Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2007 10:36 - Мила родино, ти си земен рай...
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 1366 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 15.11.2007 10:39


             След купуването на гласове, след изсипаните купища цимент пред предизборните щабове на конкуренцията, след плакатните войни, след хилядите знайни и незнайни обещания, паднали в борбата за топло кметско място, след телевизионната истерия, наречена дебати, след десетките клетви от познати и непознати лица, обещаващи светло бъдеще, пари, светло пиво, кюфтета, кебапчета, пържоли, борба с корупцията, борба с престъпността, с дупките, с лошите, с добрите, които всъщност са маскирани лоши, както и обещания за всичкото земно и извънземно щастие, което може да сполети правилно гласувалия клет избирател, какво стана в един момент? Какво се получи след мазалото, наречено предизборна кампания? Къде остана земният рай, който ни обещаваха тези, които не заслужават, дори да бъдат удостоявани с вниманието ни на граждани? Или може би земният рай е нещо образно казано и ние не трябва да си въобразяваме кой знае какво? Въпроси, въпроси... докато ние, избирателите очакваме отговор на тези въпроси, какво става? Стана нещо много банално, обичайно и повтарящо се от хилядолетия насам. Заваля сняг. Пухкав и бял. Радост за децата.

            И ужас за новите кметове, общински ръководства и служби, които никой не знае колко са и вършат ли някаква работа. За пореден път зимата ни изненада. За пореден път земният рай се отложи. Е, ние не вярваме в чудеса и без друго. Но все пак малко грозно ми се струва всичко. То не бяха задръствания, катастрофи, непроходими улици, изнервени катаджии, изнервени шофьори...

        От друга страна отговорните лица ни обясниха, че всичко е в реда на нещата, машините работят, снегът ще бъде изчистен. Кога, не е ясно. А пак ще вали. Не се заблуждаваме, че това е последният сняг за годината. Не! Не е! Освен това, всичко се случва точно след изборите. Не можеше ли малко да се понапънат новоизлюпените кметове, кметици и прочие животни, населяващи конкретните общини? Или те все още празнуват победата, която както знаем е за всички. Всички спечелиха. Дори и тези, които не взеха нито един мандат и те спечелиха. А народът? А ние? Докато те продължават да празнуват и да се подготвят за войната с избирателите, които ще искат от тях конкретни дейности, ние, хората, продължаваме да се блъскаме в автобуси, маршрутки, таксита, които се пързалят, понеже улиците не са изчистени. Не са опесъчени. Не са подготвени за зимата. Докога ще продължава това? Докога ще продължава пиршеството на новите власт имащи? Може би трябва горките шофьори да си носят по един чувал с пясък и да си го разхвърлят пред колите? Тъпо.

            А може би трябва на следващите избори никой да не гласува? Тогава поне ще се знае защо улиците са непочистени и неопесъчени. Ще се знае защо чиновниците в общините, които са там, за да служат на народа, са кисели, нервни и поне половината в перманентен мензис. Тогава наистина ще се знае защо държавата не работи. Дотогава сме виновни всички ние. Без изключения.

       За утеха, предлагам да  си тананикаме  в автобуси и  маршрутки националния химн. Откъсът за земния рай. Или да научим испански и да емигрираме в Испания. Примерно. Там поне е топло. Друго не ни остава.

(за 168 часа)

 



Тагове:   Мила,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubimetz13 - No comment
15.11.2007 10:49
:)
цитирай
2. benra - Да
15.11.2007 10:57
си тананикаме,защо не..така, поне илюзорно, пътуването в автопуси и маршрутки ще стане песен.
цитирай
3. libertybell - Новоизбраните кметове и общински ...
15.11.2007 12:18
Новоизбраните кметове и общински съвети ще се разработят показно след 3 години и половина - преди следващите избори.
Властта в БГ е неограничено безотговорна на всички нива; в същото време гражданското общество трудно се забелязва с просто око - та как ще накараме властта да работи в наш интерес? Като не гласуваме? Властта ще се конституира независимо от това колко човека са гласували на изборите - 200, 2000 или 2 млн., а изборите ще бъдат демократични по закон!
цитирай
4. ianchefff - либертъбелл,
15.11.2007 12:34
така е.
Кофти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627820
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031