Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2012 09:24 - Куче за тераса
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 9075 Коментари: 1 Гласове:
17

Последна промяна: 17.02.2012 09:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

         След като махнаха незаконните постройки по язовирите, след като укрепиха същите тези язовири и прилежащите им диги и стени, след като бутнаха всички цигански, пардон, ромски гета на територията на цялата Татковина и след като разкараха всички незаконнни хотели по това, което едно време беше плаж, а сега просто някакво бунище с някакви странни неща, наречени сгради по него, са решили да махнат и незаконните остъклени тераси!
          Кой го е решил това, ще се запитате?
          Ами Столична община. Първо в София, после и в другите градове. Те, глупостите, бързо се разпространяват. Като едра шарка са.
          Кметове, архитекти и вся астальная..., събрали се, пили по кафе и решили. За щастие още не е окончателно, още го мислят и бистрят, ама му се пече яйцето на незаконното остъкляване. Щото виж как е грейнала Родината като се оправиха всички тези грозни гледки, за които споменах в началото и които не искам пак да повтарям, понеже са доста на опашката.
          И сега като настане едно масово и задължително преостъкляване на балкони и тераси, и столичани ще се усмихнат. То, като ти е всичко наред в държавата и като ти е остъклена терасата, как да не се усмихнеш? И песен ще запееш даже. Щото целта е всички сгради и кооперации да имат еднаква конструкция и визия. То не е просто прищявка на някой си. Не е просто някой да изкара още едни пари. Щото и фасадата трябва да е в един цвят. И климатиците, (разбира се, който има такова устройство), ще се наложи да се подреждат в една колонка от първия до последния етаж. И ще се проверява. Значи идва господин инспектора от Общината, вади нивелира и казва „я, на третия етаж, 20 сантиметра вдесно”. И добавя „и декоративна решетка да си сложиш, че ще се глобяваме, ей, Иванов”. Понеже, примерно, човека на третия етаж се казва Иванов.
           И стопанина Иванов от третия, радостен, че и той ще е част от новия облик на столицата, вика майстори, взима си отпуск, тегли кредит, плаща си и климатика му е вече част от столичната красота. И Иванов усмихнат крачи гордо по столичните улици. Щото се чувства като част от красивата гледка.
           Между другото новата сградна естетика ще се въведе чрез различни проекти за саниране, понеже до днес всеки сам е решавал къде, какво и как да санира, остъклява и орешетява. Разбира се, без проект и разрешение от общината, което е абсолютно подсъдно и плаче за разследване от новия спец. съд. Който, ако се съди по това, което е свършил до момента, май няма много работа. Ама това е друга тема.
             Има и още, осветляват ни от Общината. Сегашните остъкления и санирания не били издържали на изискванията за топлотехническа ефективност”. Абе, що не се...
Чудя се отдавна и все искам да питам, някой запознат с проблемите на топлофикацията, кога ще махнат тръбите за парното от жилището ми? Понеже не ми трябват. Не са мои, не съм ги слагал аз. И да не ми се обяснява кое е ефективно и кое не!
             Кога ще се почистват по-обстойно улиците (и в частност тази пред блока) от сняг?!
             Кога ще се сложи ограда около езерото в квартал „Дружба 1”, така че да не влизат всякакви коли, животни, прасета, говеда, каруци, коне и прочие нахалници?!
             КОГА ОБЩИНАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ХОРАТА, А НЕ ТЕ ЗА НЕЯ?!
             A според специалистите панелните комплекси трябвало бързо да се санират. Щото не били опасни, но можело да станат?! То и язовирите не са уж опасни, ама гледай какво се случи. Отвори се толкова работа за телевизиите. Да се надпреварват коя от коя по драматичен репортаж да си направи и да се изкара по-загрижена за народонаселението. За популацията от хора живеещи наоколо, имам предвид. И да се... нали... в ефир. Някои репортери се усмихват под мустак, ама се държат геройски. Щото, хонорар е това.
             Можело и цели панели да се откъртят. Леле мале. То цели язовирни стени хвръчат, те за едни панели седнали да реват.
             50% от нужните средства за обновяване щели да се  осигуряват по европроекти, а останалата сума щяла да се плаща от собствениците. Около 10 бинки, както се изразява един приятел, щели да стигнат.
             10 000 лева?! Ало, кой ги е правил тези сметки, бре?! Ах, вие, мазни нахалници, ах, вие, общински близалки сладки... Облизваме се за процентчето, а?
