Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 10:09 - Пълнени картофи с кайма в сметана
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 10131 Коментари: 0 Гласове:
4




Как се прави:

1. Обелвате картофите. Режете ги на половинки през сплесканата им страна, за да може да се издълбаят повече. Иначе стават като лодки. А е добре да са като кораб. Издълбавате ги. Подмазвате тавата с олио и ги подреждате с отвора нагоре.

2. Слагате нарязаните на ситно лук и чесън в тиган. Запържвате ги леко в 2, 3 лъжици олио. После добавяте каймата и 1 ч.ч. вода. Задушавате за кратко. 2, 3 мин.

3. В купа слагате каймата, подправките, яйцата и съдържанието на тигана. Разбърквате.

4. Пълните сместа от тигана в картофите.

5. Разтопявате маслото в тенджерка и наливате сметаната и водата. Разбърквате. След като сместа се хомогрнизира, сваляте от котлона.  

6. Изливате сместа от тенджерката в тавата между картофите и печете в, разбира се, предварително загрята фурна на 250 градуса за 30-40 мин. Не е задължително картофите да са в смес до ръба на отвора им. До половината да са в сместа, достатъчно е.

7. Минути, буквално, преди да решите, че е готово, слагате парченца кашкавал върху отвора на картофите. Или го настъргвате. Запича се...

След малко всичко е готово. Снощи го правих, отлично ми се получи.

Необходими неща:

1. 10-ина бройки картофи. Може и повече, зависи от тавата, с която разполагате.       
    Добре е да не са съвсем дребни, за да има какво да се издълбае.
2. 350 - 400 грама кайма. (мисля да пробвам с една бабекова кайма, има я в   
    Кауфланд)
3. 200 мл. готварска сметана.
4. Олио.
5. 2 яйца.
6. 60 -70 гр. масло.
7. 2 глави лук.
8. Глава чесън. Чесън и червен пипер бухам на всякъде. (почти)
9. Подправки: сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, джоджен. Според вкуса
    ви.
10. Кашкавал.

Допълнение: Остана ми доста от сместа в тигана, както и издълбаното от картофите. В малка тавичка сложих сместа, наситних още картофените остатъци и метнах във фурната до картофите. В края настъргах кашкавал. Така ми се плучиха две ястия. Страхотно.





Гласувай:
5
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 3073429
Постинги: 589
Коментари: 12007
Гласове: 32597
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930