Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2007 13:07 - ОБЕЩАНИЯ. ПРАЗНИ КАТО УЛИЧНИ ДУПКИ.
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 4813 Коментари: 25 Гласове:
0

Последна промяна: 12.12.2007 13:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Вече няма дупки. Ако някъде нещо прилича на дупка, то това не е дупка, а природен феномен. Срещу природата никой не може да се бори. Вече няма замърсяване. Ако някой реши, че нещо е по-мръсно отпреди, не е вярно. Ако е вярно, значи лошите са го направили. Или циганите, които превземат града и трябва да си ходят. Защото го превръщат в гето. Боклукът е прибран на топло. Завинаги. Вече няма задръствания. Ако случайно някъде се появи редица от повече от две коли една след друга, то значи че през това кръстовище минава президентът или министър- председателят, министър Румен Петков или някой от останалите лоши. Ако в маршрутка или автобус има повече правостоящи, отколкото седящи, то това означава, че пияници, гаргамеловци и други черни са се струпали да пият на спирката и след това са препълнили съответното превозно средство. Общината, зам. кметът по транспорта, главният архитект или някой друг отговорен не са виновни. Не са, бе!

            Чудите се кой е този град, в който има толкова много щастие по улиците в градския транспорт и около кофите за боклук. Познахте. Това е София. И откога е всичко това? Откакто ГЕРБ слечели изборите. С малко, но завинаги. Сега всеки софиянец очаква да получи безплатен ток, парно и топла вода, защото ги заслужава, след като е гласувал правилно. Другите градове могат да си изядат... баницата от яд, че си нямат супермен за кмет. Е, да си имат. Техен проблем. Важното е, че софиянци вече влязоха в комунизма. Построиха им светлото бъдеще. Да. Построиха им го. Какво повече може да желае един човек? Нищо. Или? Хм...

            Не е ли крайно време някой да започне наистина да прави нещо? Не може ли да попитаме какво става с боклука, с дупките? Със задръстванията? Да попитаме докога ще се возим като копърки в автобуси и  маршрутки? Докога шофьорите ще спестяват нафта за сметка на топлото на пътниците? Докога някой (той си знае кой) ще се оправдава с КАТ, със селяните, които идват да живеят в София с раздрънканите си автомобили и са причина за задръстванията? Докога този някой ще ни обяснява от всички телевизии и вестници как работи денонощно и как сутрин в шест и половина вече е отхвърлил една камара работа за нашето добруване? И улиците са чисти, осветени, без никаква кал и друга мръсотия по тях. Чак ти се приисква да тръгнеш по чорапи от толкова много чистота...

        Докога този някой ще ни разказва как се бори с лошите, по-лошите и най-лошите, за да можем да ходим спокойно на работа? И как всичко вече се е променило! Да, ама не се е променило. Приказките от времето на комунизма “как ние се правехме, че работим, а те се правеха, че ни плащат”, вече не минават.

             Номерът не минава, господа. И другари. В 21 век като кажеш, че правиш нещо, трябва наистина да го правиш. Или не съм прав? Попитайте десетките хиляди, които всяка сутрин и вечер се тъпчат като говеда в градския транспорт, да видите какво ще ви кажат. Ще ви кажат, че положението вече е нетърпимо. Дойде му времето нещо да се направи. Имате абсолютно мнозинство в общината. Ако наистина искате нещо да промените, действайте. Защото, нали си спомняте какво му се случи на Костовото правителство, което също имаше абсолютно мнозинство? Просто повече не беше министър председател. Няма такова правителство, няма такъв премиер. Така че, вместо да си правите пиар акцийки за вашето политическо бъдеще, което щяло да разкаже играта на всички, по-добре направете нещо за града. Само за града. Сега и веднага. Защото иначе няма да стигнете до управление на държавата. Защото иначе ще ви сполети съдбата на Костов. 
              Не че е нещо лошо, но някак няма да ви ходи на имиджа.           



Тагове:   обещания,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - чакайте, събират се воеводите...
12.12.2007 13:39
Днес и Й.Костадинов е напуснал парламентарната група на НДСВ(днес.бг) и се е влял в 8-та парламентарна група" България за нова демокрация". Прав си, че трябва нещо РАЗУМНО да се направи, а не това което виждаме. Политически водевил. И мръсни политически игри на големите играчи.
цитирай
2. demoniceye - Toя град София
12.12.2007 13:48
В някоя книга за научна фантастика ли го намери?
Що се отнася до празните обещания и лековерието, нищо ново под слънцето, мили братя и сестри българи.
цитирай
3. ianchefff - demonic,
12.12.2007 13:50
не бе, що?
Всяка сутрин като отивам за работа се радвам на успешните нововъведения на новата общинска администрация...

