Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2011 11:57 - Лекари на колела
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 8816 Коментари: 24 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Поредната гениална идея за оправяне на положението на клетия средностатистически данъкоплатец се появи в публичното порстранство и хвърли в радост, смут, потрес, ужас и веселие всички вкупом.

            Идеята е лекарите от спешната помощ да се качат на мотори. И не, не е първоаприлски майтап!

            Значи, аз така си го представям: лекарите обличат яке и мазни дънки, пускат бради и мустаци (звучи задължително ZZ Top), нахлупват  каски с рога, светещи в синьо! Може и ботуши с копита да турят, но това ще зависи от клуба, в който членува съответния рокер. А, именно, лекар! Тъкмо няма да затлъстяват в мрачните линейки, а от чистия въздух, който ще облъхва лекарско одухотворените им и рокерско сурови лица, ще бъдат по-активни в преглеждането и ще могат да обслужват повече закъсали със здравето хорица.

            Сега, вярно е, че човек се изморява като е на мотор, вятър го духа, дъжд го вали, но пък лекарите не са с малки заплати, ще трябва да си ги заслужат. То иначе е лесно, качиш се в колата, возят те, слезеш, сложиш слушалките, „дишай”, „не дишай” и хайде обратно в службата. Не става така! Ако трябва и картофи ще садят в градинката пред болницата, ако трябва ще ги продават, докато летят към адрес, криза е!

Има някои проблеми за решаване, но всичко е въпрос на политическа воля. Да, може да им крадат моторите, докато преглеждат даден пациент, но пък към всеки лекар се прикачва полицай на мотор и нещата се оправят. Тъкмо, ако болният е много зле, полицаят ще даде и той някой акъл и оздравяването идва на мига!  Щото полицаите също карат медицински курсове, доколкото имам представа. А и още по-стабилно ще затвърдят рефрена на култовата песен „Нашата полиция ни пази”!

През зимата е малко по-сложно, понеже мотор каран от лекар, с пациент на задната седалка, летящ към „Пирогов” е малко рисковано като вариант, НО, към групата лекар-пациент-полицай добавяме и един снегорин и става страхотно. Цялата група, хем спасява живот (в лицето на брадатия лекар с каската и рогата), хем пази държавата от крадци, бандити и други отрепки (в ролята полицая), хем почиства и магистралите, дето ще опасват София, и Родината от единия край до другия!

Има възможност лекарите да скачат с парашути точно над жилището на болния, но това все още се обмисля. Все пак здравето на лекарите също е важно. Щото и без това са кът читавите доктори, да не си отиде някой излишно! Че от бързане за клиента, всмисъл, пациента, я си скатае парашута както трябва, я нещо обърка. И тогава ще трябва друг лекар за него да се праща! И вместо другия да спаси нечий живот, ще трябва да се грижи за болния си колега с двата счупени крака (ако има шанс да се оттърве само с два счупени крака, разбира се).

Сега, дори да се качат на мотори лекарите, дори да имат полицай зад тях и снегорин пред тях (за зимните условия), задръстванията в софийския мегаполис са факт! Решението е в такива моменти лекарите да заключват моторното си превозно средство и да тръгват в лек бяг до мястото на проблема. За целта ще трябва да са добри спортисти в средно дългите дистанции, но защо не!? Ето, намира се работа и на десетките безработни треньори и бивши състезатели по лека атлетика, които също ще дават своята лепта за лечението на населението. И между другото, могат да боравят с допинга на воля. Ама направо както си искат! Допинг ченгетата не се занимават с лекари! Става дума за човешки животи, ей! Не за някакви световни титли!

Ако, случайно, конкретен лекар не е ходил на достатъчно на тренировки и не може да тича в задръстванията, то тогава на помощ могат да дойдат каруци, СОТ автомобили, камиони, самосвали, тирове и други товарни превозни средства. Тъкмо ще има място и за пациента! Срещу съответното заплащане, да, да!

А за градовете и селата по китното ни черноморско крайбрежие в такива ситуации ще се ползват кораби. Да, кораби! Вместо да висят на входа на пристанището по цели дни и да не мърдат! Могат да метнат някой болен докато чакат, нали? Освен кораби, по крайбрежието има и рибарски лодки. Миналата година гледам, рибарите дремят по един в лодка! Ама, ние в криза ли сме или!? Я, във всяка лодка до рибаря да сяда и по един лекар! Със слушалки на гръди! И спасителен пояс за всеки случай! Че тия, рибарите, се наливат от сутринта! И така, с кораби и лодки, веднъж завинаги се решава проблема със спешната помощ по крайбрежието!

През зимата и дъждовните сезони като цяло, ще се наложи лекарите на колела да са с дъждобрани! Аз на колко концерти съм бил с дъждобран! Не тежи, удобен е, смятам, че може да се кара и мотор с него. Само трябва да има и резервен, че ако се налага пациентът да ходи в болница, да има и за него дъждобран. Да не настине! Че освен сърдечна операция (примерно), ще трябва и от настинка или, не дай си Боже, грип, да го лекуват! 

