Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2007 02:37 - Джингъл белс
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 2659 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 25.12.2007 12:48


десет

            Да. Ожени се най-накрая. И той. След толкова години, изпълнени с безразборни връзки, раздели, караници, разправии и скандали, най-после срещна жената. За него тя се оказа жената с главно “Ж”. Казваше се Евгения. Беше с една година по-голяма от него. Това не му направи никакво впечатление. Запознаха се в един клуб. Бяха пияни и двамата. На другия ден се събудиха в неговото легло. И не бяха пияни. И тя просто си остана там, при него. Заживяха заедно. Оказа се, че се разбират прекрасно. Във всяко едно отношение постигаха съгласие без дори да го обсъждат.

            Един ден тя му съобщи, че е бременна. Той се разплака от радост. Не беше очаквал чак толкова щастие да му се случи. Беше мъжкар, много отдавна не беше плакал, може би, когато почина баща му, тогава за последен път потекоха сълзи от очите му. Но когато Жени, както той я наричаше, се появи с тази новина, той не направи никакво усилие да се сдържи. Прегърна я, целуна я и клекна пред нея. Отдавна искаше да го направи, но все не му достигаше смелост. В този момент разбра, че няма смисъл повече да се бави. И така клекнал пред жената на своя живот, по средата на кухнята, той й направи предложение за брак. Тя се опита да преглътне сълзите си, но не успя. И веднага след като каза “да” клекна до него и тя. И двамата си пореваха на воля.

 

девет

            Сватбата мина както всяка една сватба. Приятелите се напиха, роднините си поплакаха, всички потанцуваха. Имаше пияни, имаше всякакви. Вечерта двамата се усамотиха и се отдадоха изцяло един на друг. Не че досега не го бяха правили, просто беше по-различно...

            Заредиха се дни изпълнени с щастие. Това, което се случваше на много двойки, след като се оженеха, на тях не им се случи. Продължиха да се разбират, страстта им не угасна, а любовта им сякаш се увеличаваше с всеки изминал ден. Превръщаха се в едно цяло. Един организъм, който не можеше да живее без другата половинка. Всеки момент детето щеше се роди. Бяха приготвили стая за него, бяха накупили играчки. Всичко беше готово за тяхната дъщеря. Лекарите им бяха казали, че ще имат дъщеря.

           

осем

            Времето минаваше. Бяха щастливи. Очакваха да се роди дъщеря им, за да й дадат всичката обич на света...

Телефонът звънна. Стресна го. Беше задрямал. Чакаше Жени да се прибере от магазина. Беше някакъв непознат мъжки глас. Съобщи му, че жена му е блъсната от автомобил на пешеходна пътека. Изрази съжаление. Съобщи му в коя болница са я откарали.

            Светът изведнъж се сви около него. Сякаш искаше да се върне в първоначалната си точка, откъдето е тръгнал Големият взрив. Въздухът стана толкова твърд, че за да направи крачка се нуждаеше от нож, с който да си проправя път.

            Отиде да я види. Евгения беше изпаднала в кома. Никой не даваше яснота какво ще стане с нея.

            Детето го спасиха. Той си взе отпуск и по цял ден висеше в болницата...

 

седем

Неприятностите идваха една след друга. Докато чакаше свит на пейката в коридора пред стаята на жена си, не хапвал нищо от дни, звънна телефонът му. Майката на Жени починала. Още не се знаело каква е причината. Срина се на земята.

Някакъв санитар му помогна да се изправи и да седне на пейката. Изгуби съзнание...

 

шест

Дните минаваха един след друг. Дни, седмици, месеци, година, две...

Бореше се. Заради Жени, заради детето, което майка му помагаше да гледат.

Телефонът. Вече знаеше, че ще е нещо ужасно. Майка му. Автобусът, с който пътувала към болницата катастрофирал. И тя нямала шанс. Хвърли апарата в стената и той се разхвърча на парчета.

Погреба я и се закле, че ще направи всичко възможно да оцелее заради жена си и дъщеря си...

Малката остана с него. Бореше се за нея. Ходеше на работа, плащаше на гледачки. Като поотрасна, започна да я води на ясла. Справяше се някак. Роднините също му помагаха. Виждаха как угасва пред тях и всеки правеше каквото може покрай него...

Заживя с Жени, това име беше дал на детето, опитвайки се да приеме всичко, което му се случва. Да я отглежда и възпитава. Опитваше се да преодолява проблемите. Чувстваше се зле, но вярваше, че жена му ще се оправи и ще бъдат заедно тримата така, както си бяха мечтали...

 

пет

Жени растеше. Заедно ходеха в болницата при майка й. Неговата жена, която го беше дарила с всичката любов на света.

