Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2010 14:46 - Обесете Веселин Маринов!
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 41524 Коментари: 86 Гласове:
49

Последна промяна: 09.07.2010 14:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         През 1984 година или там някъде, се сдобих с 2 плочи на култовите тогава братя Аргирови. Харесваха ми няколко песни и реших да си ги запиша на касета. Нещо като дъ бест оф... Баща ми влезе в стаята, разбра какво правя, усмихна се лукаво и излезе. Разбира се, записах си песничките и това беше. Такива бяха времената, имаше тотална липса на истинска музика. Малко по-късно влязох в световните редици на слушащите по-добра музика, станах фен и така. И се заредиха Metallica, Rainbow, Deep Purple, Pink Floyd и останалите, чак до ден днешен.                
        Междувременно почти плаках, когато ФСБ спечелиха “Мелодия на годината” с “Обичам те дотук”. И така, вече 20 и кусур години. През които чалгата дойде, заля, преля и отвя по-нестабилните душевно. А вече дори започва да се отлива в кръчмите, откъдето всъщност беше изпълзяла.
            Преживях и “Златния орфей”, даже наблюдавах и края му, макар сега някои заблудени да искат да го възстановяват, но да правят каквото си искат. Изобщо славни години на музикален възход и демокрация!
            И онзи ден цъфна “Нашата полиция”. Култ! Жестоко! И какво стана!? Вкупом се юрнаха певци, писатели, журналисти, разбирачи, специалисти и кой ли не, да обясняват, че тази песен била ужасна, неподходяща, бълвоч и т.н. Тя, че си е бълвоч, бълвоч си е, ама вие къде спахте 20 години, бе!? А!?
            20 години чалгата се вихри, необезпокоявана от нищо. 20 години чалгата ебе децата душевно и слухово и нищо. 20 години чалгата хърля лайна и бикини в лицето на хората, минаващи по всякакви улици, градинки, квартали и заведения. От плакати, билбордове и рекламни карета всеки ден усещаме характерния ляйнян мирис, с който вече доста свикнаха и не им прави впечатление.
            Ако някой си е помислил, че защитавам Веселин Маринов, се е объркал. Не, не го защитавам. Ако случайно попадна на негов концерт трябва да си взема дъждобрана, с който ходих на “Sonisphere”, да не ме удави в пот, сълзи и душевни вълни на страдание, съзерцание и там-какво-беше-още...
            Като казах “Rammstein”, се сетих, че и те бяха тук. Съвсем скоро. Наред с много други велики групи, разбрали за нашето съществуване в този край на музикалната вселена. Ама що вокалът им бил отишъл в чалга кръчма? А, къде да отиде бе, бастуни? Приискало му се на човека, пратили го на точното място – в публичен дом, представящ се за фолк клуб. Където проститутките освен всичко, което предлагат и тананикат известно време, докато човека вкара две, три водки, да му дойде настроението. Не виждам какво толкова чудно има в това. Като ти се чука, отиваш там, където има за чукане, нормално.
            Ако жълтите парцали и останалите по-нормални медии не облъчваха народеца с простотиите на тази и онази “манекенка-модел- тъпа-путка-юрист-икономист-певица,”, 20 години по-късно нямаше да има “Нашата полиция”.
            Забавно е, защото такъв добре дошъл, непредвиден Пиар подарък за Веселин Маринов никой не е очаквал. И той не го е очаквал, 100%!
            Браво. Гражданското общество си свърши работата.

