Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 16:12 - "Точният Максим"
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 52968 Коментари: 115 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

             Световният шампион катастрофира с джипа си “Хамър”, уби човек и осакати друг. И се превърна в пиян руснак. Какво нещо е живота, ей. И се налага да бъде обесен. Максим заслужава да бъде набит на кол. Обезглавен. Да бъде разчекнат между два други “Хамър”-а, че от неговия нищо не става. Дори Илийката Павлов, ако беше жив, нямаше да си направи труда и за скрап да го погледне, та да изкара още някой друг милион. Че той ги разбира бизнес делата.
            Истината е, че и 10 пъти да умре Максим, мъртвият няма да се върне. Все пак, не е Христос. И 100 милиона да го накарат да плати, пак няма да се съживи убития. И какво правим? Ами викаме, протестираме, плюем, псуваме, ругаем. Както си го можем. И то, много добре. Така отдалече, отдалече, полекичка и внимателно. По телевизията най-вече, че е удобно някак, има една приятна анонимност, от която лъха сигурност и увереност, че ако се окаже, че не сме прави, никой няма да разбере кои сме и да ни се присмее на глупостта.
            Обаче правителството ще отчете скок в борбата с престъпността и лошите деяния. Ето, Европата ще ни похвали и потупа по рамото, че най-после сме успели да осъдим някоя публична фигура. Евалла на правителството. И на съда, дето най-после ще вкара Максимчо в затвора, щото там му е мястото.
            Е, не е ясно кой е виновен, че пътят, където е станала катастрофата все още не е нормална магистрала, каквито ги има във всички нормални европейски страни.
            Няма виновни за кризата, няма виновни за спрените европари.
            Но има осъден световен шампион. Ми да го еба, що кара пил?
            Добре, виновен е, спор няма, но защо изведнъж стана “пиян руснак”, а преди беше почти истински, роден, чистокръвен българин, крепящ залязващата с по-голямото ни навлизане в Европейския съюз, гордост българска? Наблюдава се нещо отвратително в покъртително бързата смяна на настроение у българския гражданин. Нарочно не казвам човек, щото е по-различно. Има си повече изисквания това определение.
            Помните как медиците в Либия бяха герои, после станаха печалбари, щото им дадоха по един кирлив апартамент и няколко хилядарки в брой. Може би трябваше да се откажат от тези “привилегии”? Някой знае ли какво иска в тази държава? Освен “око за око, зъб за зъб”, разбира се. По телевизията, както стана ясно.
            Да, смешно е да се твърди, че Максим трябвало да е на свобода, защото така щял да работи, за да плати “кръвнината”. Думата “кръвнина”, между другото е ужасна.
        Също така е смешно постоянното протакане, мотаене на делото предвид “обществения интерес”.
            Обществения интерес ние много добре си го знаем. Общественият интерес е този, заради когото 20 години тънем в простотия и мизерия. Общественият интерес е този, който праща идиоти и мръсници в парламента по време на избори. Общественият интерес е това, което се зомбира вясяка вечер в БИАД. И други зомбоубежища. Примери бол.
          Каква да е присъдата на Максим? Условна не устройва “обществения интерес”.
         
Днес чух, че 2 години затвор също били малко.
           Добре, колко тогава? 5? 10? 20? Разстрел?
         В кой век живеем? Я си вижте календара. Както казах, и 10 пъти да умре Максим, мъртвият няма да стане.
            Общественият интерес е един празен балон, който се напълва периодически по време на нещастия, изпръцква насъбралия се въздух по телевизора и почива известно време. До следващото мероприятие. После пак. Не върши работа. Освен да отклонява вниманието.
            И пак да питам кой е министърът, зам-министърът или еди кой си държавен СЛУЖИТЕЛ, заради, когото има спрени пари, има хиляди други простотии и няма магистрала на мястото, на което стана катастрофата на Максим?
            И още нещо: нека всички, които плюят по Максим да се замислят, дали са светци? Т.е. безгрешни. Отговорът е ясен.
            Да питам и как си възпитавате децата, как карате личните си автомобили? Че като тръгна по улиците на София и видя ония ми ти шофьори, ония ми ти юнаци, ония ми ти майстори, и просто ми се отщява да се наричам българин.
            Има грешка, има и прошка. Моля обаче да не се използва световния шампион за изтривалка на гузни съвести.
            И да, страдал е Максим. И продължава да страда. И ще страда цял живот, защото не е лесно да се живее с мисълта, че си убил човек. Страданието има различни измерения. И не ми казвайте “ама той ходи по коктейли”, щото е тъпо.
            Държавата катастрофира всеки ден, а вие ревете срещу Максим. Ревете си, никой не ви пречи. Ама като кажете “Мръсния руснак да влиза в пандиза”, после кажете и “Сергей Станишев да си ходи”. Примерно. И меко казано. Щото знаете, че мога да бъда брутален.
            Знаете ли, че в Италия осъдили на 19 години затвор някакъв мафиот за “опит за убнийство”? Не знаете. Няма никакво значение. Това го вметвам, не за да си хвърлям камъни в моята градина, а за да кажа, че в Чалгаристан нищо не е наред. И Максим не бива да бъде изкупителната жертва за грешките на Сульо и Пульо. Сульо и Пульо са всички, които се мислят за безгрешни, ама всъщност не са.
            Искате правосъдие, но както вие го разбирате. Понеже всеки българин е адвокат, юрист, съдия, прокурор и т.н. и ги разбира нещата. И ако нещо не му харесва, значи някой е корумпиран, прикрива, покрива или просто е некадърен.
            А ти, байно льо, си с две висши от юридическия факултет на Харвард, нали така?
            Питате се какво искам да кажа аз ли? Ами не бъдете овце, това искам да кажа.
            Относно страданието, прочетете “Точният мерник”. Може да ви е от полза.





Тагове:   Максим,


Гласувай:
1



1. анонимен - Прав си
06.01.2009 16:32
За съжаление това явление се наблюдава в страната ни отдавна.Хора който го боготворяха сега го плюят.Но никой не приказва за спрените пари, а интереса към делото със бивши веф на Агенция пътища, май няма такъв, а за Вальо Топлото и там няма много голям и не са само те.
цитирай
2. sparhawk - поклон
06.01.2009 16:32
за текста.
цитирай
3. анонимен - Странно,
06.01.2009 16:34
аз си мислех, че всеки има право на мнение. Защо си мислиш, че твоето точно мнение е меродавното и не-овчото. Сульо, Пульо и Максим си заслужават гилотината, за да спрат умишлените убийства по улиците.
цитирай
4. анонимен - Точният Максим
06.01.2009 16:34
Точно казано,т.е.написано!Ей това исках и аз да кажа!Дето се вика:"взе ми думите от устата!"
цитирай
5. gothic - Струва ми се, че такива събития у...
06.01.2009 16:35
Струва ми се, че такива събития умишлено се подхвърлят на вовчения народ, пред вид интереса му към жълтини, с цел отклоняване от истинските проблеми. Как раз почти съвпадна с драстичното намаляване на газовите доставки. Може да параноясвам, но така ми се струва....
цитирай
6. krassko - Погледнете какво пишат в Русия за присъдата
06.01.2009 16:54
Там са много по обективни и безпристрастни. Поучително е.
цитирай
7. princesss - Да, точно така! Стависки уби човек и ...
06.01.2009 17:00
Да,точно така! Стависки уби човек и трябва да лежи в затвора!Като всеки човек.Как пък за едни може, а за други-не.И защо е избирателна съдебната система.
И да, юрист съм и ако бях на мястото на един от съдиите, щях да му дам максималната присъда по наказателният кодекс.Защото след като можеш да се качваш на колата пиян, ще трябва да можеш и да си понесеш последствията!
цитирай
8. koker - =)
06.01.2009 17:02
Янч, промяната не е в мнението на българския гражданин, а в изразните средства на медиите ;) 'Щото, нали, колко народ разпита преди и след това за мнението им? :)
цитирай
9. valsodar - По тая логика
06.01.2009 17:07
По тая логика, трябва да се амнистират незабавно всички престъпници излежаващи присъди за убийство !
Че така де - то мъртвите няма да станат от гроба, а те имат живот пред себе си да живеят, какво толкоз че са утрепали човек, то така и така живота на българина в днешно време не струва нищо.

А на Стависки, паметник трябва да му вдигнем и наместо Хамър, тоя път БТР трябва да му подарим ,че да гази с размах всички инакомислещи в тази страна, наивно отстояващи правото на закона над правото на парите.
цитирай
10. ianchefff - принцесс, (както и всички подобни след нея)
06.01.2009 17:17
за друго иде реч в този текст.
Ама съвсем задруго. Дори не ми се обяснява отново какво съм искал да кажа.
Кой разбрал, разбрал.

цитирай
11. valsodar - Ами другия път бъди по-ясен ! :)
06.01.2009 17:18
Радвам се, че не сме те разбрали правилно, защото почти се бях притеснил :)))
цитирай
12. koker - =)
06.01.2009 17:23
Аз па държа да ми обясниш още веднъж к'ва съм овца! Че и това ми е от любимите национални черти :)
цитирай
13. анонимен - И е така, и не е така!
06.01.2009 17:24
Щото от страната на Максим и аз така мисля, ама от страната на майките на Мануела и Петър не е така. Трябва да се спре безнаказаното пиене и шофиране!
Забрави ли за оная реклама с Максим по повод трезвеното шофиране?
цитирай
14. ianchefff - повтарям:
06.01.2009 17:26
(въпреки че не ми е присъщо)
За друго иде реч в този текст.
Примерно 1-вите няколко човека го разбраха.
цитирай
15. koker - =)
06.01.2009 17:28
Ние, овцете, обаче, не го схванахме, щото може би не важи за нас. Примерно, представяш ли си, никога не сме го харесвали. :)
цитирай
16. анонимен - Да ми ядеш хуя!
06.01.2009 17:56
Глупак
цитирай
17. jvess - добре казано
06.01.2009 17:57
... макар за някои неразбираемо!
поредото "прах в очите", та да ти омажат погледа колкото може... Видите ли има правосъдие... (ама само за някои) и накрая по старому "крадеца вика: -дръжте крадеца!"
Овци сме си и ще си останем овци... (поне повечето)
цитирай
18. ianchefff - кок,
06.01.2009 18:05
представям си го.:)))

ан 16, да ти го ям, ама е много мъничък, а аз си падам по големи, разбираш ли. Ходи в децката стая, пред компа, там с помощта на новите технологии може да ти мине номера. Но се съмнявам да знаеш...

