Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2007 13:10 - СЪВЕСТ за 60000лв.
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 5023 Коментари: 32 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2007 13:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Членове на Висшия съдебен съвет получили обезщетение от по 20 брутни заплати, или около 60 000 лв., независимо, че не напускат съдебната власт. Честито. Честито на печеливщите. Оказва се, че днес да си съдия е супер доходен бизнес. Без значение дали си бил добър професионалист, дали си получавал подкупи, дали си си гледал работата през пръстите. Правиш 20 години и вземаш 60 бона. Човекът, който би изкарвал добри пари в цирка, а именно Константин Пенчев без да му мигне окото обяснява: „Това е една законова разпоредба, всеки магистрат, съдия, прокурор и следовател, който има над 10 години стаж като такъв и който престава да бъде за момент съдия, прокурор или следовател, има право да получи обезщетение не повече от 20 заплати, ако има 20 години стаж“. И всичко е наред. А морала, бе, господин другарю съдия? Или моралът кучета го яли. Какво да кажат лекари, учители, медицински сестри, пенсионери, дето се надяват евентуално да им отпуснат еднократни помощи за новата година? Разбира се, те нямат право на глас. За тях нищо не е написано в закона. Защото закона не са го писали те. А такива нахалници като вас. Които умеят изкуството да говорят часове наред без да казват нищо. Тези същите лекари, учители, пенсионери са ви гласували доверието да ги защитавате. Да отстоявате правата им.

      Пенчев се учудвал, че този случай се бил преекспонирал. Е, не, няма смисъл, нали? Всичко е толкова честно и почтено, че наистина, защо се преекспонира този случай, по дяволите? И той продължава да се забатачва в обясненията си: „Това е компенсация за неудобството на магистратите, защото те не могат да получават допълнителни доходи, и са лишавани от много други привилегии. Това не е патент на България“. Горките магистрати. Нямали други привилегии и допълнителни доходи. Ужас, ужас. Живи трябва да ги ожалим тия, магистратите, дето гушват 60 бинки. Винаги съм се чудил, докъде може да продължава нахалството на някои хора. Явно винаги има накъде. Ако стигнат дъното, продължават да копаят.

            Ако не ми вярвате, да ви припомня, че нашият любим комсомолски секретар, другаря Станишев се изцепи, че ние вече успешно сме се били интегрирали в Европейския съюз. Моля? Всъщност, прав е. Той се е интегрирал. Покрай него и още много други наглеци. Горко ни.

            Но, и съдиите и политиците ни са такива, каквито сме си ги отгледали. Всички те са си наше родно производство. 
             За рекламации, обаждайте се на тези, които виждате сутрин в огледалото.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. drona - кои групи държавни служители се ползват
10.12.2007 13:42
с подобна "привилегия"?

- полицаи;
- военни;
- пожарникари;
- магистрати
...
цитирай
2. nakom - Пак против правителството ;-)
10.12.2007 13:59
Все те са криви.Аз пък мисля че има резон в тези пари.В държавната юридическа система, с оценки под 5 на държавните изпити не се влиза.Освен с връзки разбира се.Освен медицината, правото е най-трудната специалност.Тоест имаме хора които учат - по-презумция кадърни, които в частния бранш биха печелили повече.И ги държиш 20 години на една заплата, пенсионираш ги и чакаш да не са корумпирани.А с това захарче на края на трудовия стаж, което при дисциплинарно уволнение изчезва, стимула определено ще е по-приличен.Не знам какви сметки правят тук възмутените, но един съдия като пусне един едър ДДС-ар, тия 60 хил лева пак ще излязат от нашия джоб но за един месец - а от там нататъка просто не знам колко ще са.Да не говорим за човешки животи обърнати в нарко-пари и други.За съжалнение като нямаме морал, ще си купуваме правосъдие и друг избор няма.
За пример - бях чел за един българин който се опитал да подпкупи австралийски полицай - негов приятел.На шега- ей така да го пробва.И му казал - назови сумата.Полицая казал някаква огромна сума - към 300 000 долара.И българина хлъцнал.Австралиеца му обяснил че това е сумата за безлихвения му кредит, отпуснат от държавата, различните пенсионни и здравни осигуровки пак платими от държавата, някакъв годишен бонус и това за период от няколко години - не бяха много - към 5.Не се подписвам за точност в детайлите но примера е ясен мисля - ако ще живеем в демокрация - тоест вярваме в материализма (любовта са я измислили комунистите да ебът без пари, да не забравяме), стойността на труда на държавните служители трябва да е така платена, че да се пресича корупцията поне на ниско и средно ниво.Ако аз мога да извадя 10 000 лева и да го купя тоя съдия, каква справедливост раздава.