            А
къде блее гражданското общество вече 20 години за това, което се случва у нас!? Къде? Блее вкъщи, в кръчмата или пред телевизора. Където мазни чалгари му свирят на ухо, а долнопробна пача му пее (на плейбек), докато той онанира визуално. Ама не е само той. Много са. И всичките тия, дето са много, не протестират срещу окаяното си трагично и безумно съществуване. Не! Не й е дошъл кефа на електоралната единица, та да протестира, тя сега е заета с мастурбация!
            Гражданското общество у нас има една специфична особеност. Събужда се, когато му е кеф. А кога му е кеф никой не знае. Това става някак свръхестествено. И точно затова е абсолютно неефективно, глупаво и безмислено всяко едно действие на същата тази паплач, която някои наивни хора неистово и упорито до ден днешен се опитват да вкарат в някакви релси. Уви, засега неуспешно.
        Така че, обесете го, мамка му и певец! Но трябва да е отлично организирано представление, да не е просто някакво провесване в тъмното и набързо. Трябват и поддържащи актьори. Значи, обесването ще е на кръста на храм-паметника “Александър Невски”. Пред главния му вход ще се вихри просташка безплатна чалга. Наблизо, под кръста, Волен Сидеров ще маха турски знамена, Иван Костов ще се ръкува с Мария Капон, ей така, по политическо му, а Сергей Станишев ще се наложи да поздравява млади 80-годишни смпатизантки. А в храстите пък, Явор Дачков като виден журналист и борец за демокрация, ще прави секретни снимки с мобилния си телефон, за да има материал за вестник “Галерия”, ако излиза все още. За малко да пропусна и митрополит Николай, който някъде наблизо ще громи я Мадона, я някой друг заблуден западен певец. Може да поразгроми и гейовете, че много са изпълзели напоследък, ще вземе да излезе някой от неговите хора на площада, да захвърли расо, да лъсне розов задник и ще е ама много неудобно. Николай (митрополит) може да размазва словесно някъде край храма и онези, силикози ли, силикони ли, сциентолози ли бяха, че и те много нахални напоследък! Нахалници! Газът скача, те книги и то на български щели да издават! Я, да се изгори всичко!

            З
а малко да пропусна и Слави Трифонов, дето преди мно-о-о-ого години обяви война на чалгата, мисля в “Каналето” беше и после си регистрира чалгарска фирма в офшорна зона, като истински патриот. Такива слухове има, пък той не ги оборва, както “оборваше” жълтите мръсници преди време. Значи може би е факт.
            Забравих! Нашата полиция! Закъде без нея! Загубени сме! Тя ще следи за спазването на добрия тон и добрите нрави, както и за наглеци от zamunda.net, целящи да заснемат събитието на годината и да го пуснат безплатно за даунлоадване!
            И всичко задължително трябва да се предава по БНТ1, за да може целокупното население да наблюдава краят на една кариера. Естествено, обесването ще е наужким, Веселин Маринов само ще бъде провесен, с главата надолу, докато смели летци с тия, новите хеликоптери (да бе, какво стана с тази далавера), не го обезпаразитят и не го окъпят целия с лосион против изпотяване. Тогава вече ще може да слезе. Да му е за урок, друг път като прави концерт в НДК-а то на културата да пуска безплатно.

            Вместо финални надписи предлагам Химн за Веселин Маринов, но съм измислил само припева:


Припев:
Нашият Веско ще ни пее,
на всеки километър ле’е.
Оттук до ркая на света,
през две и дванайсета!





Гласувай:
49



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Заслужаваш да те накажат с концерт ...
09.07.2010 14:59
Заслужаваш да те накажат с концерт на Нона Йотова!
цитирай
2. cefulesteven - Прав си. Това е резултат от дълъг ...
09.07.2010 15:06
Прав си. Това е резултат от дълъг процес, в който всеки по един или друг начин е взел участие.
Пак добре, че хитчето изпя Веселин Маринов, а не Азис.
Защото и в това би имало резон.
цитирай
3. doriana - Аз си падам по публичните екзеку...
09.07.2010 15:16
Аз си падам по публичните екзекуции!!! Може ли да нося трупчето за под краката? Ще си взема и дъждобран срещу потолеенето. Пък и нямам нищо против да ме заснемват уж тайно за целите на "Галерия" и "БНТ1" как махам трупчето под краката на живия труп...Но само тогава нямам против.
Инак - глави хвърчат ако видя некой с жи-се-ме, насочено срещу ми...Янч, как да те намеря в тълпата, братле - ше ти донеса един веф на батерии да ни пее по време на екзекуцията...

