Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2008 14:57 - АГЕНТИ ПОД ПРИКРИТИЕ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 1744 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 02.01.2008 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Бизнесмени ще стават тайни агенти. И ще работят под прикритие в родното ФБР. Новият шеф на Агенцията за национална сигурност Петко Сертов бил отправил покана за работа към бивши служители на контраразузнаването. Всички те били утвърдени професионалисти в областта на националната сигурност. И по различни причини били напуснали НСС. Горките.

            И сигурно си нямат възможности за други доходи като онези, съдиите, дето си гласуваха по 60 бинки за чао. Някои били принудени да си потърсят работа извън системата. Леле... А други пък вече имали солидни фирми в строителството, енергетиката, охраната. Къде? Я пак? Тези хора нямало да оставят бизнеса си, но опитът им бил безценен. А когато са заети с фирмите си кой ще работи? Никой. Ясно. Ще има ли ефект? Не. Няма да има. Ама то не е и нужно. Мога да се обзаложа какви ще са проблемите с които ще се занимава новата агенция. Контрабанда на два чувала клечки за зъби през Калотина. Или далавера с тир, пълен с чорапи. С дупки. Китайски. Дума няма да се чуе за проблемите, които са близо до интересите на сегашните властимащи. Това са тези, които нищо не правят, но ни го казват толкова трогателно. Като например президентът. С подкрепата на Глория. Или с усмивка на уста. Като премиерът. С подкрепата на Данон. Т.е. на Елена Йончева. А бе, къде се загуби тази женица?

            Бившите контраразведки, които ще постъпват на работа в родното ни ФБР, нямало да са много. Но другарят Сертов разчитал на кадри, които не са прекъсвали дейността си през последните години. Това дали не е признание, че ДС все още функционира? Щото, нали Сертов е “бивш” нейн кадър. Гордее се с това, както и другарят Първанов. Хм.

            Друго: знае се, че те са били ченгета, но сега ще ги връщат под прикритие. Умно. Е, такава глупост трудно може да се измисли. Това била формула, по която действали и в Европа, и в Америка. И била успешна. На сън, може би. Един такъв не-прекъснал-дейността-си-бизнесмен-агент можел да върши работата на десет обикновени ченгета. Уау. Къде е Джери Брукхаймър? Веднага да почва филм за нашите агенти. Ситуацията плаче за екшън. Милиони ще се изкарат от него. Ще си изплатим всички дългове. Ще ни остане и за морето. И да оправим вълните на Цариградско, че децата в рейсовете повръщат от вълнението...

            Повечето от бившите контраразузнавачи, и настоящи бизнесмени, знаели в детайли корените на корупцията и щели да бъдат полезни.  Обаче нали и те участват в нея? Или не участват? Е, то това нали е само на филм, значи всичко е наред. И заплатите им щели да бъдат добри. Ама тия, бизнесмените не били в агенцията за заплати. Щото си имали бизнес. Аха. И така ще пазят бизнеса си от посегателства на мрънкащи журналисти. Суперско.

            Чували сте как всички са натрупали първия си милион? С препродажба на ябълки. Знаете тази легенда. Но, сега всички вече ще са започнали бизнеса си от обикновени агенти.

      Въпрос: “Как започнахте бизнеса си, господин добре облечен бизнесмен?”

          Отговор: “Ами продавах ябълки на Женския пазар като агент под прикритие да следя трафика на кюфтета за близката кръчма...” Чудничко.  Кръгът се затваря. ДС – бизнес – ДС – бизнес...

           Всъщност никой нормален човек никога не си е и помислял за нещо друго. Само парламентът трябва да го гласува и Държавен вестник да го публикува.

            И всичко си идва на мястото.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zari - Това!?
03.01.2008 10:02
1. Новата спецагенция ще има директен и независим достъп до информационни фондове на МВР. Агентите ще имат униформи и заплати без таван /"защо се предвиждат такива средства за хора, които могат да взимат и 100 000 лева заплата"/.
2.Служителите ще имат униформи. По този повод: Каква е тази тайна служба, която ще има униформено облекло.
цитирай
2. ianchefff - зари,
03.01.2008 10:28
е, а де.
И аз т'ва питам...
Идиоти!!

:)
цитирай
3. ignatkan - Добре казано,ianchefff,
03.01.2008 19:54
към възгласа може да се добави:Мръсници,мръсници,мръсници!
Нужника на Гоце.
цитирай
4. анонимен - Браво! Много забавно четиво!
06.01.2008 20:12
А чухте ли тази пикантна история?

Кенди и Цефул си направили купон в едно влажно мазе. Подсилили Пърл Джем и се надрусали с лепило. Накрая Кенди направила на Цефул една "много зла тръба", а той примижавал от удоволствие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4641311
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930