цитирай
19. анонимен - Какво искал да каже авторът?
06.01.2009 18:18
Той си го е написал, цитирам:"Питате се какво искам да кажа аз ли? Ами не бъдете овце, това искам да кажа." Но защо си мисли, че всеки на обратното на неговото мнение е овца, не е мотивирал смислено. Трябва да се поогледа по-далече от носа си.
цитирай
20. анонимен - :)
06.01.2009 18:26
Неразумни ми юроди, парите на айдуците купиха БТВ, та един блогър ли?
цитирай
21. ianchefff - анонимен 20,
06.01.2009 18:32
еее, разкри ме, мамка му.
Сега тряба пак да ходя на Бахамите да релаксирам.
А вчера се върнах, дееба и живота...
цитирай
22. анонимен - osana
06.01.2009 18:42
Просто това доказва че пътя от осанна до разпни го е съвсем кратък
цитирай
23. ianchefff - ан 22,
06.01.2009 18:46
именно. Ама кой да мисли...
цитирай
24. veras - янч..
06.01.2009 18:54
Колкото и да го чета тоя пост, все до един и същи извод стигам - мамка му, много си прав!
Отгоре на всичкото си го казал и много добре.
цитирай
25. akasha85 - Общественото мнение си е чиста доза ...
06.01.2009 18:55
Общественото мнение си е чиста доза глад за сеир....
А относно Максим - дали ще е руснак, или българин, или циганин, турчин.....ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е РАВЕН ПРЕД ЗАКОНА!
И докато всеки един от нас се смята за недосегаем и че закона за него не важи....ще умират хора по пътищата. В БГ не важи правилото "Законът над всичко"
цитирай
26. viki11 - С А М О искам да отбележа, че бълга...
06.01.2009 18:55
С А М О искам да отбележа,че българинът няма никакво чувство за справедливост.
И винаги са наказване по-добрите по-жестоко.

В случая незаслужено жестоко.
Защото са се предали сами.

А мошенниците, които са гнусни и отвратителни, СВРЪХОПАСНИ не биват пипани. Защото не си признават сами, защото нямат доблест, защото са страхливци и си плащат прескъпо , за да се измъкнат на КОРУМПИРАНИТЕ ИДИОТИ и с това затвърждават корупцията.

А честните, трябва да бъдат наказани.

Ванко 1 е съсипал хиляди живота, но никой не беше така ОВЪЛЧЕН срещу него.

Няма чувство за справедливост у българина.
Затова той няма откъде да вземе и чувството си за достоинство.

Горкият Максим. В Русия като си признаеш вината се смята за човешка добродетел.
У нас не.
цитирай
27. ianchefff - жерас,
06.01.2009 19:00
благодаря.

акасха85, съгласен съм.

жики11, до болка си права. Те, за т'ва иде реч.
цитирай
28. viki11 - Не признавам юристите с дипломите. ...
06.01.2009 19:05
Не признавам юристите с дипломите.
Защото прокурорката с подкупа - откъде знам, от този, който й го даде - 3000 лв. стари пари, Ладата беше 7000, а тристаен тухла 13 000 примерно - ме гледаше нахално и вместо да обвинява човека, убил в пияно състояние с колата и наранил още 6 други, тя се бореше с мен, да ме обиди, защото аз противореча на фалшифицираните документи. Защото съм очевидец.
ДЪРЖАВАТА ЛЪЖЕ, А АЗ ТРЯБВА ДА СЕ БОРЯ С ДЪРЖАВАТА ЗА ИСТИНАТА.

За съдебните среди това не е нищо интересно. Те знаят, че тя работи и е подчинена на партиите. Освен това е отвратително низка и корумпирана. ДАли ще започне очистване някога?

Чрез унищожаването на Максим - НЕ.
цитирай
29. lyudmilstefanov - Удобна изтривалка за гузни съвести:
06.01.2009 19:12
в това се превърна Максим.
Но гузни съвести у нас много и няма как да насмогне човека.
Що пък точно тук да не припомня Вапцаров:
"Народът прост. Животът тежък, скучен.
Живот без маска и без грим -
озъбено, свирепо куче"
Присъдата на Максим може да прогони за известно време само скуката от така описания наш "живот", но не и неговата тежест.
Поздравления! Щеше ми се да го бях написал аз това.
цитирай
30. анонимен - Световният шампион катастрофира с ...
06.01.2009 19:33
Световният шампион катастрофира с джипа си “Хамър”, уби човек и осакати друг. И се превърна в пиян руснак.

МАНИПУЛАТИВЕН УВОД - МАКСИМ СТАВИСКИ(той е световен шампион не на пътя) ПРЕВИШИ ДВОЙНО РАЗРЕШЕНАТА МАКСИМАЛНА СКОРОСТ И НАВЛЕЗЕ В НАСРЕЩНАТА ЛЕНТА, КЪДЕТО ПРЕДИЗВИКА КАТАСТРОФА(!!!) С ДВА АВТОМОБИЛА - ПЪРВИЯ АУДИ, ШОФЬОРЪТ НА КОЙТО СЕ СПАСЯВА ПО ЧУДО КАТО СЕ ОТКЛОНЯВА В КАНАФКАТА И ВТОРИЯ - ХОНДА, КАТО СЛЕД СТРАНИЧНИЯ УДАР ХОНДАТА Е БУКВАЛНО ПОМЛЯНА, А ХАМЪРА СЕ СПИРА ЧАК СТОТИНА МЕТРА СЛЕД КАТАСТРОФАТА. НА СТАВИСКИ НЕ МУ Е ВЗЕТА СВОЕВРЕМЕННО АЛКОХОЛНА ПРОБА, А НИКОГА - ПРОБА ЗА НАРКОТИЦИ!

Каква да е присъдата на Максим? Условна не устройва “обществения интерес”.

ПИЧ, ОТВОРИ НК И НЕ НИ ДОСАЖДАЙ С ТЪПИЗМИТЕ СИ!
АКО ИМАШ МАЛКО СРАМА ПОМОЛИ ДА МАХНАТ ТАЗИ ПРОСТОТИЯ ОТ ЧЕЛНАТА СТРАНИЦА!
цитирай
31. thomas - Хм
06.01.2009 19:47
Бях решил повече да не се обаждам по тая тема, защото още имам гаден вкус в устата още от времето на издаването на условната присъда...

Но ето че Янчев стигна до моето мнение за малко повече от половин година. Трябва да разровя блога си (а страшно ме мързи да го правя, даже се чудя дали да не го и ликвидирам вече) и да видя дали ти не беше от страната на Гантри, когато аз твърдях 1:1 това, което сега казваш ти, а той (или и двамата, както обикновено, наред с повечето други читатели) дружно ме плюехте... Е, сега ти дойде ред и теб да те поплюят, като гледам коментарите.

За мен причината за това е ясна. И ако се чудиш коя е, ще ти дам жокер - пише ти я на предната корица на паспорта. Уви, това сме.

А думата кръвнина си е много подходяща. Вярно, може да има малко средновековно звучене, ама нима днешните времена ти изглеждат по-цивилизовани, когато гледаш новините?
цитирай
32. denijane - Подкрепям автора
06.01.2009 19:51
Напълно съм съгласна с написаното в този пост. И ми става доста мъчно като чета последвалите отговори. Да, нека му дадем максималната присъда. И после ще се качим в колите си и ще караме като бесни както винаги. И ако се случи нещо неприятно, ще търсим всякакви връзки, за да ни измъкнат, ще ревем пред съдиите, че ни е първо престъпление и че повече никога няма да правим така. И накрая условна. Но Максим така не може. Щото не е българин, щото е бил пиян, щото такива русички като него много ги обичат в затвора.
Не вярвам в завистта в България, но тя постоянно ми се натрапва. Много неприятно.
цитирай
33. sowhat - бро знаеш ли що ме кефиш?
06.01.2009 19:53
щот си поразяващата уста.
абсолютен!
цитирай
34. ciele - Славата - в един момент работи за ...
06.01.2009 20:10
Славата - в един момент работи за теб,в следващия -срещу теб..
Съчувствам на това момче ,и затова ,че освен съдебната ни институция го съди и обществената- можещи и неможещи,разбрали и недоразбрали си позволяват да произнасят присъди.. ужасно е това..,ужасно!
цитирай
35. raylight - Става въпрос
06.01.2009 20:21
за прилагане на закона за всички, които са го заслужили и точно толкова, колкото са го заслужили. Изключенията разбиват законите. Тъй като никъде не пише, че правата на хората могат да се суспендират заради заслуги на определен индивид (нарушението на закона е и нарушение на правата на хората), то тези заслуги нямат отношение към процеса. That's all folks!
:)
цитирай
36. анонимен - Зоро
06.01.2009 20:40
Карал е пиян, нарушил е правилник, УБИЛ е хора. Заслужава затвор, ако ще и президент да е. Тъжно е, че осъдителни присъди със затвор не са ежедневие за пияните скотове по шосетата, но това в никакъв случай не оправдава Стависки. Това по-скоро трябва да породи постоянен обществен натиск върху съдилищата, да третират всички еднакво пред закона. Дори не искам да отварям приказка, че е публична личност и е лице на кампания срещу пияните шофьори. Само заради това би трябвало да има и назидателен елемент в присъдата.
Никой не отрича, че е донесъл много радостни мигове на българите, но това не е позволение да не спазваш закона. Нека да бъде "голям" като сам поиска ефективна присъда и я излежи. Само тогава отново би могъл да погледне хората в очите. Тогава щеше да изпрати и правилен знак към хората, въпреки че е допуснал грешка.
Оказа се, че е голям кънкьор, но малък човек. Осъдителните присъди трябва да са ежедневие за безумниците по пътя, независимо дали са цигани, необуздани млади гъзета, депутати, известни артисти, прокурори, президенти...

