Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2007 11:22 - “ВСИЧКО, КОЕТО СЪБИРАМ”
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 845 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.07.2007 11:28


           Яна Лазарова е актриса. И мениджър в музикална компания. По-точно: Sofia Music Enterprises.               Всеки от нас е събирал най-различни неща като дете. Някои продължават и като пораснат. Яна е една от тях. Събирала е всичко с много любов, запазила го е до ден днешен. И продължава да събира. 
          Това не е просто изложба на предмети, събирани от най-различни краища по света. Това не е само сбор от спомени. Това е нейният живот, преразказван от нейната колекция.
          Според самата нея, това е вид разголване на душата й и желание за показ на части от всичко онова, което й се случва и се е случвало в живота, без да има претенцията, че прави елитарно изкуство. Тук думата изкуство звучи малко пресилено. Това просто е нейната колекция от спомени. Дати, снимки, събития, човечета, салфетки, магнити. Всичко, което е привличало вниманието й през годините. И продължава да го привлича.            Човек се чуди в каква къща живее Яна, при положение, че цялата площ на изложбата е заета от нейни предмети. Но това няма значение. Живеят с нея. И тя живее с тях. Това е.            Някои събират частици живот и парчета от спомени само в детството си. Други като нея, продължават да го правят и до ден днешен. И това е хубаво. Хубаво е, когато човек продължава да поддържа детето в себе си. Така не забравя едно много важно нещо: че всеки се опитва да е дете по един или друг начин. Чист, неопетнен и необременен от всички дивотии, които ни предлага живота.            С тези предмети, събрани в изложба, с тези спомени, Яна ни казва едно единствено нещо: “Аз съм всичко, което събирам. Аз все още не съм убила детското в мен. И съм щастлива от това”.              Препоръчвам Ви да посетите изложбата. Отидете на “гости” на Яна. Струва си. Поне за миг ще се откъснете от натоварения си график, ще влезете в нейните спомени, а това със сигурност ще провокира и Вас. Вашите спомени за всичко, което сте събирали и всичко, което ви се е случвало през годините на вашия живот.            Сигурен съм, че ще си тръгнете с добро настроение.     ВСИЧКО, КОЕТО СЪБИРАМ”              Проект-инсталация на Яна Лазарова.            Пърформансът е разположен в арт-пространството на „Склад за креативни концепции” на ул. “Цар Иван Асен ІІ” №22 - шоурум на дизайнерката Нели Литова в София.              Изложбата е инспирирана от страстта й да колекционира.            Разделена е на 4 части. 4 колекциии:              Салфетки: сантиментална стойност от времето на комунизма, когато всичко не достигаше. За всичко се чакаше, редяхме се на опашки за какво ли не.              Писма: свидетелства от ерата преди интернет, когато нямаше и-мейли, ай-си-кю и скайп.              Пасове: които напомнят за всеки миг на докосване до музиката. Десетки концерти, десетки музикални преживявания.              Фонокарти: когато нямаше мобилни комуникации, когато, зада намериш някой, трябва да го откриеш в неговия дом. А не на улицата.              Магнити: за хладилници. Почти във всеки дом ги има. Да оставиш бележка на човека, когото обичаш или просто да си напомниш, че трябва да платиш тока и водата.              "Белязаното общество" е следващ нейн проект, който ще представи снимки на хора с пиърсинг на всевъзможни места.  
           Изложбата може да се види до 14 юли.
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4643744
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930