             От друга страна, тъкмо имам едни 10 бона и се чудя къде да ги инвестирам. Не да ги дам, раздам или шитна. Не. Да ги инвестирам! Така е модерно напоследък да се говори. Имам десетки други приятели, роднини, чичовци, лели по села, паланки, махали и квартали из Татковината, дето мине не мине месец и ми звънят с въпроса: „извинявай, ти като живеещ в столицата, би ли ни казал къде да си инвестираме парите, щото имаме кой 10, кой 20 хиляди лева и се чудим какво да правим.” И си мисля, ей тия селяни се напълнили с пари, бе. Значи, мъдро е управлението на правителството. За к’во реват тогава по магистралите, дето ги строи премиера?! Така че, вече ще имам какво да им отговоря.
             Общината имала също така идея да разреши върху покривите на блоковете да се монтирали соларни батерии и така собствениците да спестявали. И пак напират въпроси в мен. Като лайно по време на разстройство. „Как да се разпределя?” „На кого и как?” „А според какво?” Тя, земята отдолу не е на хората, но виж, отгоре всичко ни е наред?! А въздухът над сградата на кого е бе, маскари!? Мога ли да си опна един ветрогенератор на покрива?! Или и за него проект ще ми искате? Диваци! Не че съм тръгнал да „опвам” ветрогенератор, ама питам така, принципно.
               Общинарите щели да инициират и законодателни промени така, че по фасадите на сградите да не можело да се слага нищо без проект. Искаш да си сложиш антена на Булсатком (примерно), проект в общината, да ти определят откъде ще ти мине кабела, какви дюбели ще използваш и т.н. Браво, така трябва.
               Ако искаш цветни пердета, проект. Ако искаш цветни стъкла – проект. Ако искаш дупка за аспиратор – проект. Щото дупки не може да се мотаят насам натам по красивата фасада.
               А цял един експертен съвет щял да дава мнение за цветовото решение на блоковете по кварталите. Този въпрос обаче още не бил решен.
              Аз имам решение: синьо, червено синьо, червено. Нещо като роднина милиционер, роднина, милиционер... Абе, не е за разправяне.
              ВАЖНОТО Е ЧЕ БУТНАХА ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ СТРОЕЖИ ПО ЯЗОВИРИТЕ И НАРОДА ВЕЧЕ НЕ Е ЗАСТРАШЕН ОТ НАВОДНЕНИЯ!
              Ей затова ги уважавам политиците.  
              И всичко това се правело, защото състоянието на сградите загрозявало пейзажа...
              Моля?!
              Разкъртените улици, висящите жици, скъсаните предизборни плакати, мърлявите, разкаляни градинки, плешивите тревни площи, осветлението, което не работи, паркираните абсолютно НАВСЯКЪДЕ коли, както и свободно разхождащите се кучета не загрозяват пейзажа, нали? Хората пари за хляб нямат, те барети ще им пратят, да ги респектират, понеже се дърпат откъм остъкляване. А беше време, когато нашата полиция ни пазеше! Ей, смешна работа значи. Очакваме скоро изискване и за еднакви възглавници, пердета, полилеи, щори, крушки, маси и столове!
              Ами цветята?! Всеки е разхвърлял саксии насам, натам, сякаш са конфети, останали от новогодишната нощ. Я бързо, бегониите вляво, мушкатото вдясно! А фикусът може и по средата. Щото е по-висок, нали. И никакъв бръшлян! И теменужки. Да не дразним по политически признак! Както е тръгнало и гербери ще накичат по терасите, а това може да създаде проблем. Ще вземе да увехне някой и ще трябва да се наказваме. Иванов, да внимаваш!    
              А цвета на играчките на детето ми няма ли да определите със закон бе, смешници?!
               Обаче много ми се иска да видя как ще махнат остъклените тераси във Факултето. Голям купон ще е. Искам да присъствам на живо по време на събитието. Дали ще се продават билети?
               Абе, какво стана с незаконните луксозни училища, пардон, къщи, от акция "хеликоптер" преди година и нещо? Сещам се просто.
               И очаквам момента, в който ще ни накарат да си купим чисто нови автомобили. А старите да предадем на вторични суровини. Понеже не бива да се загрозяват новите магистрали, градени с поглед в бъдещето.
                Трябва, трябва така да се развива Татковината! Защото много красота и прелест има в нея. Това данъци, това безработица, това язовири, доходи, здравна система, цени, пенсии, полиция, образование... все прекрасни неща. Крайно време е и терасите да се превърнат в поредната прелест, с която да радваме взаимно сърцата и душите си.
                Ало, Фандъкова, когато си разкараш серящите помияри от улицата, тогава ела да ми говориш за тераси! Щото моята тераса не хапе, но твоите кучета го правят! Редовно!
                 Ама и аз какви ги говоря...







