Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 09:50 - Спри или по циганина/българина ще стрелям
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 12562 Коментари: 28 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Краят му се вижда и не се очертава като особено щастлив. Но по-добре ужасен край, вместо лицемерен етнически модел без край. В който има също толкова мир, колкото и в невропаралитичния газ. Не могат да се случат толкова много съвпадения за толкова кратко време и да ги обединява само случайността. Дядо да застреля в двора си цигански крадец на череши – който е още малък, но вече неприлично криминален за малолетната си възраст. Тумба цигани да убият млад мъж. Собственик на умряло куче да започне да отмъщава на обичайно заподозряното население от обичайно заподозряната махала. Друга тумба да пребие сам възрастен човек в автобус, а ние да казваме – „ми няма етническо напрежение, къде го видяхте”.

Видяхме го в пограничните райони на фалшивия мир – където свършва кварталът от картата на градоустройствения план и започва незаконното шперплатово гето. Усещаме го и по себе си – детайлите престанаха да ни интересуват, когато вземаме страна. Значение има единствено етническата принадлежност. Достатъчно е да си циганин или българин, за да спечелиш общественото мнение. Както и да го настроиш срещу себе си. Така след време ще започва историческият разказ за прехода от сегашния модел към следващия – в чието заглавие ще отсъства думата „мир”.

Когато маскираните българи бият немаскираните в трамвая на връщане от Бусманци – това са расизъм и ранен ренесанс на ксенофобията. Когато цигани бият българин в автобуса – пак ли е толкова лесно да се лепят етикети. Трябва да е лесно, иначе ще се получи дискриминационно – и към жертвите, и към биещите ги.

Общественият транспорт е нещо като Отца и Сина и Светаго Духа на съвременната доктрина за права на малцинствата. Преди 55 години в етнически нетолерантния американски Юг чернокожата шивачка Роза Паркс отказва да отстъпи мястото си на бял мъж, за което е арестувана и глобена. А жестът й предизвиква Автобусния бойкот в Монтгомъри, където изгрява звездата на Мартин Лутър Кинг. Заради историческото значение на наглед маловажната случка автобусът е запазен и може да бъде видян в музей. А след смъртта си храбрата шивачка стана първата жена, чиито тленни останки подобно на мъртвите президенти са изложени за поклонение в Капитолията. Циганите от балканския автобус обаче приличат толкова на Роза Паркс, колкото Цветелин Кънчев напомня на Мартин Лутър Кинг. Трябва да е някакъв майтап, че въобще има политик с малко име Дон. Но това също ще е част от бъдещия разказ за края на модела.

За разлика от US чернокожите bg циганите никога не са били роби в страната си (или поне не са били сами). А държавата е правила много повече за тях, отколкото те за нея. Затова и не би трябвало да имат оправдания, че животът им не е по БДС. Усвоителите на интеграционни пари досега ни убеждаваха, че етносът има значение. Че заради него масата цигани живее зле, а не защото я мързи. Че заради него не ги вземат на работа въпреки английските им MBA дипломи. И че заради него деца се раждат от деца. Мисленето ни вече дотолкова е убедено, че с етноса можем да обясним абсолютно всичко - и хулиганите в градския транспорт, и смъртта на едно куче от пограничен район. Превърнахме се в нетърпеливи изпращачи на лицемерния мир, а следващата еволюция е да се превърнем и във войници. Късно е да не бъдем етнически субективни, защото самата система не е обективна. Тя и в момента иска да забравим за пребития дядо в автобуса или поне да мислим за боя му като за пънкария. Може и да е така, но от количествените натрупвания мозъците ни вече са качествено изменени.

В Германия тези дни съдят двама тийнейджъри, убили мъж в мюнхенското метро, защото им попречил да преджобят по-малки ученици. Жертвата Доминик Брунер беше награден посмъртно с държавно отличие за гражданска смелост. А на нас може само да ни е мъчно за пребития дядо. Който сам си е виновен – като ги е видял, че са тумба, не е трябвало да им забранява да пушат в рейса. Ако това е посланието – приятно пътуване тогава с автобуса на етнически мир, който наближава последната си спирка. Нещата вече са такива, че е почти невъзможно да не ги приемаме етнически лично.