Това е моята гледна точка.
цитирай
37. анонимен - И една интересна тенденция
06.01.2009 20:46
И една интересна тенденция:
ЙанчеФФ, как така само хората, които са съгласни с теб, са те разбрали? :))
цитирай
38. ciele - raylight
06.01.2009 20:47
знам за какво става въпрос,и без Максим законът НЕ се прилага еднакво за всички - и това едва ли е обществена тайна .
-анонимен - Зоро - убил е неумишлено ! и на теб може да се случи/не е пожелание/ ,а за тези ,които убиват за кеф,и се разхождат безнаказано-каква присъда предлагаш????
цитирай
39. ledzeppelin - Ама тоя..
06.01.2009 21:03
"обществен интерес" всъщност е интереса на правителството да отвлича вниманието.Стара и много добре изпробвана технология,която работи чрез медията.Те са си досадници принципно,но когато пък "от горе" им е спуснато,че трябва нещо да се разгласи и да звучи страшно и бомбастично,като финалните реплики на добрия към лошия каубой в треторазреден уестърн,тогава вече си такова таковата и няма как да избягаш от нещата,които НЕ искаш да чуваш и НЕ искаш да гледаш.Аз и повечето от приятелите ми едва ли много се интересуваме кой къде е блъснат.Щото блъснатите са много и са навсякъде.Нито пък знам къде е това БИАД и изобщо не искам да знам какви лошо разцепващи се хора обитават подобни свърталища...просто ни се натрапва.В смисъл,исках да кажа - ПРОСТО ни се натрапва.

Има една хубава мисъл .../о,пак ще цитирам/ "Когато наказанието внушава повече страх от престъплението,то тогава законът трябва да отстъпи пред нормалните човешки чувства." - приблизително звучи.Максим знае какво му е.Аз не искам да зная.И нямам нужда от възмездие за този човек.Ако решат там роднините на убития или прекрасната ни,чиста като утринна роса съдебна система реши,че би било добре да си полежи в затвора - ок.Тогава може би няма да кара пиян.Но не заради двете години затвор. (:

Поздрави за поста,ако е прозвучало,че не съм на твоето мнение,не е така,просто много се обяснявам.
цитирай
40. ianchefff - анонимен 30,
06.01.2009 21:05
не съм те виждал сред протестиращите срещу смешната присъда на Ванко 1?
Срещу "споразумението" на Митьо очите? Чиито наркотици и прочие са ебали майката на не едно семейство.
Срещу оправдателната присъда на онези, дето имаха 660 килограма дрога за лични нужди?
Ти явно си един от онези смешни анонимници дето се обаждат по 10ките предавания и сипят мъдрост. Браво. Ти си един истински герой, български юнак и прочие неандерталец.
Не съм те виждал да протестираш и срещу 100ците други идиоти, мафиоти, мръсници и прочие боклуци, които са съсипали не един живот. Така че си затваряй устата и не ме занимавай с простотията си.

тхомас, не си спомням точно, ако и това е твоето мнение, окей.:))

бро, ти пък си ме кефиш по принцип!:)))
цитирай
41. superman - zdr
06.01.2009 21:21
Ийсус е нашето спасение, неговата доброта. Ийсус е добър. Той ни обича.
цитирай
42. анонимен - Zoro
06.01.2009 21:29
ЙанчеФФ, доста ти е ниско нивото, момче. Какво правя аз и къде го правя не съм длъжен да ти се отчитам. Нито ме познаваш, нито знаеш какво правя, за да ми раздаваш квалификации и да сипеш обиди. Когато имам възможност ходя по протести, включително и срещу друг пиян шофьор, който блъсна дете и за щастие получи ефективна присъда от над 6 години. Телевизия не гледам и вестници не чета от години, та да ме приравняваш на феновете на разни западнали предавания. Аз съм добър в дадена област и си водя борбата там. Как точно го правя с кого и къде ама изобщо нямам намерение да ти разказвам, особено след като показа що за човек си. Аз просто изказах мнение РАЗЛИЧНО от твоето и показах логиката по която съм си го изградил. Радвай се на собственото си величие и засипвай с помия всеки който не е на твоето мнение. В това си добър.
Бъди здрав! :)
цитирай
43. ianchefff - зоро,
06.01.2009 21:37
цитирам те:
"ПИЧ, ОТВОРИ НК И НЕ НИ ДОСАЖДАЙ С ТЪПИЗМИТЕ СИ!"
Т.е. каквото повикало, такова се обадило, чувал си, нали?
Изказвай различно мнение, нямаш никакъв проблем.
Аз също показвам логика в това, което съм написал.
Не става дума за величие. Просто моето мнение е различно от твоето и ти си в същата ситуация в случая, както и аз.
Бъди здрав и ти.
цитирай
44. gantree - янч
06.01.2009 21:45
Не те разбирам, честно казано.
Стависки бил страдал, вЕрно ли казваш? Аз мисля, че от случилото се пострадаха две деца и всичките техни близки, а не Стависки. Може и да бъркам.

Томас (31), Янчев е на твоето мнение, очевидно е. Бъди щастлив.
цитирай
45. ianchefff - ган,
06.01.2009 21:50
явно и ти не си разбрал идеята на този пост.
Нищо.
:)
цитирай
46. eloiz - Напълних си главата с коментари за ...
06.01.2009 22:03
Напълних си главата с коментари за това дело и от други форуми и май не трябваше да го правя. От друга страна, патологичната злоба е интересна за четене и анализ, но пък ако изведнъж ти стане ясно, че това е представителна извадка от обществото, с което си принуден да живееш... М, да, Максим Стависки си отнесе присъдата толкова навреме - тъкмо ни спряха газта; дано онези, на които им стане студено се стоплят с мисълта, че сме затворили най-сетне най-големия си престъпник, "пияната руска свиня" ,ухааа.
И си прав, Янчев, има , има връзка между газта и Стависки, и такава връзка може да има само в тази нещастна наша държава...
цитирай
47. reason - Ежедневно стават катастрофи и у...
06.01.2009 22:03
Ежедневно стават катастрофи и умират хора, както от пияни шофьори, така и от други причини. Сега известна личност е предизвикала катастрофата и давайте да му се нахвърлим като хиени. А шофьорът на автобус 79, който уби момиче от Сливен преди няколко месеца? Всичко забравихте за него и не е бил осъждан. Но Максим Стависки нали е звезда, дайте да го изкараме дявол, че той, нали разбирате, искал да убие Петър Петров и да осакати Мануела Горсова и специално затова се е качил в колата изобщо.
За разлика от повечето истински престъпници, Стависки разбира какво е направил и признава вината си, не защото някой го принуждава, а защото наистина разбира. И той ли е единствения човек, който употребява алкохол? Като се напие някой само разумни решения ли взима? Стависки плаща лечението на Мануела, плаща огромни суми и на родителите на Петър Петров... тези пари да не падат от дърветата? Катастрофата можеше да се размине с над 50% вероятност без никой да разбере, че Стависки е пил и е шофирал. но не, сега като стана това, нали е известен, дайте да го съсипем. Не с парите, които плаща, а с отношението. Обикновените хора като убият някого на пътя след употреба на алкохол, никой не ги закача, дори не ги съдят, а имената им никой не знае, нали само по инициали ги изписват. Нито плаюат, защото нямат пари, нито влизат в затвора, просто се разминават с полицейско внимание за няколко дни. А какво правим ние? Като беше на ледената пързалка, гордо наричахме Стависки българин, беше от нас, подкрепяхме го. Направи грешка и ние реагираме като говеда, поне болшинството. Да го съдят, ок, да плати обезщетения, ок, да му отнемат шофьорската книжка, ок, но да го намразим, обвиняваме, да го подиграваме, смазваме, да се държим като пълни кретени - защо? С каква цел? Да се покажем колко сме велики? Някой направил грешка и давай да му излеем помия на главата, защото сме комплексари и нали той станал "велика звезда", сега като сбърка, давай да го затрием, да покажем колко велики сме ние! Е не, такова отношение към човек, който заслужава далеч повече от "обикновените случайно убили, чиито имена не ги чуваме даже", не е допустимо. Е, явно е, но моралът би трябвало да има по-голямо влияние върху нас. Да, сгрешил е, плаща си човекът грешката, да не говорим че това цял живот ще му тежи (а това е най-високата цена), какво искаме още от него? С какво той заслужава по-гадно отношение от всички останали пияни и трезви шофьори, които правят катастрофи и убиват хора без да го планират? Ето такива постинги ме възмущават. Ние нямам етика, нямаме морал, не знаем кое е добро и лошо, знаем само как да се нахвърлим върху някой сгрешил, само и само да му е гадно. Отвратително...
цитирай
48. valsodar - А бе не ми се коментира повече
06.01.2009 22:14
и май тоя коментар ще ми е последен.

Защото манипулацията тече в две посоки - една от съдебната власт към обществото , че е безпристрастно и неподвластно на нечий PR, и втора посока внушавана ни усърдно чрез PR защитата на Стависки, колко нежна душа е, как се измъчва от стореното, как видите ли искал да се ожени за Албена, ама злите и отмъстителни българи искали да го тикнат в затвора и край на розовото и романтично им бъдеще.

Всичко се манипулира, къде изкусно, къде не и ... просто затова и не ми се коментира чак толкоз много по темата, защото и самата тема е манипулативна - всички съгласни са й схванали идеята, а всички несъгласни са прости овце непроумяли тънкото остроумие на автора ( нека не се засяга, но така ги усещам нещата за момента )

В крайна сметка аз имам само един въпрос към всички вас - Ако Стависки бе прегазил ваш близък, дете, любим - пак ли щяхте така да обвинявате всички настояващи за справедлива спрямо провинението присъда или щяхте друга песен да запеете ?!

Защото винаги е лесно на чужд гръб да се вика Осанна или Разпни го !
А на ваш как е, а ?!

А аз искам само едно - да живея в държава с върховенство на закона, гарантиращ равноправност на населението си.

