Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2009 15:40 - Добър ден, аркадашлар.
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 11435 Коментари: 71 Гласове:
19

Последна промяна: 16.12.2009 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

(разработка по един австралийски случай)

             Мисля си напоследък, че турците, китайците, циганите, марсианците, арабите, германците, англичаните, птеродактилите и всички останали, трябва да се адаптират, организират и интегрират в България към българското общество. А не българите към тях. Който не го приема, не би трябвало да живее тук.
            Започва да ми омръзва и да ми доскучава дори от това, постоянно някой в България да се притеснява, дали не обижда даден отделен човек или неговата култура.
            След всички терористични атаки по целия свят в България ВСЕ ОЩЕ се живее добре. България се развива по-бавно или по-бързо от стотици години. Тук отдавна са заложени ХРИСТИЯНСКИ НОРМИ на поведение и морал между отделните граждани. Да, България е светска държава, но, повтарям “тук отдавна са заложени ХРИСТИЯНСКИ НОРМИ на поведение и морал”. Тук, в България, се говори предимно български и предимно се пише на български. Не се говори (или пише) предимно на испански, турски, цигански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако някой желае да живее в България и да е част от българското общество, би трябвало да знае, говори и пише на български.
            Повечето българи вярват в Бог. Това не е някакъв християнско политически напън, а факт, защото най-вече християните по тези земи – мъже и жени – въз основа на християнски принципи са развивали тази страна и това е ясно документирано.
            Това със сигурност е уместно да се демонстрира по стените на българските училища.
            Ако християнският Бог обижда обижда някого, предлагам на обидилите се да обмислят някоя друга част на света за свой нов дом, защото християнският Бог е основна част от българската култура. Бързам да споделя, чер нямам нищо против ислямския бог, будисткия такъв, както и бога на вятъра, лова, коня и всички останали животни, растения и полезни изкопаеми. Това е част от моята толерантност.
            В момента аз приемам вярванията, майчиния език, етническия произход, националния произход и какво ли още не, на всички, които не се самоопределят като християни и българи по произход. И не питам защо. Това е друга част от моята толерантност.
            Това, което искам е тези хора, които от много или от по-малко време живеят тук (или биха искали да живеят), да приемат българските християнски ценности (опаковани в разбиранията на западната цивилизация по тези въпроси) и да живеят в хармония и мирно съжителство с българите.
            Това е моята страна, моята земя и и моят стил на живот. Аз не искам друга страна, друга земя и друг стил на живот. За хората, различни от мен, трябва да бъде предоставяна всяка една възможност да се наслаждават на живота и да се чувстват добре. Не ме интересува какво се е случвало тук преди 100, 200 500 или 1000 години. Аз говоря за сега. За началото на 21 век.
            Ако обаче написаното дотук не се харесва на част от българските граждани, които искат да са различни в този смисъл от друга (много по-голяма) част български граждани, те могат да се възползват от една велика българска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА. В последните години в България никой не е докарван насила да живее, да изповядва определена религия и да има определени религиозни, светски и всякакви други ценности.
 

Така. Не съм свършил.
Когато в Саудитска арабия ми сервират свинско в ресторант...
Когато на летището в Кувейт не ми проверяват от какво ми е колана и ако е от свинска кожа не ми го махат...
Когато спрат да ми обясняват, че България е светска държава и заради това съм длъжен да не нося кръст (религиозни символи и прочие) на видно място, а в същото време в Иран все още убиват с камъни, ако си пил алкохол, в Марсилия не е ясно вече французи ли живеят или някакви други, а в Лондон арабският език се превръща в най-разпространен...
Когато в Турция, Пакистан, Танганайка и т.н. има 10 минути новини по националните им телевизии (ако имат такива)...
 

И още стотици други подобни примери... 

Тогава ще бъда още по-толерантен. Засега само толкова, мисля, че никак не е малко.
Тогава съм съгласен да има 10 минути новини на турски по БНТ. И на китайски също. И там кой на какъвто език си пожелае.
            Винаги съм казвал, че аз проблеми с турци, цигани, индианци, евреи, гейове, проститутки, марсианци и неандерталци не съм имал. Имал съм проблеми, винаги свързани с хетеросексуални българи. Но държа на казаното от мен по-горе. 

