Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2008 14:57 - ТИКВИ В ТЕЛЕВИЗОРА
Автор: ianchefff Категория: Забавление   
Прочетен: 2021 Коментари: 11 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Николай Свинаров – депутат, Тити Папазов – треньор, Румяна Маринова – Мисис България, както и други, по-неизвестни личности ще пеят с популярни български изпълнители за каузата по набирането на средства за децата от дома в с. Могилино. Това ще е поредното безумие за събиране на пари за деца, понеже парите от бюджетния излишък са за-няма-да-ви-кажем-за-какво-са.

            Изпълненията на тези публични светски политически или каквито там се водят личности, щели бъдат излъчвани в специално създадения формат по бТВ "Великолепната шесторка". Нормално за тях. След като ни тормозиха с едни, дето спаха три месеца на един слънчев карибски остров, къпаха се, забавляваха се, правиха каквото им хрумне, че и по телевизията ги даваха, сега ще ни товарят и с поредната псевдоблаготворителност, въплътена в предаване.

            За песните популярните лица щели получат подкрепата на професионалните певци Мариана Попова, Деси Добрева, Данчо Караджов, Веселин Маринов, Рени и Дичо. Искам да попитам, кой е определил че това са популярни лица? Кой? Може би са ги изтеглили с чоп от есграона? А може би връзки? А може би мисъл за далаверка? Или не съм прав? Може би? А? А?

            С приходите от вота на предаването, щяла да бъде построена и оборудвана "Малка къща за деца", в която първоначално 15 деца от Могилино щели да бъдат преместени в среда, близка до семейната. Сигурно ще има надуваеми майки, надуваеми татковци и надуваеми дядо коледовци. Всичко ще е надуваемо, че е по-лесно да надуваш празни приказки по телевизията, отколкото наистина да направиш нещо. Жалко, че все още не са измислили надуваеми мозъци за политици, певци, миски, мисове и всякаква друга сволач, дето се чуди по какъв по-кретенски начин да се връцка по медиите.

            Първото издание на "Великолепната 6-ка" щяло продължи час и половина, като водеща щяла да бъде Наталия Симеонова. Тя също нямало да вземе нито една стотинка. Дано не се разреве. Моля те, Господи. Моля те, моля те. И щяла да ни разяснява в подробности как и за какво ще бъдат изразходвани парите, събрани от зрителите. А къде в цялата игра е президентът Първанов? Единственото обяснение, което ми идва е, че ще бъде в Русия. Нищо друго не би трябвало да го спре. Сещам се, че имаше една инициатива “Българската Коледа”. От нея не остана ли някой лев, че да не се излагат сега депутати, баскетболисти и пишман миски? Всичко ли вече се изяде? Добре, всеки огладнява, разбирам. Ама къде е и Глория? Да не е в “Пълна промяна?” За още едни гърди? За да има повече сила в благотворитеността оттук нататък?

            А не може ли президентът да движи с една кола по-малко, примерно, както и всички депутати кандидат-певци? Както и всички миски, мисиски и други видове лелички, дето умрат да си показват циците по телевизора благотворително? И парите от тези коли да идат за подкрепа? И не само пари от коли. А пари и от много други неща, които могат да бъдат поорязани. Вместо пак да карат хората да пращат смсченца... Или твърде много съм се размечтал? Може би съм слънчасал? Или понеже е зима, съм изкукал от студа? За пореден път няма да се съглася, че причината е в мен, защото тя е в българските политици, общественици и прочие популярни личности. За пореден път си мисля, че това което започва, отново ще е едно добре познато старо псевдо действие, от което няма да има никакъв резултат. Напъни, които няма да изкарат нищо. Все едно старата ми лейка на село да се опита да роди жирафи. Е, няма как. Няма начин тиква да излюпи тигър. Това ни е проблемът, че много тикви са се народили напоследък в светската част на обществото ни. Тикви, които не правят нищо, освен да ни досаждат благотворително от медиите.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mph - *
10.01.2008 15:10
Как не ги е срам да си правят реклама с такива неща! Щото това се прави всъщност. Както беше с "Не сте сами". Децата нямат толкова голяма нужда от пари, колкото от подходящи грижи. И в петзвезден хотел да ги настанят, ако за тях се грижат онези дзверове, парите са залудо харчени.
цитирай
2. buboleche - да , прав си.
10.01.2008 15:48
това е поредната им измислена кампания. Подозирам ,че ги правят защото няма с какво да си запълнят телевизионното време.
цитирай
3. 100jan - Редно е да се зададе въпрос
10.01.2008 16:16
към бтв - а за децата от другите домове какво е предвидено? А за старческите домове? А за психиатричните клиники? А за множеството приковани към леглото млади хора?