И крайно време е да приемем, че в тази ни държава е време да се научим всички да носим пълната отговорност за действията си, а не само някои, които считаме за прости и слаби.
цитирай
49. soho - Напълно точно казано!!!
06.01.2009 22:15
Напълно точно казано!!!
цитирай
50. ianchefff - eloiz,
06.01.2009 22:21
много точно. Благодаря.
Доколкото си спомням, полицаи са го спрели, видяли са го, че е пил и са го пуснали.
Те имат ли вина или са невинни?
цитирай
51. raylight - ciele
06.01.2009 22:21
"знам за какво става въпрос,и без Максим законът НЕ се прилага еднакво за всички - и това едва ли е обществена тайна .
"
Това, че законът не е приложен в други случаи, не е оправдание да не се прилага и сега - тази логическа заблуда се нарича "наклонената плоскост" - http://raylight.blog.bg/viewpost.php?id=257461
цитирай
52. varg1 - имам чувството,че
06.01.2009 22:38
половината коментари тука ги е писала Албена Денкова
пълни простотии пишете няма престъпление,което не се наказва запомнете го това може децата и внуците му да платят ама ще си дойде всичко на мястото
а що се отнася до това,което прочетох в един коментар,че обикновенни хора убивали по пътищата и никой не ги съди няма нищо вярно в това,защото просто тия случай не се разгласяват
цитирай
53. flyco - тъпо, по-тъпо, бг-съдебно
06.01.2009 22:39
Ето едно сравнение, въображаемо. От едната страна е Ставийски с неговото нещастие. От другата е синята лампа върху колата на Стоичков. Сега да си представим, че не Ставийски, а Стоичков беше предизвикал катастрофата. Какво ще реши нашата съдебна система най така на прима виста? Как ви се струва, кой ще е виновен, а? Резултатът ще е същия, убитият ще си е убит, момичето в кома ще си е момиче в кома, но и двамата ще са виновни защото не са осигурили път на автомобила със специален режим на движение, на синия стоичков буркан! Така, че не съдете и не съжалявайте, а се огледайте и ако може не пийте преди да псувате, а първо направете нещо друго.
И да добавя, браво за текста! Отдавна не беше писал нещо толкова силно!!!
цитирай
54. krotalka - Спрете да се дърлите като палета!
06.01.2009 22:42
Не усещате ли манипулацията?!
Подхвърлят новината за Ставински и всички се захващат за нея! Присъдъта му става основна тема за коментари. Отклонява се вниманието от по-важни теми, темата за спирането на газта, неспособноста на управниците да се справят с кризата и т.н.....!
Напрегнете си мозъците над това! Не се подавайте на манипулации!
цитирай
55. ianchefff - крот,
06.01.2009 22:52
именно.
цитирай
56. thomas - @krotalka
06.01.2009 22:57
Толкова ли си тъпа по принцип или нещо тая вечер от слабото парно? Не му стига присъдата на човека, ами трябва и всеки като тебе да му се упражнява върху името. Но това са дреболии. Замисли се върху следващите умнотии, които казваш...

Викаш, нагласиха присъдата на Стависки да се случи точно когато украинците ще почнат да правят номера на руснаците с природния газ.

А каква е тая криза, с която трябва да се справят управляващите? Пропускаш, че при нас тя дори не е започнала, така че още не може да се каже дали този, при който се случи, ще се справи с нея, или не. Всъщност много по-вероятно е тя да се развихри по времето на Бойко Борисов, а не на Станишев.
цитирай
57. flyco - Re: 55.&56.
06.01.2009 23:01
Всичко може да бъде манипулация, дори откровения разговор за топлофикация, цената на газа, циганската престъпност, тъпите руснаци, умните българи и т.н. и т.н. Всъщност да кажеш, че една тема "се пуска" за да измести друга е винаги вярно и точно в това се състои манипулацията :)
цитирай
58. gantree - @ thomas
06.01.2009 23:28
Томас, бих искал да ти отговоря на питането към "тъпата" Кроталка. Кризата, с която трябва да се справят управляващите е, че за 24 часа стана кристално ясно какъв "енергиен център на Балканите" е България под управлението им. Всичките празни приказки на Първанов и Станишев от последните три години рухнаха точно за 24 часа, справка студения ти радиатор. Дали не е "криза" това, според теб?

А че финансовата и икономическа криза "дори не е започнала" у нас, това е ясно. И Станишев казва все същото от края на септември насам, но хората нещо не му вярват, неясно защо.
цитирай
59. usandthem - @thomas
06.01.2009 23:32
така не се говори на дама,простако! И НЕ,не сте на едно мнение с янчефф,той никъде не казва ,че Максим не трябва да лежи в затвора,а че трябва не само той да лежи! И, че не трябва некадърните съдии и управляващите да градят имидж от подобни случаи , които, както много правилно отбеляза кроталка са димки и фойерверки. А да твърди, че няма криза, с която да се справят управляващите, може само идиот, в чиято глава препускат червените ескадрони!
цитирай
60. анонимен - Ставийски е невинен! Онзи юнак в ...
06.01.2009 23:39
Ставийски е невинен! Онзи юнак в хондата е карал с бая превишена скорост, само и само за да се изфука пред мадамата...иначе той щеше да овладее колата, ако беше карал разумно, в рамките на ограничителните знаци. А и в хондата хората едва ли са били трезви, не са пили само лимонада те, сто на сто е сигурно това! Така че стига сте обиждали Ставийски, невинен е човекът!
цитирай
61. thomas - @gantree
06.01.2009 23:41
Е много ясно, че какъвто и енергиен "център на Балканите" да сме (при тия невинно спрени ядрени реактори такова мнение ми се струва меко казано оспоримо), то надали става дума за природен газ (нали никой не е казал "нашият природен газ ще топли Балканите"). Та много ясно, че след като природният газ от Русия за цяла Европа на практика спира, и ние ще си имаме проблеми.

Това сега със сигурност е криза, но не наша, а просто сме едни от жертвите в нея. Ако смяташ, че нашето правителство е виновно за нея, също толкова виновни са и гръцкото, турското, немското, полското и куп други...

BTW радиаторите ми не са студени (и няма да са поне преди да спре и тока).

А че финансовата и икономическа криза наистина не е започнала у нас, трудно мога да ти го докажа сега. Но ще разбереш, че съм бил прав, когато наистина започне. Което ще се случи, въпреки че сме доста недоразвити, но все пак вече не сме папуаси (както е известно, само папуасите криза ги не лови) :-)
цитирай
62. thomas - @usandthem
06.01.2009 23:45
За да бъде една жена дама, е важно да не е тъпа. А за да я обиждам, трябва да казвам нещо, което не е истина. В случая и двете условия не са изпълнени.

Чети по-внимателно Янчев. Поне толкова, колкото си ме чел мен. Впрочем хич не съм горд, че си ме чел - кофти ми е да имам такива фенове...

Не чух да казвам, че няма криза, с която управляващите ТРЯБВА да се справят. Казах само, че не виждам такава, с която НЕ СА се справили. Нали не можеш да ми кажеш, че един ден е достатъчен за подобен извод?
цитирай
63. chocobon87 - Случилото се е ужасно...
06.01.2009 23:51
няма какво да си говорим, но за съжаление този пътен инцидент не е единствен. Има толкова много идиоти в БГ, които си мислят, че освен кола, тати ще им купи и нов живот и си правят каквото си искат на пътя-за тях никой не говори, защото те не са известни личности, а трябва да се говори и за тях и те да изтърпяват необходимите наказания.
цитирай
64. thomas - @анонимен 61
06.01.2009 23:52
Стависки няма как да е невинен, защото е бил пиян и защото е карал в това състояние, при това по средата на пътя. Съвсем друг е въпросът дали е бил единственият виновен, но тъй като евентуалният друг виновник в случая вече си е платил скъпо и прескъпо, няма какво повече да го обсъждаме. Сега говорим за това дали наказанието със затвор ще изпълни основните си цели: да предпази обществото и да превъзпита виновника. Смятам, че отговорът и на двата въпроса е НЕ.
цитирай
65. анонимен - Ей урод, колко пари ти даде Албена за ...
06.01.2009 23:52
Ей урод, колко пари ти даде Албена за да напишеш тези глупости!
Имат късмет, защото ако бяха помлели моето дете досега да са отишли на оня свят!
Мърши!
цитирай
66. thomas - @chocobon87
06.01.2009 23:56
А не мислиш ли, че почваме да се взимаме прекалено насериозно!? В края на краищата Земята се тъпче от една доволно грухтяща популация от над 6 милиарда, в този смисъл видът ни изобщо не е застрашен. При това положение логично е да предположим, че няма нищо страшно в това всеки да прави с живота си каквото си поиска. Стависки е ужасно виновен за това, че неволно е причинил смъртта на един човек. А примерно Буш е напълно невинен, въпреки че заради неговите петролни войни са загинали много хиляди.
цитирай
67. анонимен - ianchefff...
07.01.2009 00:03
От мен...просто поздравления!
Извинявай, че ползвам коментар към твоя пост - цял ден паля на мазут, за да има топло...поне донякъде...в домовете на...тези, които не се плащат сметките към "мамата им да еба на тея от Топлофикация"!!! (извинявам се за многоточията - те са признак на задушаване от тъпотията на тоа народ!!!)

Та - в таа връзка: смисъла на поста ти е достъпен само за определени хора!!! Умните и мислещите!!! Сори - thomas е явно Наследникът от Калкута - произхождащ от "бедно" посткомунистическо семейство, яростен привърженик на премиера, изложил се ного повече от Жан! :)))
gantree - не го разбрах, с него имахме някога спорове и за тва - кво е Слави Трифонов - явление, или да! :)))
valsodar - бих го попитал просто - ше иде ли на ротативките да проиграе събираните помощи за СОБСТВЕНОТО му дете???
Иначе те е разбрал(а) само и единствено...krotalka (мнение №55) - на което следва вездесъщ отговор на...вездесъщ Павел Кърлев - Томас!!!!!!!!!

Кво да ти кажа още - при толкова Томасовци - ше стоим на студено,брат!

Аре, Батето отива да види...дали Р.Овч. ... ше разреши да ползваме поне мазут, та хората да не мръзнат!!!
Ба си мамата...какъв живот живеем!

Не е ли време..."Някой да изхвърли боклука?!?"
цитирай
68. usandthem - @thomas
07.01.2009 00:03
знам, че не можеш дълго без руски ботуш за лизане.Но дори и такава абсистенция не те оправдава да говориш така на жена, която може да ти бъде майка.Точно ти, като автор на едни от най-големите тъпизми,писани в блог пространството, не си този,който да определя кой е тъп и кой не.Знам, че не ти пука нито за Максим, нито за жертвите му-за тебе е важно да докажеш абсурдната си теза, че определени заслуги дават по-големи права пред закона,нещо, което вече сме обсъждали,и нещо, което е основна причина, да израстват поколения с твърдото убеждение, че законът е пълен ташак!
цитирай
69. анонимен - Стависки е оклеветен незаслужено, ...
07.01.2009 00:03
Стависки е оклеветен незаслужено, в затвора трябва да гние с години бащата на Горсова, дето профука безотговорно за хазарт и пиячка стотици хиляди, събрани от народа за лечение на пострадалото момиче...Време е да лежи зад решетките!
цитирай
70. анонимен - Пичове, светнете ме, некой да е в...
07.01.2009 00:08
Пичове, светнете ме, некой да е виждал алкохолните проби на пътниците у хондата? А? Май са били яко къркани всинца там, така ми се чини! И май именно те са засекли грубо хамъра, изпреварвали са наред по тесното шосе с хондичката, а тя клетата, не е за рали...Правили са се в хондата на кола от Формула 1, така ми се струва. И стана логично сакатлъко.
цитирай
71. gantree - @ bateto
07.01.2009 00:24
Очевидно е, че аз съм този, който не е разбрал.
От коментарите разбрах повече, отколкото от постинга.
Не споделям тезата, че случаят със Стависки се актуализира, за да "запуши" в публичното пространство случващото се с газа, или пък с Газа. Не споделям и твърденията, че "българите са овце", или нещо подобно, което прочетох по-горе. Общо взето, нищо не съм разбрал, както се оказа.
цитирай
72. анонимен - И аз не разбрах защо мосю Горсов още ...
07.01.2009 00:25
И аз не разбрах защо мосю Горсов още не е осъден по бързата процедура за деянията си!
цитирай
73. thomas - @usandthem
07.01.2009 00:30
Нещо ми писна. Ама ти си знаеш, както се казваше в един виц...