(само се чудА що реши да е наужким тая екзекуция, то си заслужава да си е истинска, да е...а!)
цитирай
4. ianchefff - борисе,
09.07.2010 15:28
аз предпочитам Нона Йотова. ;)
цитирай
5. ianchefff - стеф,
09.07.2010 15:28
мда, с Азис наистина щеше да е интересно. :))))))))
цитирай
6. ianchefff - дор,
09.07.2010 15:30
ми щот съм миролюбив, за т'ва реших, че е наужким.
Как да ме откриеш ли? Ще ме познаеш по вестника в дясната ръка - "Работническо дело" с първата статия за Веселин маринов, излязла в световната преса.
:))))))))
цитирай
7. doriana - ВЕФ-а ше има батерии, но не съм си...
09.07.2010 15:40
ВЕФ-а ше има батерии, но не съм сигурна за станцията, по коя пускаха туй парче велико? Кажи?
Как миролюбив, бре? Нищо, то за равновесие ше е това, щото кака ти е люта и войнолюбка - трябва да има кой да мЪ усмирява, че току виж освен обесен ше провокирам едно масово е...е от дедо Николай и гейактивните върху обесеният певец...
:)))))
цитирай
8. ianchefff - дор4е,
09.07.2010 15:50
гледам, в правилна посока се развиваш, леле малееееййййййййййй
:))))))))))))))))))
цитирай
9. doriana - гледам, в правилна посока се раз...
09.07.2010 15:57
ianchefff написа:
гледам, в правилна посока се развиваш, леле малееееййййййййййй
:))))))))))))))))))

Как можеше и за миг да се усъмниш?
Оназ музикална изврат с буквичката "Ч" (не ща и да я пиша даже) е смъртоносна зараза - страх ме е, а съм чистоплътно момиче ("душоплътно" - има ли такава дума, щото май - не?)
:))
цитирай
10. ianchefff - dor4e,
09.07.2010 16:04
вече има и такава дума, споко.
:))))))))))
цитирай
11. анонимен - dobre
09.07.2010 16:39
казано.
цитирай
12. анонимен - кое е добре казано бе?
09.07.2010 16:40
костов какво е виновен?
цитирай
13. ianchefff - an 11,
09.07.2010 16:41
последно на латиница или на кирилица ще пишеш?
цитирай
14. ianchefff - an 12,
09.07.2010 16:43
не че е виновен, но се издъни с Мария Капонкова.
Се'ш ли се?
цитирай
15. bamby13 - Много се кефя на написаното, Янч! ...
09.07.2010 17:00
Много се кефя на написаното, Янч! веднагически го поствам във фацето.
анонимен 12, не следиш ти българските масмедии. Костов е виновен за 'СИЧКО!!!
цитирай
16. ianchefff - bam,
09.07.2010 17:16
спасиба дарагая.
:)))))
цитирай
17. boristodorov56 - Ако е само за в леглото!
09.07.2010 17:46
ianchefff написа:
аз предпочитам Нона Йотова. ;)


Не си падам по садо-мазо-арта!

цитирай
18. pontis - обобщаващо справедливо... виновати
09.07.2010 17:52
трябва много да се изхвърля... обаче това вече са социални и пазарни ниши.
Социално инженерство, предлагане и търсене. Много хора живеят с това.

(Тия дни настойчиво предлагат някакъв автор написал книжка за Ценностите на българина, дава пресконференции, Люба Кулезич го гледа с влажни кафяви очи като пророк. Все едно е казал нещо ново след Иван Хаджийски. )
цитирай
19. ianchefff - Борисее,
09.07.2010 17:54
и аз така, ма за разнообразие, викам. Пък и е виртуално, няма страшно.
:)))
цитирай
20. therainss - :)
09.07.2010 17:54
:)
цитирай
21. mamkamu - :)
09.07.2010 17:56
Всичко добре, ама и преди повече от двайсет години си имаше яко чалга. После почнаха да я превеждат на български и така...до края на света :)

Помниш ли как по кръчметата пускаха нон стоп сръбско и като минеше кварталния го спираха моменталически! Ех и аз да видя един плюс в комунизма :)))

А Веско го остави. Той не е виновен...
цитирай
22. ianchefff - понтис,
09.07.2010 17:56
всякакви хора има, пишат си и така.
Както и певците, пеят си и така.
И аз гледам "Листопад", но това не значи, че съм тръгнал да разправям колко велика е Турция. Или обратното, колко зле е положението там. Гледам го като художествен продукт и нищо повече.
Всеки трябва да си прави заключенията и изводите. Само че много малко хора го правят това.
А този автор за БГ ценностите не съм го виждал. Явно му е слаб Пиара. Засега.
:)))
цитирай
23. ianchefff - therainss,
09.07.2010 17:58
:)))
цитирай
24. ianchefff - mamkamu,
09.07.2010 18:00
а помниш ли, че я пускаха САМО в кръчмите?
И изведнъж си еба майката. Като оня дядо дето разправял за зарята у града...
А комунизмът си имаше и други плюсове. За съжаление лошото беше повече.
Веселин Маринов съм го оставил, точно това исках да кажа с текста, че той не е виновен. Или по-точно, той е маааааалко виновен.

