Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2011 17:43 - Относно истината
Автор: creese Категория: Политика   
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 25.05.2011 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image  В целият постинг става дума за точно тази снимка, която не съм сигурен дали е заляла цялата мрежа, но създаде много голям шум около себе си и беше използвана като манипулация от Атака в поредната им ПР акция. Какво виждаме на снимката? Виждаме група деца в двора на училище, развяващи знаменца на Република Турция. Дотук всичко добре, но всеки уважаващ себе си националист трябва да изопачи случилото се и тази снимка бива озаглавена "Ето как е празнува 24 май в училище в Сливен". И аз никога не бих се впечатлил толкова от глупостите на Атака, ако Сливен не беше родният ми град и не знаех какво реално се случва.
     Тъй като в статията на Атака пише за кючеци, гюбеци и манипулации от страна на училището, хората, които реагират първосигнално на такива инсинуации, са длъжни да знаят истината. А истината е такава, че в Сливен се провежда ежегодно Международен Детски Фолклорен Танцов Фестивал в седмицата преди 24 май и на самия ден. Дотук добре, ама Волен би казал - а къде са знамената на Грузия, къде са знамената на  Словения? Дааа...и тук идва моя милост за да поясни. Като ученик до преди 1 година в Сливен, мога да кажа, че наред с 26 октомври (празника на града) седмицата около 24 май е едно от малкото хубави неща, които ни се случват. Като цяло забравяме за това, че нямаме улици, по които да си караме колите и излизаме на разходки за да гледаме празничните шествия по "Ларгото". А специално за датата 24 май - по-добра атмосфера не може да има в цялата година в Сливен, а и като цяло - по-добра атмосфера, отколкото в Сливен, едва ли има в цяла България.
     Та да обясня за фестивала, за моите невежи приятели, които ще писнат "България на 19 планети" и "вън турците". Думата международен означва между различни народи. Това означава, драги мои, че различни народи правят нещо заедно и помежду си. Та след като е международен танцов фолклорен фестивал...че и на всичкото отгоре детски - това означава, че деца от различни народи представят фолклора на своята страна, чрез танци. Ако някой не е осмислил това, което е написано до тук да се върне и докато не го осмисли, да не продължава. Така - децата, които взимат участие във фестивала се разпределят по училища. Това означава, че ако например групата от Грузия е в 3то ОУ, то всяко дете от 3то ОУ може да си вземе грузинче, за да го запознае с приятелите си, грузинчето да спи у тях или не знам и аз какво (така и не си взех един път - спомням си само, че не можеше да взимаш от противоположния пол), но като цяло да се осъществи културен обмен. В моето училище са били казахстанчета и грузинчета, доколкото си спомням. Та мисля, че някои започват вече да усещат накъде бия. Точно така - на конкретното училище 5то СОУ "П.К.Яворов" се е паднала турската група. Това, което виждате на снимката не са нищо повече от група турчета, които са дошли да представляват фолклора на страната си чрез танци и да осъществят културен обмен с малки българчета. Ако бяха направили снимка в моето бивше училище - 3то ОУ "Д-р Иван Селимински", щяха най-вероятно да се натъкнат на грузински знамена. Обаче ние не сме били под грузинско "робство", че за това тази снимка е толкова скандална...
       Честито на хваналите се на инсинуациите на атака и дано истината достигне до повече от тях.



Тагове:   атака,


Гласувай:
5




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: creese
Категория: Политика
Прочетен: 11963
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031