Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 18:08 - Вземи си лопатата, Бойко
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 2219 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            Юри Галев почина в болницата. Това не е новина. Новина би било, ако беше станал и беше превърнал водата във вино. Да почерпи колегите болни. Не ми се коментира кой е Юри Галев. Само т.нар. магистрати явно не знаят кой е. Егати думата “магистрати”. Звучи като салтанати. То и връзка може да се намери, демек смисъл.
            А фактите са, че едно и също се повтаря от години. Галев е поредната сто или двеста и не знам си коя жертва, изявявала се като добър “бизнесмен”, благодетел на бедните, строител, че и политик. Само книга не успя да напише. И песен да запише. Аможе и да е записал, не знам.
        Всъщност е време, да се изрине всичката мръсотия заляла всички нива на държавата, политиката, културата, спорта, здравеопазването и т.н. и не ми пука сини, червени, пембени или зелени ще бъдат изринатите. 
            Тъжното е, че след 20 години хората продължават да недоволстват, но на избори да гласуват за същите тикви. Които за 20 години все не успяват да направят така, че хора като Юри Галев да бъдат поставени на мястото им. Той си замина неопетнен, чист, неосъден. И без здравни осигуровки. Ма, за какво са му, той си има охрана, която се бие по лифтовете. Тя ще го пази.
            Тъжното е, че за 20 години тиквите в парламента не успяха или не пожелаха да направят така, че всякакви схеми за корупция да бъдат разкривани в необходимото време. Започвам все по-усърдно да си мисля, че всичко е свързано по някакъв тъмен начин. Макар да не вярвам в теорията за световната и в частност за родната конспирация, озаглавена "червено-синята мъгла", някак все повече изникват доказателства за това. Ива Николова е последният олигофренски пример, но изобщо не ми се занимава с този дебилен кандидат, оцветен в тъмно синьо.
            Да не говорим за т.нар. енергийна мафия, лекарска, дървена (с която Юри Галев си имал вземане даване) и всякаква друга.
            Парното, газа и всичко след тях отново скача. Вече 20 години, когато се появи нов скок на цените, медии, журналя, социолози и прочие мислители започват да обясняват как вече положението е нетърпимо. Положението е немислимо, всичко отива към провал, към разпад и през поредната есен се очакват бунтове, стачки, вълнения и какви ли не демонстрации на несъстоялото се гражданско общество. Но идва есента, после зимата и после нов скок подскок на всичко. И пак анализи и коментари за революция. Но революция няма. Вече 20 години. Само някои заблудени пенсионери се опитват да надигнат глас, ама тях никой не ги чува. Пък и те, горките, от заблуда, тъпотия, обремененост или обикновена инерция като дойдат поредните избори пак си гласуват както си знаят. А някои патриоти, националисти и други подобни заблудени от себе си или от телевизора хора, дори гласуват и за такива, като вече починалия бизнесмен. А междувременно някой пореден пръкнал се Юри Галев отново е отсрелян и всичко си върви по един и същи начин.
            За 20 години са много малко хубавите неща, които се случиха на тази географска ширина. Много малко. Или може би не толкова малко, но простотията във вид на корупция, далавери, източване, прибиране и прочие престъпления продължава да се развива и то много успешно. Няма смисъл да се обяснява с подробности кое не е наред, защото общо взето нищо не е наред. Като изключим метрото като слънце, разбира се, да, да, господин Борисов, спокойно.
            И пак след всеки пореден избор, се появява въпреки всичко, някаква надежда. За щастие, на последните избори Сер-гей-гей-Сергей-гей-гей, пардон, и компания, бяха наритани както си трябва в зъбите. Но до ден днешен няма кой знае какво развитие по въпросите и обещанията, с които новите управляващи дойдоха на власт. Т.е. се наместиха в удобните парламентарни кресла. Смешките с това го правим, а после не го правим започват да втръсват. Десетки хиляди дела ще бъдат прекратени поради давност. А народът иска справдливост. Справедливост. Между другото идват нови избори. Поредните.
            Така че, вземи си лопатата, Бойко и ги подкарвай, че инак нищо добро не те чака. Теб и останалите живи тук.






Гласувай:
8



1. karambol5 - Ми да вземем по една лопата и да ги ...
30.06.2010 18:27
Ми да вземем по една лопата и да ги подкарваме. Не да ги гробим де.Лопатата е за изправяне на гърбиците :)
цитирай
2. ianchefff - karam,
30.06.2010 18:47
това трябваше да стане 89'.
Сега вече е друго време.
Ма, що не...
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4628397
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031