Друго предимство на това предложение (гениално като цяло) е, че по-лесно се паркира в междублоковите пространства. А и моторът е по-лесен за поддръжка. То, лекар, лекар, ама колко му е да смени маслото или да почисти калта от гумите!? Нищо не му е! Трябва да се работи, не само да се стачкува и да се говорят глупости по телевизията!

Един от малкото тегави моменти е осигуряването на място за  апаратурата, необходима за всяка една уважаваща себе си кола  от спешната помощ. То, ако всичко може да се реши с един масаж или с дишане уста в уста, няма проблем. Лекарят прави масажа, а сестрата дишането. Тъкмо, за пациентите от мъжки пол ще е по-приятно, докато лекарят пише рецепта, сестра в еротично рокерско медицинско облекло да ги обдухва. В устата, да! В устата! А ако пациентът е от женски пол, тогава местата се сменят и всичко е окей! Само сестрата ще трябва да е по-якичка, за да се справи с масажа, но това е въпрос на тренировка, нищо повече.

Колкото до мястото за апаратурата, няма никакъв проблем. Просто, към лекаря-рокер + полицая + снегорина (през зимата) се добавя още една кола, която ще се занимава с товаро-разтоварната дейност около пренасянето на разните му там електро шокове, спринцовки, бинтове, марли, носилки и т.н. Така, на задната седалка ще се отвори място за сестрата. Щото иначе трябва да подтичва зад мотора. То, това не е лош вариант, понеже ще обръща повече внимание на болния, возещ се зад лекаря, който по време на движение няма да може да го наблюдава. Специално сестрата, ако иска може да не бяга зад мотора, а да се качи на скейтборд или да нахлузи ролери. Тъкмо ще е още по-секси и още по-приятна за окото на пациента, берящ душа зад  гърба на лекаря! Така, дори болният да предаде Богу дух, заради пиян специалист, то ще го предаде с усмивка на уста и приятни спомени. Ако лекарят кара бързо и мине през някоя несъществуваща улична дупка, пациентът може да се изръси и вместо да му се размине с операция на апандисит да си строши главата и да загине нелепо! Но, ето още една дейност, която секси медицинската сестра на ролери, страстно подтичкваща на песента „Legs”, звучаща от съраунд аудио системата на лекаря, ще трябва да извършва!

Има, има много хляб в това начинание, както виждате, всеки един проблем, пред който се изправям, докато я анализирам, веднага бива овладян и решен! Браво на Москов, браво!

Сещам се, че като завали големия дъжд по Околовръстното може да има поставени малки лодки, тип кану и лекарите които имат работа в района да ги ползват с предимство. Така ще се сплоти колектива на спешните доктори, понеже софийските ще ходят при онези на морето да учат изкуството на гребането. Нещо като тим билдинг.

И на края, само като допълнение към прекрасната идея, е наложително, освен че каските трябва да са светещи, да имат и звукова сигнализация! Ако няма пари за звукова сигнализация (щото е криза, а идат и избори), лекарите трябва да се подбират с добри гласови данни, за да издават характерния за линейките звук!  

Трябва да се ушият и бели рокерски якета, за да се виждат отдалеч и да не се губи време в преобличане. Така, слизат от мотора, грабват чантата и са готови за преглед. Иначе трябва да се носят престилки, пък трябва допълнително място за тях, което може да бъде оползотворено за някоя кръвна банка, апарат за хемодиализа, за ядрено магнитен резонанс или за някое друго устройство, жизнено необходимо за лечението на страдащия.

Това е.

Като цяло велика идея, чакаме реализацията й!






Гласувай:
25



1. hosekura - Нямам коментар !!!
04.04.2011 12:10
Коментари

Няма коментари ;)
цитирай
2. sramejlivetsa - Абсурд! Тия от спешното обикновено ...
04.04.2011 12:21
Абсурд! Тия от спешното обикновено нощем са къркани като талпи. Представяш ли си един такъв джигит на мотор?
цитирай
3. cefulesteven - Нова идея: на парапланери:) Така ...
04.04.2011 12:26
Нова идея: на парапланери:) Така никакво задръстване или ремонт за магистрала или метро не ги лови.
цитирай
4. karambol5 - Идеята ме остави безмълвен ;))) И ...
04.04.2011 12:37
Идеята ме остави безмълвен ;)))
И аз нямам какво да добавя ;)
цитирай
5. ianchefff - хосе,
04.04.2011 12:57
няма и не може да има!!!
цитирай
6. ianchefff - sramejlivetsa,
04.04.2011 12:57
то, аз си го представям, ама не е в това въпроса.
:)
цитирай
7. ianchefff - Стеф,
04.04.2011 12:58
така е, НО, къде ще кацат? Сега се правят магистрали, а не летища!
:))))))))))))))))))
цитирай
8. ianchefff - карам,
04.04.2011 12:58
що бр, пробвай се, може да измислиш нещо...
;))))))))))))
цитирай
9. hosekura - Мотори с кош например
04.04.2011 13:09
където ще се вози сестрата или в частни случаи - болния :) Хем ще го обдухват по време на движение ;)
цитирай
10. ianchefff - по време на движение,
04.04.2011 13:13
а защо не и по време на задръстване? Така по-приятно ще мине времето до болницата.
Всичко за болния, всичко за човека!!!
:))))))))))))
цитирай
11. hosekura - Това е бъдещето !!
04.04.2011 13:26
Във Франция вече е така ;) Ето как обикалят тамошните ДЖИПИТА ;)