Не виждам никаква причина някой, само защото бил на годините на майка ми, да не може да е тъп. Нито възрастта, нито полът гарантират нивото на интелекта. Докато успехите определено гарантират качествата на личността. Още ли ти звучи абсурдна тезата ми?

И само последно - какво е абсистенция!? Звучи ми като нещо по средата между абстиненция и асистенция...
цитирай
74. benoa - Ако темата за спирането на газта
07.01.2009 00:49
е по-маловажна от новината за Стави(н)ски, то вината НЕ е нито на топлофикация, нито на премиера, нито на арменския поп. Всъщност това не ме изненадва, същите хора оправдават пилеенето на парите, ДАРЕНИ за Мануела, само и само руснака да е виновен. Малко да припомня, понеже видях на няколко места примера с ванко1. Тогава не само, че немаше възмУтени, но екзалтирани фенки на по 14 се деряха, че ванко не е виновен, защото ... не може да е виновен. Чудите ли се още, защо има малоумни коментари (като изключим хардлайнерите по темата тук) - това е порасналото поколение на последователите - я на ванко, я на шишарката. Всъщност има и по-лошо :) В момента разсада е 3-то поколение идолопоклонници-малоумници.

PS. нарочно или не, автора на този пост рискува да стане жертва на слогана си :)
цитирай
75. gantree - @ thomas 74
07.01.2009 01:14
За абсистенцията виж тук http://tinyurl.com/7zk7az

Колкото до избликът ти спрямо Кроталка - не си прав. Спри се, вече.
Простащината трябва да се прикрива, трябва изключително много да внимаваш хората да не ти я забележат, защото е тежко, ако се покаже простащината на открито. Прави лошо впечатление, особено сред непознати. Виж, в къщи може да викаш "тъпачка" на майка си без никакви проблеми, тя със сигурност ще те разбере.
Майките винаги всичко разбират.
цитирай
76. simona34 - естествено, пак се пише
07.01.2009 02:20
без да се познава темата изцяло.. Нормално, българска ни работа. Чул- недочул, чел- недочел. Първо, жертвите са не две а три. Не е ясно защо пропускат третото момиче в колата. 19 годишната Йоана не успя да завърши миналата година защото в следствие катастрофата беше с тежка травма на главата, която не и позволяваше да учи ефективно. Значи по най- прости сметки- три деца за които бъдещето е зачеркнато. Просто го няма. Дори за тези двечките, които се водят все още живи.
Е какъв да е тогава Максим, освен пияна свиня? Който, апропо, независимо от изявленията си пред медиите НЕ Е изплатил парите за лечението на Мануела за които бе осъден (да, Томас, кръвнина не е срамна дума).
Да, 2 години ефективно, при лек режим са малко за непредумишлено убийство и два други осакатени живота. Условната присъда си беше направо безумство. Защо да е на свобода? Какви специални заслуги има към обществото, които да изкупват трите му жертви?
И не може да се разсъждава "понеже на оня му дадоха малко, и на нашия човек не му се полагат повече, защото ни е симпатичен". Делата срещу Максим, срещу Ванко1 и Митьо Очите не са взаимосвързани и не виждам причина да се прави паралел между тях, освен в случай, че основната цел е да се изтъкне колко е импотентна съдебната система в България.
Мисля, ianchefff, че се опияняваш от собственото си перо и като така се увличаш :-)
цитирай
77. ianchefff - simona34,
07.01.2009 02:31
да, делата не са свързани. Никой не твърди, че са свързани. Поне аз не го твърдя.
Просто ми е интересно защо сега Максим се превръща в изкупителна жертва за какво ли не?
Повтарям още един път, специално за тези, които не са разбрали: за мен Максим е виновен и трябва да бъде осъден. Как, ще реши съдът.
Въпросът е съвсем друг. Въпросът е защо нямаше подобна кампания за Ванко1, подобна настървеност за спрените пари, за липсата на здравеопазване, за осакатената образователна система, за хилядите бандити, знайни и незнайни, които правят каквото си искат?
Защо "обществения интерес" проспа смешната присъда на Митьо очите? Нима дрогата, която услужливо е продал на десетки наркоманчета не е разбила техните семейства?
Да, ужасно е, че Максим е почернил 3 семейства. А колко семейства се почернят всеки ден заради наркотици, престъпност, корупция и т.н.?
Не съм ви чувал да протестирате така настървено срещу това.

цитирай
78. simona34 - кое не е ясното тук?
07.01.2009 02:55
Тълпата най- бързо преминава от "осанна" към "разпни го" и обратно. Елементарна психология. Делата около Ванко1 бяха забулени в тайнственост (дори според някои медии, "горкото момче, невинничко едно такова, то си пее, а те, лошите...") Но самия рапър не беше общонароден любимец де. Миньо Очите- още по- малко.
Докато при това дело нещата са съвсееем различни! Цял народ му се възхищаваше. Е, разбира се, с изключения, но в по- големия си процент се гордеехме, че двойка, в която участва и българка обира златни медали по първенствата. Това, че Максим е руснак някак го преглъщахме по силата на онази стара поговорка "Курица не птица и Болгария- не заграница". Да, ама народната любов лесно се губи. Твръде лесно.
Другата причина, според мен, за да понесе подобаващо наказание е за да не се потвърждава предположението, че добрите в някоя област са безнаказани. Въпреки, че в България не се практикува прецедентно право, ако един, за такова престъпление, остане с условна присъда, после кой съдия без срам ще издаде наистина реална присъда на обикновения човечец извършил същото злодеяние? Пияния шофьор си е пиян шофьор! Положителната публична личност пък трябва да поддържа ореола си блестящ, защото е човек на когото се предполага, че подражават. В противен случай- трябва да понесе тежко наказание заради престъплението и заради зле поддържан имидж. Ето затова Максим е "изкупителна жертва". Кавичките слагам, защото всъщност той плаща собственото си престъпление- убийство и две тежки телесни повреди.
цитирай
79. anubhis - симона34,
07.01.2009 07:07
не е хубаво да се пише,без да се знае-Максим е изплатил 80 000 лева още преди да завърши предното му дело,а преди 2 седмици е внесъл още 20 000 лева в сметката на Мануелка...
относно поста на Янчефф,подкрепям с две ръце,абсолютно...
цитирай
80. simona34 - anubhis, и това
07.01.2009 07:21
в кой вестник го прочете? щото телефоните на роднините на Мануела са обществено достояние- звънни им и ги попитай колко е привел стависки и колко още дължи.
цитирай
81. anubhis - симона34,
07.01.2009 07:27
вчера по нова тв беше гост адвоката му,той го каза,говориха с майката на Мануела по телефона и тя потвърди неговите думи-така че няма нужда от саркастични коментари...
като са обществено достояние,обади се на Горсов и го питай колко от парите,които Максим е превел в сметката,той е изфукал по машинки в игралните зали,защото това са негови думи,че е вземал само от парите на Максим,а даренията от останалите хора не е пипнал...
така че,преди да злобееш,си напиши домашното....
цитирай
82. simona34 - anubhis,
07.01.2009 07:45
дори да ги е превел, това е с една- две седмична давност, а предишната присъда е от преди доста повече. Това променя ли фактът, че въпросния стависки е просрочил изплащането на сумите с около година и Мануела е поддържана жива единствено благодарение на парите които дарители за дали? А спомена ли адвокатът за мутрите които ставински праща при роднините на жертвите да спрат финансовите си претенции?

ЩО се отнася до Горсов, вече коментирах в един друг блог. Ти си родител, не знам дали можеш да си представиш какво е детето ти, повече от година, да е между живота и смъртта. Едва ли. Инак не би го осъждала. Човекът е изперкал окончателно. И какво очаквате да каже- че от парите които цяло Търново събира от оскъдните си стотинки, че левчетата по едно, две и пет, които бедните му съграждани му бутаха в ръцете като го срещнат на улицата са отишли в някакво негово безумство?! Та той все още живее в този град и ако признае нещо подобно го очаква линч...
А що се отнася до "домашното", да при мен новините пристигат с малко закъснение, но това не отменя факта, че съм по наясно със случая от повечето коментиращи и без да хващам Нова Чалговизия тук. И не, не съм роднина на засегнатите от катастрофата. Но ги познавам. И някои от тях са ми приятели.
цитирай
83. anubhis - симона34,
07.01.2009 08:06
Горсов може и да е изперкал,на никого не пожелавам това,което се случи с дъщеричката му,но е факт,че има проблеми с хазарта още преди трагедията,така,че за това изобщо не очаквай да го оправдая...Не оправдавам и Стависки,ама изобщо,коментирала съм тази тема и в други блогове,той е длъжен да си понесе наказанието,нали се сещаш-наказание,а не отмъщението на цялото общество....
а ако такова нещо се беше случило на мен,като родител,не дай си Боже,и аз бих искала отмъщение-но ако ме засяга лично-а не като страничен наблюдател да викам:"Разпни го".Има разлика,нали?
цитирай
84. flyco - още нещо ми прави впечатление
07.01.2009 08:48
Случаят със Ставийски по някакъв начин ми напомня за случая с нашите сестри в Либия. Дали правосъдната ни система е европейска или африканска? Засега май прилича повече на либийската, въпреки, че тя е някакво копие на италианската. Има един лаф "българска работа", не добра работа или лоша работа, а българска работа...и от него лае едно куче, за който го чува де.
цитирай
85. анонимен - До № 3
07.01.2009 09:10
Малоумнико вкарай човека в затвора, убий го ако искаш но първо си оправи държавата. вкарай в затвора човека, който харчи парите дадени му за лечението на дъщеря му по машинки. да Максим трябва да получи наказание, но си помисили има ли по-голямо наказание за човек от това да живее с мисълта че е убиец.
цитирай
86. vmir - Според мен, рационалното зърно в материала е запречено от прекомерна ирония.
07.01.2009 09:35
Основно в точката за обществения интерес. По-голямо замъгляване на понятието трудно би могло да се измисли. А обществения интерес е наистина основната отправна точка и е недопустимо да се бърка с безхаберието на когото и да било, или нездравите страсти около една драматична ситуация.
За мен обществения интерес в случая е крачката напред, която да покаже на възможно най-голям брой хора, че държавата в лицето на правосъдната си система прави онова, което ще намали чувството за безнаказаност на всеки, който си позволи да нарушава законите и да застрашава останалите.

