Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2008 10:31 - Изявление на Сергей Станишев (чернова)
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 11232 Коментари: 38 Гласове:
0

Последна промяна: 24.07.2008 10:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Уважаеми дами и господа, (тук замълчавам многозначително, за да покажа на опозицията, че ги презирам. Мисля, че е добро начало.)

            Днес е един особен ден за България. За всички нас. Днес първо опозицията внесе пореден вот на недоверие (акцентирам на “пореден”), а след това получихме и докладите на Европейската комисия. Какво става ясно от тези доклади, дру... дами и господа? (Трябва да внимавам, да не се объркам, че ще стане забавно.) Питате ме какво става ясно ли? Става ясно, че отново си говорим на различни езици с евро експертите. Аз им говоря на рус... на български, те на европейски. (Трябва да дообясня, че има различни европейски езици.) Сами разбирате, че при това положение комуникацията ни е затруднена. (Дали е достатъчно неясно? Ми, да.) От комисията искат да се уверят, че ние използваме еврофондовете за благоденствието на гражданите в тях. Вие, дами и господа, и вие от опозицията, можете ли да повярвате, някой нормален човек може ли да повярва, че това не е така? Кога не сме използвали еврофондовете за вашето благо? Никога! Просто от тежкото наследство на прехода, Костов, (акцентирам на Костов с повдигане на очилата, за да е ясно) приватизацията, знаете, че все още трудно се оправяме. Но работим усилено.

            Ето, създадохме ДАМС... (ДАНС, с тази грешка ще вляза в “Господари на ефира!" Ама то не е лошо... Ми да.) От комисията не са убедени, че това ще доведе до конкретни резултати. Не може ли да изчакат известно време? Хубавите неща стават бавно, както се казва в известната поговорка. (Дали да я кажа и на руски? Не, не е добра идеята.) Установили нередности в управлението на еврофондовете? Питам се, кое е нередното? (трябва да спра за момент, за да осъзнае електората за какво говоря, че са бавно загряващи.) Ние ли познаваме по-добре процесите в страната или те? Те, от висотата на европейското си светоусещане са много далеч от нас. (трябва да го дообмисля, подчертавам си го) Ние правим всичко, което е правилно за правилното ръководене и усвояване по най-правилен начин на правилните решения за правилно управление на тези фондове. (Страхотен съм! Нищо няма да разберат!) Обясняваме им го постоянно. Явно всичко е заради неточности в превода. Кога ще научат българския тези? Парите били на европейските данъкоплатци?! Хубава работа. Остана и от собствения си джоб да вадим пари?! (Аз да не владея цялата мафия?! Не! Само част от нея! Ама това няма да го споменавам, ето, президента как беше на косъм... ама му се размина, щото, е готин. И аз ще стана като него, като порасна!) Ама съвсем не са в час тези... (Това не е добре. Трябва да внимавам. Ако се изтърва, ще кажа: Извинявайте. Обърках се. Мисля, че ще е достатъчно.)

            Уважаеми дами и господа. (Тук отново замълчавам многозначително, за да покажа на опозицията, че ги презирам.) Спират парите по фондовете. (Чудо голямо. Нещо за великия български народ трябва... да, хрумна ми.) 500 години през турско да не би да са ни давали пари? Питам! Не са! И пак сме оцелели! (Трябва да се обработи. Не става ясна работата на БКП. Т.е. на БСП...)

            Дами и господа, предпазната клауза за авиацията ни още не е вдигната. НО работим по въпроса. Не сме спирали да работим. (Какво си   въобразяват? Няколко пъти казваме, че страната ни е изпълнила всички изисквания. Какво повече? Да си сложим перки на гърбовете ли? Ние да не сме роднини на Карлсон? Трябва да се пооправи още... Тия от Ройтерс и те се изказали, че докладът бил най-острият до момента. Нека да видят догодина какъв ще е. Ама това няма да им го кажа. И отпивам от червената ми чаша с вода. И си намествам очилата. И ще се усмихна с моята най-чаровна усмивка и ще спечеля дамския електорат.)

