Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2008 11:27 - Маргинът причинява рак
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 2824 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 02.10.2008 11:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Не, няма грешка. Днес един вестник излезе със заглавие “Маргаринът причинява рак”. Не прчетох статията. Това го знам поне от 20 години. Явно сега пак го пробутват като сензация, новина в стила на Биг Брадър, все пак, да не забравяме къде живеем. Ще попитате защо пък и Маргинът причинява рак? Как защо? Защото е част от процесът, който върви от известно време в милата ни скапана Татковина. Ето затова. И нито ДАНС, нито Бойко Борисов, нито който и да е друг разбирач, няма как да се справи с проблема. Защото е част от него. Няма как да си крадец и да се бориш с кражбите. Грубо казано.

           Единствено можем да си празнуваме независимост с 10 милиона лева.

           Единствено можем да се радваме, че сегашният премиер говори свързано, за разлика от предишния. Да си припомняме неговите обещания, че в затвора ще бъдат вкарани не един Маргин, а повечко. Че магистрала “Тракия” ще си намери майстора. В хубавия смисъл. От висотата на лифта, в който той реши да се качи необмислено. Да не му се сърдим много.

            Ракът в днешно време е нещо, чието развитие дори не можем да спрем. Да ограничим. Има го навсякъде. В политиката, в икономиката, във футбола. Във футбола в последно време е с особено големи метастази. Самият Маргин вече е една от тях, навличайки футболната фланелка по здравословни причини. И това му е препоръчано от неговия личен лекар, за да се справи с епилепсията, настинката, ишиаса и лумбагото, които го сполетяха при престоя му в затвора. Разбира се неправилно вкаран там от лоши хора, които не знаят какво вършат. Дано се оправи с няколко дузпи и голове. Нямам нищо против Маргина, моля, да не бъда разбиран погрешно. Просто ник нейма му е близък до маргарина. Нищо друго. Той може би е читав човек, личност и бизнесмен. В Русия съм. И в Кюстендил. И на други места. (това го казвам с цел да заблудя преследвачите от ДАНС)

            Параноята която е обзела всички в управлението на държавата стига до там, че вече не само че не знаят как да махнат метастазите, ами и сами се натискат да бъдат обявени за такива. То не са срещи на другарката-метастаза Дончева в ДАНС, то не са предвиждания на другаря-метастаз Р. Овч. За благоденствието на държавата към 2030 година... Чудя се, а какво ли ще е в 2060? Нямам толкова въображение.

            Едно време си играехме на стражари и апаши. Сега ситуацията в ДАНС ми прилича на нашите детски игри. В крайна сметка сядаме заедно и подхващаме друга игра. Няма виновни.

            Чудя се, не е ли възможно да се докарат 100 човека от ФБР. Ама истински. От истинското ФБР. Едва ли ще ни струват повече от честванията за независимостта. А и ще свършат нещо полезно. Да им се предостави наличната информация и да започват. Сигурен съм, че съвсем скоро ще има резултати. Истински резултати. Те знаят как стават тези неща. Има един великолепен филм “Мисисипи в пламъци”. Който го е гледал, знае за какво говоря. Който не е, нека поправи тази своя неинформираност относно световните филмови шедьоври.

            Иначе всичко ще продължи по старому. Не виждам възможност за някакво развитие. Едните обясняват как са невинни и как другите са виновни, после обратното. И всички са натопени, по политически причини. И надробени в политическата попара, която народът преглъща вече по инерция. И така до безкрайност. Чак до 2030 година. Кръговрат.

            Редовият гласоподавател ще продължи да е апатичен и да “наказва” тези, които си играят на стражари и апаши пред носа му с мълание и с пренебрежение, псувайки вечер пред телевизора, ако има ток и на студено. Заради парното, да, да.   

            Друго какво да ви кажа? Пълна скука е новата политическа година. Перифразирайки другаря-бивш метастаз (лека му пръст) Петър Младенов, бих казал: най-добре е ФБР да дойде. Вярвам, че ще се справи много добре в ролята на хирург от онкологията. Друг начин няма.