:))))))))
цитирай
25. pontis - ianchefff, ти пишеш ясно, кратко и навреме.
09.07.2010 18:05
My kind of music.
цитирай
26. ianchefff - pontis,
09.07.2010 18:11
старая се.
Поздрави.
:)))
цитирай
27. gothic - Янч,
09.07.2010 18:45
Айде да не го провесваме. А да го накараме както преди има-нема четвърт век да се изтапани по бенетето с кожени гащи, обърнат стратокастър щото е левичар - буквално, иначе вече си е натурален гербер и както тогава да произнесе - "Ние(аз) свирим(пея) пънкрок. Нещо като риалити дежавю. Ей туй ще мие направи неизказано щастлив....
цитирай
28. belisima777 - ти си злобен, ай на бас че и рокадж...
09.07.2010 18:51
ти си злобен, ай на бас че и рокаджийките не си го вадят...защо смесвате двете неща, ужасно сте смешни
цитирай
29. gothic - Белисима, смешни е едно, а жалки - ...
09.07.2010 18:58
Белисима, смешни е едно, а жалки - съвсем друго, нъл тъй?
цитирай
30. анонимен - ВАЗЕЛИНЧО Е СУПЕР.............
09.07.2010 18:59
ЛИЧИ СИ ОТДАЛЕЧЕ ,ПАРТИЙНАТА МУ ШКОЛОВКА.......!!!!
ТОЙ ,НЕ САМО ПЕЕ....СИГУРНО И СВИРКИ ПРАВИ , НА СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ!
ЕТО-----ТОВА Е "ДОБРЕ ВЪЗПИТАНО МОМЧЕ"!!!!!
НАЛИ.....??????
цитирай
31. belisima777 - Белисима, смешни е едно, а жалки - ...
09.07.2010 19:06
gothic написа:
Белисима, смешни е едно, а жалки - съвсем друго, нъл тъй?

разбира се, различни неща са и аз перфектно съм преценила, че човек, който смесва секса с жанра музика е смешен, все пак според мен не е жалък, ако за теб е такъв добре, въпрос на преценка и изказ.
цитирай
32. niker - Аз съм ЗА!
09.07.2010 19:34
.... очилатко този път те подкрепям! Да не забравиш да почерпиш после, защото немирни са главите на сегашната бг паплач! ХаХа!

пс. човеко, верно ли толкова го мразиш тоя!? ...и аз го мразя, но пък чак толкова да ме е обсебвал, та чак да го мисля как да се отърве бг човечеството от него...хм!
цитирай
33. ianchefff - got,
09.07.2010 20:17
съгласен!!!
:)))))))))
цитирай
34. ianchefff - belisimasedemsedemsedem,
09.07.2010 20:17
кое не си вадят рокаджийките, че не разбрах?
цитирай
35. ianchefff - а
09.07.2010 20:18
жалки и смешни 2 в 1 е направо перфекНа коНбинацийка.
:)))))
цитирай
36. ianchefff - aнонимен 30,
09.07.2010 20:19
не.
цитирай
37. ianchefff - belisimasedemsedemsedem,
09.07.2010 20:20
смесваме каквото си искаме, се'ш ли се?
цитирай
38. ianchefff - сникерс,
09.07.2010 20:21
нищо не си разбрал от текста.
Тъкмо напротив, даже в известна степен го защитавам.
цитирай
39. анонимен - afture, sho teka be, sho she besish tozi koito uspe da gepi nekoi lef ot tupungerite, be?
09.07.2010 21:06
Ina4e Vesko Mar e edna isteri4na Irina 4mihova ot neiasen myjki pol bez implantanti po kliu4icite. i a na bas 4e kato go obesish ste se napikae prav, koeto e v razrez s negovata prostitutska dushevnost na kurvata ot Pozitanieto ta do Bankia-nieto, kopele.