Като оня тъп нотариус, който за 50 лева прехвърли колата на главния прокурор мисля беше.Евтиния
цитирай
3. liliahristova - nakom, много от студентите по право
10.12.2007 14:10
си купуват изпитите и така се учат на корупция още от университетската скамейка. Съгласна съм, че съдии, следователи, прокурори и полицаи трябва да са много добре платени, но те не дават нищо на обществото в замяна. Нищо! Напротив, повреждат го още повече с поведението си. Освен това членовете на ВСС, дето са си получили бонусите, нали не са се пенсионирали? Мислиш ли, че ще имат стимул да променят системата, щом тя им плаща независимо от техните резултати?
цитирай
4. анонимен - Да и с право ги заслужават някои, особено......
10.12.2007 14:12
......тези които са денонощно в служба на народа. Или както казваше Ив. Кулеков - това народ ли е?Хайде, хайде .....освен виетнамки за шивачки и плетачки, и магистрати ли да внасяме. То да не става въпрос за доматено пюре от Македония. Пък ако можеше сега ииииии без мито да бъде ....Ма моля Ви .....
цитирай
5. nakom - @ liliahristova
10.12.2007 14:22
по твоята логика следва че като имаме лекари които още в студентските си години са уморили някой, дай да нямаме медицина.Аз не говоря за корупцията че я няма - има я и още как.Но за да изчезне трябват предпоставки.И това е дълъг и сложен процес.Цял народ не се превъзпитава за ден.Кажи ми ако се сещаш за това меркантилно общество други стимули - потупване по рамо, почетно табло, подписан от президента байрак - кажи де, как инак да се намали тази корупция.
Знаеш ли го лафа "цвекета не пием"
Комунизма който възпитаваше нов човек умря.Сега без пари и мама на татко не дава.
Искаш кюфтeта - плащаш.За скара, за кайма , за труд, за място.Евентуално за данък, за такси, за ток, за противопожарна безопасност.После вече - ядеш.Как ти се вижда?
цитирай
6. анонимен - Както е тръгнало ..лелееее
10.12.2007 14:34
Личен лекар - месечна такса
.........полицай - също
.........адвокат тоже
.........и квото друго се сетите
може да не искаш парно , но ти го пускат , ее ако имаше как и през лятото.
Бе ние да не сме инвалиди , та да имаме необходимост от асистенти ?
цитирай
7. анонимен - Въпросът добре го поставяте, но мотивите за са съвсем различни
10.12.2007 14:38
Виж. последните постановления по тези въпроси заедно с тълкователната форма.
цитирай
8. ianchefff - nakom,
10.12.2007 14:51
т'ва, че след като живеем в демокрация значи вярваме в материализма, не ме кефи. Не го споделям. Не че материализъмът е нещо лошо, просто това обвързване, което правиш с демокрацията не е гот, според мен.
Откъде накъде реши, че правото е най-сложната материя след медицината? А информатиката? А квантовата физика? И още десетки други специалности...
В този текст става дума просто за безочие.
Поредно.
цитирай
9. nakom - такааааааааааааааааааа ianchefff
10.12.2007 15:14
прав си за някои неща.Примерно че квантовата физика е една доста трудна наука.И в нея не отива да учи кой да е.Примерно учат я само хора на които им се отдава, и такива които я харесват.За разлика обаче от правото и медицината, нито една от споменатите от теб науки не е с такъв социален уклон, тоест - досега между редовия гражданин и адвоката или медика, и досега между гражданина и квантовия физик или програмиста не са едно и също нещо.Нито програмиста, нито квантовия физик могат да отнемат човешки животи в такова количество в каквото го правят медиците, или да го променят - като адвокатите.Възможните изключения просто потвърждават правилото.ИМа и нещо друго - информатиката и квантовата физика са точни науки - достъпни за категория хора на които тези науки им се отдават или натегач-зубрач-кариеристите-с-перспективи.Там са единици, които учат сложни неща, неразбираеми за нас - обикновенните потребители (или поне болшинството).Правото е съвсем друга материя - там цедката е жестока, изучавания материал - мнгоо обемен, конкуренцията- на високо ниво.Преподавателите са предимно "имена", а изпитите са много и тежки.И най-важното - масово е.Не се иска да харесваш правото за да си адвокат.Затова и там не е никак лесно да изкараш високи оценки, с които да станеш съдия или прокурор.Тези оценки се вадят на трите изпита с които завършват правистите - където ги изпитват на почти целия материал изучен за 5 години.Като гледам - средно на изпит имат между 500 и 2000 страници за учене.Иди, учи, изкарай петици (към тях си прибавяш и среден успех от дипломата), стани магистрат и бъди доволен на една заплата.
