Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2009 15:39 - Министерски хумор или мафията на морковите
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 3426 Коментари: 14 Гласове:
10



            “Ще сложим акциз и на боя”, изказа се тези дни патето Яки. Кой е патето Яки ли? Как кой!? Министърът-отличник работил в Световната банка. Вероятно и в “Уолт Дисни”, като озвучаващ анимационни филмчета преди това. Всеки започва отнякъде, нека не го съдим толкова строго. Това е той, акцизо повдигачът, веселякът, закърпителят на бюджетни дупки, финансовият министър Симеон Дянков. Щото той си е Яки. Нали помните онова патенце, дето правеше какво ли не, щураше се напред назад, но винаги до него бдеше Чопър. Знаете за кого говоря!
            Та, Яки се пошегува по неговия си неповторим начин във връзка с акциза на цигарите, който той решително вдига. Казвам “решително”, защото министър Дянков иска да предпази народонаселението от порочния навик. И за мен мисли човекът! Пуша, не пуша, все дим наоколо, гадна работа! Дотук добре, както се казва. По-малко цигари по-дълъг живот! По-малко бой, повече добри семейства, в които цари дух на разбирателство! Още нямам семейство, но важното е, че бъдещето му е прекрасно!
        На Якевия сайт имало и предложение за акциз върху изневерите. Да се оправят изневервачите! Аз не изневерявам! Само се изнервям от време на време, но то е друго.
               Яки, ако не знаете, не пуши цигари и не пие алкохол. Е, близвал ракийка, ама мно-о-ого малко. Що така бе, момче? Сръбни малко, да ти се отпусне душата...
            Обаче Дянков кафе твърдо не пие, но не му бил вдигнал акциза! И трябва да му се ръкопляска! И аз ръкопляскам, какво да правя. Но не виждам какво чака, да вдигне и този акциз! Щото кофеинът и той е вреден. Вестниците са пълни с трагедии, тръгнали от кофейн. Един пил много кафе и катастрофирал, друг след употреба на кафе обрал банка, трети измамил данъчните. Кофеинът е опасна работа!
            Дянков-Яки по някакъв свръхестествен начин е убеден, че българинът можел бил да спре цигарите с помощта на медиите. Хубаво е да си имаш магьосник за министър, хубаво е. Но то е нормално, след като премиерът е господ, що министрите му да не са магьосници? Нали? Има логика. Пак добре, че не се надява и на помощта на Силата. Вярно е, че Люк Скайуокър няма много работа напоследък, ама все пак...
            Работилият в Световната банка - Яки, сподели, че “ако почне да се показва по медиите, че хубавите хора ядат моркови, а не пушат, ще се променят нещата”!? Чудя се, аз като ям домати, а не ям моркови, дали съм хубав човек или съм обикновен бастун? Мисля си, че Яки е в някаква тайна връзка с някаква тайнствена морковена мафия! Искам обяснение! Бойко!? Чопър!?
            Пак добре, че медиите са готови да помагат. Вчера срещам една медия и я питам какво мисли за историята с морковите. Ще ги пуска ли, няма ли да ги пуска? И тя ми отговаря, че морковите винаги ги употребява по предназначение! И ми намигва особено. Отдъхнах си на мига. Значи и медиите са на страната на силния! Така трябва!
            Изобщо Яки е голям майтапчия. Не че хумора му е кой знае какво, но важното е, че има желание. Кризата щяла да свърши през юни, когато бил рожденият му ден. През зимата щяло да вали сняг. Ръкопляскам отново. Аз пък съм маймуна. Не бе, не съм...
            Но Дянков няма спирка! Ей, ама как ги е подбрал Бойко бе-е-е. По повод изказвания на Сергей, че правителството нямало било антикризисна програма и намалявало социалните и здравните разходи, Яки се изцепи: “Аз съм писал дисертация за излизане от кризата, а Станишев е писал статии за цвета на мундирите в армията”. Су-пер! Ама представяте ли си Яки да беше писал дисертация за цвета на мундирите в армията, а Сергей за излизане от кризата? Смях! Как си представяте малкото на патката в армейски мундир? Жалка гледка! А може ли Серго да измисли нещо за кризата? Пак жалка гледка! До онзи ден твърдеше, че кризата ще ни подмине! Е, подмина ни, че вече й махаме за довиждане. Добре, че е Яки наблизо. И най-вече Чопър, де!
        Също така, Дянков-Яки имал преимуществото да познава почти всички финансови министри в Европа. Това е страхотно! Сигурно се събират да играят карти, да ходят на кино, на излет в планината или за риба. Умишлено не споменавам “да си пийнат”, щото нашият не пие. Е, малко ракийка, ама то не се брои. Ето такива хора ще оправят държавата. С познанства с точните хора! Сещам се за онзи, Горския ли беше, как беше, че познаваше един куп арабски шейхове, кралици, царици, принцеси и съответните им мъже, прислуга и други короновани екземпляри, барабар със знатните им кучета, коне и други животни, ама доникъде не стигна. Да съди държавата за два наръча съчки и три кубика пръст! Но Яки е друга работа. Аз до ден днешен обожавам анимационни филмчета! Затова му и вярвам!
           Когато има желание Яки, като истински анимационен герой от добрите, е скромен. Той не бил най-силният след премиера, а министърката на правосъдието, тъй като работела, за да промени този труден сектор. Мда. Труден е този сектор, правосъдния. За разлика от финансовия, където всичко е наред. Това акцизи, това криза, това познанства с министри, всичко е окей. Ей го къде е рождения му ден. Ми то, всеки един от приятелите му финансови министри като му подари по нещо и ето, оправяме се! Щото министерските подаръци не са някакви си пробити евра! Че и от “Уолт Дисни” може да изпратят някой долар. Още няколко месеца и сме цъфнали! И то във валута!
            Освен всичко друго, Дянков ще пести и от вестници. Министерството на финансите щяло да спре абонаментите си за вестници от Нова година, за да пести пари! Бра-во! Умен бе-е-е-е. Предлагам да спре и закупуването на тоалетна хартия. Егати и чиновниците, ще акат в къщи, какво толкова!? Яки препоръчвал тази мярка и на другите минситерства. Представям си заглавията на вестниците след Нова година: “без повече лайна в министерствата!”. Или “всяко лайно в министерството – пречка по пътя към Европа!” и други подобни!
            Тия дни, забравих кога точно беше,
Яки - работилият в Световната банка, летя с хеликопер. Понеже бил изчислил, че така било най-евтино. Ами да вземе да раздаде по един хеликоптер на хората тогава. Така ще спести още много пари! Но да не му давам акъл, той си го има в излишък. Аз съм учил в България, а Яки е работил в Световната банка! Освен това, знаете КОЙ е зад гърба му. Така че, всичко ще бъде наред, Светлото бъдеще е пред нас!
            Следват бурни ръкопляскания с чат-пат превалявания... не бе, без превалявания, всичко ще е наред!
               Както е тръгнал Дянков-Яки с тези темпове, скоро може и озоновата дупка да закърпи. И тогава цял свят на ръце ще го носи! Президенти ще се натискат за него! При тези обстоятелства дори няма и да питам повече за морковената мафия. Хич няма и да ми пука за нея! Като се оправим, качвам се на хеликоптера, щото така е най-евтино и отпрашвам за морето!



