Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2009 18:49 - Изборът е между борбата с климата и свободата
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 2269 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 11.12.2009 18:52


 

Тома Биков
в-к Гласове

 

В понеделник в Копенхаген започна международната конференция по въпросите на климата. Събитието е нещо като черешката на тортата на една PR кампания, която беше подхваната от Ал Гор преди няколко години, малко след като последният загуби президентските избори от Джордж Буш през 2000 г.
Тогава Гор от политик се преквалифицира в режисьор и създаде филма „Неудобната истина“. За този филм бившият вицепрезидент получи Нобелова награда за мир, а впоследствие спечели няколко десетки милиона долара от търговия с вредни емисии. Бизнесът на Гор се глобализира бързо и по неговите стъпки тръгнаха множество предприемчиви хора от цял свят, които създадоха научни институти, фондове, тръстове и всякакъв вид структури, готови да усвоят десетки милиарди долари. И понеже привържениците на „климатичните промени“ не произвеждат нищо освен неразбираем език, който има за цел да плаши хората, десетките милиарди долари трябваше да дойдат отнякъде.

 

Най-лесният начин за намирането на тези пари, които предприемчивите последователи на Гор планираха да усвоят, бе да се вземат от самите наплашени хора чрез техните правителства. За целта чрез медиите по цял свят общественото мнение беше облъчено от химически формули, които прогнозираха, че ако не подарим парите си на Ал Гор и последователите му, до 2050 г. температурите ще се повишат чувствително, а до 2100 г. човечеството може и да загине.

В цялата врява около „глобалното затопляне“, разумните гласове на истинските учени бяха заглушени и маргинализирани от инвеститорите, които са си поставили за цел да спрат промените в климата. Тяхната инвазия се превърна в политическа позиция на редица правителства и се стигна до октомври тази година, когато председателят на Европейската комисия Жозе Барозу обяви, че ЕС е решил да отпусне 50 млрд. евро, за да помогне на развиващите се страни да се адаптират и борят с климатичните промени.

Тези 50 млрд. евро няма да бъдат инвестирани в борбата с глада и икономическата изостаналост на тези страни, а в съмнителни организации, които ще бълват непроверени данни, ще организират семинари, ще раздават брошури и не на последно място ще подкупват медиите, чрез които ще убеждават бедните хора от развиващите се страни, че по-лошо от техния глад е „глобалното затопляне“.

Барозу обаче не спря дотук. Той добави, че е готов да намери и друго финансиране, за да осигури 100 млрд. евро годишно, от които според ЕС бедните страни ще се нуждаят до 2020 година. Повтарям отново, че тези пари няма да отидат за преодоляването на глада и за животоспасяващи лекарства, а за борба с природните цикли, които съществуват, откакто Бог е създал Земята.

От своя страна ООН предвижда, че борбата срещу климатичните промени може да струва около 300 млрд. долара годишно в дългосрочна перспектива. С тези пари безсмислената организация си е поставила за цел да ограничи „глобалното затопляне“ до не повече от 2 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалните нива. Разбира се, ако всичко това не струваше толкова скъпо, вероятно щеше да е смешно. Проблемът е, че тези огромни количества пари, освен че обогатяват група хора, които искат да печелят много, без да произвеждат нищо, стимулират и създаването на нова политическа идеология, която не без основания беше наречена екофашизъм.

Тонът на защитниците на „глобалното затопляне“ започна да става все по-агресивен и да придобива все по-фанатичен блясък. Във вторник, в сутрешния блок на БНТ, един представител на „глобалното затопляне“ дори си позволи да заяви, че който не му помага да се бори с природата, е престъпник.

Искам да уточня, че аз обичам природата не по-малко от привържениците на Ал Гор и точно затова се вбесявам, когато екофашистки организации се опитват да монополизират тази тема с помощта на откровени фалшификати.

Преди време група „експерти“ от „глобалното затопляне“ стигнаха до извода, че единственият начин човечеството да постигне необходимите големи съкращения на емисии е не само чрез намаляването на фосилните горива, но и на консумирането на месо. Според тези хора за производството, преработката и транспортирането на месо се отделя повече въглероден диоксид, отколкото при отглеждането на пшеница или соя. Същите ни съветват да не ползваме самолети, кораби, автомобили, електрически крушки и всякакви  достижения на цивилизацията, защото в противен случай ще ни обвинят, че мърсим света със самото си съществуване. Подобно на комунизма, екофашизмът е създаден, за да се бори преди всичко с човешката природа, и е готов да използва всякакви средства, за да я ограничи.