            И защо за Румъния няма такива критики? Питам! (Тук леко трябва да повиша тон) Довчера ядяха мамалига тия оттатък Дунава! (Е, и ние. Ще го махна.) Довчера... довчера, довчера, довчера... Довчера ни обгазяваха от Гюргево! (Да, така ги насочвам в съвсем друга посока. Добър съм, спор няма!)

            Добре че не ни заплашиха с Шенген отново... (Не, това няма да го казвам, че като ни вкарат догодина, да няма за какво да се хванат от опозицията.)

            Били съжалявали, че докладът изтекъл по медиите, дето само това чакат. То едно “съжалявам” не е достатъчно. Поне да не бяха спирали парите. Ама пак ще ги пуснат... (Трябва да го обмисля още този момент тук. Маркирам го с червена химикалка, тип съветска, с форма на ракета “Ес ес 23”. Или 24. За тях ще е все тая, защото хал хабер си нямат от космонавтика.)

            От комисията разчитали на добро сътрудничество с България. Има още да научат те... (Не, това е крайно. Просто ще замълча за миг. Ще се покашлям, както са ме учили да отклонявам внимание в Съветския съюз.)

            Искат от нас, господа... (и дами, че ще ми се обидят) административният капацитет в управлението на фондовете да бъде подсилен чрез осигуряване на стабилност, обучение и технологични познания на персонала. При назначаването на ръководни позиции трябва да се избягва всякакъв евентуален конфликт на интереси. (Като че ли някога е имало такива конфликти. Това е много лесно. Заявявам, че като министър-председател не е имало конфликт на интереси. Мисля, че моята дума е достатъчна. Аз министър-председател ли съм или глава лук?! И пак се заяждат с обществените поръчки. Да не би да ги печелят говеда? Хора ги печелят, значи са обществени... Страхотно го правя. Гениално почти.)

            Искат от нас да докладваме за нередности и измами без отлагане и съобразно ясни критерии. (Моля? Ама какво си позволяват тези? А как го правя с Елена не искат ли да им кажа? То, не че го правя, ама... по-добре да си замълча тук. Пак ще си пооправя очилата замислено.)

            Искат от нас (Е, много искат тези, бе!) да се подобри допълнително координацията между министерствата, централната, регионалната и местната власт... (Ами и това е лесно. Ще кажа, че ще има ново министерство – Министерство на координацията между министерствата, централната, регионалната и местната власт. Съкратено МКМЦРМВ. Малко дългичко, ама така звучи по-тежко. Ох, какво още да им кажа-а-а-а? Абе ще питам президента, той за всичко има готови отговори.)

            Да. (Хубаво се получава. Надявам се, да спрат да се заяждат поне за малко. Запушвам им устите от раз, леле колко съм добър. Ако не им е достатъчно, ще пуснем някой нов скандал, те, медиите само това чакат. Ако има някакви проблеми, ще пусна два гея да скачат по “Славейков” за отвличане на вниманието... записвам си да изпратя благодарствена картичка до школата в Москва... И всичко ще бъде наред.)