Значи лекарите чието обучение струва на държавата цифра пари могат да протестират и да искат по-високи заплати, даскалите които сринаха образованието - също, а един магистрат положил 6-8 години учене, 1 година стаж, и допълнително изпити за желаната длъжност (всичко това - най-малко) да няма допълнителни привилегии.Е как така?
Цитат "Не че материализма е нещо лошо".Е по-голяма глупост не бях чувал.Няма по-голяма глупост от това да мериш всичко в материални блага.Точно това е проклятието на т.нар демокрация - опитва се да остойностява различни духовни ценности.С което разбира се ги затрива.Любовта измерена в пари е проституция и никой не може да ме убеди в обратното.
Така че това не може да е правилния подход.Но това е предмет на доста по-дълъг спор, с думи като "не е гот" не можем да го изчерпим.
Безочие може да е нещо друго, не точно да имам point-of-view различна от твоята.Пък може и да е безочие да я имам.Това само ти можеш да го кажеш.Тук има съсед според който съм комунист, защото не мразя една друга съседка, която била комунистка.Десните сте особено демократични ;-)
цитирай
10. ianchefff - явно говорим на различни езици.
10.12.2007 15:16
Явно е така.
Не се мОри...
цитирай
11. nakom - ооооо
10.12.2007 15:21
не се моря ;-)
разтуха ми е ;-)
ти си особено забавен тип понякога.Особено като няма как да ми опонираш
А да - и като си възмутен.Нали знаеш какво е възмущението?
цитирай
12. анонимен - nakom
10.12.2007 15:22
питай българския си приятел к'во ще му се случи на австралийския му приятел ако го пипнат с подкупче. И екстраполирай същата ситуация "у Бугарска". И открий деветте разлики. Обаче както гласеше една епиграмка:
Закона е за кон!
Не е за лъв или за слон.
Ай да са им честити на слугите на закона хиледарките. Тя шефката им не случайно е с превръзка на очите - да не ги гледа какви са всъщност, че току виж натирила везните и размахала меча.
цитирай
13. divini - Партиите и съдебната система - най-корумпирани
10.12.2007 15:28
Българските политически партии и съдебната система са най-силно засегнати от корупцията у нас, показва изследването "Световен корупционен барометър"
http://www.transparency.org/content/download/27256/410704/file/GCB_2007_report_en_02-12-2007.pdf
цитирай
14. nakom - именно афродите
10.12.2007 15:30
дал съм отговора - да беше дочел.Губи всички тези пари.И то -завинаги.А тук все още не е така.Но за да стане като там - трябва да ги има и тези пари.С трици маймуни -тц
цитирай
15. анонимен - Нищо не ги оправдава за действията им
10.12.2007 15:33
Във всяка професия има компенсации, но не може на фона на масовата бедност в държавата, на толкова много крайно нуждаещи се хора една шепа маргинали да се самозаливат с пари и материални блага. Нали сега за някои от тях държавата ще строи апартаменти на зелено! Това е върховна наглост и пълна аморалност на хора, самопровъзгласили се за моралните авторитети в тази държава и от които правото изисква да бъдат независими. Очевидно са такива и единственото нещо, от което зависят е собствената им лакомия!
цитирай
16. nakom - Що е македонски синдром
10.12.2007 15:34
1.Казваш на македонеца че е българин със загубено съзнание
2.Той започва да премига често често като дете на което са казали че не е нещо специално а е най-обикновенна торба с лайна която един ден ще умре.
3.Започва да те замерва с линкове от мрежата където е описано разликите между българи и македонци, какви сме татари, как македонците са антички и какви золуми сме направили на македония.
Не измисля нещо негово и смислено , та ако ще да е неправилно - позовава се на нещо прочетено в мрежата - пример -Ивана изнася концерт пред извънземни.Плащат и в олово.
@Divini - Ясен ли бях?
Допълнение - при по-прогресивни случаи на това заболяване, вместо замерване с линкове се осъществява пействането на целите текстове, което се нарича спам и се награждава с бан
цитирай
17. ianchefff - наком-чо,
10.12.2007 15:48
ти също си ми забавен. И то не понякога, а винаги.
Колкото до опонирането, не че нямам с какво, а просто понякога не ми се обяснява за топлата вода и че вече е открита.
Сеш' ли се?

