Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2008 13:26 - Кацай трудно
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 1251 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2008 15:26


             Язък за държава, чийто президент се вози с вехт Ту, а всеки втори тарикат кара "Бугати"...

          Авария с москвича на властта. И то не коя да е власт, а най-представителната за България. Случката със самолета на президента е щастлив и показателен инцидент как държавата може да катастрофира за минути. И защо.

            Да се возиш със самолет, с какъвто Тодор Живков е летял до Мексико, е може би екстремен спорт, но не и държавна политика. Да оставим настрана най-черните сценарии. По-важното е, че президентът се връща леко засрамен в България, като ползва етапно селските авиолинии на Португалия (а те са доста луксозни) и правителствения "Фалкон". Посещение в Мексико няма да има. Защото държавната машина е стара.

            Малко ме е срам Г-н президент, на една среща с журналисти помните ли, че новинарят на Дарик радио възкликна, че самолетът ви е стар? Това беше шега, днес е тъжна новина. И е повод да ви питаме - защо така, г-н президент? Къде ви е новият самолет, който трябваше да е част от протокола и представителността на държавата България? Аз мога да ви подскажа някои отговори.

            Вашият нов самолет, г-н президент, отдавна е платен от данъкоплатците, но парите за него са отишли примерно за нови мерцедеси на депутатите, за да могат те да се фукат пред любовниците си. Друга част от новия президентски самолет се намира в укритите данъци на хората, които карат поршета "Кайен" по софийските улици. Това е критерий за бананова република - когато президентът лети на "Туполев", а разни измислени богаташи карат "Бугати". Трета част от вашия самолет се крие в далаверите на средния ешелон боравещи с много пари държавни чиновници. Те вече могат да си купят самолет много по-хубав от вашия Ту-154. А опашката на вашия нов самолет се намира в джобовете на сивата икономика - примерно в докторските и полицейските рушвети, които, ако бяха законни заплати, данъците върху тях щяха да са достатъчни за един Еър Форс 1. България се излага, а един самолет хора, от които зависи държавата ни, каца на Азорите, след като виси часове във въздуха, за да му се свърши горивото.
            Прилича на екшън с Брус Уилис - нещо като "Кацай трудно", но не е за шега работата. Това може да се случва в Македония или Албания. У нас не бива. Няма данъкоплатец, който да иска самолетът на президента на България да прилича на самолетите на Путин и Буш. Но няма и данъкоплатец, който да иска държавният му глава да загине в самолетна катастрофа с 20-годишна съветска машина. Убедени сме и че вехтият Ту не е виновен - той като истински москвич сигурно може да лети още десетина години. Въпреки това купете си нов самолет, г-н президент, не се срамувайте, за да не се срамуваме ние. И то си купете руски самолет. Никой не е казал, че руските машини са лоши. Руски самолет ще отива и на политиката ви, и на спестовността, която все пак трябва да покажем, когато си купуваме самолети, нали.

            Другото е сиро-махомилство и скромност от които България като страна с икономически ръст няма нужда. Купете го вие, за да се возят нашироко и следващите президенти. И моля ви - нека да не е секънд хенд - пак за македонците става дума. И последно, г-н президент. Честито отърваване и помнете, че вашият "Туполев" е новият символ на лодката, в която се возим всички. Когато с вашия самолет се появи проблем - убедени сме, - всички ще поискаме да го решим. Но когато самолетът на обикновения човек се разлюлее и не може да кацне - тогава само Господ може да му помогне. Символът на вашата машина "Туполев" е символ на живота ни - стар и съветски живот, от който сякаш не искаме да избягаме заради малкото носталгия и многото беззаконие.

 

Мартин Карбовски

в-к Стандарт

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - В типичния напевен скучен стил...
31.01.2008 14:43
Ех този Карбовски умирам да го гледам как си говори сам по Нова!! Какви монолози, какво чудо!!! И сега пак опява.....Не ми хареса статията.
цитирай
2. sowhat - мартин е пич бро
31.01.2008 15:15
:)
ти също :P
цитирай
3. ianchefff - бро,
31.01.2008 15:20
всъщност въпросът е: кой е по-големиот пич?

хахахаааааааа:))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4628789
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031