Тагове:   Станишев,


Гласувай:
0



1. roksolana - :)))
24.07.2008 10:44
А белова ще има ли?
След преглеждането и редактирането на черновата в школата в Москва?
То си каза момчето в прав текст, че още се учи...
цитирай
2. krotalka - Ей, ама ти наистина си гениален!
24.07.2008 10:49
Както се казва - Бяхме на ръба на пропаста, сега направихме една голяма крачка напред!!!
цитирай
3. bamby13 - Уважаеми гус'ина Премиер
24.07.2008 11:02
Аз, като съвестна гражданка дълбоко се потресох от поредната наглост на европейците. И на Иван Костов!!! Той, сигур' си е подкукоросал.И от вашето дар слово се впечатлих, древните римски оратори пати да ядат и стъргана рЕпа!! Моят будна обществена съвест ме накара да мисля как да ги принудиме ония капиталистически потосмукачи пак да ни пуснат сухо, за да можете да продължите така старателно де се грижите за нашия изстрадал (най-вече от И. Костов) народ. Да ги заплашим, ако не ни даДАТ ПАРИ, ВСИЧКИ ВКУПОМ се вдигаме и се изтрисаме насред Брюксел с празни тенджери (празни тенджери, 'щото сме гладни, и те са виновни) и докато не ни дадат пари, нЕма мърдане оттам.
Я люблю тебя Серьожа!
цитирай
4. ianchefff - бам,
24.07.2008 11:03
изящно казано.
Ама и верно, дееба.
:)
цитирай
5. gantree - еее
24.07.2008 11:08
Това наистина беше върха! Поздравления, с много голям кеф го четох :)))))))
цитирай
6. viovioi - Евроскептик.
24.07.2008 11:12
Релативизма като политическа доктрина на ЕС е кауза предута. А каква е нашата кауза? Може би да изнасяме суверенитет към Брюксел? Може би. Експерти сочат , че България за финансовата 2008 г ще се яви като нетен донор на ЕС. Това е защото сме богати и можем да си го позволим. Или казано по ясно, България ще плати повече като членски внос, такси и санкции отколкото ще получи като финансиране от ЕС. Тогава каъв е смисъла от членството ни? И не е ли Брюксел новата Москва??
Моля споделете!
цитирай
7. анонимен - Браво ianchefff!
24.07.2008 11:23
Ти си еталон за преуспял провинциалист!
цитирай
8. ianchefff - анонимен 7,
24.07.2008 11:31
радвам се, че съм ти доставил удоволствие.
:)
цитирай
9. libertybell - Янч, суперско е:)
24.07.2008 11:41
Подобри ми настроението! Комплименти:)

bamby13, ти просто ме уби с тези капиталистически потосмукачи:)))))
цитирай
10. zulu - обожавам ти речта!!!
24.07.2008 11:46
твой верен електорат съм!!!
цитирай
11. apolonspirit - :)
24.07.2008 11:47
много добро
цитирай
12. milionche - Може би следва
24.07.2008 11:47
отговора на президента??? Нали той"има отговор на всеки въпрос"??? Може и в чернова...Поздрави,
цитирай
13. radi4ko - ...
24.07.2008 12:15
Евала!!!
цитирай
14. ady - Подобри ми храносмилането
24.07.2008 12:22
:))
цитирай
15. helios - Върховен си! Браво, ianchefff!
24.07.2008 12:37
Достави ми страхотно удоволствие!
Поздрави!:)
цитирай
16. finbel - страхотен пост
24.07.2008 13:41
но мисля, че надценяваш пр-те на серго дупето. пък и то у този, който чете се изсква малко интелект, та да не с еизлага като вчера. Срам за републиката, срам за гей обществото:)
цитирай
17. gantree - \m/
24.07.2008 14:48
http://www.dnes.bg/article.php?id=54690
цитирай
18. ianchefff - ган,
24.07.2008 14:50
днеска в днес.бг, утре на Луната...
хахахахааааааааа:))))))))))))))
цитирай
19. gantree - :))
24.07.2008 14:58
А, утре - в районното, батенце :)) Каква Луна, моля ви се!
Сега ще видиш ти, като дойдат апапите от red-bg.net, bkp.com, buzludja.info и kpss.net
цитирай
20. ianchefff - ган,
24.07.2008 15:04
пропускаш Бъгс Бъни.
Не го прави, моля те.
хахахахаххааааааааааааааааааа
аааааааааааааа:))))))))
цитирай
21. анонимен - Когато го можеш всеки го забелязва -dimi11
24.07.2008 15:07
Имаш талант, предполагам, че е страхотна твоята компания за приятели & ......
Имаш настроение, поне така го усетих , а това означава, че си позитивен човек .
Поздравлени !
цитирай
22. gantree - а не
24.07.2008 15:11
На него днес сигурно му е "ден за размисъл", иначе друго обяснение нямам.
цитирай
23. finbel - СерГей
24.07.2008 15:36
Гейчо вече е пуснал червените хмери в днес.бг пространството. Плюят те Янчев, несъстоятелен им се виждаш, несъстоятелен. Напрегнат си бил, напрегнат. Днес сигурно и на партийно заседание ще те обсъдят. Между другото бяха очарователна двойка вчера на пресконференцията - СерГейчо и кмета на варна. Какво ли е общото между тях?
цитирай
24. анонимен - bravo
24.07.2008 17:22
4eta i neviarvam na o4ite si ...ta bulgarskia narod e zapo4nal da se subyjda....xybava statia ,no zashto nishto nepod4ertavash za finansite na pravosudieto ...sega s povdignat dyx otivam da se popeka na belomorieto ..pozdravlenia i dano ima produljenie....4ao...
цитирай
25. marianami - Супер
24.07.2008 17:29
Много ми хареса :)))
цитирай
26. thomas - Ех, ех...
24.07.2008 17:35
Вече съм почти като Костов - намесвате ме и в разговорите, в които изобщо не съм се включил.