цитирай
40. ianchefff - анонимен 39,
09.07.2010 21:14
бесенето е образно казано, разбираш ли?
А не си изтрит, въпреки ужасния ти "латински" правопис, щото будиш огромни количества смях у тези, които успеят да прочетат цялата ти "творба".
:)))))))))
цитирай
41. анонимен - do ianchefff ot 39, sega 41 ili nesto podobno.
09.07.2010 21:52
abe, tuka verno li triete latinarkite?

mi kato na kirilo pishem oste bo zbr4kano, togava sersem ste me iztriete.

a ina4e se vklu4ih sho mi haresa kak zacepvash prikazkata za 4algata i Himnata.

ako se nau4a da pisha na BG-az te 4eta-pak ste ti contributna nekoi smeshle.

Vesko ot Niagarata
цитирай
42. анонимен - хахахахах пич къртиш - абсолютно ...
09.07.2010 22:01
хахахахах пич къртиш - абсолютно прав си, мислех че само аз съм останала нормална хихихих
цитирай
43. flyco - ...
09.07.2010 22:35
Не ти споделям гледната точка. Малко цинична ми се струва, сякаш си отстрани, сякаш си се преборил, сякаш никога не хвърляш фас на улицата...
цитирай
44. анонимен - ot 39 do ianchefff
09.07.2010 22:46
Начи! Янчев.
Светнаха ме как да преметам латиното на кирило.

те ти моят текст:

Афтуре, шo тека бе? шo ше бесиш тoзи кoйтo успе' да гепи некoй леф oт тъпунгерите, бе?
Инае Вескo Мар е една истерична Ирина Чмихoва oт неясен мъжки пoл, без имплантанти пoд ключиците. И а на бас, че катo гo oбесиш ще се изпикае прав, кoетo е в разрез с негoвата прoститутска душевнoст на курвата oт Пoзитаниетo та дo Банкя-ниетo, кoпеле.
цитирай
45. анонимен - Аз не съм взимал участие в чалга-...
09.07.2010 23:12
Аз не съм взимал участие в чалга-движението, винаги ми се е повдигало от тая простотия. Но смятам, че е полезна (чалгата), защото е един вид пробен камък, дава възможност да се отсеят идиотите от нормалните. И с много други неща е така.
цитирай
46. анонимен - Боже мой!
09.07.2010 23:16
Боже мой! Живея в САЩ от 20 години и мисля да се върна в България на старини,
но като четя тези коментари,може би напълно ще се откажа.Как е възможно да
пишат такива простотии.Боже пази България! Всеки си заслужава положението
в което се намира!
цитирай
47. osi4kata - хахахах,
09.07.2010 23:28
много си клевоуст и ме кафиш максимално.

Нарисувал си картина на родното беге.

Само да допълня - един ден, вървя си аз из Уелингтън - нз и усещам глад. Влизам в най-близкия лънч-бар - Абракебабра, да хапна нещо набързо. Взимам си донер(дюнер), сядам и погледът ми инстинктивно се отправя към огромния екран на тивито и какво мислиш виждам - чифт силиконови "яребички" и голи бедра, мятайки се диво из ефира и дочувам даули... Родни чалги, брат... Оглеждам се наоколо и забелязвам, че мъжката част от клиентелата дъвче бавно и преглъща трудно, единият от мъжете, който увива дюнерите като насън измърморва - афферим... Едно "киви" с неразпознаваеми джендърови белези запита какъв е тоя канал и увивача на донери му отговори "балгериан"... АБЕ, ПРОЧУВАМЕ СЕ.

