Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2007 15:02 - Прокурорска близалка за хора и медии
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 2365 Коментари: 4 Гласове:
0



           Нашата мила родна прокуратура се била самосезирала за купуването на гласове. Това добре, ама има ли смисъл? Главният прокурор, който няма пари за бръсначка за еднократна употреба, не че не е секси, бил разговарял с районни прокурори за “драстични случаи на купуване на гласове”. Аз също разговарям с приятели затова. Има ли ефект от такива разговори освен раздвижване на въздуха? Мисля че не. Ще се случи ли нещо? Толкова ли сме наивни да вярваме, че нещо ще се промени? Че ще бъдат вкарани на топло продавачите на гласове? Нека не ставаме смешни. Нека не мислим толкова елементарно.

            Все пак Борис Велчев успокоява народонаселението, че голяма част от досъдебните производства за купуване на гласове щели да завършат с обвинителни актове. Леле? Има ли верващи? Нема. Има само забавляващи се телевизионни зрители и вестникочетци. Народ, забавляващ се с глупостите на обществените фигури, които ги изричат с потресаваща увереност. Според Велчев, купуването било ставало с пари, които не са чисти. Щяло да има данъчни проверки на лицата заловени с такива пари. Стига бе, верно ли? И ще има ли ефект? Не, разбира се. Но указанието за проверки щяло да бъде изпратено до всички районни прокуратури в страната. Които ще си го сложат в джоба. По-късно ще го преместят в другия. И накрая пак главния прокурор ще се чуди какво да обяснява. Чак го съжалявам понякога. Борис Велчев казал, че предстоял анализ на сигналите за покупко-продажба на гласове и подчертал, че има повече от една схема за този вид престъпление. Така е. Различни продавачи, различни схеми. Велчев искрено се надявал, че прокуратурата ще може да докаже, че зад поръчителството стояли кандидати в местните избори. Е, браво. Кой да стои? Кандидати за шефове на цирка? На “Плод зеленчук”? На пазара в Красно село?

         Разбира се Велчев не се ангажира със срокове. Нормално. Какви срокове, вие луди ли сте? Един ден, след нова година, евентуално, може би до края на следващата. Или по-следващата. Доказано е, че хората не помнят чак толкова. Важното е купонът да върви и празните приказки да се леят като бира на бирфест. Кой ще ти гледа изпълнението на обещанията и заканите за гласокупувачите? Никой. Тия гласокупувачи да не се окаже, че са като НЛО? Чували сме за тях, ама не сме ги виждали? Дори и медиите вече са отегчени и няблягат повече на снимки на различни части на женски тела. По-интересно е.

            Всяка издънка си има и своето оправдание. Тук то е законът, който не става. Стар е, видът му някак не върши работа, казва Велчев, а ние сме на ръба да му повярваме. Засега. Е, ние не сме и предполагали, че законът ще е направен както трябва.

            В крайна сметка господин Велчев, предлагам ви да хванете голямата лопата и да изринете най-после тази прокуроска съдебна сволач, която явно не е по ваш вкус и пречи. Иначе всичко ще завърши по същия начин както са завършвали всички разследвания, въпреки всички бомбастични начални салюти. На края ще е поредната прокурорска близалка за хората и медиите. Т.е. нищо на квадрат. Най-малко.

 



Тагове:   медии,   близалка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. maymi - Уфффф....
31.10.2007 15:11
И същите тия, които са продали гласа си, ако не го бяха продали - каква файда...Еднозначно е, става дума и за принципи...но е факт.
цитирай
2. viovioi - има да вземат...
31.10.2007 15:55
купуването става по стройна система и е трудно доказуемо престъплението. Защо не го легализират? Така поне и бедните българи ще намажат, а не само турци и цигани. И тогава избирателната активност ще се повиши и ще достигне приблизително до 99%. Добра идея нали Янчев?
цитирай
3. ianchefff - не жио,
31.10.2007 16:16
честно казано идеята ти не е добра.
20, 10 или 200 лева никого няма да оправят, а после тези които са купили гласове ще си ги изкарат тези мизерни пари през носа на продавачите.
Жалко е всъщност.
цитирай
4. zari - Купуват - продават...шайка от скопени интелектуално
01.11.2007 15:09
нещастници. Нима са важни някому тези гласове? В момента, като че ли "ДА!", но не за дълго, братле!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627089
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031