http://www.youtube.com/watch?v=3eJL4Z8ROX4

В други страни – също ;)

http://www.youtube.com/watch?v=BY1i_3bAHt0

http://www.youtube.com/watch?v=3Qd6qlRYLfg

http://www.youtube.com/watch?v=hguxP5699iU


Е това е ;)
цитирай
12. ianchefff - хосе,
04.04.2011 13:28
евалла.
цитирай
13. vedrina - !!!
04.04.2011 13:42
Актуално, гениално, остроумно, оригинално!!!
цитирай
14. vmir - Идеята за лекари с мотоциклети не е лоша, но просто не е за готованци.
04.04.2011 13:52
Ако лекар се чувства отговорен за пациент, нуждаещ се от спешна помощ, не мотоциклетист, а птичка би му се приискало да стане пред перспективата да чака отдръстването на трафика кой знае кога. Интересно, колко лекари и защитници на правата им бих приели за естествено да отидат пеша при пациента, ако линейката попадне в задръстване на километър от адреса на нуждаещият се от спешна помощ.

Впрочем, някой влага ли реален смисъл в понятието "спешна помощ"?
цитирай
15. ianchefff - vedrina,
04.04.2011 15:16
хьвсссссссссссссссссссссссссссллл
т.е. налииииииииииииииииииииииии:))))))))
цитирай
16. ianchefff - вмир,
04.04.2011 15:17
никой нищо не влага в това понятие. За съжаление.
Наскоро на 1 приятел му казали, че след 2 часа някъде, щели да дойдат.
И си хвана такси човека. Все пак, здравето на детето му е важно.
Смешници.
цитирай
17. swanlake - Автора на идеята моментално да с...
04.04.2011 15:37
Автора на идеята моментално да седне в коша и да потегли към 4 - ти километър. Ама много спешно!!
цитирай
18. nakom - Абе Янчев
04.04.2011 16:00
Защо верно не напишеш кой е авторът на тази прекрасна идея?
Ще бъде чуден поздрав за няколко празнотиквеника, циркулиращи из блог.бг
цитирай
19. nicodima - Започнах да се замислям какви точно мотори ще им купят на колегите : ))...
04.04.2011 16:11
Щото много сериозно прозвуча заканата в пространството...
ИЖ, Харлей или Ямаха : )... Какво ли ще каже обществената поръчка? : ))...
цитирай
20. kalamutnik - Я стига с тия мотори...
04.04.2011 17:19
Ястига с тия мотори! Хей хора тези Хонди и Ямахи горят бензин, а той скъп та скъп.Освен това - неудобно за пациента отзад. А и лекаря как ще го наблюдава- в огледалцето ли? Аз предлагам да им купят по една рикша , в Китай ги има много , сигурно не са скъпи /все пак - Китай/.
цитирай
21. georgadams - за медицината ни
04.04.2011 20:44
лелеееееее.дофтори-рокери??може би на такива кат тебе,рогати и намотори щв са полезни.ИЛи не?? ;-))Важна е емоцията,не резултатът
цитирай
22. ianchefff - swan,
04.04.2011 21:28
да седне, ама не сяда. Суче се нещо, дето има 1 лаф. :)))))))

никодима,
правилно казваш! Има си ред! Обществена поръчка и т.н. Че да не се разпашат! ;)))

наком,
аз съм му споменал фамилията в текста. Петър Москов е. Нямам никакви проблеми със съобщаването на иемто му. Глупостите и простотията ще съсипят тази държава, не нещо друго.

каламук,
ами предложи си идеята, може да хване дикиш. :)))

георгадамс,
окей, майна, щом казваш... :)))

цитирай
23. injir - Нали знаеш поговорката за ума, дето ...
04.04.2011 22:45
Нали знаеш поговорката за ума, дето царува, робува, патки пасе и ...картофи сади.:)
цитирай
24. ianchefff - indjir,
05.04.2011 09:40
знам аз... :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626264
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031