Та... Да си дойдем на думата - кога ще бесим Веско?
цитирай
48. ianchefff - веско от ниагарата,
09.07.2010 23:46
къде си ве, пич?
Да не си се метнал с някое буре от водопадо?
:))))))))
цитирай
49. ianchefff - анонимен 42,
09.07.2010 23:46
не си само ти.
И други има, споко.
:)))))
цитирай
50. ianchefff - фли,
09.07.2010 23:47
цинична е да.
И съм хвърлял какво ли не. И ще продължа да хвърлям, докато не дойде някой да ме глоби. Т'ва е.
цитирай
51. ianchefff - анонимен 44,
09.07.2010 23:48
(Веско от Ниагарата), пич,
разбрах те още в началото. просто е малко тъпо да се пише на латиница.
Иначе, пак казвам, не искам да го беся, той е най-малко виновен в цялата олелия. Споко.
цитирай
52. ianchefff - анонимен 45,
09.07.2010 23:49
така е, нужна е.
То и запекът е нужен, за да разберем какво е и да не мрънкаме много.
Въпросът е, че е плъзнала навсякъде, а би трябвало да си седи мирно и кротко там, където й е мястото.
цитирай
53. ianchefff - анонимен 46 (този в САЩ)
09.07.2010 23:51
я пак.
Т.е. кам агейн...
цитирай
54. ianchefff - оси4,
09.07.2010 23:52
то да е Веско, да го обесим преди малко.
Идеята е, че трябва други да се обесят, Веско е невинеееееееееееееенннннннннн!!! :))))))))))))))))))))
цитирай
55. osi4kata - идеята е ясна,
10.07.2010 00:26
намерих въжето,
ти намери публика :))))))))))))))))
цитирай
56. ianchefff - os4,
10.07.2010 00:46
намерил съм!
Ше предааме по интернет.
6 млрд. достатъчни ли са е?
:)))))))))
цитирай
57. osi4kata - хахаха,
10.07.2010 01:13
да видим за колко време ще им грабнем вниманието...

на всеки километър по един ли шъ ги бесим или всичките на едно място :)))
цитирай
58. ianchefff - не знам,
10.07.2010 01:16
както дойде.
:)))
цитирай
59. osi4kata - ми, като ги гледам
10.07.2010 01:30
колко са много, ако ги бесим на всеки километър - трябва да молим съседките за територия, а те не са много кин .... :))))))))
цитирай
60. gothic - Бай дъ уей,
10.07.2010 02:25
Във фейса разбрах че тия пичове, с мръсните песни, "Изомруд" вече стягали гавър. Залагам педесетарка че ще потроши всички рекорди за слушаемост, гледаемост и сваляемост...
цитирай
61. apostapostoloff - Забравяте най- важното
10.07.2010 05:28
Забравяте, че в условията на пазарна икономика нито вие, нито "певци, писатели, журналисти, разбирачи, специалисти и кой ли не" имате думата.
Думата има ЕДИНСТВЕНО И САМО Н. В. ПАЗАРЪТ! И толкоз! Пазарът решава кое е стойностно, и кое не е. Ако това статукво не ви харесва, можете да се преселите в Куба.
цитирай
62. анонимен - let's go to Cuba :))))))))))))))
10.07.2010 07:53
apostapostoloff написа:
Забравяте, че в условията на пазарна икономика нито вие, нито "певци, писатели, журналисти, разбирачи, специалисти и кой ли не" имате думата.
Думата има ЕДИНСТВЕНО И САМО Н. В. ПАЗАРЪТ! И толкоз! Пазарът решава кое е стойностно, и кое не е. Ако това статукво не ви харесва, можете да се преселите в Куба.


:)))))))))))))
цитирай
63. анонимен - Яка е статииката, но все пак си се ...
10.07.2010 09:59
Яка е статииката, но все пак си се чудя как Веселин Маринов продължава да пълни зала 1 на НДК!? Не измряха ли тия тия фенове вече, кво стана?! Но всъщност се оказва, че има почитатели от всякакви възрасти - познавам млади интелигентни хора, които имат последните му "хитове" на мобилния си телефон!!! Е т'ва ме втрещява - до такава степен ниска култура! Просто абсурд!!!
Между другото Рамщайн са отишли във въпросното чалга заведение, защото собствениците са им броили около 150 бона, за да го направят - рекламка дет'се вика! :-) Четох едно интервю в някакъв несми вестник с тях по въпроса!
цитирай
64. ianchefff - оси4,
10.07.2010 11:07
ше помолим братята. До Сибир все шсе съберат. :)))

гот, а да видим... :))))))))))

апостапостол, приятен път... ;)))))))

анонимен 63, никак не ме учудва това за 150 бона. Бизнес, баце... :)))))))