Калин Руменов
в-к "Новинар"







Гласувай:
22




1. nicodima - Цветанов трябва всяка сутрин да започва деня си с тази статия, докато разбере за какво става въпрос!
15.07.2010 10:03
Пък и Министерския съвет!
Други коментари нямам!
А, имам - семейството ми попълни анкета с програмата на коя европейска партия се покриват вижданията ни, независимо един от друг всички сме привърженици на Льо Пен! Защо ли?
цитирай
2. ianchefff - nicodima,
15.07.2010 10:07
хабселютно така си е.
:)
цитирай
3. cefulesteven - Абсурдно е, че доказан и осъден к...
15.07.2010 10:11
Абсурдно е, че доказан и осъден криминален престъпник, за рекет, да има място в политиката. И ясно е такъв какви интереси пази и какъв морал има. Какъв пазител на онеправданите ще е този Дон Цеци не знам дали се запитват всички онези, които мислят по интерция.
цитирай
4. vmir - Вярно е, ама някои пак ще рекнат: "Ксенофоби" (щото "фашисти" доста се поизтърка от прекомерна употреба)
15.07.2010 10:15
cefulesteven написа:
Абсурдно е, че доказан и осъден криминален престъпник, за рекет, да има място в политиката. И ясно е такъв какви интереси пази и какъв морал има. Какъв пазител на онеправданите ще е този Дон Цеци не знам дали се запитват всички онези, които мислят по интерция.


дгд лицемерните мазни псевдо анти-ксенофоби.
цитирай
5. ianchefff - стеф,
15.07.2010 10:22
те изобщо не мислят.
цитирай
6. eien - А когато дядото се е обявил против, колко души в автобуса го подкрепиха?
15.07.2010 10:22
Те са страшни, когато са малко или сами, но когато целият автобус застане в подкрепа на направилият справедлива забележка...тихомълком ще се изнижат и следващия път може и да не запалят цигари в рейса, нито да са така арогантни.Ние, народът, масата, сме които можем. Няма какво да чакаме. "Чакалнята на гарата", казваха "остроумните" хлапетии едно време.
Връщам се скоро.
цитирай
7. ianchefff - vmir,
15.07.2010 10:22
тъпото е, че повчето неща в БГ популацията са псевдо.
цитирай
8. ianchefff - еиен,
15.07.2010 10:23
мда, това е истината.
цитирай
9. vmir - 7. ianchefff,
15.07.2010 13:06
ianchefff написа:
тъпото е, че повчето неща в БГ популацията са псевдо.


защото и дейностите са псевдо, започвайки с псевдо-антифашизма, за който плащаха толкова яко, че някои и до днес вярват, че с него ще се прехранват цял живот. Сега тече процес на трансформация от антифашисти в антиксенофоби, направо да си ползват абревиатурата АБЛФК, която да се чете: "Активен борец против фашизма и ксенофобията".
цитирай
10. ianchefff - vmir,
15.07.2010 14:00
\m/
//

:)))))))))))
цитирай
11. gothic - тъжно, тъжно....
15.07.2010 16:34
тъжно, тъжно....
цитирай
12. ianchefff - гот,
15.07.2010 16:37
мда.
цитирай
13. анонимен - Време е да се затвори
15.07.2010 22:38
фабриката за илюзии и да се отвори фабриката за сапун.
цитирай
14. swanlake - Нещо най-после трябва да се случи! ...
16.07.2010 01:24
Нещо най-после трябва да се случи! Стана твърде много. Нищо че няма етническо напрежение,циганите си разиграват коня както си искат и нито закон нито полиция може да ги уплаши. За обикновен селски човек да не говорим.
цитирай
15. анонимен - Органите да се сезират най-после, и ...
16.07.2010 07:38
Органите да се сезират най-после, и да заловят този коментиращ, които иска фабрика за сапун. Ако не го направят органите, аз знам къде в европа става това.
цитирай
16. анонимен - bau
16.07.2010 09:00
и аз искам фабрика за сапун ! Нека и мен да заловят !
цитирай
17. анонимен - Много ще мирише тоя сапун. И аз искам ...
16.07.2010 09:18
Много ще мирише тоя сапун. И аз искам фабрика, но от опечени манговци. Затова - искам фабрика за сапун и напалм. И то ОГРОМНА.
цитирай
18. анонимен - ПОСЛЕДНИТЕ ДУМИ НА ФЮРЕРА,СА:
16.07.2010 09:28
"ДЕЦА, РАДВАЙТЕ СЕ НА ВОЙНАТА !МИРЪТ ЩЕ БЪДЕ УЖАСЕН!"
цитирай
19. анонимен - axx
16.07.2010 09:44
на тарамбуките трябва да им изпеем - Benzin (+ евентуално да изпълним). А тук отново се вижда какви сме ние , повече от двама четници и вече има предатели. Е не сме единни. Все някой ще се направи на "толерантен". И толерантността се явява в това да го оставиш да мизерства, да не го интегрираш, да не го принудиш да спазва закона и после да му вземеш гласа на изборите с кифтета. Машала пролетарий.
Въпреки че насилието не е решение, трябва да има решение и то сериозно срещу насилието, а то е основно в една посока. Срещу нас толерантните, които им търпим извращенията.
цитирай
20. karambol5 - Пък и Министерския съвет!Други ...
16.07.2010 10:03
nicodima написа:
Пък и Министерския съвет!
Други коментари нямам!
А, имам - семейството ми попълни анкета с програмата на коя европейска партия се покриват вижданията ни, независимо един от друг всички сме привърженици на Льо Пен! Защо ли?

