Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2018 13:34 - Тръмп изпраща нукери на Сирия в най-голямото военно натрупване след войната в Ирак
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 22.04.2018 13:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Тръмп изпраща нукери на Сирия в най-голямото военно натрупване след войната в Ирак

13 април 2018 г. Шон Адл-Табатабай Новини , САЩ 

http://yournewswire.com/trump-sends-nukes-syria/

image

Мащабна армия от ядрени военни кораби е била разгърната в Сирия в един от най-големите военни натрупвания след войната в Ирак през 2003 година. 

USS Хари С Труман, който носи 90 самолета и ескортиран от петима разрушители и круизни отряди, е на път за Близкия изток.

Репортажи в Dailymail.co.uk : Още четири разрушители се смятат за вече в или близо до Средиземно море, включително Доналд Кук, Портър, Карни и Лабуон, заедно с две ядрени задвижвани подводници, Джорджия и Джон Уорнър.

Разгръщането на 12 американски военни кораба на една мисия е огромна концентрация на пожарна енергия, една от най-големите, тъй като шест самолетоносача подкрепиха нахлуването през 2003 г. в Ирак.

Той идва на фона на засиленото напрежение, тъй като Доналд Тръмп продължава да обмисля стартирането на въздушни удари по Сирия в отмъщение за атака на химически газ в бунтовнически град в събота. Русия заплаши, че ще свали всякакви ракети, изстреляни в силите на режима на Асад, използвайки страшната си отбранителна система S-400.

Сирийският диктатор Башар ал-Асад съобщава, че е преместил военните си средства в руски бази в страната, с надеждата, че САЩ и неговите съюзници няма да са склонни да започнат стачки навсякъде близо до силите на Владимир Путин.

В четвъртък Белият дом заяви, че на Сирия не е било направено "окончателно решение".

Доналд Тръмп е казал по-рано, че американците няма да чакат дълго за отговор на ужасяващата атака на химически оръжия в събота в град, в който се намират бунтовници, които са напуснали поне 40 мъртви, а други са загинали.

Но поне двама от неговите висши съветници не можаха да се споразумеят дали има достатъчно доказателства, за да обвиняват жестокостта над правителството на диктатора Башар ал-Асад, като остави възможността за отмъстително нападение на отворен въпрос.

Съединените американски съюзници и противници чакаха сигнал от Белия дом за това дали Тръмп ще последва предупреждението си, че ракети "ще идват", което потенциално би попречило на руските войски.

В края на делото Белият дом каза, че Тръмп току-що е сключил среща с националния си екип по сигурността и ще говори отново по-късно на правителствените ръководители във Франция и Великобритания

"Не е взето окончателно решение", каза секретарката на Сара Сандърс. "Ние продължаваме да оценяваме разузнаването и се занимаваме с разговори с нашите партньори и съюзници".

Тръмп предложи да получи отговор в часове, казвайки на репортерите: "Твърде лошо е, че светът ни поставя в такава позиция, но както казах тази сутрин, ние свършихме страхотна работа с ISIS. Ние току-що абсолютно унищожихме ISIS. Но сега трябва да вземем някои допълнителни решения, така че те ще бъдат направени съвсем скоро.

Но в "Капитол Хил" секретарят по отбраната Джеймс Матис каза пред Комитета за въоръжените сили на Камарата, че САЩ не са стигнали до заключения.

- Вярвам, че е имало химическа атака - каза Матис законодателите, - а ние търсим истинските доказателства. Той каза, че иска да види инспектори на място в Сирия "в рамките на седмицата".

"Както всеки ден минава - както знаете, това е непрекъснат газ, така че става все по-трудно да го потвърдите".

USS Хари С Труман и корабите за поддръжка трябваше да напуснат Норфолк във Вирджиния в сряда.

Той е придружен от корабостроителницата USS Normandy и разрушителите USS Farragut, USS Форест Шърман, USS Bulkeley и USS Арли Бърк.

Също така сред корабите на стачката е германската фрегата FGS Hessen, най-съвременният кораб, специализиран в противовъздушната отбрана.

Представители на американските военноморски сили заявиха, че Хесен е единственият вид кораб в западния свят с три вида ракети земно-въздушни. Радарът му има диапазон на откриване над 200 морски мили за въздушни цели.

Вече е в позиция USS Доналд Кук, американски разрушител, оборудван с до 60 наземни атаки на Томахоук.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39921183
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930