И ченгета като Юнал Лютви колкото и да са бесни, ми дреме на ... за тях. Както и за всички като тях. 

Моля?
Бил съм краен? Мда, никога не съм твърдял обратното.
Както и другото. Няма значение.
Мерси.Тагове:   Марс,


Гласувай:
19
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. sowhat - и аз съм толерантна
16.12.2009 15:42
като ми разрешат да се разходя из саудитска арабия, както си ходя у нас, ще слушам с удоволствие новини и на марсиански.

така де, а теб щи нося портокали и цигари :)))))
цитирай
2. ianchefff - бро,
16.12.2009 15:43
мерси.
:)))))))))))))))
цитирай
3. анонимен - като ми разрешат да се разходя из ...
16.12.2009 15:57
[quote=sowhat]като ми разрешат да се разходя из саудитска арабия, както си ходя у нас, ще слушам с удоволствие новини и на марсиански.

и аз така
цитирай
4. rat - Пържола, пържола, искам голяма и ...
16.12.2009 15:58
Пържола, пържола, искам голяма и сочна свинска пържола. Много добре. Два постинга днес твои прочетох и двата много добри. На това аз му казвам високо КПД. И те така..................
цитирай
5. bapha - да пазиш своите ценности
16.12.2009 15:58
не е крайност Янчев...
задължение е...
друг е въпроса къде търсим ценностите.
поздрав за текста
цитирай
6. baletlnetpepas - Хм,
16.12.2009 15:59
всъщност няма християнски Бог, най-малкото защото Бог е един!
Проблемът е в това, кой е неговия пророк
цитирай
7. damnation - Драги балет, Напоследък ми ставете ...
16.12.2009 16:01
Драги балет,
Напоследък ми ставете все по-симпатичен с коментарите си.
цитирай
8. ianchefff - darling,
16.12.2009 16:02
именно. :)
цитирай
9. cefulesteven - След постингите ти обикновено няма ...
16.12.2009 16:02
След постингите ти обикновено няма какво да пиша, защото си мисля същото, но ти си го написал.

Работя сред цигани. Живея сред цигани. С нищо по-горе или по-долу съм се показал. Проблеми нямам, освен когато започнем да си мерим възможностите на звуковъзпроизвеждащите уреди в къщи, понеже не понасям онова, което обикновено слушат силно, но доколкото знам и по-голямата част от българите го слушат, поне това е официалната статистика, въпреки, че имам причини да се съмнявам в нея.

При живота, който водя, не знам, кой ще ме обвини в нетолерантност, но новините на турски смятам за прекаленост.
цитирай
10. ianchefff - рат,
16.12.2009 16:02
мерси. :)

bapha, благодаря. Поздрави.
цитирай
11. ianchefff - балкич,
16.12.2009 16:03
глупостите ти са неуместни.
Въздържай се. И без това си паднал, няма смисъл да се каляш още.
цитирай
12. ianchefff - дамнейшън
16.12.2009 16:05
или там квото е: пиши по темата моля.
Мястото за простотии не е тук.

цитирай
13. ianchefff - стеф,
16.12.2009 16:06
и аз така смятам.
поздрави и на теб. :)
цитирай
14. анонимен - темата сериозна ли е хъхъ, не за друго..
16.12.2009 16:09
.. а да знам с къв тон да се точа :)
Аз съм ъъъъ как да го кажа струната ме дърпа на заден и ми вика шъттт тихо, не го казвай, че щтъ ритам.. Новини на турски, о, я стига, може, ама нали разбираш не ми е на веригата дългата, белязан съм, но изтрито.. Все ми е едно на къв език ще се говори, но глухонемите, немитеГлухите, настоявам канално в единичката та да не им с*ра на птичката да си вкарат визуализация та да няма дискреминация.. разбра ма, нали :)
Щом на турецки може, то и съм ЗА на макс жестомимиката в канала на единицата..
Боже, все се изказва неясно в подготовката, ама не ми пречи на мен долния десен ъгъл (мое дясно или твое дясно) да ми бъде фул с хей ръчички хей ги две.. и тогава кат са прокара и тва за всяка емисия обаче, няма да имам противно да се влачат турски новинарските..
цитирай
15. ianchefff - xx,
16.12.2009 16:17
я пак отново е. :)
цитирай
16. baletlnetpepas - Янчев,
16.12.2009 16:25
ianchefff написа:
глупостите ти са неуместни.
Въздържай се. И без това си паднал, няма смисъл да се каляш още.