Знаеш ли кое е тъпото, Янчев? Тъпото е, че ти се държиш все едно, че на Сергей Станишев са му взели половин милиард евро. Истината е, че са ни ги взели на нас. И то не заради Станишев или който и да било друг конкретен човек от властта, а заради това, което представляваме като цяло ние, българите, независимо от това кой ни управлява. Всъщност в това, което се е случило, няма нищо смешно, така че на мен не би ми хрумнало да пиша фейлетони в такъв ден. Проява е на лош вкус. Но да, ти ще кажеш, че за теб това е ден за радост, защото комунистите пак са се издънили. И изобщо не искаш да мислиш дали пък демократите на тяхно място нямаше да изглеждат по точно същия начин. Но можеш смело да си спекулираш, че те биха били безпогрешни в такава ситуация - и без това няма кой да им даде този шанс...
цитирай
27. ianchefff - Бъгс,
24.07.2008 17:51
големи глупости си написал.
Аз съм се държал, все едно, че на него са му ги взели??
Моля? Как точно го реши това?
Напротив, аз знам, че са взети от нас! Затова е цялата дандания срещу любимото ти правителство!
И точно заради Станишев и точно заради това правителство са ги взели. Зацепваш ли?
Сигурен съм, че не.
От една страна наистина не е смешно. Но от друга е супер смешно аз лично много се забавлявам. Защото, ако не се забавлявах, сигурно щях да взема автомата и да стана сериен убиец, зацепваш ли?
Сигурен съм, че не.
Да, комунистите се идъниха. Комунистите се издъниха въпреки всички писания, речи, подсказки от страна на опозицията, от страна на Европа,от странана обикновените хора!!
Да, това правителство, начело с твоя любим Серго се издъни. Не е смешно, но аз лично се забавлявам. Зацепваш ли?
сигурен съм, че не.
Пак да повторя: издъниха се, въпреки всички предупреждения от кого ли не!!!!
а глупостите, които пишеш затова какво щели да направят демократите са наистина смешни.
Оставям ги настрана. както глупостите за това, кой на кого ще даде шанс.
Ти бъди радостен, че твоите в твоето правителство с твоят министър-председател все още имат шанс да изчистят личните си лайна, с които са заляли държавата.
И да, лично аз имам правото да ги критикувам, защото съм гласувал и защото имам това право.
Все още живеем в демокрация и аз имам определени права. нещо, което не бих имал, ако живеехме в любимия ти соц. Бъди спокоен, няма начин да се върне.
цитирай
28. divini - ...........
24.07.2008 17:56
не може да има здравомислещ човек, вярващ в демократичните ценности, който да се радва на подобна гавра.

Томас, мисля, че този път не си разбрал нито целта на написаното, нито написаното.

