Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2014 12:22 - Пилешко с гъби, майонеза и къри
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 7711 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 15.10.2014 12:28


Много лесно се прави и е изключително вкусно!

1. Нарязвате на малки парченца, но не много ситно 500-600 гр. пилешко месо.
В омазнена тава нареждате парчетата, трябва да се покрие цялото дъно.
Леко поръсвате със сол.

2. В купичка сипвате 200-300 мл. доматено пюре и добавяте ситно нарязаният чесън + ситно нарязаните моркови. Сипвате 1 ч.л. куркума, разбърквате и покривате месото.

3. Нарязвате гъбите (става с печурки, пробвал съм и със сърнели) на филийки (или както искате, може и на малки парченца. Нареждате ги върху пюрето. Хубаво е да се покрие цялата тава.

4. Върху гъбите редите лука, нарязан на филийки. Или на дребни парченца, както ви харесва.

5. В купичката сипвате кофичка кисело мляко, добавяте майонезата, добавяте 2 с.л. къри, разбърквате и поливате. Трябва цялата тава да се покрие със сместа.

6. Печете около час на 220 градуса + още около половин час на 250.

7. В края на печенето поръсвате с настърган кашкавал.

Убийствено се получава.

Необходими неща:

1. 500 гр. пилешко месо.
2. 300 мл. доматено пюре.
3. 1 глава чесън.
4. 3 глави лук.
5. 2 моркова.
6. 400 гр. сърнели (печурки)
7. Кофичка кисело мляко.
8. Кутийка майонеза. (за мен най-добрата майонеза напоследък е Домашна майонеза на Олинеза)
9. 100-200 гр. кашкавал.
10. Подправки: сол, куркума, къри.





Гласувай:
3
0



1. martito - Неам думи...
25.10.2014 18:25
Неам думи...

цитирай
2. ianchefff - това
29.10.2014 10:04
се получава наистина много яко. :)
цитирай
3. tera - А не става ли без майонеза
13.01.2015 15:23
?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 3001642
Постинги: 589
Коментари: 12007
Гласове: 32596
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Юли, 2017  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31