както винаги задава толерантен тон
цитирай
17. анонимен - Сърбия, Молдова, Румъния и още куп ...
16.12.2009 16:31
Сърбия, Молдова, Румъния и още куп други държави и езици може,но турски-НЕ,това е истината....да си пазим къщата от неканени гости ,а те идват с благо и с брадва,разберете го това нещо един път за винаги.Бъдете националисти,няма нищо срамно в това,децата ви утре ше ви упрекнат за предатеството спрямо територии,идентичност и религия.
цитирай
18. ianchefff - bale,
16.12.2009 16:34
слаба топка си вече.
Явно е от възрастта.
цитирай
19. mamkamu - ?
16.12.2009 16:35
Оставам с впечатлението, че толерантността ти зависи от положението в Саудитска арабия, Иран и Кувейт. Т.е. да бъдем точно толкова толерантни, колкото са и те? Така ли? Няма ли тогава да заприличаме на тях? Аз не бих се сравнявал с тези страни! Ти щом искаш :)

За носенето на кръста си прав. По някой места из широкия свят взеха да прекаляват в стремежа си към секуларизация. Политическата коректност взе да придобива извратени измерения.
цитирай
20. ianchefff - анонимен 17,
16.12.2009 16:36
не твърдя, че съм националист или патриот.
Космополит мисля, че съм по-точно.
Но хаос в къщата ми не ща.
цитирай
21. анонимен - Но хаос в къщата ми не ща.
16.12.2009 16:42
Като не щеш,напрягаме си мозъка,вярата и възможностите и вкарваме нещата в пътя и в закона за да ни уважават повече и другите.
цитирай
22. анонимен - и също тъй да кажа аз..
16.12.2009 16:43
..пък си имам много готини приятели - турци, и също така са ми много вътре в мен, и макета си имам мои, и арабета разни, и никой не ми пречи и ми е болно кат не мой се разберем българите принципно по въпроса.. пък то толкоз просто (туй дет трябва да се реши или или, демег или да или да, или не или не).. аз пък искам на английски да ми се шпреха, на кого да поплача..
:P алоууу и данНе са избийте тука сига, че да ви куцам на хауса да го няма..
бай
цитирай
23. kuracpalac - Да виеш до небето...
16.12.2009 16:47
... против десет минутки в национален ефир на турски език, когато в държавни институции в над двадесетина български общини не се чува една дума на български, е ужасно лицемерно...

Иначе, поздрави за поста ;-))
цитирай
24. ianchefff - мамкаму,
16.12.2009 16:47
виж как и ти се усещаш, че някои неща са прекалени.
Толерантността ми не зависи от толерантността в Саудитска арабия. По-сложно е.
цитирай
25. ianchefff - анонимен,
16.12.2009 16:50
то, ако ставаше само с напрягане... но нещо трябва да се направи.
Т.е. да се прави постоянно.
цитирай
26. anothercat - пусто, че нямам
16.12.2009 16:51
чак такова дар слово, за да го споделя така пространно... :-)
и аз съм толерантна по отношение на цвета, религията, политическите и други възгледи на хората... но толерантността също си има граници.
понеже рядко гледам новини, принципно нямам нищо против новините на марсиански /които най-вероятно също няма да гледам ;-)/, но тогава, когато навсякъде по света са толкова толерантни към мен, колкото и аз към другите.
цитирай
27. ianchefff - xx,
16.12.2009 16:51
вземи се в ръце, че започвам да трия. Понеже освен че съм толерантен, съм и краен, сеш' ли се? ;)
цитирай
28. ianchefff - курац,
16.12.2009 16:53
сега пиша за 10-те минутки.
За другото също трябва да се пише.
Поздрави.
цитирай
29. анонимен - interesno
16.12.2009 16:54
mnogo ti e interesen kriteriqt za sravnenie: Saudi, Kuveyt i pro4ie. ti po tqhnata demokraciq li sudi6? te li sa ti meriloto, po visoko li gi vijda6 ot nas? demokraciq se meri spored po razvitite, ne spored po izostanalite.
tvoeto ne e jelanie za napreduk, a opravdanie - tova e istinata za pove4eto bulgari. ili s drugi dumi - tova vie ponqtieto za demokraciq.
krivorazbrana demokraciq ili demokraciq kakto mi oturva.
bravo za statiqta - ne za6toto e obektivna, a za6toto e merilo za demokraciqta v Bulgariq.

