Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2007 12:40 - ЗА ЛЮБОВТА
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 7476 Коментари: 24 Гласове:
1

Последна промяна: 07.07.2007 17:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Когато обичаш, ти си друг човек. Всичко около теб е розово. Всичко е свежо, всичко е красиво, всичко те радва, всичко е прекрасно.

            Когато се сетиш за любимия, ти чувстваш, че можеш да изкачиш Еверест. Можеш да победиш Майк Тайсън. Можеш да се пребориш с всички трудности, които животът услужливо ти предлага всеки ден.

            Когато мислиш за нея, за НЕЯ, ти си светлина. Ти си лъч от щастие, което искаш да подариш на всички. Не можеш да живееш, без да искаш постоянно тя да е щастлива. Да се чувства добре, да се чувства сигурна в твоята компания.

           Случи ли се нещо, което да я натъжи, ти се чувстваш виновен. Може и да не си ти виновният, може да не е в теб причината, но ти някак се чувстваш длъжен да премахваш постоянно всичко, което може да я направи нещастлива.

            Искаш да и подариш света, искаш да я заведеш на Луната, искаш да правиш любов с нея като за последно. Искаш да чуваш нейния смях. Натъжи ли се или не дай Боже да се разплаче, тогава усещаш как светът около теб се срива.

            Когато обичаш, за теб тя е най-важното в живота ти. Без значение дали имаш кариера, дали имаш професионални амбиции, дали се опитваш да пробиеш някъде. Можеш да жертваш всичко във всяко едно време, за да е добре ТЯ. Можеш да сложиш на карта собственото си его, защото ти нямаш его. Его-то е нещо, което не съществува за този, който обича. Не че съвсем е изчезнало, просто то няма значение.

         Когато обичаш, ти си благороден към света. Към всички. Искаш целият свят да е щастлив. Можеш да купиш целия свят за нея. Това е преданност. И това е хубаво. Това е хармония със света. Това е нирвана. Вярно е, че на моменти, когато обичаш, изглеждаш сякаш си си загубил ума, но това е най-хубавата загуба на ум, която може да ти се случи.

           Когато обичаш, можеш да пиеш, да пушиш, да харчиш безотговорно, да се смееш на всичко. Не се ядосваш на нещо, което по принцип те е вбесявало. Не се изморяваш лесно. Ценностната ти система се преражда в най-хубавия възможен смисъл. Можеш да говориш безкрайно или да мъчлиш също така, но всичко това е, защото обичаш. И е хубаво. И това те прави щастлив. Всички малки неща, които си правил и правиш с мисълта за нея.

     Животът ти е безкрайна поредица от щастливи моменти. Ти не просто преживяваш. Ти живееш. Без значение, дали си с нея постоянно, дали я виждаш и чуваш всеки ден или тя е някъде много далеч от теб. Това няма значение. Разстоянието е без значение. Времето също. Времето е спряло за този, който обича. Той може да чака вечно. Вечността всъщност е нещо мигновено, което свършва в момента, в който започне.

       Можеш да отидеш на пътешествие до далечна планета за нея, можеш да слезеш на дъното на океана, така както сутрин си купуваш кафе. Лесно е. Можеш да стоиш на светофара и цял ден да помагаш на възрастните да преминават улицата. И това ще е удоволствие за теб, защото ти си щастлив. Защото обичаш. Защото някъде там има един човек, който те прави щастлив. За теб всички хора заслужават щастие, ако имаш възможност, показваш им го. Даряваш ги с най-хубавите думи и действия на които си способен. Даряваш им сърцето си, защото знаеш, че всеки има право на щастието, което ти вече имаш.

          Знаеш прекрасно, че дори да ти остава още един ден живот или още цяла една вечност, това няма значение за теб. Защото времето, в което си обичал и обичаш не може да се измери и не може да се сравни с нищо друго.

      Когато обичаш, душата ти е светла. Душата ти е огън, светлина и изпълнена с щастие. Предразсъдъците, които си имал евентуално, вече ги няма. Защото няма смисъл от тях. Можеш да живееш навсякъде. Можеш да живееш в палатка в пустинята, или в супер модерен апартамент в Манхатън. Това е без значение за теб.