Останалото са интерпретации и овчедушието за мен е в наивността да смятаме, че някой тържествено ще ни поднесе на тепсия защитен обществения интерес, под което ние разбираме пазарлъка: “Ще се призная за виновен, ама ще ми издигнете паметник за доблестта”.

Няма такъв филм! Доблест е да си понесеш заслуженото наказание и да покажеш на всевъзможните кандидат - търгаши, че има неща на този свят, с които не трябва да се търгува или злоупотребява. И държавата е тази, която ще поиска от теб тази доблестна постъпка – с цялото уважение към заслугите ти и достойнството ти на сгрешил, но честен човек.

Няма и такъв филм – “първо ще си оправим държавата, пък тогава ще спазваме законите и обществения интерес” – очевидно защо!
цитирай
87. анонимен - за глави е?
07.01.2009 09:50
в италия може и да са осъдили някой мафиот на 18 години за "опит за убийство",но това е държавата,която първа е създала организираната престъпоност като такава.това е държавата,в която мафията изнудва открито правителството със кризата с боклука в неапол.това е държавата в която мафията като реши да премахне някой прокурор взривява цяла магистрала.това е държавата в която мафиотските босове се укриват по 20-30 години и "никой' не може да ги намери.а и максим според английския вариант на уикипедия не е само руснак или българин
цитирай
88. анонимен - Абсолютно съм съгласна....
07.01.2009 10:06
....със статията. Не ме бива много в писането ето защо няма да отегчавам никого с дълги писания. Познавам лично Максим Ставински. Още по времето, когато едва започваше спортната си кариера заедно с Албена и за него никъде не се говореше и никой нищо не знаеше. Вярно е, с времето хората се променят, но добрият човек си остава такъв.... Сгрешил е. Ще си понесе последиците от това. Защото така е редно. Какво му е на душата обаче - само той си знае. А нямя по-голямо наказание от това, което човек сам си налага.
Но този грозен медиен театър, свързан с тази трагедия, е пълна...... порнография (Извинете за грозния израз.). Защо със същия интерес не се следи развоя на делото с пияната шофьорка в Перник, която отне живота на три млади и изпълнени с живот деца? Защото такова няма. Все още не е осъдена. Присъда няма. И скоро няма да има. Защо? Защото не е "медийна звезда". И не се печелят дивиденти от това.
цитирай
89. анонимен - Уважаеми българи - християни ...
07.01.2009 10:36
не забравяйте - който е безгрешен, той да хвърли камък, с каквато мярка съдите, с такава ще ви се отсъди, не съдете,за да не бъдете съдени. И пострадалите и Максим имат майки, които страдат. Справедливостта се постига, като се погледне от всяка страна на проблема, има начин, не е с прекалена злоба от едната страна да се съди. Но за това е нужна човещина.
цитирай
90. usandthem - @thomas
07.01.2009 10:56
ако има и други неща,чийто смисъл не ти е ясен-не се стеснявай,питай! Аз няма да те наричам тъпак- незнанието е разбираемо, но простащината е непростима!
цитирай
91. marinovdm - Янчев
07.01.2009 11:37
Може и да не съм прав, но си прав, от където и да го погледнеш. А хора с комплекси си има и ще си ги има. За съжаление са повече, отколкото е приемливо.
Кроталка- да не го приема навътре. С малките деца е така, никога не знаеш кога, какъв номер ще ти извъртят. А тук, доколкото виждам, непораснали деца-бол.
Да сте живи и здрави всички!
цитирай
92. анонимен - heh
07.01.2009 12:15
Малко факти: 1.) той си е руснак, 2.) когато уби и осакати хората, той си е бил пиян като кирка.

Така че "пиян руснак" си е просто констатация имайки предвид горните факти.

Сега, ако аз бях направил това (да не дава Господ) щяха да ми дадат не 2 ами сигурно 10 години. Пред закона всички сме равни и не виждам защо Максим да не получи същото наказание което би получил всеки средно-статистически българин ?!?
цитирай
93. zaw12929 - Три в едно
07.01.2009 12:40
Постинг, коментар и още нещо- някои се правят на съдия, прокурор и злорадстващи нд а чуждото нещастие българи за съжаление. . Браво . Продължете!
Стига де!!! Стига злоба и умраза. Мъдър е този, който знае кога да спре, а в случая да не почва
цитирай
94. анонимен - Горсов е виновен, тои е за затвор...
07.01.2009 13:08
Горсов е виновен, тои е за затвора!!!
цитирай
95. zaw12929 - Аз не го оправдавам, но има органи,
07.01.2009 13:15
оторизирани да решат. Не сте Вие и не е прилична такава радост, която издава други цели.Стига де!!! Стига злоба и умраза. Мъдър е този, който знае кога да спре, а в случая да не почва. Иначе сте млад човек от българската интелигенция и по нужни на нацията са други Ваши емисии. Не, да се правите на лош човекЧ
цитирай
96. nakom - .
07.01.2009 13:24
Днес ми е трудно да не се съглася с Янчев.Трагично но.... все един ден трябва да се съглася с него.Та чак ме учуди с тази си позиция.
цитирай
97. анонимен - А дали...
07.01.2009 13:49
не е и смръкнал нещичко? Амфетки, туй-онуй?
Убийството е извършено умишлено, защото Максим е бил спрян 200 метра преди катастрофата от патрулка и е бил оставен да шофира, вместо да бъде закопчан. Ахам. Много ми е кофти, че Стависки използва спортните си постижения с цел пропаганда в негова защита. Жалко е. Да се пазариш коклко да дадеш за лечението на човек, унищожен заради собствения ти пиянски гъз. Още повече, че беше лице на кампанията "Не карай пил!" - това често се пропуска.
Всеки да си получи заслуженото. Ако бях на мястото на Албена, щах да го зарежа, защото е безотговорен и към собствения си живот и към този на хората около него.
цитирай
98. pti - видяхме..
07.01.2009 13:49
също така какви ги върши и един прокурор..
беше твърде професионално - снимка с кънки

Много добър постинг!
цитирай
99. ianchefff - !!
07.01.2009 14:13
ПОВТАРЯМ: Максим е виновен и съдът ще реши как да го накаже!
Но не искам с неговото осъждане всичко да спре дотук!!!
Сега стана ли ви по-ясно или продължавате да си знаете своето, че бил пиян руснак, че бил виновен, погубил животи и тра ла ла?? Да, така е, не го ОТРИЧАМ.
Но за друго става дума в този текст.

Пак да ви питам, за пореден път, понеже явно не вдявате.
Защо никой от вас не скочи срещу присъдата на Ванко 1, дето дори некви го защитаваха?
Защо никой от вас не скочи срещу "споразумението" на Митьо цайсите?
Защо никой не скача срещу смешните присъди на наркодилъри, които са ебали майката на не едно семейство?
Защо никой от вас не скача срещу 20 годишната простотия, която се вихри като следствие от 45 годишни соц. идиотии?
И т.н.
цитирай
100. анонимен - имах дилема
07.01.2009 14:17
моя вътрешна , кое за мен е правилното решение... много съвпада с това № 99 така ,че няма да се повтарям. Защото последния път като се прибирах 3 пъти ми се наложи да СПРА, не да намаля, за да могат да се приберат неправомерно каращи и задминаващи насрешно движещи се коли, единия път беше АВТОБУС..... а ако неможех да спра... щяха да ме пометат...каква е моята вина... защо ...да има гласност... така и трябва.... както имаше гласност когато побеждаваха....те са избрали да е такъв живота им.
цитирай
101. benra - янчев,
07.01.2009 14:25
от два дена ме яде това същото отвътре и все не мога да го формулирам, дори вербално като се опитвам да го изразя ми кресват насреща-тоя руски пияница е убиец!Ето, обаче, ти го направи!Благодаря ти за което.
Да, Стависки се явява изкупник на не едно безхаберие, на множества присвоявания, на стотици безумия в сбърканата ни държавица.Плюя на обществен интерес, който иска кръв, без да може да се обоснове защо по-точно, аджеба, моля ви.Защото, дет се вика, и улиците са ни изчистени до асфалт и магистралите са ни европейски и топлофикацията ни е коректна и ни е широко около врата.Да не говорим,че всички престъпници-онези едрите-отдавна са прибрани на топло.Няма наркодилъри, Агресията е овладяна.
Един Стависки, който призна вината си, един световен шампион направил така щото мизерната ни държава да бъде разпознавана, той беше нужен, за да се мимикрира правосъдие, справедливост, нещоправене.
Питаш що не скачат срещу дилърите,които продължават, необезпокоявани, да убиват децата ни, срещу сводниците, които отвличат невръстни момиченца, срещу оная баба дето съвсем съзнателно затри внучката си и се оказа неопасна, срещу...
Защото Стависки е удобната мишена.И за обществото-пфу- и за медиите и за правосъдната-пфу-система.
Да, Стависки е виновен.Няма спор.Да го застреляме!Пфу!
Поздрави, Янчев!
цитирай
102. chocobon87 - thomas
07.01.2009 14:26
Не смятам, че се взимаме прекалено на сериозно. Просто е нормално всеки да се стрхува за себе си и за най-близките си хора.
цитирай
103. flyco - Re: 101.
07.01.2009 14:49
А на теб защо текстовете ти за Силвии и не знам си още какви са толкова много, а пост като този пишеш толкова рядко?
цитирай
104. ianchefff - флиц,
07.01.2009 15:01
щото пиша за това, което ми е кеф в даден момент.
Кеф ми е да пиша за Силвии, пиша за Силвии, кеф ми е да се зъбя, зъбя се.
И те, така.
Сеш' ли се?
:)