uspeh...
цитирай
30. ianchefff - кет,
16.12.2009 16:56
да де. Да.
:)
цитирай
31. flyco - :)
16.12.2009 16:57
Има много мераклии, които искат да живеят в Германия но да не са част от германското общество. Има пък други, които просто живеят в България и не са част от българското общество.
цитирай
32. ianchefff - ан 29,
16.12.2009 16:59
вече казах, че не ми е мерило демокрацията в Кувейт.
Но нещата са доста по-сложни от твоето смешно обяснение за "демокрационно мерило".
В този пост само съм нахвърлял някои проблеми.
Чети повече и разнообразни материали по тези въпроси, може да разбереш за какво иде реч.
;)
цитирай
33. ianchefff - фли,
16.12.2009 17:00
въпросът не опира до мерака, а до правата, свободите и най-вече къде е границата на толерантността.
Затова зачекнах и Кувейт, и Франция.
Къде трябва да е границата на толерантността, това е въпросът.
цитирай
34. olimpiq - Демокрацията дами и господа, зн...
16.12.2009 17:01
Демокрацията дами и господа, знаете много добре че идва отдревна елада.Нека се учим от тях и в наши дни и време.Една джамия не се разрешава,една....турски не се чува,а имат турци....,турци не им викат а мюсюлмани....за 10 минутки да не говорим....нека погледнем демократично към старата като света демокрация и да си влезем в пътя
цитирай
35. ianchefff - олимпия,
16.12.2009 17:07
и...
цитирай
36. анонимен - И какво сега?
16.12.2009 17:10
Ние ли трябва да се пишем джедаи?
цитирай
37. olimpiq - и. . . . забраняваме и. . . глобяваме. . ...
16.12.2009 17:11
и....забраняваме и...глобяваме....и лишаваме....и последно гоним под отговорност неспазващите или незачитащите....
цитирай
38. ianchefff - анонимен,
16.12.2009 17:12
мчи аз съм си джедай отдавна е. :)
цитирай
39. анонимен - interesno
16.12.2009 17:12
:)
bravo - i kak uspq naburza da me sloji6 v kategoriq - nerazbira6ti.
zna4i izliza 4e ti 4ete6 i si prosveten po vsi4ki vuprosi - nadmennostta e priznak na nevejestvo. no tova e otdelen vupros.
moje li da mi obqsni6 kakvo ozna4ava da se integrirat kum bulgarite? da spazvat zakonite na Bulgariq ili ne6to drugo, ne6to pove4e?

obqsnenieto dali e sme6no ima li zna4enie, sled kato si shvanal za kakvo ide re4, kakva mi e misulta?

ili za6toto nqmam kirilica, sled malko 6te si pomisli6 4e i pravopisa mi e po lo6 ot tvoq?

izkazvaj se po vuprosa - s fakti, argumentirano.
ina4e nqma da si ni6to pove4e ot poredniq pisa4, draska4 i t.n.

i po konkretno da te popitam, mogat li malcinstvata da se integrirat, dori i da imat takova jelanie, sled kato samite bulgarite ne gi priemat? nito po kvartalite kudeto jiveqt, nito na rabota, nito v obrazovatelnata sistema. ima gi samo v politikata - za6to? za6toto samo tam ob6testvoto prqko ne moje da gi kapsulira i otblusne. no zatova puk okazva vsevuzmojen natisk, za da ne sa i tam.