     Когато обичаш, ти наистина мислиш и искаш най-доброто за НЕЯ. Искаш да я прегръщаш и целуваш безкрайно. Заради миговете, в които тя е била наранена и нещастна. Заради миговете в които ти си се чувствал виновен за нейното страдание и тъга, без значение дали причината е била в теб. Чувстваш се длъжен да го направиш. За да е спокойна тя. За да е добре. За да е щастлива. За да я предпазиш от света, който може да я нарани. За да се чувства добре, за да се чувства защитена. За да може, когато тя не е с теб, да има нещо, което да и напомня постоянно за теб и за миговете в които сте били щастливи. За да може да си спомня разговорите, любовта, времето. Всичко, което сте правили заедно. За да може да е щастлива и тогава, когато поради някаква причина не е до теб.

        Заради хилядите моменти, в които си бил и си щастлив с нея, ти можеш да покориш света. Можеш да направиш наистина всичко.

        Най-малкото, струва си да опиташ.





 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - кон-вихрогон
07.07.2007 13:57
Пишеш за любов, а си сложил тая отвратителна снимка?!
цитирай
2. анонимен - SAMOTNIQT_VOIN
07.07.2007 14:03
Зъбите ми кат' игли, ноктите ми кат' тесли!
цитирай
3. анонимен - Haresa mi
07.07.2007 14:14
4ovek e 4ovek-kogato obi4a!No ne vseki go umee.Pozdravi-lidis
цитирай
4. godzibg - да обаче
07.07.2007 14:43
съгласен съм с всичко без спрялото време и вечното чакане. времето не може да се спре и голямото разстояние разделя рано или късно.

А си мисля , в случай когато всичко това, което си написал го изпитваш, а от другата страна няма кой да те дари дори с малка част от това което ти правиш , какво става ? защото аз си мисля че тези две неща вървят паралелно- желанието да "и подариш света" , но и тя да го отвори за теб. Ако второто го няма според мен става въпрос за несподелена любов, а тази любов е една такава примитивна в повечето случаи :).
цитирай
5. анонимен - В началото на текста:
07.07.2007 14:51
"Когато се сетиш за любимия...."
пишеш!
А не любимата!!!!! Странно?
цитирай
6. анонимен - Когато напишеш това..
07.07.2007 15:35
показваш, че искаш да обичаш..
цитирай
7. estel - Към godzibg...
07.07.2007 16:10
цитат- "аз си мисля че тези две неща вървят паралелно- желанието да "и подариш света" , но и тя да го отвори за теб".
Ако правиш нещо, защото очакваш да получиш нещо в замяна-това не се ли наричаше корист? И каква е тая любов, която изисква взаимност? В любовта няма условия! Тя не е физика, където всяко действие си има противодействие...
Но истинска е тая любов, която е безусловна- даваш без да очакваш да получиш...
А това за несподелената любов- че е "примитивна"- нали не го казваш сериозно? Не мога да повярвам, че някой може да каже такова нещо...Нали знаеш, че на сърцето не можеш да заповядваш...
Несподелената любов също променя света по някакъв начин...Дори да е тъжна...дори от нея да боли...