Поздрави
цитирай
29. gantree - хм
24.07.2008 18:07
Само този път? И този път е същото, като предишните пъти.
цитирай
30. bulgariancomments - Много добра статия
24.07.2008 18:10
.....Изключителна, както винаги. На когото не му харесват истини, да не чете. Хахахахахахаха. И на протест пред съветското посолство, а?
Прочее, мисля, че й Гоце трябва да бъде отстранен.
цитирай
31. cecobob - Това с автомата ме разтапя от радост.
24.07.2008 18:20
Но не сериен убиец. Само тия които са залели държавата с л-на. Харесва ми, че се забавляваш с тръпка. Продължавай ! Поздрави!
цитирай
32. thomas - @divini
24.07.2008 18:24
Не съм разбрал?! Че извинявай много, ама той сам си го казва - "лично аз се забавлявам". Значи съм разбрал. Сега остава да установим какъв човек трябва да си, за да се забавляваш... Такъв, който не обича комунистите? Да, това е ясно. Да, ама аз също не ги обичам, пък не се забавлявам. Защото отдавна не виждам никакви комунисти. Значи трябва да си нещо друго... Да помислим и над това. Може би трябва да си шоп. Да не е важно на тебе да ти е добре, ами по-важно е на Вуте да му е зле. Само че Янчев май не може да бъде обвинен и в шопски произход... Значи какво тогава? Може би трябва да си глупав... Ама той не е и глупав, мамка му! Е тогава?! Ами май остана само това, че Янчев е всъщност много наивен. Защото вярва, че "опозицията" (нарочно ми е в кавички, защото визирам онази, която той има предвид, а не онази, която всъщност има политическите сили да бъде наричана така) би се представила по по-различен начин.
цитирай
33. thomas - @cecobob
24.07.2008 18:25
Че как няма да е сериен? Те да не са един и двама!? ;-)
цитирай
34. анонимен - ianchefff, защо си свил статията на ...
24.07.2008 19:12
ianchefff, защо си свил статията на Премиера, а?:))) хаха Плагият такъв, хаха. Поздравления!
цитирай
35. tuzara - бравоооо
24.07.2008 19:25
:)
цитирай
36. анонимен - ianchefff...
24.07.2008 20:26
...аре да те напраим шеф на канцеларията на Гоце! :)))
Сериозно,бе - скиваш ли Калфин?!? Къде е той - къде сме ние?!? :))) Чирак, Калфа...ей го са къде е!!!
Уникално е тва, което си написал - честно! И земи му го предложи на рокерчето! Той такова слово, с промития си мозък - никога нема да спретне!
Поздрави!
цитирай
37. анонимен - А...ето нещо в твоя стил!
24.07.2008 21:03
"...Извънземните си знаят работата. Те не отвличат току-така и не разчитат на случайности. В деня, в който ме свиха, не бях на кеф. Подозирах, че нещо ми се крои, но чак че ще ме отмъкнат по Интернет и то през флопито на компютъра, не можех да допусна. Явно никакви защитни стени и антивирусни барикади не помагат срещу „малките зелени човечета”.

Първото нещо, което установих когато се свестих, беше, че похитителите ми не са нито малки, нито зелени, а още по-малко човечета. Знам, че звучи налудничаво, но мен лично ме отвлякоха „гигантски оранжеви пингвини”, говорещи на сръбски при това.

Какво се случи по време на моят 5-годишен плен на Юпитер е строго секретно (от НАСА държат авторските права) и не засяга тези редове. Тук ще споделя какво се случи в родината България (респективно държавата Чалгария) през всичкото това време. Просто имах уникалния шанс да го гледам в риалити формат директно по националната телевизия на Юпитер. Всъщност малко след това проумях, че съм бил похитен именно с идеята и аз да участвам в проекта „Чалговидци”, но като безпристрастен (хехехе!) летописец. Вие какво си мислите, че на Юпитер гигантските оранжеви пингвини не следят авторската рубрика на Lifestyle.bg ли?...

Преломна за България (Чалгария) беше фаталната 2013-та година. Тогава президент на страната стана Сашо Томов, който скандално победи на балотаж (или може би саботаж) сочения за фаворит професор Юлиян Вучков. Населението на държавата по това време беше около един милион души и хитрата маневра на Томов да вкара „изборен туризъм” от братска Индия му донесе успех. Оттук нататък стана страшно!