az su6to moje da gre6a, moje i da imam propuski, zatova se staraq da izslu6am vseki edin 4ovek, vsqko edno stanovi6te.
vmesto da se postavq6 na mqstoto na kompetenten, nepodlejq6t na kritika, vzemi i ti go napravi. za mig se postavi na mqstoto na vseki edin ot ob6testvoto.
ne e dostatu4no da gleda6, za da vidi6, nali?
цитирай
40. ianchefff - ол,
16.12.2009 17:13
ок.
:)
цитирай
41. totenlicht - това по примера на австралийския ...
16.12.2009 17:14
това по примера на австралийския премиер (мисля), м? :))
твърдо подкрепям де :))
цитирай
42. ianchefff - ан 39,
16.12.2009 17:17
обяснявам:
1. За кирилицата, няма проблем.
казвам, че те трябва да се интегрират към нас, а не ние към тях.
2. Да, искам да спазват законите на РБ.
3. Аз ги приемам, толерантен съм, разбирам ги. Помагал съм им, работил съм с тях. нямам никакъв проблем. Но не мисля, че новините по БНТ са им проблем за интегрирането.
4. Нямам нищо против да имат представители в парламента. Даже е задължително. Но техните представители какво правят за тях?
цитирай
43. ianchefff - тот,
16.12.2009 17:18
ми то си пише в началото еееееееееееееее...
:)))))))))))
цитирай
44. ianchefff - и пак да го напиша
16.12.2009 17:19
в отделен коментар:

Основният въпрос е:

Къде трябва да е границата на толерантността?
цитирай
45. krotalka - Съмнявам се, че турците гледат тия новини.
16.12.2009 17:24
Погледнете на къде са им насочени сателитните чинии - директно към турските телевизионни канали. Ако някой гледа тия новини на турски, то това е човек знаещ добре и български език. Излишно разхищаване на средства са. Не са създадени за удобство на турското население, а за доказване моща на ДПС.
цитирай
46. olimpiq - БИИ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ, ЕЙ ТАМ Я ВИЖДАМ ...
16.12.2009 17:25
БИИ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ,ЕЙ ТАМ Я ВИЖДАМ АЗ ГРАНИЦАТА
цитирай
47. ianchefff - кро,
16.12.2009 17:27
съгласен.
цитирай
48. ianchefff - олимпия,
16.12.2009 17:29
за някои неща - да, в случая не съм съгласен.
:)
цитирай
49. olimpiq - Янчев съгласен, несъгласен те ни се ...
16.12.2009 17:31
Янчев съгласен,несъгласен те ни се качиха на главата
цитирай
50. ianchefff - ол,
16.12.2009 17:33
за някои неща е така, за други не.
(повтарям се)
:)
цитирай
51. анонимен - interesno
16.12.2009 17:36
ne si otgovoril na nito edin vupros.
no az da si izkaja mnenieto spored tova koeto napisa.
1. "te trqbva da se integrirat" - ami nali tova e su6tnostta na problema. kakvo pravqt bulgarite za da go napravqt? tova nqma da stane ot samo sebe si, nali? o6te po-lo6oto e 4e samite bulgari ne gi iskat mejdu tqh. e kak, nasila li 6te se integrirat mejdu vas? ne ti li izglejda malko nerealno?

2. radvam se , 4e nqma6 pretencii za pove4e.

3. stiskam ti ruka za koeto. koeto ot svoq strana ne ozna4ava 4e vsi4ki bulgari sa kato teb. toest malcinstvo ste, mejdu vas samite. novinite na turski izob6to ne me interesuvat - ako iskat da gi zatvarqt, daje bez referandum.