Но един ден, детето, което му даваше топлина в празните и самотни вечери се разболя. Левкемия. Нямало начин да бъде излекувана. Не ставало ни с костен мозък, ни с неговия собствен. С който мислеше. Беше готов да го даде, но нямаше начин.

Той прокле всички богове, всички идоли и всичко, за което можа да се сети. Прокле и себе си.

 

четири

Погреба детето си до гроба на майка си. Дните му станаха пепелно сиви. Единствената му радост бяха миговете, в които ходеше при жена си. Говореше й, разказваше й вицове. Едно време беше добър разказвач. Тя винаги се смееше от сърце на глупостите, които той й приказваше една след друга.

Един приятел му беше на гости. През изминалото време приятелите му не го навестяваха често, а и той не ги търсеше. Беше му останал само един последен. Опитваше се да му вдъхне надежда. Само че за него надеждата вече не съществуваше. Нямаше я. Беше избягала. Някой го беше проклел. Някой не му беше дал шанс. Някой го беше изхвърлил на боклука, на който изхвърлят живите трупове.

Идваше поредната Коледа. Но и Дядо Коледа не можеше да му донесе утеха за душата.

 

три

Навръх Бъдни вечер си викна проститутка. Тя, като видя в какво се е превърнал апартаментът му, замалко да избяга. Помоли я да остане. Тя се съгласи. Плати й. Бързо свърши това, за което беше повикана и си тръгна. Той получи най-безчувствената и най-тъжна свирка на света...

 

две

            Звънна бащата на Евгения. Починала. Така и не могла да излезе от комата. Плачеше в слушалката. Той също се разплака. Сълзите му потекоха по лицето и никой и нищо не можеше да ги спре.

Напи се. Толкова жестоко, че не можеше да ходи. Но намери сили да се изправи. Събори всички секции и шкафове. Обърна всички маси. Скъса всички пердета. Изтръгна всички полюлеи. Отнякъде извади тежък чук и заблъска по стените.

Капнал от умора, той някак стигна до кухнята и пусна газта, за да си направи кафе. После отиде в хола, запали си цигара, седна на един обърнат фотьойл и заспа...

 

едно

Експлозията беше толкова мощна, че прозорците на целия блок бяха избити.

Навън, на студа, беше изхвърчала една играчка. Бяха я купували с Жени преди много време за детето. Малък Дядо Коледа, танцуващ и все още пеещ...

 

Jingle Bells
Jingle Bells
Jingle all the way
oh what fun it is to ride
in a one horse open sleigh...

 

Един от дошлите полицаи я срита и Дядо Коледа замлъкна завинаги.

 

нула

Лампите светнаха. Солидно изглеждащ мъж с голяма глава, облиза устни и каза:

– Това е. Какво ще кажеш?

– Мисля, че не...

            – Парите са много добри.

            – Не става въпрос за пари. Аз работя, ако има добра идея. А тук идея няма. Извинявайте...

            – Помисли си.

            – Няма какво да мисля. Радвам се, че се запознахме. Ако решите да правите нещо друго, готов съм да го обсъдим.

            – Екипът е готов. Това е пилотна серия...

            – Съжалявам...

Човекът с голямата глава кимна.

            Режисьорът излезе от стаята. Излезе на улицата. Беше адски студено. Нямаше пари, но в момента не му трябваха. Имаше жена, при която да отиде. Тя щеше да се погрижи за него. Щеше да го стопли. Щеше да прогони демоните от главата му. Щеше просто да го обича.

            Беше Бъдни вечер и той щеше да е с нея. Това бе достатъчно, за да бъде щастлив.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sowhat - гъбо стига с тва латино бе !
25.12.2007 08:31
щях да ти се карам повече , но днес е Коледа .Весела Коледа бро!
цитирай
2. анонимен - ..
25.12.2007 09:39
Vesela Koleda ! i chestito za curkovniqt zvun.
цитирай
3. marty - Гледам,
25.12.2007 10:24
на теб Дядо Коледа донесъл вдъхновение....
Малко тъжничко ми е-
за днес...
Аз ти пожелавам светлина и щастие !!!!
/все пак - Коледа е/
цитирай
4. ianchefff - броче,
25.12.2007 11:40
предупредих те преди седмица ;)
Весела Коледа и на теб :)

марти,
нещо такова (за вдъхновението)
За другото, то отдавна ми се мотаеше и така.
Честита Коледа и на теб.
:)
цитирай
5. bamby13 - Брррр, какво вледеняващо обратно броене...
25.12.2007 16:04
Честита Коледа и летящ старт за следващата година!
цитирай
6. ianchefff - bamby,
25.12.2007 16:44
тенкс.
И на теб Честита Коледа и летящ такъв.
:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627134
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031