Разбира се, българските политици са безброй. Както и българските псевдо звезди. Има и достатъчно телевизии...
цитирай
4. viovioi - как ще ги "набират" тези средства
10.01.2008 16:53
къде се берат, да идем и ние да поберем..Сещам се как. Ще започнат да ни подканят като овчари да изпращаме смс и да даваме пари в еди си какви банкови сметки. Този нещастен обеднял народ пак някой иска да дои. Бре техната ма**....
цитирай
5. julllinkata - хммм
10.01.2008 19:03
"Малка къща за деца"..."Малка къща в прерията" WTF???Аре нема нужда.И ми е интересно защо не участват в благотворителни кампании хора,които да НЕ мрази поне 1/6-7-8 от населението?Еми,що,баси идиотския въпрос....Сигурно понеже сравнително нормалните хора не се появяват по БТВ,що....
цитирай
6. chara - никоя "благотворителна" кампания
11.01.2008 13:49
не може да стане ИНДУЛГЕНЦИЯ за несвършената работа от държавата и нейните чиновници, за безхаберието, гузната съвест, за срамните тайни на детските домове и домовете за хора с психични проблеми, скрити далеч от очите на обществото, за липсата на държавна политика.
цитирай
7. thomas - Що бе...
13.01.2008 02:01
Това с пращането на смс-и вече явно става по-важно от знаенето на български. Засега с помощта на sms можеш да изпъдиш някой от къщата, да участваш в игра, да паркираш, да спечелиш Поло и какво ли още не. Един ден сигурно така ще си пускаш и още малко ток у дома, като ти го спрат, защото си си изчерпал кредита.

Днес видях, че в най-долната мръсна телевизионна игра досега ("Долен мръсен лъжец" по ТВ2 с водещ... седнете, за да не паднете... Дони) sms-и се пращат от ЗРИТЕЛИТЕ В СТУДИОТО, а тези по телевизията явно гледат и се учат. Явно бутоните на "Стани богат" не са се оказали достатъчно възпитателни - публиката трябва да се научи да праща есемеси за всичко и по всякакъв повод.
цитирай
8. majkata - :-(
16.01.2008 10:45
С много смесени чувства прочетох този постинг и коментарите след него.

Не мога да не се съглася, че за това аз, ти и всички изказали се нямаме никаква вина, и вината е само единствано на политиците.

Не мога да не се съглася, че се усеща пошлата нотка на рекламата върху гърба на децата.

Но също така не мога да се съглася, че тези деца трябва да бъдат оставени така просто да си умрат. При положение, че държавата не се грижи за тях дори като мащеха, а ХЕПТЕН не се грижи, трябва някой друг да го стори- не мислите ли.

Някой от тук писалите влизал ли е в детски дом???
Аз съм влизала! Няколко пъти- като домско дете и като възрастен индивид, неспособен да нахрани целия свят.
При живи и любящи родители попаднах на 7 години в санаториум по здравословни причини за доста дълго време. Там ни хранеха малко по-добре отколкото в Могилино, поне така ми се струва, но хората които се занимаваха с възпитанието ни не бяха по-различни.

Като възрастен съм ходила в дом за деца с увреждания. Там картинката е също отчайваща.

Не мога просто да се съглася с критикарството заради самото критикарство. О.К. и на мен не ми харесва формата, и на мен не ми харесва рекламния момент, и на мен са ми проглушили ушите с кампаниите, но ще пратя няколко СМС и не защото смятам, че ще получа ИНДУЛГЕНЦИЯ, а просто защото в момента не мога да предложа по-адекватен начин, с който да помогна на тези деца.

Ако се сетя за начин, който няма да бъде оплют и охулен, че някой- аз, ти или примерно певицата Деси Добрева си прави реклама веднага ще го споделя и ще се опитам да го организирам.
цитирай
9. ianchefff - мисълта ми бе,
16.01.2008 11:23
че такава мощна медия като бТВ, може да се занимава с далеч по-стойностни неща: като например как се използва бюджета, как може да се оптимизира той. Откъде могат да се намерят пари за тези домове.
Да се правят предавания (постоянно, ежедневно), които постоянно да роптаят срещу безхаберието на управляващите. а не да трупат дивиденти на гърба на данъкоплатеца с посредствени предавания и инфантилна водеща, облечена в още по-инфантилна рокля.
цитирай
10. rotazia - Все пак едно по-друго шоу вместо ...
17.01.2008 17:50
Все пак едно по-друго шоу вместо противния до болка Слави , отвратитените до срам Азис и някакво се Ойро, на което така му ходеше метлата и ПЕНЮара !
цитирай
11. анонимен - BG grajdani w za]ita na istinata
28.02.2008 01:29
С всичкото ми уважение, Могилино е страхотна кауза, по която да събереш симпатия и дарения, но трябва да се работи широко..Затова смятам, че хора като теб трябва да подкрепят писмото.Иначе, без вашата намеса медиите само hijacked темата.

Аз също избивам фрустрация в дръзки афиши срещу властта, но от място не се
вижда проблемча. Те действат все още с надежда, че е възможно проблема да се реши
законодателно..разбираш ли, искат закон с който да се предизвиква човечност
???!!!Защото явно хората все още крепят някаква надежда, че държавността ще изскочи иззад шипковия храст и вдигне меч срещу несправедливостта.

Проблемчето е, че държавата я няма. Нека загражденията около сгради пълни с безотговори държавни мъже не хранят заблудата, че някой е там. Страх власт пази.

Надявам се на твоята лична подкрепа, която значи много.

До българските творци и мислещата общественост на България.
Приканваме ви да се дистанцирате от опитите на правителството да скрият зад формулата "браним имиджа на България" престъпната си политика по отношение на децата с увреждания. Смятаме, че името на България се гради от хората на изкуството, културата и мислещата общественост и искрено се надяваме да ни подкрепите чрез имената си и чрез имената на организациите, в които участвате. Възмущаваме се от опита идеалите и ценностите на нацията да бъдат използвани за защитата на тясно партийни интереси.
http://www.bgpetition.com/EP_film_za_Mogilino/index.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4649709
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930