4. "kakvo pravqt predstavitelite im za tqh" - su6to interesno izkazvane, tozi put ti me razsmq :)
izbranite deputati, ne gi izbirat za da pravqt ne6to za tqh, za nas ili vas, te sa deputati na Bulgariq, toest kakvoto pravqt go pravqt za celiq narod - i za lo6o i za hubavo.
vse edno da te popitam - va6ite predstaviteli kakvo pravqt za vas? logi4no li ti se vidq?

dialog i rabiratelstvo, vzaimno razbirane i vzaimni otstupki sa nujni - v tova e osnovata na istinskata demokraciq.

nikoj ne kazva, 4e 6te e lesno, no dokato vie o4akvate nqkoj drug da napravi tova koeto trqbva da napravite vie samite, ni6to nqma da se promeni.

na tozi narod mu e nujno doverie edin kum drug, vseki da se zastupi za pravata na drugiq, nezavisimo ot proizhoda i veroizpovedanieto mu.

v momenta sus teb obsujdame, koeto me radva. nqma zna4enie 4e ne sme na edno mnenie. no v na6ata mila rodina, dori tova lipsva, ne misli6 li?
nie ne mojem dori da kontaktuvame kato civilizovani hora - e kak 6te si raberem problemite togava?

nadqvam se nqkoj drug put otnovo da si pogovorim - za sujalenie sum na rabota i pi6a naburzo, a imam da svur6a spe6ni raboti.

da otbeleja za posledno - az vqrvam 4e 6te stanem edinen i zadrujen narod, za koeto se i borq. no v momenta tova izglejda nevuzmojno, poradi niskiq procent na inteligentnost v Bulgariq. a za ponqtiq kato demokraciq i demokrati4no mislene, za istinska tolerantnost, imame da provurvim dosta put.

pozdravi...
цитирай
52. benra - границата
16.12.2009 17:38
на толерантността се минава тогава, когато се преекспонира въображаемата липса на толерантност.
Не езикът на десетминутните новини е проблемът.Нямам против и гей-двойките да си осиновяват деца...
Има понятие-права и задължения и в тях трябва да сме под един знаменател. Това е.
Иначе-границите падат и светът отдавна не е само за двама, а и на мен от новините ми пада кръвното и колабирам
Поздрави за текста и за позицията!
цитирай
53. olimpiq - ето видя ли ЯНЧЕВ ПРОЧЕТЕ ЛИ. . . . ЕЙ ...
16.12.2009 17:41
ето видя ли ЯНЧЕВ ПРОЧЕТЕ ЛИ....ЕЙ ЗАТОВА, БИИ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ,И ДА НЕ ТИ ПРИСМИВАТ И КОМЕНТИРАТ, КАТО КУЧЕТО КОЕТО ГРИЗЕ РЪКАТА С ХЛЯБА
цитирай
54. анонимен - interesno
16.12.2009 17:45
do olimpiq:
posta ti samo pokazva kolko sum prav v to4ka 3 v posta mi po-gore.

sujalqvam ianchefff, no kakto vijda6, nikak, ama nikak nqma da e lesno :)
цитирай
55. ianchefff - анонимен 51,
16.12.2009 17:47
къде видя, че не искам да живеят тук? Да живеят сред нас? не съм писал никъде такова чудо.
за коментара ти по точка 4 съм съгласен, така е. Но имах друго предвид и ти си го разбрал, сигурен съм. :)
За коментара ти след това, пак съм съгласен като цяло.
Поздрави.
цитирай
56. olimpiq - Като си толко наясно и си толко ши...
16.12.2009 17:48
Като си толко наясно и си толко широко скроен защо се криеш зад анономност излез като мъж, не като манаф
цитирай
57. ianchefff - бен,
16.12.2009 17:49
поздрави.
цитирай
58. ianchefff - олимпия,
16.12.2009 17:50
по-спокойно.
цитирай
59. olimpiq - ПАДА МИ КРЪВНОТО ВЕЧЕ ОТ ТОЛКОВА ...
16.12.2009 17:54
ПАДА МИ КРЪВНОТО ВЕЧЕ ОТ ТОЛКОВА СПОКОЙСТВИЕ И ТОЛЕРАНТНОСТ......КОИТО Е С МЕН ДА ЗАСТАВА ЗАД МЕН ,КОИТО НЕ...ВЪПРОС НА ИЗБОР...
цитирай
60. анонимен - interesno
16.12.2009 18:05
olimpiq, nasitina mnogo agresivno se izkazva6. s obidi dialog e nevuzmojen. integraciq s takiva vugledi i izkazvaniq sa utopiq - nadqvam se tozi put da sum razbran pravilno.
moi statii gi ma publikuvani kakto v deutche welle, taka i po horizont i svobodata.
ne se kriq, no ne vijdam i povod da pod4ertaq koj sum - tuk v bloga, prakti4eski, vseki e anonimen.

