Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2008 15:25 - Подчини се на газовете
Автор: ianchefff Категория: Политика   
Прочетен: 1177 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2008 15:32


            Най-гадната жертва на корупцията в последните пърдящи дни е една неизвестна майка. Умряла, преди да получи кортик, защото получила инфаркт. Мошеници й се обаждат по телефона и се представят за полицаи. Искат някакви пари, защото синът й е блъснал дете и ще има стависки проблеми. Леко цинично след случая “Стависки”, тази мошенгия е особено модерна и успешна. В нея има майка, син, КАТ и проверени български формули:

 

Майка + Син + Катастрофа = Инфаркт

Катастрофа + КАТ = Корупция

           

             Неизвестната майка влиза в медицинската статистика на сърдечно-съдовите заболявания от градски стрес. И никога няма да се появи в графата с жертвите на имиджовия холокост. Въпреки че живее в газова камера, произвеждаща газове предимно от разваления обяд. Майката с инфаркта е перфектният потребител за световния маркетинг. Който цял живот работи за лесно разпознаваема марка с устойчив имидж. Марката е Корупция – в случая облечена със светлоотразителна жилетка. Инфарктът и корупцията са традиционни български (и балкански) продукти. И много трудно могат да бъдат продадени на германска майка. Защото тя знае, че в страната й глобяват безкомпромисно, дори ако караш пиян колело (500 евро). По някакъв немски начин полицаите там наистина са абсолютно безкомпромисни и наказват с целия ресурс на закона. Но избягват да го повтарят всеки ден, докато не им излязат брадавици.
            Българската корупция прилича на слаб стомах, който произвежда лоши газове, преди да се осере напълно. Упорито се отрича за предстоящото разстройство, докато времето не спре тихо и изведнъж. Всяко разстройство започва с изпускането на леки газове и вече би трябвало да сме се научили да ги надушваме. Обществената гастроентерология регистрира мизерията, само когато тя се случи. Напук на общественото мнение, което вярва в корупцията до доказване на противното. И ако например Нихат Кабил поръча изследване за потребителските нагласи, ще се учуди колко голям процент надушва лошите газове на министерството му. Крайно време е държавата да заработи като истинска марка. И вместо незабележимо да пърди - да произведе нормален имидж.  

            Един архитект не трябва да доказва, че в земеделието се сее предимно корупция. Това земеделие трябва само да убеди, че не отглежда краставици с нитрати. Защото от тях се получава кошмарна салата.

            Направи добро – изяж лайно. Ако архитектът Янев наистина е свършил добра работа, както твърди държавата, би трябвало сам да си яде лайната. И изпускането на името му издава такива задни мисли. Архитектът обаче също небрежно изпусна, че в земеделието има още по-голяма корупция отколкото по магистралите. От което награждаващите го Румен Петков и Борис Велчев вероятно са получили позиви за разстройство. И така е най-справедливо – когато вече веднъж си се изпуснал, глупаво е да опитваш да замазваш след себе си. Особено с кортик. Лайняната буря обаче тепърва предстои, защото заради изпускането на антикорупционния си герой държавата трябва да го осъди за клевета. Или да изпусне излишните газове и министри. Нихат Кабил можеше да не се забърква сам в тази лайняна каша и да запази аграрно-аристократично мълчание – някакъв архитект нещо казал пред МВР, прокуратурата и медиите. За което единствено медиите щяха да му потърсят сметка. Но нуждата от изпускане изглежда е победила. И Кабил е забравил старото земеделско правило - който сее газове, ще се осере до ушите.

            Формулата важи и за още няколко души, които са гледали друга реклама – Имиджът е нищо, подчини се на газовете. Асен Гагаузов три седмици защитаваше трима братя и накрая спряха парите за магистрали макар и с друга формулировка. Добре е Гагаузов да помисли за някакво нормално алиби и е добре да помисли за него вкъщи. Когато се правят големи гафове – първи си тръгват големите шефове. Нещо като голяма магистрална отговорност.

            Спорно е кой отделя повече вредни газове – “Кремиковци” или Александър Томов. Проблемът при Томов е, че някога е бил вицепремиер на тази държава. Което въобще не говори добре за нея.

            Президентът, да прощава, с любезното съдействие на социолози, политолози също попада в пръдливата компания. Когато говориш глобално и умно, после някой трябва да обяснява какво си казал. И има риск да не обясни най-важното от Голямата пресконференция. Че Първанов е от ЦСКА и от “Левски”, но само по европейски. Което е същината на успешния и искрен президентски модел. С много такт едновременно да се правиш, че говориш, и да не казваш нищо.


Калин Руменов
в-к Новинар







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zari - И не е вярно, че България няма избор -
31.01.2008 16:51
има!
цитирай
2. majkata - Мисля,
31.01.2008 18:24
че в България лайняна буря няма да се състои. Тук винаги е имало и ще има ГОЛЯМО лайняно замазване и покриване на гадостите.

На върха на повечето организации, било то държавни или неправителствени, почти винаги е застанал откровен престъпник и това го допускаме всички ние:(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4628982
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031