Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2007 12:18 - Халеевите страхове на министър Вълчев
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 3012 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 26.09.2007 23:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Вярното царско кученце Даниел Вълчев разправя, че разговорите за това, дали да има или да няма учителска стачка, щели да продължат. Сякаш това са разговори между приятелки в махалата, обсъждащи новите си гаджета. Разговорите със социалните партньори, които са супер амбициозни винаги и винаги стигат до никъде, също щели да продължат. Като поредната 1892 серия от някаква глуповата сапунена мелодрама.           Партньорите вече знаели, становището на премиера Станишев: “качваме заплатите, ама догодина”: Нещо като тате ще ми купи колело, ама друг път. Даниелчо обаче не спира, от време на време се чудя с какво се друса, и продължава: Някои хора искат неща, като че ли са завършили училището на магиите, но аз съм завършил реално училище. Господин Вълчев, знаем, че сте завършил училище, ама вашите метафори, направо смазват. Според министъра в момента заедно с тринайстата заплата, което ставало на три пъти през годината, учителската стигала 472,11 лева. Много пари са това, ей. Тази заплата не се ли даваше евентуално в края на годината? И то не винаги? Или в случая аз не съм в час? Дани, дай тревата насам, та и аз да разбера за какво иде реч.             Скоро един министър искаше данък образование, което го отдадохме на злоупотреба с алкохол и хапчета, но царедворецът, който между другото се е заел с проблемите на българското образование го бие отвсякъде. Следва и още едно блестящо негово умотворение. Запитан дали не се притеснява, че ще има стачка и учебната година няма да започне навреме, министър Вълчев сподели, че единственото, което го притеснява е Халеевата комета да не промени траекторията си и да удари Земята. Мен лично ме притеснява времето, в което този министър ще продължи да бъде министър.             
            Междувременно Синдикатът на учителите, Учителски синдикат към КНСБ и синдикат "Образование" към КТ Подкрепа са препотвърдили готовността си за ефективни стачни действия. Браво, ура. Дайте конфетите.             Предвиждат се различни стачни мероприятия като: едночасова предупредителна стачка, на която с енергийни вълни от стачкуващите учители, ще се промени траекторията на Халеевата комета; молебен, който ще осигури поредния безсмислен пиар на православната църква, която по принцип върши само щуротии; автошествие, помагащо единствено на кмета отново да се развихри. И последното, което е любимото ми: мълчание в класната стая, предлагащо комфорт на учениците. Ще могат да говорят каквото си искат без да им се правят забележки. Ще пеят, викат и псуват. Не че и сега не го правят, но тогава ще бъдат наистина спокойни.             Тези простести вече са одобрени от най-добрия актьор сред синдикалистите в България от Хан Аспарух насам. Самият Желязко Христов, за когото не е проблем, когато трябва да се смее, да се радва като кученце или органично да рони горчиви сълзи. И в крайна сметка резултатът да е нулев. Винаги. Последната стачка беше с посещаемост 3%. Егати и стачката. Прилича на пенсионерска такава. 2 млн. пенсионери, 100 протестиращи. Яко.             Желязко де Ниро искал среща и с президента. Предполага се, че президентът вече мете червения килим за тази фундаментална среща, на която ще присъства и Хари Потър. И стачка няма да има, заплатите ще се вдигнат двойно, а опасността от атака на извънземни ще изчезне.             Даниеле, вземи се в ръце. Или върши някаква смислена работа или се качвай на Халеевата комета в посока там, откъдето си дошъл.                (зa 168 часа)


Тагове:   министър,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianiv - ХАХАХАХАХАХА!!!
13.09.2007 12:43
:)))
с какво ли да започна?...

не мисля, че Д.В. е извънземно.
той е Пинко.

и мен ме тревожи същото, което и тебе, но някак по-глобално. чудя се докога точно това правителство ще продължи да съществува...

а ти какъв килим искаш да мете Гоцко?
тъмносин?

моля те, не намесвай Хари Потър, че сърцето ме боли за момчето. онова не е Хари. то е земеровка.

комунизмът започна да си отива преди години, уж наистина, ама ебааати колко бавно се движи!...

