Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2014 12:24 - Агнешка супа
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 7835 Коментари: 2 Гласове:
2



1. Значи, пичове, 200 - 300 грама агнешко месо, ситно нарязано, се сварява в около 2 литра вода.
Не съм сигурен, дали беше 2 или 1,5 литра. Въпрос на вкус.
Овкусявате със сол. Може и черен пипер, но аз поради две основни причини напоследък не го ползвам.

2. Докато ври месото, в тиган запържвате 2 глави лук (може и повече). Като се позапържат, добавяте 2 ситно нарязани чушки, морков, малко доматено пюре, глава чесън нарязана на ситно и сол. Задушавате почти до готовност.

3. Когато е сварено месото, прибавяте към него в тенджерата задушенoто от тигана.

4. Продължавате с варенето още 4 - 5 минути, след което добавате 1 чаена чаша ориз + джоджен и  червен пипер.
Оставате да поври на средено силен котлон, докато оризът омекне съвсем.

5. След това супата се застройва. В малка тенджера се смесват 3, 4 лъжици кисело мляко, 2 разбити яйца, лъжица оцет, 2 супени лъжици брашно, сол и се долива около 100 грама горещ бульон от супата.
Добавяте нарязан магданоз и разбърквате хубаво.

Изключвате котлона, супата е готова.

Необходими неща:

1. Агнешко месо.
2. 2 глави лук.
3. 2 моркова.
4. 200 г. доматено пюре.
5. Глава чесън.
6. Чаша ориз.
7. За застройката: 3, 4 лъчжици кисело мляко, 2 яйца, лъжица оцет, 2 с.л. брашно.
8. Подправки: сол, червен пипер, черен пипер, джоджен, магданоз.








Гласувай:
2
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. martito - Вместо оцет към застройката може да ...
25.10.2014 18:26
Вместо оцет към застройката може да се сложи лимонтозу или сок от лимон :)
Ма мале, прихванах и аз...
;))))))))))))
цитирай
2. ianchefff - да,
29.10.2014 10:04
абсолютно си права. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 3073429
Постинги: 589
Коментари: 12007
Гласове: 32597
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930