хахахааааааааааааааа:))))))))))))))
цитирай
4. eien - Eeee, че избраниците
12.12.2007 14:23
до такава степен си живеят в своята си собствена вселена, че с нашата, реалната,
се сблъскват само в тоалетната, дето не е мястото за размисъл и вдяване на императиви.
Поздравления!
цитирай
5. анонимен - -
12.12.2007 14:23
Добре че има по кого да се плюе, иначе току-виж сте взели да свършите нещо полезно. София няма да заприлича на град само с помощта на управляващите, нали знаете, трябва и от вас малко.
цитирай
6. ianchefff - aнонимен,
12.12.2007 14:30
верно?
Аз пък си мислех, че чистотата на града, задръстванията и претъпканите автобуси не зависят от мен.
Явно са ме избрали за кмет на София без да съм разбрал.
Приемам поздравления.
Раздавам автографи на феновете и фенките.
За контакти - Столична община.
Ако ме няма там - който търси, намира.
цитирай
7. анонимен - Аха ясно, ти си от поколението дето ...
12.12.2007 14:37
Аха ясно, ти си от поколението дето си мисли че всичко ТРЯБВА да му идва наготово.
цитирай
8. bobitata - Към анонимния
12.12.2007 15:43
Анонимко, малко не се усещаш май какви простотии хортуваш... Естествено, че не е работа на гражданите "да свършат нещо полезно" за града - за какво плащаме ти и аз и всички ние данъци? пътни, за смет, за сгради... ???? за да грабнем лопатите и багерите и сами да си прокопаем метрото ли?
цитирай
9. nik666 - Струва ми се,
12.12.2007 15:59
че става дума по-скоро за "вършене на нещо" в контекста на адекватното социално и културно поведение, а не толкова до строителството на инфраструктурата ;-)
Все пак е логично, градовете не са кочини в които живеят прасета, след които задължително трябва да се чисти и редовно да им се поправя оградата, всеки може да допринесе с нещо дребно (освен ако наистина не е прасе ;-)). Мисли глобално, действай локално. Тази максима работи в Европа, защо да не работи и при нас?
цитирай
10. ianchefff - ами...
12.12.2007 16:01
защото тук в БеГе живеят българи.
Примерно...
;)
цитирай
11. thomas - Че не е добре, всички виждаме.
12.12.2007 16:14
Ама дали не намекваш, че ако беше оня със сините балончета, щеше да е различно!? :-)
цитирай
12. ianchefff - томас,
12.12.2007 16:25
не. Със сигурност не го намеквам.
Какво би било, ако беше "оня със сините балончета", можем само да гадаем.
Най-вероятно никога няма да разберем.
;)
цитирай
13. nakom - Някой беше казал
12.12.2007 17:08
че възмущението е най-сладкото чувство.Седиш си ей така, чоплиш семки и се възмущаваш на воля.Нещо лошо се случва.И край - ти си възмутен.Възмущаваш се, викаш, протестираш, пишеш, лее се отровата на истината на възмутения индивид.
После влизаш в кенефа и забравяш.
цитирай
14. ianchefff - nakom,
12.12.2007 17:12
да те питам, ти какво предлагаш?
Да си мълчим?
Хм...
Ама то това, комунистическото време, любимото ти явно, нали свърши, бре?
Или пак не съм разбрал??
цитирай
15. usmivkata - :)
12.12.2007 17:24
Един въпрос към анонимния...Днес купих на четиригодишния ми син банан. Като го изяде, детето взе да се озърта за кошче...щото аз съм го възпитала така. Кошче обаче нямаше...и нямаше и нямаше...в продължението на цяла една улица. Е, искам да знам, ако въпросната улица заприлича на кочина ,кой е виновен в случая?
Поздрави!
цитирай
16. ianchefff - усмивка,
12.12.2007 17:53
ами хващаш се, купуваш кошче, после викаш майстори, които да го бетонират на съответното място и така.
Какво толкова?
;)
цитирай
17. thomas - @usmivkata
12.12.2007 18:06
То и тоалетни няма много по улиците, ама нали това не трябва да ни служи за оправдание да цвъкаме по тях!? ;-)