Гласувай:
17



1. ady - Псилютно
17.02.2012 09:50
съм съгласна.
цитирай
2. ka4ak - Имахме и Дирекция Незаконно Строителство,което си беше пълен,абсурд!:(((
17.02.2012 09:55

Това,че кметовете,не си вършат работата,явно в даден момент,ще трябва да се промени!И сега,всичко това се води незаконно строителство,което ,съответно,трябва да бъде,премахнато!И сега,абсолютно по закон,могат да идват,всеки ден да ти пишат актове,за лош външен вид,на сградата и прилежащите и терени!Има още маса"дребни"неща,които правят пейзажа,като след война!:(((
Все някога трябва да се оправи,ако искаме да ни е красиво и подредено!!!:)))
цитирай
3. cefulesteven - Имаме си решетка на едната тераса, а ...
17.02.2012 10:24
Имаме си решетка на едната тераса, а живеем на първия етаж. И в квартал, в който откак съм тук, няма и три години, на два пъти бяха извършвани въоръжени грабежи. Споменавам само тях, понеже са най-атрактивните, не че са най-големите или най-наглите престъпления. За другото не ми се говори.

Няма да ме е толкова яд от факта, че някой циганин ще се изака на терасата ми, ами, че после ще ми чукне на стъклото да ми поиска хартия.

Оказва се, че да се пазиш от закононарушители е закононарушение.
цитирай
4. evrazol - Имаме около 22000 закони, наредби и ...
17.02.2012 10:50
Имаме около 22000 закони, наредби и други нормативни актове. Дори когато спим нарушаваме някой от тях, който от своя страна е в противоречие с други четири.
цитирай
5. ianchefff - ady,
17.02.2012 11:32
10x. :)
цитирай
6. ianchefff - ka4ak,
17.02.2012 11:32
тегава история, какво да се прави.
цитирай
7. ianchefff - стеф,
17.02.2012 11:33
нашата полиция ни пази, забрави ли?
Това е положението.
Поздрави.
цитирай
8. ianchefff - евразол,
17.02.2012 11:34
закони му е майката. а кой ги спазва и изпълнява е съвсем друга приказка. Ако ме разбираш, нали...
цитирай
9. eien - Няма смисъл от такива мерки. Ще изчезнат уличните кучета, ще се успокоиш, пак ще заживееш със Силвето
27.02.2012 10:27
И няма да пишеш така добре и право в десятката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627134
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031