Тагове:   хумор,   Министерски,


Гласувай:
10



1. анонимен - Сега!
19.10.2009 15:56
Аз пак не разбрах!!!
За морковите - настъргани, на кубчета, на ленти или както аз си знам?!:))
Ще ли уточнят медиите - или да не те занимавам с малоумните си идеи!:))
Поздрав!
цитирай
2. sowhat - земи и мен бро
19.10.2009 15:56
за морето , щот и аз съм един обикновен бастун и моркови не ям. :))
цитирай
3. ianchefff - tit,
19.10.2009 16:04
абе, занимавай ме, ама аз дали шсе занимавам е друг въпрос...
:))))))))))))
цитирай
4. ianchefff - бро,
19.10.2009 16:05
имаш запазено място!
1-вото при това!
цитирай
5. cefulesteven - Е, аз си го представям в армейски ...
19.10.2009 16:13
Е, аз си го представям в армейски мундир: Хер Флик от "Ало ало"/не аз забелязах приликата, но си е много сполучлива/, но хумора му е по-гаден. Да се шегуваш с някого, на който открито си му бъркаш в джоба си е наглост. Нещо като клишето за дебелашки хумор на извънокеанските колеги на нашенските мутри, поне според в екшън - филмите:

"Къде да те застрелям в главата или сърцето?" или "Платиха ми да ти чупя ръката: лявата или дясната."

Нещо такова ми звучи със споменавенето на нечие здраве. Да е жива и здрава майка му, че много пожелания за любов е получила след изцепките му.
цитирай
6. ianchefff - стеф,
19.10.2009 16:20
така става също.
Поздрави.
:)
цитирай
7. gothic - А аз
19.10.2009 17:51
може ли поне перката на хеликоптера да въртя с манивела, а? Може ли?
цитирай
8. ianchefff - got,
19.10.2009 17:56
щом имаш желание, може!
:)))))))))
цитирай
9. krotalka - Ще го претоварите тоя хеликоптер бе!
19.10.2009 20:10
Я марш на полето да вадите моркови!
цитирай
10. piccola - мдаааа,
19.10.2009 21:05
темата с акцизите ми е една от най-любимо актуалните в момента.
а Яки се очаква да е новият супер-батман:)
цитирай
11. анонимен - Кефиш яко
20.10.2009 22:37
И аз мога само да пожелая на Яки на майка му мир и любов.
Най-вече любов.
Във всички отверстия.
цитирай
12. ianchefff - ан 11,
20.10.2009 23:46
ще наблюдаваме.
Може пък да има успех човекът.
цитирай
13. milionche - Браво
22.10.2009 16:24
за сравнението с Яки...Ама повече си харесвам Яки и така ще си остане. Иначе куп малоумни идеи се ръсят отвсъде напоследък...
цитирай
14. ianchefff - и аз
22.10.2009 17:02
си харесвам повече Яки!!!
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627471
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031