цитирай
8. ianchefff - До анонимен номер 5,
07.07.2007 16:43
Имам предвид любимия човек.
Сещаш ли се?
:))))
цитирай
9. sowhat - браво янчев
07.07.2007 17:22
знаех си че можеш да избегенеш негативизма .
само баце ,защо това хубаво нещо е стози малък шрифт? да не те е срам нещо ? :)
цитирай
10. ianchefff - Не, баце (sowhat),
07.07.2007 17:26
не ме е срам.
Хич, даже въобще и изобщо никак дори.
:))))
цитирай
11. sowhat - мда
07.07.2007 17:51
бивателно е това нещо тоя път. само да питам и аз като някой от анонимните по горе -що този вампир менсън си го турнал вместо себе ,о неразумний янчев?
нали не Го любиш и се отрече трижди от него в предния постинг? :)))
цитирай
12. ianchefff - Не съм се отричал от него.
07.07.2007 17:53
Има разлика в това, да не харесам концерта и в това да не харесвам него като творец.
Разбираш ли?
цитирай
13. sowhat - капиши
07.07.2007 18:13
ама малко ,нали съм русо и бавно вдявам.
айде отивам да дишам и освобождавам пространството ти от себе си :)
цитирай
14. takanaka - . . . . . само който не го е. . . почув...
07.07.2007 19:16
.....само който не го е...почувствувал ,неможе....да го усети....Еваааала:))Който няма крила не познава любовта...:))
цитирай
15. viovioi - ))
08.07.2007 09:29
Любовта е бизнес, а брака ООД.Дружество с ограничена отговорност.Паричните потоци се сливат и се разпределят по пера.След сконтирането на сметките се получава месечния баланс.Ако е положителен добре, ако е отрицателен, дружеството взема кредит.Дружеството прави инвестиции.В ДМА/дълготрайни материални активи/ кати жилища и имоти, така и в МА/малотрайни активи/ като телевизори тенджери и тигани.Всяко дружество има счетоводител/тъща/ и деловодител/свекърва/.Има и управител без протфейл/съпруг/ както и имич мейкър/съпруга/.Прави и непоправими грешки/деца/ , които от своя страна създават дълготрайни ангажименти и разходи.Това беше смешка от мен Вили))))

Е тове е любовта, другото са лафчета и приказки от 1001 нощ.)))
цитирай
16. filipa - Много е истинско!
08.07.2007 09:40
Знаеш ли какво...дай ръка! За това ,че имаш кураж да пишеш за тези неща...по този начин...
цитирай
17. ianchefff - filipa,
08.07.2007 10:39
благодаря ти.
цитирай
18. анонимен - Много мъдрости на куп
08.07.2007 12:38
Е , едно нещо ново, по-различно няма, за което си струва да се прочете!Не ти е тук силата, брато!
цитирай
19. ianiv - Браво, Вили, смешката си я бива!
08.07.2007 13:02
Янчев, хареса ми. Не съм очаквала. Изненада ме.

Кочето ми, ти ли точно ще говориш за снимки бе, милото ми?...
цитирай
20. viovioi - ))
08.07.2007 13:50
Аз го прочето 2-ри път да вида дали не го е писала жена.Един мъж не трябва да пише за това,не трябва да говори за това.Не бива да споделя такива неща.А трябва да го прави точно така, без да го афишира или как да кажа така ми се струва малко мазна офтика.Сори пич, може да си точен ,но бъди твърд като желязо с памук не стават работите.Поздрави)))
цитирай
21. ianchefff - viovioi,
08.07.2007 15:18
не съм съгласен.
Защо да не говори?
Нима има нещо лошо в това?
Не мисля..
цитирай
22. viovioi - незная
08.07.2007 16:18
Интуиция.Имам смешно отношение към мъже които говорят по този начин за чувства,вълнения,мечти и тн.Но пък се възхиищавам от мъже които правят точно това дето казваш,правят го ,но не го казват.Нали се сещаш за онова железното,силното, не знам ти трябва да знаеш по добре.Ако това кажеш на любимата първо тя ще се изкефи че има късмет, но тайно ще си мисли имам жертва,имам жертва.За тези неща нито гък,нито мък.За да не изглежда човек слаб и уязвим.Но няма нищо.Ти друг път няма да правиш така, сигурна съм, защото аз съм много убедителна и въздействаща.Аз съм силен човек.Поздрави))
цитирай
23. enjoy6 - Pozdravlenia
12.07.2007 21:50
za tova, che go priznava6 pred nas!
malko maje imat tazi smelost....a jenite tolkova obichat da chyvat takiva krasivi ne6ta!
Pozdravi:)))
цитирай
24. анонимен - Да! Точно така!
18.07.2007 14:36
Когато обичаш, си всеможещ...Зареден с позитивна енергия... Даряващ... По-истински от всякога...Струва си да изживееш такова прераждане...пречистване...
..........................................
От: anastasiia
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4622608
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031