емикелангелло, да не мислиш, че не го знам.
:))))
цитирай
105. ianchefff - оттук нататък,
07.01.2009 15:05
всякакви просташки анонимни коментари ще бъдат изтривани.
За оплаквания - Арменския поп.
Или дядо Коледа.
цитирай
106. gantree - @ янч 101
07.01.2009 15:26
Защо никой не скочи срещу едикаквоси :))
Янчев, много ти се радвам, но що за въпроси са това? Всеки се почесва там, където го сърби. Сякаш да се възмутиш, питайки абе вие защо се почесвате зад ушите, а не по гъзА :))
И т.н. :)

Не бива да се сърдим на хората, най-малкото пък затова, че не се почесват там, където нас ни сърби. Ако ще им се сърдим, ще се получават ей такива странни ситуации като тази, в която аз лично нищо не разбрах от първия опит.
цитирай
107. viovioi - пак много шум
07.01.2009 15:31
около този шпендел. Въпреки, че личното ми мнение се припокива с това което каза съдията подписал с особено мнение "Човешкия живот е безценен и няма еквивалент на копменсация. Затвора е само за обществено удоволетворение и назидание" И милон да плати на алчния Горсов, той няма да е удоволетворен. И 10 г да лежи на обществото ще му стане ли по-добре?
цитирай
108. ianchefff - ган,
07.01.2009 15:37
аз не се сърдя. Аз отбелязвам.
И се забавлявам.
:)
цитирай
109. flyco - Re: 107.
07.01.2009 15:55
Да. А има ли вариант, в който ще напишеш нещо, преди да дочакаш да се случи, та да видиш дали ще те кефи или не? Може би измежду тези, които идват да четат тук има и такива, които очакват да видят посока вместо да чуват високоговорители.
цитирай
110. minavam - Браус, кака.
07.01.2009 15:58
Нещо смислено да прочета. И май малцина са разбрали за какво става дума. "Не бъдете овце" - това е ключова фраза. Четох преди време твое дърляне с Томас относно ситуацията, помня. Явно дечурлигата не може да вдене че не си против ефиктивната присъда за това престъпление, а си ПРОТИВ тя да се прилага избирателно.
За овчедушието - то е ясно.
Апропо, не може хем възмездие хем пари да искаш. Живка от перник получи 13 години затвор и никой от родитилите на убитите от нея деца не е искал пари.
цитирай
111. ianchefff - фли,
07.01.2009 15:58
нещо не те разбрах...
цитирай
112. thomas - Ето пак...
07.01.2009 16:24
Момчета и момичета, усещате ли колко типични българи сте повечето (имам предвид онова за българския казан в ада)... Хубаво. Някой някога измислил система за наказания, защото без нея хората са щели да се изтребят. Та в тази система, която е търпяла през епохите някакво развитие, в един момент освен очевидното наказание с убийство, се въвели и някои по-изтънчени варианти като лишаването от свобода - разбира се, за случаите, в които виновният не е чаааак толкова виновен, че веднага да го обезглавиш. Разбира се, в онези времена това наказание е било адекватно, защото тогава и през ум не е минавало на някой да извършва неумишлени престъпления - хората са си ги вършели съвсем умишлено и с желание! Много е спорно дали и днес подобна система върши работа във всички ситуации (освен на адвокатите, които единствени се чувстват прекрасно винаги). Но тъй или иначе днес има едно нещо, наречено правосъдие, и то някак си работи, за да служи (уж) на обществото. И това нещо се символизира от една богиня, която е сляпа. Явно това е бил първият случай на прилагане на правилата против дискриминацията и неравенство на половете, а резултатът е просто плачевен.

Та в лапите на това правосъдие (изобщо няма да спекулирам, че става дума точно за българското, защото при онези, от които взимаме пример, нещата не са по-добри в този смисъл) в случая взел, че попаднал по нещастно стечение на обстоятелствата, един човек, който не само е карал пиян, не само по време на това каране е причинил неволно смъртта на един човек и тежки увреждания на още един, ами имал и нещастието да е известен и "обичан" от народа си. Последното задължително в кавички, защото след като нещастието се случи, видяхме колко и каква е тази обич. В момента всички, дето са го "обичали", се възползват от неговото нещастие, даже направо по педерастки му се кефят на нещастието, ако мога да се изразя по-образно. Кефят му се съдиите, защото ще покажат, че понякога и те си вършат работата. Кефят се политиците, защото вече никой не може да ги укорява за неработещата им съдебна система. Кефят се бившите фенове, защото звездата вече не е звезда, а е толкова слаб и уязвим, колкото са и те самите. Малоумно се кефят и онези, които са имали късмета още да не са убили никого на пътя - и не съзнават, че това е само въпрос на време и късмет, който винаги може да се обърне срещу тях. Кефят се даже и родителите на жертвите (трудно е да се повярва, че това е възможно, но как иначе да наречем използването на парите от обезщетението за хазарт) и даже и през ум не им минава, че няма да им стане по-добре, ако Максим е в затвора.

И всичко това - при само две жертви и един човек, който сигурно за времето от инцидента до днес милион пъти е проклел съдбата за това, което му е донесла. А в същото време великата израелска държава вече причини смъртта на 530 души и рани близо 3000, не по-малко невинни от тези двама. При това напълно съзнателно, за да не кажа умишлено.
цитирай
113. ianchefff - томас,
07.01.2009 16:28
пак почваш с глупостите...
Да те питам, Хамас терористична организация ли е?
И 2ри въпрос: колко пъти Хамас стреля по Израел в последните месеци, преди на тях да им писне и да ги наврат в кучи гъз?
цитирай
114. minavam - Томас
07.01.2009 16:30
приятно ми е да наблюдавам как от взаимното дърляне за броени месеци с Янчефф от "това са деца, Томас, деца" сте стигнали до едно ниво.

Относно Израел: пожелавам ти комшията отсреща да ти пуца децата от балкона си и да си мълчиш) а като решиш да отвърнеш ей такива като тебе да се започнат истерията относно нещата от които не разбират:-)

Янч, Томас, и двамата сте симпатяги, кака. Не се карайте и по-често се съгласявайте един с друг, освен ако не сте виртуални разклонения на една и същата личност:-)
цитирай
115. minavam - 117. ianchefff
07.01.2009 16:32
за протокола: не месеци, а години. 8 последни години.
Ей тъй напомням, за тези които не са дремели в час по история:-)
цитирай
116. ianchefff - minavam,
07.01.2009 16:34
опазил ме Господ, да съм разклонение на thomas.
:)))
Него не знам какво го пази, щото той е потомък на маймуни и при тях е по-различно...
цитирай
117. thomas - @ianchefff
07.01.2009 16:38
Доколкото знам, Хамас е законният носител на властта в Палестина, нали така? Предполагам, че на палестинците пък им изглежда, че самият Израел е терористична организация, само че не разполагат с неговите ресурси и влияние, за да наложат на света своето мнение по въпроса. И не говоря за жертвите от страна на Хамас, а за невинните граждани.
цитирай
118. minavam - 120. ianchefff
07.01.2009 16:40
като цяло мога да съдя че си променил мнението си около катастрофата със Ставийски, и сега то е по-зряло.
ще влезе в затвора момчето и не виждам защо някой трябва да се кефи от този факт.
цитирай
119. ianchefff - минавам,
07.01.2009 16:44
да ти кажа, аз винаги съм смятал, че той трябва да си получи заслуженото. Не помня някога да съм искал обратното.
Но въпросът е съвсем друг, както стана ясно.
цитирай
120. minavam - 123. ianchefff
07.01.2009 16:45
поне на мен стана ясно, не виждам защо на другите не им е.
поздрави и ЧНГ на патерици:-)
цитирай
121. thomas - @ianchefff
07.01.2009 16:45
Със сигурност всички сме потомци на маймуни, само че въпрос на ниво на еволюция е да престанеш да го отричаш! :-)
цитирай
122. ianchefff - томас,
07.01.2009 16:47
по твоята логика ти си потомък и на чехълчета, ама не знам защо говориш от името на всички...:)))))))))
цитирай
123. анонимен - Анонимен 91 съм,
07.01.2009 17:04
искам да добавя, четох коментарите и се замислих, че хора, които не са достатъчно патили на този свят, т.е. нямат достатъчно жизнен опит с най-голям ентусиазъм се втурват да съдят другите. Никаква обективност, само пристрастни и категорични оценки. И още нещо, масовия посредствен съдник с най-голямо удоволствие напада тези,които го превъзхождат с неща като талант, способности, известност постигната с много труд и въобще неща, които той никога няма да може и да има. Каква радост да се "изравни" с тях и даже да ги осъжда! И каква радост за масата, че е допуснал непростима грешка! Всеки трябва да носи отговорност за действията си и последствията от тях, но не и да го съдим необективно според положението в обществото. В това отношение споделям мнението на автора на постинга.
цитирай
124. fear - .....Ммммм даааааа...
07.01.2009 17:48
Ако може, наистина С.Станишев ДА СИ ХОДИ!
И, ако може, разбира се, да вземе Гоцито със себе си.
И, ако може само, убийците на пътя, всичките, да си лежат кротко по затворите, без право на управление на МПС.
цитирай
125. анонимен - Реабилитираме лицето Горсов?
07.01.2009 17:48
Всички атаки срещу Максим на практика героизират и реабилитират г-н горсов - онзи същия, който затри парите събрани за лечението на щерка си, прахоса ги той по казина и нощни барове...За забавление! Срам и позор!
цитирай
126. belisima777 - Много серизона полемика се е раз...
07.01.2009 18:25
Много серизона полемика се е разразила тук, изчетох почти всичко и се осмелявам да споделя скромното си мнение. Максим е прекрасен фигурист, красив и фин мъж, но това че един грозен ден е решил да пие и е причина едно момче да умре, едно момиче да се превърне в растение, а друго да е с тежки травми, то затова той трябва да си понесе юридическото наказание.
За мен това говорене в пространството е не защото сме злобни или овце или какви ли не други обиди. Нека се говори, да се знае, че който си сложи името и лика в някаква кампания трябва да го направи с необходимата сериозност. Това си е счисто възпитателна цел. По-добре ли щеше да ти е, уважаеми авторе на публикацията, ако не се говореше по темата. Ако бездушно бяхме решили всички, че юнака Максим защото е медалист не го лови закон. И това не е правилно. Нека да се говори, нека поне един да е осъден, това не е лошо. Има и много други, не може всички, де толкова затвори:)
И последно, жал ми е че изглупи и от идол се превърна в убиец, не злорадствам, втрещена бях в началото от обратите на една човешка съдба, но това е положението. А за онези деца, там просто не ми се мисли, там думите надявам се и ти си съгласен са безсилни.
И по повод обратите на съдбата - как се обърна съдбата за тях? М?
цитирай
127. ianchefff - белисима777,
07.01.2009 18:41
нищо не си разбрала.
Но не ми се обяснява в момента.
цитирай
128. belisima777 - разбрала съм те не ми обяснявай, ...
07.01.2009 18:56
разбрала съм те не ми обяснявай, мислих мксимално кротко да ти отговоря на камарата глупости, прочети си ги пак...
извини ме за коментара
цитирай
129. ianchefff - няма за какво да те
07.01.2009 19:06
извинявам, защото не се чувствам обиден.
И на теб ли трябва да повторя, че да, Максим е виновен и трябва да бъде осъден? Ето, повторих го.
Идеята на текста е съвсем друга.
цитирай
130. flyco - Re: 115.
07.01.2009 21:06
Карай, аз каквото имах да казвам го казах...за синия стоичков буркан по-горе. А що се отнася до кучия гъз от 117, някой не е наврян там защото на друг му е писнало. Ха на бас, че е заради друго! :)
цитирай
131. анонимен - Историята ще отсъди кой е прав! И ...
07.01.2009 21:54
Историята ще отсъди кой е прав! И това е Максим, той е шампион! Шампионите остават в историята, записани със златни букви.
А Горсовци знаем къде им е мястото, в казината и в игралните зали...С това ще ги запомним.
цитирай
132. rummi - аз и тук да напиша,
07.01.2009 22:11
че съм против ефективното наказание в този случай.