:))
цитирай
18. nakom - да янчефффффф
10.12.2007 16:00
се`шам са, ама ни мии гот винаги.По мии гот да знам че знаеш кфо е топла вода.Раиаш ли?
Поздраи на Грозданоффффф
цитирай
19. mph - Това не ми се коментира.
10.12.2007 16:01
Разказва ми се. Май беше у Херодот. Някой персийски цар, не помня и кой Кир беше, спипал един съдия в издънка. Одрал го жив и тапицирал съдийския стол с кожата. След това назначил сина на съдията да поеме работата на баща си.
Днес имах среща с един съдия. Съжалявам, че не сега не е началото на 18 век и тук не е Аризона или някъде наоколо.
цитирай
20. ianchefff - nakom,
10.12.2007 16:01
не.
Обясни ни на нас, не знаещите...
Вие, борците за светлото бъдеще, дет' се стъмни преди 17 години, ги разбирате тези неща...
цитирай
21. nakom - Янчеффффффффффффффффффффф
10.12.2007 16:09
за акъл се плаща.Така е при демокрацията.Иначе всеки шофьор на камион ще може да управлява държавата.Той и сега може ако го оставиш.И от футбол разбира ;-).
Но се радвам че си широко скроено момче.Не лепиш етикети напразно ;-).
цитирай
22. ianchefff - нак,
10.12.2007 16:10
то така е още от времето на соца. бре.
Тогава шофьорите, овчарите и другите подобни управляваха държавата.
И виж докъде стигнаха...
:)
цитирай
23. nakom - Е да ама като им се даваше акъл не слушаха
10.12.2007 16:14
Ако бяха слушали можеше и да е различно.
Да си говедо не е да не знаеш.Говедо е това дето не слуша по-умните или не ги разбира и само своето мнение измучава.И като говедо само една посока си държи.
А от времето на социализма за толкова демокрация не съм видял промени в положителна насока да ти кажа.Май българския соцуализъм ще излезе по-добър от българската демокрация - сравнено със събратите им по-режим
Пък и да добавя - и ти от селяни си произлязъл пък цял режисьор си станал.Ако толкова държиш на аристократичната приемственост- що не обработваш ниви а искаш да се занимаваш с изкуство.
КОйто е трябвало е взел властта.Другите са били издегустирани или слаби за да я вземат.
цитирай
24. ianchefff - наком,
10.12.2007 16:36
аз винаги съм казвал, че всички сме от село.
Някога, някъде да си прочел нещо от мен за аристократичен произход?

Има още много хляб да изяде нашата демокрация, за да стане истинска. Проблемът е, че българинът иска всичко да е готово за вчера без да си мръдне пръста.
Е, не става.
цитирай
25. анонимен - Дрън, дрън моя позната си взе ю...
10.12.2007 17:17
Дрън,дрън
моя позната си взе юридическото образование с пищови и комбинации дипломира се взе си другите за права и т.н.
съсед ми съдия преди 2 години ми даде да разбера как да си търся правата като ми да едно количество пари
а пък как стана съдия то е друг въпрос
имам още случаи и кво
те парите си ги взимат
но е най добре както се изрази един познат прокурор
не искам много пари а власт парите сами ще дойда
цитирай
26. ianchefff - анонимен 25,
10.12.2007 17:31
кое е дрън дрън?
Това, което си написал или...
:)
цитирай
27. nakom - Ано 25
10.12.2007 18:38
система без грешки няма.И това точно трябва да се промени.
цитирай
28. анонимен - www.bezvazelin.net
10.12.2007 19:47
www.bezvazelin.net
цитирай
29. lambo - ЩЕ ТРЯБВАТ ЗАКОНИТЕ НА КРУМ
10.12.2007 23:10
ИНАЧЕ ЧОВЕШКОТО ОКО НАСИТА НЯМА
цитирай
30. анонимен - 60 000
17.12.2007 16:16
проблемът не е само в големите им заплати, а в ефективността на съдебната система, и доколко тя е в услуга на честните граждани.
цитирай
31. milionche - ". . . . докъде може да продъ...
18.12.2007 11:27
"....докъде може да продължава нахалството на някои хора. Явно винаги има накъде. Ако стигнат дъното, продължават да копаят!....." Много си прав, човече. Просто няма край! Бездна!
цитирай
32. анонимен - Съвест за 60000
30.12.2007 19:16
Ами понеже Ние сме си ги отгледали тези "плевели"
нека ние ги напръскаме с "РАУНДЪП".Той влиза през листата и унищожава корена
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4642103
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930