Съгласен съм с теб !
Имах идея включваща напалм и огнепръскачки ! Щеше да е едно добро решение ,но ги бях насочил в погрешната посока. Не към циганските гета трябва да са обърнати ,а към политиците ,довели нещата до тук !
Няма сила ,която да се противопостави на добре работеща Държавна Машина ! Няма ! Просто Машината в момента не работи и аз питам Защо ?
Няма да получа отговор ,защото на никой не му изнася да каже истината !
Сиреч- всички управляващи сме задници ! И ние го знаем и вие го знаете ,но само един ще извика ,че царят е гол !
В един момент така ще го извика ,че ще ги отвее от връО дет са си седнали и удобно си клатят краката и други части !
цитирай
21. анонимен - За циганите
16.07.2010 10:45
Либералния модел доведе до тази ситуация. Циганите получават помощи по право. Основна "професия" - безработни , но създават деца , които всички ние отглеждаме . Някои от тях са престъпно богати , но държавната власт не се интериесува от това , защото те са основия електорат и съмнителни изборни победи са извоювани именно чрез тях.Често в работата си се сблъсквам с нагла агресивност от тяхна страна и всяка забележка се приема като проява на расизъм. Те смятат , че ние и държавата сме им длъжни , и правилата не важат за тях . В България законите не важат за циганите.
цитирай
22. анонимен - лила
16.07.2010 10:48
Аз съм жена, няма начин, вече е много опасно, събирам пари за пистолет, незаконен......... няма държава България ..... ха ха, ще стрелям по всеки който ми нарушава физическата цялост, писна ми от хищни мангали, които те запят като абуригени, идват да хлопат на вратата ми да им подарявам...., преследват ме по улиците силно приведени в молеща поза.........искат кинти мамицата им...........аз се блъскам по цял ден................ ще си нося пистолета постоянно няма начин казвам ви писна ми, мангали, кучета стрелям по всичко което ме напада, иначе ще си ида беславно отрепана от мангал или наръфана от куче........... е гати.......ще си купя пистолет обещавам..
цитирай
23. анонимен - за цигаската (РОМСКАТА) напас
16.07.2010 11:13
те се оплождат като заици,затова едно две деца и топките на баи мангал ..............така ще се вьведе малко ред ,а не като сега по 12-16 циганета и няма час от нашата заплата да отива за тяхнато разможаване или на някои лидери за две кюфтета и една топла бира им трябва техния глас .
цитирай
24. анонимен - Държавата срещу народа
16.07.2010 13:50
lВ България улични кучета, циганор, турчуля, гейове, бандити...всички са под закрилата на държавата. Държавата срещу народа - това е българската реалност.
цитирай
25. анонимен - А това не е
16.07.2010 19:25
анонимен написа:
Органите да се сезират най-после, и да заловят този коментиращ, които иска фабрика за сапун. Ако не го направят органите, аз знам къде в европа става това.

А това не е ли заплаха, а ?
цитирай
26. анонимен - Страхотна статия! Последната с...
16.07.2010 20:46
Страхотна статия! Последната спирка идва и всики ние чакаме тя да дойде, но кой ще слезе и кой ще се качи на тази спирка предсоти да разберем.
цитирай
27. анонимен - По-голяма тъпотия не бях чел
16.07.2010 21:50
Аман от бутафорни родолюбци, абе ти какво направи за държавата, освен опит за създаване на етническо напрежение. Според теб циганите ли са проблем на България ? Циганин управляващ има ли някъде, от който да зависи съдбата на държавата и хората, има ли ? Цял живот търсите под вола теле, ама трябва да ви го каже некой. който има поглед отсрани на нещата. Сами си доведохте държавата до крах, това си е манталитета ви. И като говорим за робство и погледнем по задълбочено, не е ли робство неназначаването на цигани на работа, тероризиране в училище, безпричнино арогантно държане, побой дори и убииства. Бях свидетел на отвратителен побой над ромско семейство на плажа в Поморие и цялата причина дойде от това, че едно момче от ромсото семейство не беше чул спаситела за някаква забрана, въпреки че момчето се извини получи няколко шамара, от там дойде и охрана от плажните заведения и ги подкараха и малките деца, не чух един да каже стига, само чух убийте ги мръсните цигани. Ако беше обратно циганин да набие българин щеше да е главна новина по всички вестници. Аз питам това не е ли робство, да нямаш никаква сигурност ? Знаете ли на мен колко трудно ми беше да получа повишение, въпреки че бих казал че съм доста по-грамотен от колегите ми българи, ама на нали съм циганин. Това сте вие, когато работим ви пречим, когато не работим пак ви пречим. Това че лижете задниците на западняците не ви прави добри хора, но те ви знаят хората що за стока сте.
цитирай
28. eien - Good night with one GREAT, UNBELIEVABLE GREAT:
19.07.2010 15:47
http://www.youtube.com/watch?v=yOptDDU3rOo&feature=related
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627053
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031