цитирай
65. анонимен - Всъщност почти цялата
10.07.2010 13:00
соцкултура си беше чалга. Простият народ тогава слушаше обаче "сръбско". Така че "шедевърът" на Евтим, Тончо и набедения певец изобщо не идва на празно място. Такова нЕма ;)))
цитирай
66. veliki - И кво ша праим сиа!?
10.07.2010 13:56
И кво ша праим сиа!?
цитирай
67. anothercat - днес
11.07.2010 19:28
явно е денят на анонимно коментиращите...
я да взема да прекъсна тенденцията :-)
недейте да го бесите Веско М., де, не е виновен човека.
цитирай
68. ianchefff - някаква мърла,
12.07.2010 09:51
която после била "размислила" отдие в небитието поради простотоия.
Кет, сори, но ме кефи да трия анонимни алкохолици.
И алкохолички, разбира се.
:)))))))))))))
цитирай
69. eien - Да се обеси не да се удави...
12.07.2010 10:10
има ли значение къде ще е запетаята, преди "не" или след???
цитирай
70. ianchefff - eien,
12.07.2010 10:21
предполагам, не питаш мен?

:)))))))))))
цитирай
71. flyco - ...
12.07.2010 11:55
ianchefff написа:
цинична е да.
И съм хвърлял какво ли не. И ще продължа да хвърлям, докато не дойде някой да ме глоби. Т'ва е.

Значи нуждаеш се от глоба, добре. Глобен си!
цитирай
72. ianchefff - 10x, fly.
12.07.2010 12:08
Така е по-добре.
:)
цитирай
73. анонимен - Костов пък какво общо има с чалги или ...
12.07.2010 13:54
Костов пък какво общо има с чалги или пък с в.Маринов.Той си харесва Стоян Михалев,пък и се опита да свали малко недемократично онази грешка на природата Слави
цитирай
74. mikino - ХВАЛА!
12.07.2010 15:28
И аз подкрепям идеята някой да скрие този мазен глистосер от всички видове пространства, за които се сещате! АЛЕРГИЧНА СЪМ!
Извинете ме за епитетите, но наистина го мразя!
цитирай
75. zemaria - Приятелю
13.07.2010 02:38
сигурно не помниш, ама в началото на 80 те имаше една много яка бг група, която се казваше "Импулс" Групата създаде много здрави хитове , свиреха култови парчета от това време..Илия Кънчев, Наско Георгиев, Шушо, Върбан, Галин. Вокал от 81 до 84-5 беше....Веселин Маринов, лично съм го гледал във физкултурния салон на нашия ВУЗ таман в началото на кариерата му. Много от хитовете по това време са писани, като музика от...него. . Сигурно е интересно що се е емахнал-ето кво намерих в нета"ам се свири здраво hard рок, а Веселин Маринов, особено на парчетата на “Дийп Пърпъл” и на “Юрая Хийп” атакува височините. Задименият въздух е много лоша среда и Веско не се съобразява с това. Гласът му отива скоро по дяволите, той не може повече да пее и търси лекарска помощ. Изходът е един – операция на гласните струни. Веско е принуден да напусне."
Почти всички от мъжете в попфолка-, говоря за тези, които могат да пеят-са дошли от хард рока.
Конюнктура. Среда-това е проблема. Бай Стамат има пари.Пред трохата и душата ляга-знаеш...
цитирай
76. анонимен - Мими
13.07.2010 08:39
Господин Еделвайсов, защо триете неудобните мърли, върху които блянувате всяка нощ след 1.00 часа ? хахахахахах
цитирай
77. анонимен - Мими
13.07.2010 08:45
mikino написа:
И аз подкрепям идеята някой да скрие този мазен глистосер от всички видове пространства, за които се сещате! АЛЕРГИЧНА СЪМ!
Извинете ме за епитетите, но наистина го мразя!

И аз те мразя господине но това не ти пречи ежедневно да блудстваш с образа ми! Не те ли е гнус от парите които ти докарва глистосера?
цитирай
78. ianchefff - zemaria,
13.07.2010 09:54
помня "Импулс", но най-вече със следващия вокал, забравих му името. Наско май беше.
Както и да е, съгласен съм с теб, така става в живота...
цитирай
79. gothic - Наско. . . живееше в Дружба. И беше ...
13.07.2010 18:56
Наско...живееше в Дружба. И беше атракция в соцдействителността с косата си и панталоните си на жълто-черно райе.
цитирай
80. tera - Мисля, че не си оценил приноса на Слави към чалгата...
15.07.2010 09:24
Според мен това, че чалгата стана модна сред тийновете е именно негова заслуга. Екипът му от селски тарикати натвори толква чалгарски парчета, колкото за целия Пайнер. По-добре него да го обесят отколкото Веселин Маринов, който не е чак толкова провинциално напорист.