"къде видя, че не искам да живеят тук? Да живеят сред нас?" - ianchefff, ne si me razbral, ne go kazah za teb li4no, a za ob6testvoto kato cqlo. i mnogo me radva, 4e v pove4eto otno6eniq stignahme do konsensus.

priqtna ve4er
цитирай
61. flyco - Re: 33.
16.12.2009 18:57
:) Щом говориш за граници значи ще се разберем. Ти знаеш къде е тя сега както и че утре едва ли ще е на същото място.
цитирай
62. flyco - ...
16.12.2009 19:24
benra написа:
Границата на толерантността се минава тогава, когато се преекспонира въображаемата липса на толерантност.

Границата на толерантността е динамична и винаги съществува. Тя не се преминава, а се измества. В каква посока ли, тук нещата стават сложни. Както казва Янчо "по сложно е". Този пост я е заковал на едно място, постът на Галя Вълчева я е заковал на малко по-друго. Мнението на rat я поставя на трето. Законите на страната маркират граница, народопсихологията маркира граница, образованието, първите седем години. Граници. Медиите маркират граница. Учебниците, семейството, липсата на гадже :)
Чудя се дали толерантността може да характеризира едно общество... Дали българите са били толерантни към евреите по време на Втората световна или държавното ръководство е било толерантно. Накрая остават само факти и тълкуването им. Тълкуването също поставя граница, както и самите факти. Религията, религиозността, липсата на религия, атеизма, суеверията - те също поставят граница. Традицията и липсата на традиция...
Границата на толерантността е вътре във всеки от нас.
цитирай
63. smani - xxl
16.12.2009 19:26
Правилното самосъзнание за национално е безценно, но липсата на самочувствие като диагноза на обществото е пречка за перманентната му проява.
цитирай
64. haralanov - Неспасяеми сме!
16.12.2009 19:27
Гоце-президент,Мутрата-премиер,Румито-външен...После...Новините на турски език по БНТ ни виновни!Аааа забравих да спомена и Лъчко мозъка!
цитирай
65. ady - Присъединявам се
16.12.2009 19:38
към твоята толерантност. Пздавления за текста.
цитирай
66. анонимен - Дискриминиран съм..
16.12.2009 20:15
Ако се отменят новините по БНТ на турски щяло да бъде дискриминация към турците в бг ..(нарочно с малка буква- липсва уважението .. май), а някой замисли ли се за дискриминацията на милионите българоговорещи на които им превеждат със субтитри..по бнт . Абревиатурата значи: Българска национална телевизия , а в бг по конституция официалният език е БЪЛГАРСКИ ..:)).
Като искат да слушат новини на турски език да създадат един канал и по него цял ден да се говори на турски. Тогава ми дреме на к.. ,но по бнт НЕ..
цитирай
67. анонимен - браво!
16.12.2009 20:33
Страхотно написано!Браво !Поздрави :)
цитирай
68. mamkamu - !
17.12.2009 09:27
Абе чудя се, как така някои от писалите по-горе се държат така сякаш в България всички са българи и други етноси няма. И сякаш 12% от населението не са турци. Колкото и да ги боли някои това е реалността!
цитирай
69. ianchefff - mamkamu,
17.12.2009 09:39
ами питай ги.
Мен лично това не ме притеснява. Нямам никакъв проблем с другите етноси.
цитирай
70. xfire - Много енергия се хаби само заради ...
17.12.2009 12:22
Много енергия се хаби само заради приумиците на Болен Сидеров, а и пари, ако се направи референдум. Пак ще повторя - гледаемостта на тези новини е 0.9%, тоест дори и ТУРЦИТЕ не ги гледат. Само като си играем на етническа толерантност и вдигаме пушилка да не стане от мухата слон, че на някои хора точно това им се иска.
цитирай
71. ianchefff - екс,
17.12.2009 12:27
мисля, че нямам нищо общо с Волен Сидеров.
Може и да бъркам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 3835608
Постинги: 595
Коментари: 12002
Гласове: 32623
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031