За официален говорител на президента Александър Томов бе назначена зловещата Албена Вулева, а за министър на вътрешните работи короноваха все още гледащият лошо Слави Трифонов, тунингован с чисто ново трето око на челото, подарък от поредния мобилен оператор.

За министър на културата назначиха Азис и по негово предложение се прие закон, задължаващ всички мъже в Чалгария да ходят с рокли:( Министър на спорта стана Митьо Пищова - заради заслугите му към българския национален женски отбор по скокове в джакузи.

БНТ, БТВ и Нова ТВ бяха закрити, а в единствена национална телевизия беше повишена Планета ТВ. Професор Вучков все пак се докопа до креслото на премиер и си издейства „премиера” и по ТВ Планета с ново предаване под името „Гледам и не вярвам на зъбите си”.

За съжаление, точно по това време страната остана без ток, след като президентът Томов продаде Козлодуй и Белене не едно туземно племе в Папуа и Нова Гвинея. Той обаче не спря дотук, а светкавично продаде и Черно море на любимата си братска Индия. Индийците бързо го преточиха в Индийския океан и Родината остана без морски излаз. Лишен от ел. енергия и вода, народът побягна панически към чужбина, а Сашо Томов гонеше бягащите хорица да им събира такса „въздух”.

Паралелно с тези събития Бойко Борисов беше канонизиран и избран за папа на София, която пък се бе превърнала междувременно в град-държава. Освен столицата, единственото населено място в страната остана далечна Каварна. Там последният оцелял бе, разбира се, кметът Цонко, който отказваше да се предаде под софийско иго, преди да си е нарисувал автопортрет на стената на един жилищен блок. За целта по цял ден се мъчеше с едни водни боички, ама хич не му спореше.

Малко след това нещата съвсем шизофренираха. Президентът Томов продаде ЦСКА на Далай Лама, острига футболистите нула номер и ги пусна в планинската висша лига на Тибет. Това даде отражение върху психиката на малкото останали му поданици в Чалгария. Софи Маринова например спешно се омъжи за внука си (по-скоро се овнучи), а Катето Евро се прекръсти на Катето Японска Йена и дори започна да се заглежда по мъжки индивиди над 19 години.

Какофонията беше пълна. Мъже си слагаха пластмасови цици, а жените си пускаха мустаци и бради. Дори Тодор Батков си обръсна мустака и записа хит сингъла „Борат, Борат, брате мой” (кавър на евъргрийна „Рамо, Рамо, друже мой”). Христо Стоичков нарами пушка и тръгна на сафари за журналисти, като към колекцията си с глави-трофеи в хола прибави тези на Сашо Диков, Крум Савов и „гребена” на топ шпикера Петър Василев (Петела).

Накрая за капак президентът на страната Александър Томов се продаде на самия себе си, после се отвлече и... никой повече не го видя.

* * *
Та, гледах си аз цялата тази риалити дандания от Юпитер на една огромна „плазма”. Юпитерците й викат „клизма”... не знам защо. Обяснявах им, че „Каризма” отдавна са се разпаднали, ама явно не ме разбраха... а то и аз не се разбрах, де!

И по едно време на извънземните явно им писна на... Галактиката.

С указ на гигантския оранжев пингвин-президент на Юпитер аз най-изненадващо бях освободен и върнат в Родината със специална мисия, обяснена ми (разбира се) на перфектен сръбски език с юпитерски акцент. Мисията ми беше кратка, ясна и лесна... просто трябваше да дръпна шалтера на една изпушила държава!..."
Хитро, нали! :)))
цитирай
38. анонимен - thomase
26.07.2008 17:43
Има разлика между радост, ирония, сарказъм. Не всичко, което "звучи смешно", е радостно. Ферщейн?
Няма да се учудя, ако нихт ферщейн. Това са по-тънки работи, не е като да дебнеш кой къде слага запетайки или /Господи - какъв вселенски ужас!/ не слага.
Отдавна не виждаш никакви комунисти? Как си ги представяш - с петолъчки на челото и пеещи Интернационала 24/7? Такива маймуни няма, но с комунисти е бъкано навсякъде! Комунист е състояние на душата, начин на мислене.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626657
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031