цитирай
133. анонимен - Едва се добрах за коментар
08.01.2009 00:12
Благодаря на автора за постинга в който са засегнати много теми на обществото ни .Изчетох внимателно и всички коментари и останах с впечтление ,че съм на бойно поле .което е показно и радостно ,че народът ни се е разбудил за истините.Трудно ми е да коментирам случая ,тъй като се пека на същият огън ,като Ставийски и както той, няма да бъда разбрана от много .Само искам да ви кажа ,че живея в европейска страна с различни закони и условия от тези на България и Литва ,където направих моята катастрофа и се оказа ,че вина за катастрофата ми има и немърливото беззаконие,настилка ,липсващи пътни знаци и закони за движението които се явяват в разрез с нормалните европейски изисквания за безопасност .В моят случай държавата в която живея и е с перфектни закони и спазването им подведе под отговорност Литва .в лицето и територията на европейска магистрала от стар руски черен път ,нямаща нищо общо с нормална съвременна магистрала за нарушение на нормалната среда за шофиране .Та всичко е съвкупност от много причини за една катастрофа. Дано никой не изживява такава !
цитирай
134. rpatel - Напълно съм съгласна с теб! Че Ма...
08.01.2009 10:58
Напълно съм съгласна с теб! Че Максим е виновен, виновен е! Ама да го превръщат в изкупителна жертва за всички престъпления, които стават в България? Някак не върви! Защо на никой не му хрумна да говори така и да иска правосъдие за хората заради, които ни спряха парите от еврофондовете? Или за хората, заради чиито кражби и далавери страда целия народ? Та ако Максим беше единствения престъпник в тая държава... той горкият дори не е престъпник! Я тия дето много плюят по него го наричат "пиян руснак" да си признаят, ама честно, колко пъти са карали пили! Ама просто са имали късмет!
То още в Библията си е казано: "Кой е безгрешен, той да хвърли първия камък!"
Ама иначе е много лесно. Стоим си зад компютрите и плюем ли плюем, вместо да се замислим как да оправим нещата. Ама това става с труд, а не с мрънкане и плюене скрити зад екрана.
Но за това трябва да се размърдаме, а за съжаление мързелът е страшна сила!
цитирай
135. анонимен - Ne e vinoven Maksim, a shofiora na ...
08.01.2009 12:27
Ne e vinoven Maksim, a shofiora na hondata!
цитирай
136. marinna - никой няма право да съди...
08.01.2009 15:38
Да загубиш близък е повече от ужасяващо, да видиш болния здрав е също толкова болезнено и да съдиш е безмислено.Н амен ми се е случвало подобно нещо и не мисля, че има значение дали ще получи присъдата или не.Това няма да облекчи близките на загиналото момче нито на постардалото момиче.Защото това,което се е случило и белега,който ще остане в душата на Ставийски...е неговата присъда.Ако е жив и здрав, нека помага това момиче отново ад заживее нормален живот. и нека оставим нещатата сами да се решат от бог.
цитирай
137. silencieuse - http://www.blitz.bg/article/6569,40
08.01.2009 15:55
Въпрос - и срещу него ли сме се отнесли така?-просто любопитство.

Заболя ме главата докато прочета всичко.
Не намирам логика в спора -да или не затвор.
ianchefff хиляда пъти човекът каза, че не това е идеята на поста, ама кой да го чуе.
И майка ми и баща ми не ме разбраха, когато исках да им обясня, че не съм срещу присъдата, а съм против непрекъснатите напатки, изопачавания и несправедливост по отношение на други, били причина за подобна трагедия.
Трябва да лежи няма спор.

П.С.Екранът ми е целият в плюнки от настървените Ви коментари. Нямаше да ме заболи главата, ако бяхте спестили личното си отношение един към друг - темата не е мястото, нито целта й е такава.
цитирай
138. анонимен - Аман от скандали...
08.01.2009 17:02
Аман от скандали...
цитирай
139. анонимен - Големият Калоянчев преди време ...
08.01.2009 17:21
Големият Калоянчев преди време също направи катастрофа, имаше и загинал човек.
Но какво от това, той пак си е големият, нашият Калоянчев, всички му простихме, защоот е талант истински!
Така е и с Максим, той е голям шампион, заслужава уважение и прошка.
цитирай
140. анонимен - "Точният..."
08.01.2009 21:50
Трябва да бъде осъден нито повече, нито по-малко, не защото е руснак, световен шампион или най-обикновен човек.
Без злоба или прекалено милостиво - трябва справедлива и обективна присъда.
цитирай
141. kostadin - Няма нищо чудно, Пилатовски номер. ...
08.01.2009 23:35
Няма нищо чудно,Пилатовски номер.Деяията на Максим ,като фигурист и като пиян шефьор са далече едно от друго,но на практика едното ликвидира и дугото.Тъжно е все пак и за двете страни.А какво наказание се полага на наемниците ни убиващи хора по света-у нас е забранено смъртното наказание?
Парадокси на демокрацията или удобни подлоги са българските момчета.
цитирай
142. candysays - Ianchefff,
09.01.2009 13:20
подкрепям 100% написаното от тебе.. Това е.
цитирай
143. ianchefff - костадин,
09.01.2009 13:37
не им се полага наказание.
цитирай
144. анонимен - Прекалено сте остри! Всеки е к...
09.01.2009 15:43
Прекалено сте остри!
Всеки е карал колата си някога след употреба на алкохол, никои у нас не е без този грях!
Признаите си!
цитирай
145. svalyacha - В случая няма...
09.01.2009 15:54
обществен интерес. Просто трябва да се изпълни това, което пише в закона - да влезе в затвора. Поради простата причина, че на обикновените хората им писна да ги тикат в затвора, а такива като Максим (винаги си е бил руснак) се разхождат свободно. Ей за това го е яд народа. За нищо друго. Не го ли вкарат много ще имаме, които казват „Ако си пийнал, слез…" и ще вършат "И след няколко дена се качи двойно по-пиян – убий един, вкарай друг в кома”
цитирай
146. анонимен - В живота "undo" няма....
09.01.2009 18:44
Междувременно скандал предизвика решението на US Върховен съд, с което съдиите прецениха, че смъртната присъда за изнасилване на дете е в нарушение на конституционната забрана да се налагат жестоки или необичайни наказания. Те решиха, "че смъртното наказание не бива да се налага, когато изнасилването не е завършило със смърт на жертвата или не е било предприето с цел умъртвяване". Делото бе заведено от 43-годишния Патрик Кенеди, който бе осъден в Луизиана на смърт за изнасилване на 8-годишната си доведена дъщеря през 1998 г.


Вестник Стандард от 27 Юни 2008

цитирай
147. kostadin - Взакона пише и за депутатите, че ...
10.01.2009 10:44
Взакона пише и за депутатите ,че тябва да гласуват лично.Други действия са противоконституционни-Значи първо тях трябва да вкараме в панделата
цитирай
148. usandthem - "Телеграф".събота.10 януари
10.01.2009 12:56
"Пет( 5 ) години зад решетките отнесе софиянката Аглика Икономова за предизвикана катастрофа през 2006година.Един от пострадалите в пътнотранспортното произшествие бе зам.-министърът на земеделието Нихат Зия, който все още е в кома.Дамата ще остане без шофьорска книжка за 6 годинии ще трябва да плати 560 000 левакръвнина на пострадалите, плюс лихвите от деня на инцидента до датата на изплащането на парите."
цитирай
149. usandthem - от същият вестник-
10.01.2009 13:09
"Условна присъда за убийство на пътя отнесе скандалната пернишка съдийка Виолина Личева. Тя бе призната за виновна за убийство по непредпазливост от Окръжния Пазарджишки съд, но изненадващо се размина само с 3 години условно. На 28 ноември 2007 година служителката на Темида премаза с джипа си 60-годишния Йордан Велев , който лежал на пътя.Вместо да му окаже помощ и да извика линейка, Личева прецени, че е по-добре да си плюе на петите и дори не е спряла, за да провери в какво състояние е жертвата и. Главният фактор за леката присъда е решението на магистратите да не уважат алкохолната проба , отчела 2,98 промилав кръвта.Мотивът-тя е взета 4-5 часа след катастрофата, а съдийката твърди, че е пила след като се е прибрала"
цитирай
150. анонимен - ще си позволя да повторя
10.01.2009 18:19
Точно казано,т.е.написано!Ей това исках и аз да кажа!Дето се вика:"взе ми думите от устата!"
цитирай
151. анонимен - Не се претеснявайте за Сталийски, ...
10.01.2009 21:32
Не се претеснявайте за Сталийски,скоро ще имате нови поводи за коментиране.
цитирай
152. анонимен - http://zdraveopazvane.com
20.01.2009 20:15
Не бъдете толкова крайни,не съдете.Който критикува другите иска да се оправдае за собствените си недостатъци...
цитирай
153. shepy75 - Ставииски няма вина за злополуч...
04.04.2016 19:10
Ставииски няма вина за злополучната катастрофа независимо от това ,че е употребил алкохол преди това !!!!????? Трябва да видите местото на катастрофата и да си представите ситуацията ????!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626722
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031