цитирай
81. ianchefff - tera,
15.07.2010 09:39
що бе, споменал съм го. :)))
А и аз не искам никой да бъде обесен всъщност.
;)
цитирай
82. novitejivotni - Мда - да,
17.07.2010 04:23
Много добра идея, но как да кажа...липсва и размах. Липсва мащаб, ако позволиш. Пък и не и не искаш на еди коя си дата, да слушаш сирени като на 2 – ри Юни ?
И на всяка заря да го споменават Веселчо сред геройски загиналите ?
А Гоцката със сигурност ще му даде орден „Стара планина”, посмъртно.
Защото както е казал любимият им чичко сталин – „Една жертва е трагедия, милион жертви са статистика”.
Та ето какво предлагам, за да доразвия твоята идея.
За кръста на Веселчо е вързано въже. Другият край на въжето свършва с примка около врата на застаналият до него и стъпил на столче СерГейко. На неговият кръст е вързано въже, което завършва с примка около врата на извесният водороден философ Ахмед Соколов. Нали схванахте ? После следват претопленият покойник от Мадрид ( тройна коалиция все пак ). После агент гоце ( баща на тройната коалиция, няма как ). После агент димитър, агент албрерт, агент бор, после ( простете дами, ама еманципация все пак ) валерия велева, после р.овч. после р. петк, разни трактори, автобуси, медузи, маргини (малки и големи), черепи, барети ( и обикновени каскети), нагли чирози, недоразумението трифонов, нико тупаревци, биг брадърци, ивановци и андреевци, халваджияни, галени, преслави, петър волгини, разни карбовци и т.н. и т.н.
Така че, като ритнем първото столче, следва верижна реакция и се отърваваме отведнъж от известно количество паплач.

Даже ( доразвивам собствената си идея ), ще наречем това мероприятие – „Всенародни Увеселения”, а защо не и – „Българският Великден – 2”. Нали е модерно да се правят продължения ? Да се спрем на цифрата 500. Всяка година на определена дата се бесят публично 500 човека.
Всеки завършил 19 години и основно образование има право да изпрати до ЦИК списък с 500 имена. Бесим първите 500 съвпадения ( ха сега да видим, що беше това „публична личност”, „звезда”, „елит”... ).
Догодина – пак така. Всичко се повтаря, докато съвпаденията паднат под 500.
Тогава намаляваме бройката на 400. После на 300.
цитирай
83. novitejivotni - Продължение :
17.07.2010 04:25
Мероприятието се отменя, когато българите престанат да искат да обесят повече от 50 човека.
Ето това е моят скромен принос към българското настояще. Малка, палава идейка с бърз и поразителен ефект.
Кво ще кажете ? Харесва ли ви ? :-)))
Айде, със здраве.
цитирай
84. анонимен - Nie kade bqhme...
28.07.2010 18:07
Nie kade sme bili, ami ti kade be6e be balvo4... - Lelee6 za typata si demokraciq deto ni donese To4no tq 4alga, ama NE ZABRAVQI 4e Typiq Veselin Marinov i toi se prekvalificira ot Balkantondjiq na 4algapevec, a da ne spomenavam 4e e pe4elil i Lubimiq ti Zl.Orfei + (posledniq vsy6tnost, kogato se razcepi an 2... - Orfeq se razcepi, ne Marinov...)... Nqmalo muzika togava, az pyk 6te ti kaja 4e ima6e i to pove4e ot sega...
цитирай
85. ianchefff - анонимен 84,
28.07.2010 18:16
друго нещо да разкажеш, явно имаш още неразкрити тайни...
:)
цитирай
86. анонимен - bravo
29.07.2010 14:42
Bravo dobre si go kazal! Tvoqt komentar mnogo tochno opisva situaciata v cqlata bulgarska muzika t.e. nemuzika zashtoto takava nqma tova koeto se lee po televiziite e nemuzika!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626313
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031