Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2010 18:07 - Благодарим, че ви има, ксенофоби
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 1828 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Благодарим, че ви има, расисти, ксенофоби, неонацисти, фашисти и националисти (в кавички). Без вас щеше да бъде скучно заради липсата на враг, без вас нямаше да изпъкват добрите либерални и интернационални хора (без кавички). И да демонстрират колко широко скроени и широко отворени са в толерастията си. Събрали се либеругите и толерастите в Бусманци, силно притеснени от затворения начин на живот на нелегалните емигранти. Инжектирали си от интелектуално-депресивната патетика на Иван Кулеков и протестират срещу системата. Която трябва да следи кой влиза и излиза през границата, кой има паспорт и кой няма да заеме работно място на местен ксенофоб. Но според речника на върховната толерастия това вече не се нарича „гледане на работата”, а „потъпкване на човешките права”.

Успяха да ме развълнуват добрите хора. Не съм преживявал същите емоции, откакто видях други широко разтворени интернационалисти да протестират срещу смъртните наказания на педофили в Уганда. Когато обаче се говори за тази граждански активна пасмина, се налага да се овладеят първичните чувства. Защото няма по-пряк път за попадане във вражеските им списъци. Политическата коректност задължава да се възхищаваме на изразходваната обществена енергия. И да си причиним емоционална диария от драматичния разказ за едно момче, което се влюбило в едно момиче, но оградата в Бусманци ги разделила. На всичкото отгоре момичето било бременно и сега не е ясен медицинският процес на раждането.

Душата ви трябва да е хванала не коричка, а корище, ако този разказ не ви манипулира. Ако не приемете, че Бусманци е измислено, за да изклати майката на свободното придвижване на любовта без документи. И ако не ви се прииска да отворите широко границите, за да заповяда всеки, когато му е удобно. Bg гостоприемството ще го посрещне добре, ще му намери работа, ще прати децата му на училище, ще му запише личен лекар и няма да се изисква нищо от него – нито да плаща данъци, нито да внася осигуровки. Трябва да му влезем в положението, защото нали няма паспорт. Който не влиза и не скача, е ксенофобска отрепка. И ще получи от демократично мислещите толерасти всичките етикети за расова омраза.

За Бусманци те вече измислиха етикета „българското Гуантанамо”. Да ви го начукам, дами и господа, интелектуални позьори - бих реагирал първично и насаме. Но публичната коректност ми позволява само да ви попитам – А за „българския Аушвиц” не се ли сетихте или ви се стори прекалено пресилено. „Българското Гуантанамо” е къде-къде по-подходящо, защото в Бусманци също са затворени заподозрени за тероризъм. Които по цял ден се изтезават, докато не си признаят какво са правили в сутрешните часове на 11 септември. А вас къде трябва да ви затворят и разпитват, защото по почерка сте сериозно заподозрени, че стоите и зад други нелепи езикови атентати. Познавате ли човек на име Цецо и вие ли го кръстихте Българския Елвис. Ваше дело ли е „костинбродският славей на чалгата” и къде по дяволите чухте славей, който вие на разгонено.

Умни либеруги сте, интелектуални толерасти сте, чели сте конституцията и Хартата за човешките права. Докато по-простото население е било на кино, за да гледа Том Ханкс в „Терминалът”. И толкова е изпростяло, че не може да направи аналогия дори между него и вашата кауза. Във филма се разказваше за човек, останал без държава. Докато държавите на нелегалните емигранти в Бусманци все още си съществуват и няма технически проблеми всеки да се върне в тях. Въпрос на избор е, както и рисковете на придвижването без документи са въпрос на избор. Който ги поема, трябва да е наясно, че работата може и да се издъни и да свърши зад ограда.

Нищо лично, нищо ксенофобско - просто от системата се очаква да прави точно това. Но вие пак го обърнахте на фашизъм и неонацизъм, понеже едни българи набили други българи в трамвай (действително неприятен случай – абсолютно без кавички). И според вас биещите не трябва да бъдат съдени само за хулиганство и нанасяне на телесна повреда, но и в боя да бъдат търсени дискриминационни мотиви. Това искане вече минава всякакви либерални граници, но нека да ги мине. Само преди това да уточним - как ще бъдат съдени онези трима цигани, които разфасоваха пенсионерка на лозето й. Или пък другите четирима цигани, които размазаха черепа на българско момче заради няколко ореха. Това обикновени битови убийства ли са или да им сложим някакъв по-надут етикет – примерно „геноцид”.

Калин Руменов
в-к "Новинар"




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pontis - авторът има доста странна визия за нещата, чел съм и други неща от него
11.06.2010 09:25
освен това е автор на термина "толерастия", който му е ясен главно на самия него.
цитирай
2. ianchefff - pont,
11.06.2010 09:39
така е, има странна визия.
Толерастията е комбинация от педерастия и толерантност. Да се разбира както може.
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626560
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031