Разбира се, че е по-хубаво да има, но някой може да каже, че не плащаме достатъчно данъци... Да не говорим как хич не искаме да плащаме за поддръжката на общите части на блоковете си - в блога си voinyt беше показал как изглеждат нещата в Испания, която изглежда като райска градина пред кочина в сравнение с нас. А там ставаше дума само за някакви си 60 евро на месец на апартамент, с които се осигурява такава поддръжка, каквато тук дори не мога да си представя някога да видя.
цитирай
18. marty - Хич не ми е интерсно да чета мнението на nakom,
12.12.2007 18:39
обаче той се вре навсякъде и пише ли пише.....
Янчев, вече съм писала, че от провинцията в София идват предимно "боклуци". Свестните хора в т.н. провинция си имат и жилища и "хляб" там.
Знам, че няма начин да ги оттласнем оттатък околовръстния път - но помисли в тази посока малко, а после за бат Бойко.
Янчев, на изборите за кмет и общ. съветници и малко кметче, бях в комисия в община Триадица. Не искам да ти казвам резултатите от секционния ни списък / в полза на ГЕРБ, че няма да повярваш/.
И това в идеален център.
И за това помисли...
Поздрави.
цитирай
19. marty - Янчев,
12.12.2007 18:43
с риск да досадя, но е по темата- виж това -
http://www.dnes.bg/article.php?id=44943
цитирай
20. nakom - о Янчеффффф колко си прав
12.12.2007 19:02
любимото ми комунистическо време свърши.
Дойде времето на селяните-демократи,кой не скача е червен, мръссссссссссни комунисти и прочие креативни лозунги.И обръщения завършващи с "чо" или думата "бре".

Като за начало трябва да сме малко по-културни.Като се научим да не толерираме ( а не да мразим) грозното в думите ни, живота ни ще стане съвсем друг.
А дотогава ти си се възмущавай ;-).Отива ти
Много харесвам обръщения в стил "самотния социално-ангажиран гражданин срещу политиците - вълци".Лежиш до дупката и виеш, а кервана спирка нема ;-)
цитирай
21. ianchefff - marty,
12.12.2007 20:23
нищо ново.
Диваци.

nakom,
наздраве.
цитирай
22. lisana - Преди години четях редовно спис...
13.12.2007 02:14
Преди години четях редовно списание "Факел". Не знам дали го помниш. Беше от малкото неща, които разпространяваха "еретични" за времето си идеи. Та там имаше една статия, в която се казваше, че светлото бъдеще /разбирай комунизмът/ е като хоризонт - колкото повече вървиш към него, толкова повече се отдалечава... От една страна е отчайващо, от друга, може да стимулира амбиция. Томас е прав за поддръжката и за данъците. Не, че няма хора, за които 60 евро са 1/3 заплата... На тях не им е до околоблоковите пространства със сигурност! Проблемът е комплексен, струва ми се. Въпреки "успешно реализираната евроинтеграция" и построеното "светло бъдеще" икономиката ни е... знаем. Но е истина, че много от нас не се и опитват да запазят постигнатото. Не само по отношение на чистотата. Въпрос на манталитет е. Има общества, в които гражданите се контролират взаимно. Има и такива, в които контролът е излишен. Ако някой нарушава обществените норми го смятат за ексцентрик - толкова е необичайно. У нас е необичайно да ги спазваш. И едва ли не се хвалим, ако го правим. А би трябвало да е ежедневие и никой да не се впечатлява от това. А че г-н Борисов от самото начало заблуждава народа - за това коментар няма смисъл да се прави. Ама, сами сме /сте/ си виновни. Нещата са почти същите, както бяха когато Симеон беше избран. Или Волен Сидеров. И много още знайни и незнайни "строители на светло бъдеще". И не бива да се мълчи. защото влизаме в ролята на шизофреници - хем знаем, че ни лъжат, хем продължаваме да им вярваме и да ги избираме. Дерзайте и късмет! :) Поздрави!
цитирай
23. ianchefff - lis,
13.12.2007 09:28
абсолютно си красива, както казва един приятел.
Т.е., абсолютно си права.
Поздрави.
:)))))))))
цитирай
24. milionche - Напълно те подкрепям, Янчев!
13.12.2007 16:00
Докато ние, потърпевшите, си траем- ще ни мачкат...То както се видя от последните избори- народът вече не се търси много и за гласове...Поздрав,
цитирай
25. eien - До Наком и сие -
15.12.2007 10:56
На времето френското правителство попитало френските индустриалци как може да им помогне. Те казали: "Не ни пречете ...".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626772
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031