През ноември тази година хакери проникнаха в сървъра на британския Университет на Източна Англия и публикуваха в интернет кореспонденция между „учени“ и документи, принадлежащи на Центъра за изследване на климата, който е един от водещите в сферата на „глобалното затопляне“. Ето част от тази кореспонденция:

„Току-що променихме реалните температури във всяка серия от последните 20 години, за да скрием спада, като използвах трика на Майк“.

„Фактът е, че не можем да обясним липсата на затопляне в този момент. Иначе е изопачаване, което не можем да си позволим. Данните, публикувани от CERES през август от американско списание за метеорологични изследвания, показват, че трябва да има и по-сериозно затопляне. Но данните със сигурност са сгрешени. Системата ни за наблюдение е неадекватна“.

Това са думи на „учени“, които ще приберат не малка сума от онези 300 млрд. долара, за които говори ООН. Тяхната работа е да заливат с нищо незначещи цифри общественото пространство и да водят неравна борба не с „глобалното затопляне“, а с разумни хора като чешкия президент Вацлав Клаус, който още преди година предупреди с книгата си „Не зелена, а синя планета“, че привържениците на „глобалното затопляне“ в крайна сметка ще посегнат на свободата ни.

По всичко личи, че методите на „учените“, които попаднаха в епицентъра на скандала „Климатгейт“ по нищо не се различават от методите на „учените“, които допреди двадесет години се занимаваха с научен комунизъм. И едните, и другите говорят за далечното бъдеще, в което никой няма да може да ги попита защо цял живот са лъгали хората.

Борбата с „климатичните промени“ удивително прилича на борбата на съветските учени, които през петдесетте години на миналия век са тръгнали срещу природата, като са се опитали да обърнат течението на няколко реки в Сибир. Днес група бенифициенти се опитват да ни убедят, че могат да определят кога да е топло и кога студено, ако им дадем да усвоят няколкостотин милиарда евро.

Подобно на комунистите от XX век, днес екофашистите искат да бъдат алтернатива на разумното развитие на човешката цивилизация.

Сигурен съм, че след години цялата истерия около „глобалното затопляне“ ще изглежда точно толкова нелепо, колкото днес изглежда идеологията на комунизма. Проблемът е, че днес тази мания завладява все повече територии и е на път да се превърне в официална политика на ЕС и Съединените щати. Хора като Клаус са поставени в ъгъла от група мрънкащи бюрократи, които по стечение на обстоятелствата олицетворяват европейската идея. Колко дълго ще продължи тази истерия и респективно колко ще струва, зависи преди всичко от разумните хора, които вярват не в борбата с климата, а в свободата.


И още по темата от www.libertybell.blog.bg:

Да спасим Земята! А човеците?




Тагове:   между,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Подобна дилема за мен не съществува
11.12.2009 18:54
И подобен избор е изцяло измислен!Климатът е постоянно променяща се величина и в същото време,постоянно възтановяваща се система!Заглавичкват ни с нашите страхове!Избирам Свободата!
цитирай
2. libertybell - Янч, дано на повече хора се отворят очите за
11.12.2009 20:14
голямата измама наречена "борба с глобалното затопляне"!
Благодаря ти, че си пуснал статията на Биков, защото отдавна не чета "Гласове" и щях да я пропусна.
Поздрави!
цитирай
3. gothic - "Който избира сигурността ...
12.12.2009 00:53
"Който избира сигурността пред свободата - със сигурност не заслужава и двете." И в къръга на майтапа - и до ден днешен не съм намерил "еколог" който да ми отговори на въпроса защо малко преди 1000 г. Ерик Червения е нарекъл открития от него остров Грьонланд (зелен остров) и какви, аджеба, са били тогава емисиите от парникови газове....
цитирай
4. ianchefff - got,
12.12.2009 10:48
яли са много месо тия, на Ерик пичовете, и така е дошла зимата там...
цитирай
5. анонимен - ПАРИЧКИТЕ
18.12.2009 16:12
са в основата на всичко....не ,търсете жената,а търсете парата!!!!
еко-проекти,ветренни мелници и други измишльотини ,които струват скъпо на обикновенните хора и пълнят гушите на избрани!!
пп А иначе ,и осмокластник знае че Земята все още излиза от ледников период и затоплянето е естествен процес-това е циклично и нищо не е в състояние да го спре
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4629554
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031