

            Трябва всеки път когато ченгетата надигнат глава, тя да бъде натискана надолу, за да им е ясно, че те нямат право да си отварят устата до края на живота си. Всички ченгета, които са мачкали и тровили живота на хората, трябва да бъдат натикани на на майка им в путката и да бъдат заключени там форевър!

                Но това може да стане, само ако народът не се излага на избори.

               Само ако народът започне да мисли с главата си, а не със стомаха си.                

                Само ако народът спре да се прави на нищо не видял и не разбрал.

                Само ако народът започне да се самоуважава.

         Дотогава, винаги ченгетата ще са на върха, винаги ще ни разказват приказки от близкото минало и ние винаги ще продължаваме да се чудим как точно да се самоубием.

            Не бих се учудил, ако на границата вместо “България” сложат надпис “Добре дошли в страната на Държавна сигурност”.

            За да не се стига до това, трябва веднъж завинаги ченгетата да бъдат затворени. Заключени.

            Почтеността е най-мръсното нещо в днешната ченгесарска родна действителност. Тъжно е. Трябва десните не да ми реват, че не можело нищо да се направи, а да направят каквото трябва. Защото иначе няма смисъл от тях. Няма смисъл от такъв народ, няма смисъл и от такава държава.

            Амин.




Гласувай:
0



1. roksolana - ...
14.02.2008 17:05
"Имам чувството че този народ някой му слага наркотици в яденето. Не може да има толкова безумие на едно място".
И аз имам същото чувство.
цитирай
2. ianchefff - така е.
14.02.2008 17:06
Ама само с чувства не става.
Явно трябва и тояга.
:)
цитирай
3. mph - *
14.02.2008 17:13
Деветдесет и седма година десните подкрепиха хората, които бяха на улицата, а не обратно. И тогава десните получиха най-категоричния мандат директно от хората по улиците. Само че не проявиха решимостта да направят най-простото и трудно нещо - хората да усетят справедливост. Така че да започнат с извинение. А дали ще има смисъл ...
цитирай
4. roksolana - :) ianchefff,
14.02.2008 17:17
Тояга за народа, доколкото разбрах - да се свести малко и да излезе от състоянието на непукизъм?
Та кой кого трябва да млати?
цитирай
5. ianchefff - рок,
14.02.2008 17:21
разбирай го както искаш.
Който приеме, че се отнася за него, нека да започва...
:)
цитирай
6. roksolana - :)
14.02.2008 17:29
Амин.
цитирай
7. gantree - :))
14.02.2008 19:53
Не знам защо се присетих за "Сто хиляди камшика" ... ех, тоя Аполинер :)
То с побоища ако ставаше, досега скинарите да са първа политическа сила в страната. Сигурно съм го споменавал и друг път, но имам един неизличим спомен от лятото на 1990-та - едни много добре облечени за ония времена старци дразнеха с глупостите си едни момичета и момчета от "Града на истината", и замалко да се стигне до меле, а един добър познат, дето няма да му казвам името, викаше "Не ги бийте, недейте, оставете ги, ние не сме комунисти".
цитирай
8. dagma - Забърсването
14.02.2008 19:56
отзад да се осъществи с листа от коприва...
цитирай
9. ianchefff - gan,
14.02.2008 20:24
всъщност си прав.
Поздрави.
И наздраве.
:)
цитирай
10. gantree - @
14.02.2008 21:03
Не става дума за прав и крив, думите ти също имат основание. Малко му трябва на човек да го гепят бесовете.
Наздраве и на теб, с едно хубаво "Мерло" за празника днес.
цитирай
11. gothic - Братче, много съм учуден, че оби...
15.02.2008 15:01
Братче, много съм учуден, че обичайните заподозрени не започнаха за пореден път да те оросяват със съслюние след тоя ти пост. Или пък немат думи? :))) Не знам, не знам. Ган, имам спомени за тези събития, точно така си беше, но някои хора много бързо го забравиха....
цитирай
12. ianchefff - got,
15.02.2008 15:34
и аз съм учуден, даже леко нервен, щото снощи не се къпах, а си взех кърпа и сапун в офиса, та да използвам "оросяването" им, както му викаш, пък те виж ги как се дънят...
:)))))
цитирай
13. анонимен - И аз, и аз...
15.02.2008 17:33
Има спомени. И ме е срам. Сега. Защото тогава ги жалех. Поради простат причина, че имах много приятели, станали по една или друга причина членове. Знаете на к'во. И виках и аз като цитирания по-горе - "Н'дейте, тъй, не може и ние като тях". Сега ще се скъсам от яд, защото "Какво тук значи някакъв си бой" придобива нов смисъл - точно хората, които бият се впечатляават от боя, имат ти уважението.
И още много неща ме яд. Наприомер за нашия The Fool On The Hill в Пловдив. Имаше тогава идеи да го съборим. Аз виках - не бе, недейте, тох вече няма значение. Няма значение ли? Ако бяхте видяли с какви почести сстародавни почетох могола по случай 50г от въздигането му...
Най-лошото е, че далеч не съм единствения глупак, който ТОГАВА повярва на Кръпката, че НЕЩО си било отишло...
(Та така де - Кръпката е виновен, майна, само да ми падне!)
цитирай
14. ianchefff - стига бе, майна,
15.02.2008 17:41
Кръпката бил виновен сега?
А тия от ДС-то?
:))))
цитирай
15. анонимен - М'чи тъй де,
15.02.2008 18:00
Кръпката е от ДС-то, шъ ми пее такива ми ти песни, заблуждаващи...
А Костов и Стоянов, нъл знаИш - те са предали Апостола, а за единия подозирам, че е гръмнал Ботьова в красното чело...
Гадове!
цитирай
16. anlov - Сега да го дам малко сериозно - може ли?
15.02.2008 19:17
Съгласен съм с всичко за гадното ДС (дори лично навремето съм му сърбал попарицата), а за производните нему политици-продажници - не ще и дума, Юдовци на квадрат са. Обаче и да се палим, това е:
те са си нашето родно национално производство. Независимо че някои са "закалявали стоманата" в бившия Съюз, други - в Мадрид и т.н.