и аз финал:
аре, дани, Иди си, виж как мило те молим!...
цитирай
2. viovioi - а сещате ли се как се изпорти на една демонстрация
13.09.2007 14:12
как родителите по нета ще получават информация за бележки и отсъствия? Лелеееее...., ама конфузия голяма беше. Почна нещо щтрака-мрака на компа и сгъбяса системата.Ного се смяхх))))))
цитирай
3. анонимен - Като е казал тринайсета заплата,
13.09.2007 17:08
...най вероятно е имал предвид разхвърлените годишни средства за ДМС(допълнително материално стимулиране),получават се за 24 май и 15 септември и са около 220 лв. общо,може и повече зависи от Общината.А,тринайсетата заплата при нея нещата са същите,не е точно заплата,а колкото решат на местна почва.Освен това има и средства за дрехи(понеже учителите са минъори и често им трябват нови!)те са около 300 лв,но пак зависи...Та,като се съберат всичките тези,Вие смятайте...
Идеята е друга,защо те седнат и да направят хората в Министерството една наистина съвременна категоризация на учителския труд.Защото съгласете се,една учителка в детска градина идва на работа за втора смяна в 12.30.Сяда да обядва задължително!Децата спят до 3.00,тя да не мислите ,че прави друго?После закусват,и ако след 17.00 някое дете все пак не е взето от родителите,тя е мега отекчена и ядосана.Как Ви се вижда,съпоставено с учител на 11 клас в гимназията?А,на шофъор в градския транспорт в пиковите часове в София?Стреса е различен,и изобщо естеството.Но вместо да се изработи ясна категоризация,от Министерството най добре е да се даде възможност на директорите сами да оценят,за да може до безкрай да има конфликти.Все пак не Ви ли се струва наистина смешно с новите критерии,по които учител получава 14 точки ,затова ,че е изработил план за урока си (че това си е работата му),и 8 точки за разработен мултимедиен урок,нещо което иска и време и въображение.А,милата учителка по трудово обучение,какъв точно мултимедиен урок би подготвила ,за да се подготви за заветните 8 точки?Изобщо въпроса е твърде прекспониран и все си мисля,че обществото не знае всичко за него.Например,знае ли се ,че в една детска градина помощният персонал е повече от учителския такъв,и в това има смисъл,защото за да научи една учителка детето да реже с ножица и да оцветява,то първо трябва си е измило ръцете и да се е нахранило.Все неща на които го учи помощният персонал.Този които,беше съгласен на 25% увеличение в началото на лятото.Защото за тези хора това щеше истинско и реално увеличение.Не голямо,но някакво.Те работят за мин. работна заплата.Но,учителите и техните синдикати,забележете няма синдикат на административен и помощен персонал,не се съгласиха.Играе се ва банк.Сега и това няма да получат,ето голата истина.Стана дълго,но се старах да са само факти.Ако сте го разбрали,добре :)
цитирай
4. анонимен - *
13.09.2007 18:52
Съгласен съм с анонимен 3, но с това уточнение, че парите за дрехи са точно 160 (или поне тази година бяха толкова), а не 300. А "изключителния" подход за диференцирано трудово възнаграждение е поредния миризлив запъртък на министерството. Или по-скоро мизерен прах в очите, целящ да отиграе формулата "разделяй и владей" и то за някакви си 15-20 лева. Всеки учител с достойнство би отказал да играе елементарната игра на Даниелчо.
цитирай
5. анонимен - За Дани
13.09.2007 20:10
Та нали само преди 2 месеца същият Дани беше сметнал икономиите в министерството и имаше предложение за 10-20% увеличение през септември и значително по-осезаемо от януари!Царят му скръцна със зъби и той си забрави сметките.А парите къде отидоха-за премии горе в министерството или поточето е отклонено към друг двор?
цитирай
6. alison - Министърът е наистина кретен
14.09.2007 00:02
Да го чукне Халеевата комета ,пак няма да му светнат всички лампички!Жалко,защото в момента толкова деца и учители зависят от интелектуалния" вулкан ",базиран на територията на Министерството му...
цитирай
7. anastasiia - Поздрави за постинга!!!
15.09.2007 13:26
Не може човек на такъв пост да говори подобни нелепици и да не предприема нищо!
цитирай
8. анонимен - Много ме хвана яд че вчера по БТВ и...
15.09.2007 14:31
Много ме хвана яд че вчера по БТВ излучиха репортаж чиято единствена цел беше да се настоят хората срещу стачкуващите учители. В репортажа интерв=ираха няколко майки които поради стачка на учителите нямало кой да гледа децата. Мисълта ми е че всеки в България гледа единствено и само себе си и се кефи само ако съседа му е зле. След като ние другите хора искаме по-добро бъдеще и образувание за децата си, не трябва да хвърляме злобни коментарчета а да излезем и да протестираме рамо до рамо с учителите за повишаване на ТЕХНИТЕ заплати. А не само да гледаме сеир отстрани и да се оплакваме че учителите давали скъпи частни уроци, ами ще дават как няма да дават и те имат деца, а с тая мизерни заплати накъде. В наш интерес е да подкрепим учителите и да искаме да им се увеличат заплатите, а не да се спотайваме като мишки и само да сумтим.
цитирай
9. alison - Всеки мрази всеки
15.09.2007 20:35
Така е в България.
Как да подкрепи някой учителите?
Нима учителите подкрепиха лекарите!?
Или шофьорите!?
Или миньорите!?
Или екозащитниците!?
..............................
Или бъркам.
Учителите са интелигентни .
Те знаят кое е справедливо; те познават вярната кауза ,но са възпитани и лоялни към властта и закона!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626904
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031