Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 15:19 - Експлозия по Тома Марков
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 3871 Коментари: 6 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            Тома Марков внимателно стъпваше по теракотения под в кухнята с торба, пълна с пресни свински пържоли. Внимателно стъпваше, защото беше прекалил с бирата и мехурът му беше пред експлозия, която щеше да го направи прекалено фешън, дори и за неговия изтънчен вкус - освен миризлив и беззъб, щеше да е и опикан.
            Остави пържолите на масата, пусна газовата бутилка, запали синкавия пламък, отвори широко прозореца и влезе в тоалетната. След като се успокои, си каза: “Господи, колко съм талантлив”.
            Отиде в хола и седна да напише още един гениален текст за вестникарската колонка за вестниците, които се прекланяха пред великолепната му поетическа и писателска дарба.
            Допуши му се, извади цигара и дръпна дълбоко. Приятно му беше да си угажда. Бавно изпусна димно кълбо и пак си рече: “Господи, колко съм велик”! Разговаряше често със себе си, защото обичаше да говори с интелигентни хора.
            Включи лаптопа и зачака да се зареди операционната система. Мамка му! Флашката с последните му нахвърляни невероятни идеи беше в другата стая. Остави цигарата и отиде да я потърси. Намери я! Върна се и с увереност, присъща само за най-добрите, седна да пише. Беше творец, а не обикновен шибаняк!
            Ужас! Сети се, че беше забравил да сложи тигана на газовия котлон. Пак отиде в кухнята да свърши и тази скотска работа, характерна за глупаците, шибаняците и боклуците!
            Отново седна пред компютъра, който някак еротично го подканяше да започва да твори, тъй като човечеството със затаен дъх очакваше следващата му творба.
            Скапан ден! Някаква аларма на кола започна да пищи неудържимо! А тъкмо беше започнал! Никой олигофрен нямаше право да прекъсва творческия му процес!
            Стана и излезе на терасата пред хола, откъдето се чуваше воят на просташката аларма. Помисли си: “Нека да спре сега!” И алармата се самоизключи. Понеже Тома Марков, като истински гений имаше свръхестествени способности. Закачливо промърмори под носа си: “Господи, колко съм велик!” И потвърди: “Факт!”
            Влезе в стаята, затваряйки вратата плътно. Дочу се лек трясък от кухнята. Прозорецът там се беше затворил. “Няма значение, това са плебейски истории, нека да е затворен, нека да е вмирисано, нека да е гадно, не ме интересува. Аз съм поет и писател, това е важното!” Редеше мисли Тома Марков. Което си беше абсолютна истина!
            Пръстите му енергично заиграха по клавиатурата. Цигарата му догаряше в пепелника, когато й обърна внимание. Смачка я артистично и запали друга. Всмукна два три пъти и се зае с финала на поредния си бляскав критически текст.
            Моля?! Внезапно му замириса странно. Огледа се, не беше от него. Едновременно се вбеси, нервира и наостри. Спря да пише и стана. Взе цигарата и тръгна към кухнята. Миризмата се усилваше. Дръпна от фаса и докато взривната вълна летеше към него, осъзна, че от течението не се е затворил само прозорецът в кухнята. Загаснал е и пламъкът над газовата бутилка...
            Така планетата Земя загуби един от най-великите си поети и писатели.







Тагове:   Марков,


Гласувай:
19




1. wonder - Янч, докарал си го почти симпатико-глупотевис величачос онзи образ!
23.03.2010 17:11
Освен, че опознахме Алфата му чрез Соу, сега виждаме и драмата на Омегата му в контекста на една пържола, осмислила известността му пост мортем.
Лирическия ти освен, грозен, беззъб, миризлив и велик е и много чувствителен /откъмто обоняние/, което априори го нарежда в Пантеона на Никой от Нищото, тръгнал по пътя за Никъде.

Опитах да прочета нещо негово, заради Ем, ноооо... всичко ми показа как едни безцветни зелени идеи, спят яростно.
цитирай
2. ianchefff - won,
23.03.2010 17:37
явно имаш нерви за анализи.
Успех.
:)))))))))
цитирай
3. demoniceye - Тоя Тома Марков
23.03.2010 18:18
Да иде да търкаля аспиринчета по нанадолнището. :)
цитирай
4. edinman - Слушам клипа и си мисля
23.03.2010 19:49
....а бе какво си мисля,направо им тегля една на всичките кретеноиди и самозабравили се идиоти.Ужасно е да имаш сънародници ,които биха продали страната си за една лъскава лимузина или за една сватбена вечер в комплекса на Ветко Арабаджиев.Славата по тези географски ширини е нещо много сложно...
цитирай
5. sowhat - еваларката
23.03.2010 21:33
бро
цитирай
6. venercheto - :)))))
23.03.2010 23:01
aaaaxaxaxaxaxaxaxaxaxa AAAXXAXAXAAXXAXAXA

послепис: Аз съм от Благоевград.

хахахахахахахахаха AAXAXAXAXAXAXA.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627604
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031