Та други въпроси бих искал да задам сега, които касаят нас, обикновените български хора. Защо са толкова дълбоко вкоренени в нас тая мнителност и враждебност към всичко непознато, различно и чуждо? Тоя робски комплекс на страдалчество и оплаквачество? Нихилизма, себедискредитирането, самоизолацията? Убеждението, че сме били и винаги ще бъдем играчка в ръцете на "Великите сили"? Мъглявата ни представа за национална идентичност? Почти пълната липса на национален идеал/мечта? Тоталният ни бунт към държавността? Прословутият и мазохистичен до степен на самонанасяно отново и отново проклятие песимизъм относно съдбата ни като народ? И поради всичко това - ето ни - ту жертви на креслив заради комплексите си национализъм, издигащи атеистичната си (и не само!) патерица да халосаме различните от нас по главата, ту отдадени на доларово/евро-печелбарство в странство и на безотечествен космополитизъм.
Езичество от дивашки тип, само наметнато с робата на Православието (около 20% са вярващите у нас), възседнато от една безскрупулна и алчна олигархия, почти са превърнали народа ни в оглозган от техните зверове труп.
Катастрофата е толкова кошмарна, искам да кажа, че не можем наивно да очакваме само политиците ни да я оправят.
Реалността на Прехода доказа тъкмо обратното: че промяната при нас не може да дойде Отгоре, а трябва да се работи за пълна подмяна на нашите собствени национални фундаменти, които рано или късно ще я излъчат и на политическо ниво.
Ако бъде заченато в истинска духовна свобода, а не в политическа псевдотакава, гражданското общество ще бъде способно да заразява с нея всички сфери на обществения живот.
И тъкмо тук е необходима Църквата (но чистата и святата, а не сегашната корумпирана наместница на ДС), защото това непорочно зачатие би могло да бъде осъществено единствено чрез нея.

Справка: "Протестантската етика и духът на капитализма" на корифея в социологията Макс Вебер доказва, че тъкмо изконните християнски ценности, приети с консенсус и искрено от едно общество, биха могли да доведат до неговата дълбока и така търсена промяна.

Следователно ни е нужно едно модерно християнско Просвещение и нищо по-малко от това.
цитирай
17. gothic - @anlov,
16.02.2008 02:26
и си прав, и не си....Църквата....мисията й на лидер на народа остана някъде в далечното минало. Щото между Вяра и религия има разлика, нали? А за нещатата, които описваш мога да кажа следното: да, те са присъщи на българина. Но определено бяха подчертани и изкарани на преден план между 44 и 89 година, знам го със сигурност. Откъде ли? В съседната спалня спи един човек, роден в началото на 20 век, с мозък по-бистър от тези на доста от нас. Иначе казано-преживял е 28 години преди 44 и след това. Като го питам кога се е живяло най-добре, той отговаря "Па при царо...ората други беа...убави ора. Мало айдуци имаше....". Аз нямам представа лично от тези времена, но от времената след 75 имам прекрасни спомени. Специално представата за национална идентичност беше изтрита НАПЪЛНО от съзнанието на народа точно тогава. Да продължавам няма смисъл, ще трябва да пиша до сутринта...
цитирай
18. anlov - @gothic,
16.02.2008 10:07
народите по света - всеки един от тях, имат нужда от духовно пастирство.
Защото, съгласи се, духовното просвещение няма да се случи от самосебе си.
Друг е въпросът, че нашата Църква - обременена от греха на болшевишкото предателство, все още не може да осъзнае мисията си, камо ли пък да започне да я изпълнява.
Но това ще се промени, приятелю.
Ти само стой и гледай:))) (и участвай в него, ако можеш)
цитирай
19. gothic - Участвам. . . като се опитвам да в...
16.02.2008 23:17
Участвам...като се опитвам да възпитавам малкия ми син, така както са ме възпитали и мен-да бъде мъж и българин...другото е след това.
цитирай
20. anlov - Евала ти казвам за това!
16.02.2008 23:39
И аз се опитвам да правя същото, но то по плода ще се познае...
цитирай
21. gothic - Така си е. . . . на тях разчитам Бъл...
17.02.2008 11:12
Така си е....на тях разчитам България да стане нормална. И от нас зависи много!!!
цитирай
22. анонимен - За БПЦ-то вкратце
18.02.2008 14:50
При цялата ми ненавист към комунизЪма и производните МУ не само той е виновен за отношението ни към БПЦ-то.
Ние сме си един доста атеистичен народ. Дали е виновен своеобразният Борисов метод за похристиянчване не знам, но е факт, че църквата у нас не играе особена роля след тази по време на Възраждането.
цитирай
23. анонимен - Бате,
19.02.2008 09:57
ми то откак са обесили Левски,вечна му памет,простотията в тая държавица си е все една...
Откак се е споминал баща ми,не съм чувала друг така да псува ченгетата и простотиите им,само дето с псуване не става...
цитирай
24. ianchefff - баце,
19.02.2008 11:05
ето сега чу.
Знам, че не става с псуване, ама действа освобождаващо някак.
;-)
цитирай
25. sparhawk - пост 22
13.03.2008 11:50
Според мен народа е по-скоро езически, а не атеистичен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626540
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031