            Дори вече нямам желание да гледам сутрешните блокове. По-добре да превключа на мача, както би казал Алф. Спокойно, не на български, че има канцерогенен ефект. На онзи от Шампионската лига. Там поне всичко е както трябва.

            И нещо съвсем за финал: до неделя всички журналисти, които са акредитирани в парламента, трябва да попълнят декларация, че разрешават използването на техните лични данни. Каквото и да означава това. Мирише ми на измиване на ДАНС-ови ръчички. Браво другари. Внезапно се връщам много години назад във времето. Няма да гледам мач. Ще си пусна “На всеки километър”.

За по-лесно храносмилане на действието ще си намажа дебело една филия с маргарин. Като ще е рак, рак да е. Честито.




Тагове:   рак,   Маргинът,


Гласувай:
0



1. анонимен - Фууу
02.10.2008 11:31
и ти ли четеш безплатни вестници вече?))
цитирай
2. ianchefff - набутват ми ги в ръцете,
02.10.2008 11:33
какво да направя?
цитирай
3. viovioi - Най-забавно от целия скандал ми се стори твърдението,
02.10.2008 11:50
че в парламента има къртица, която изнася секретна информация за чужда държава?? БГ депутат вербуван като шпионин на чуждо разузнаване?? Представяте ли си? А за ДАНС и подслушването на депутати и журналисти като политическа поръчка от Станишев ми се струва не сериозно. ДАНС слухти и като получи информация я ползва не по предназначение, а за политически шантаж и рекет на определени хора свързани с корупционни схеми и престъпния свят.
цитирай
4. viki11 - ДА, маргаринът причинява рак. В...
02.10.2008 11:53
ДА, маргаринът причинява рак. Верно е.

А ти защо се пъхаш в тия вълни, може да пострадаш. Няма ли логика да се пазиш. Аз се измъквам, щот съм скромна домакиня.
Не си мазохист, нали? Има и други методи.
цитирай
5. roksolana - :)))))
02.10.2008 12:05
В Русия съм. И в Кюстендил. И на други места. (това го казвам с цел да заблудя преследвачите от ДАНС)
цитирай
6. gothic - А аз съм на черешата и си мисля, че и ...
02.10.2008 12:12
А аз съм на черешата и си мисля, че и обратното е вярно :)))))
цитирай
7. gantree - мхм
02.10.2008 12:30
Някъде наоколо прочетох, че ДАНС - ако продължават все така в същия дух - би било добре да си пооправят абревиатурата, на НАДС (Национална Агенция за Държавна Сигурност).
цитирай
8. gothic - Май ще е по адекватно това название. ...
02.10.2008 13:04
Май ще е по адекватно това название.....
цитирай
9. flyco - вопли някакви
02.10.2008 16:38
Аз пък ще кажа на тати... голям праз, чакай си ти ФБР-то. Ха извикай го де, как ще стане като не можеш да гласуваш за чуждо. Само нашти и толкоз, като ги не щеш, гледай оня с дистанционното и ракийката дето гаси телевизора. Той всичко знае и всичко може ама все някой нещо му пречи да го направи, та си седи вкъщи и псува жена си. Може да сме такива, ама не ни харесва, затова сме ядосани...и търсим изход. Напоследък трябва да се внимава кой къде и кого псува /това също е за ДАНС/.
цитирай
10. ianchefff - флъцо,
02.10.2008 16:39
"търсим изход"?
Не се срещат много такива хора.
цитирай
11. bemberski - Опасна работа...
02.10.2008 17:33
Значи всички сме онкоболни по малко.
И буквално, и преносно.
Евалата за текста-"скалпел".
цитирай
12. libertybell - Янч, положението е такова, че и
03.10.2008 19:19
цялото ФБР да дойде в БГ - никаква полза! Трябват ни и съдии, които да прилагат законите еднакво към всички. И съдебни заседатели с чувство за справедливост и отговорност. И шерифи.... И свободни граждани.... и т.н.
Южна Осетия и Абхазия повикаха Русия на помощ. Ние не можем ли да повикаме САЩ на помощ? А?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4629493
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031