Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2008 12:03 - СПЕШНО ИЗВЕСТИЕ
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 11627 Коментари: 57 Гласове:
2

Последна промяна: 24.10.2008 13:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Всичко започна с едно писмо. Малко. Почти обикновено. Вземам го и го отварям с треперещи ръце. И светът се променя веднага!

            Някой ми казва, че остават броени дни до изтичането на срока за подаването на документи за ГОЛЯМАТА НАГРАДА от 90000 лева!

            Оказва се, че аз, шматката, съм един от избраните получатели, който може да спечели 90000 лева! Не мога да повярвам в първия момент. После изпадам в шок, обаждам се на роднини и приятели, че техният човек вече е с едни пари напред. Що си мисля така ли? Щото, колко могат да бъдат избраните? А? Да бъдат, да бъдат 20 човека да бъдат. И аз съм един от тях. Вероятността е много голяма!          

            Обаждам се на Коритаров, Бареков и онзи от СКАТ, дето се е родил с вид на човек поне на 3 ракии, горкият. Пиша имейл и на Слави Трифонов да изразя възторга си от играта на “Рийдърс Дайджест”, каквото и да означава това. На Дачков не звъня, щото пак обсъжда политиката в България, а в последно време нещо не му се отдава, протестирам един вид. Ми, да, с 90 000 мога да си позволя да протестирам! Хопа-а-а!

            След няколко часова еуфория, сравнима само с тази, която съм изживявал от връчването на орден “Стара планина” на г-н Тодор Батков, новия сезон на Биг Брадър, разкриването на самоубиеца на Ахмед Емин (когато го заловят), кацането на Лепа Брена насред стадион “Васил Левски”, новите цици на Десислава, обръсването на "катинарчето" на Ники Кънчев, както и още няколко по-малки еуфорийки, се заемам внимателно. Междувременно съм изпил 2 ракийки, литър кола и 3 бири. Трябва да се почерпя по случая, нали така?! Така.

            В писмото, което държа в ръцете си, има няколко листченца, едното е особено красиво. Прилича на Нобеловата награда за литература, примерно. Или за мир. Молят ме за незабавен отговор. Ето бе, пиша го. Тук съм, не съм избягал.

            Обяснява ми се, че връчването на всички обявени парични и предметни награди... Кой глупак ще ти играе за някакви предметни награди?! Представям си какви са и наградите: ръкавици с 1 пръст, китайски, запалка с вградена защита за деца и глупаци, кутийка презервативи на лалета с мирис на нещо, маратонки “Ади-на-бас”, комплект спално бельо на жирафи, комплект отвертки, дискове с класическа музика или народни песни от родопския край и всякакви други простотии! Бла-го-да-ря!

            Та, връчването се осъществявало веднага след избора на победителите! Ех-а-а! Вярвам, че съм един от тях. Вярвам, че съм по-бе-ди-те-лят!

            Секретарката на Коритаров лично ми пожела успех, щото не ме пуснаха директно в ефир. Секретарката на Трифонов (да, изпратих и-мейл, но и звъннах за по-сигурно), беше по-любезна, но след поканата ми за вечеря на свещи в изискан ресторант след големия удар ми затвори. Нещо се обиди, ама не разбрах от какво.

            В писмото има и нарисуван елипсовиден печат, който ме уверява, че това, което съм получил, важи за избраните участници. А? То, нали ако не съм получил това писмо за избрани, няма как да важи за мен? Е, може би не съм разбрал както трябва. Не твърдя, че съм умен колкото тия, дето направиха големия адронен колайдер! То пък един колайдер, изгоряха му бушоните след втория опит.

            Чета нататък. Правото ми на избран не подлежало на прехвърляне. Моля? За какъв ме мислят тези? Нищо не прехвърлям!

            Трябва да отговоря до 14 дни. Ама, разбира се, моля ви! Значи до 15 октомври! Още днес съм готов. Пари са това!

            В качеството си на избран имам право да се възползвам от всички изброени предимства. Су-у-упер! Направо поглеждам към голямата награда. Ами да, аз да не съм някакъв идиот! Пише, че днес ми предоставят изключителни възможности... днес... няма дата. Значи днес си е днес. Ето, днес! Дне-е-е-е-е-ес-с-с-с! Казвам си го на глас, за да се разгорещя и настроя за печалбата. Трябва да залепя еди какво си, еди къде си! Златни стикери, червени стикери и други стикери и стикероподобни неща. И не трябва да изпращам есемеси. Това е добре, защото последния път платих 60 лева за есемеси без нито една най-малка печалба. Копче не спечелих! Правя го на мига. Това са цели 90000 бона!

            Дотук добре. Трябва да имам БЪРЗ ОТГОВОР. С главни букви са го написали! Аз да не съм глух, бе-е-е! Добре де, пиша го! Отговорът ще ми даде възможност да спечеля награда. Ама чакайте малко, аз не искам награда. Аз не искам футболна топка, тигани “Тефал” с гаранция 2 дни, щото после им пада покритието, фланелка с ръкави, които се разтягат след 1 пране и трябва да ги водиш на кварталния шивач или машинка за подстригване, дето ти сваля скалпа с болки, достойни за хорър филм! Или пък тапи за уши, които усилват околния шум, щото са направени от смотаняци! Аз искам голямата награда!

            Обясняват ми, че участието ми не изисква купуване на продукт. О-о-о-о, благодаря. Но, разбира се, ако се налага, въпреки всичките ми морални, битови, социални и всякакви други предразсъдъци, бих си купил някакъв безсмислен домакински уред, вибратор или дистанционно за лека кола. Щом се налага. Все ще влязат някой ден в употреба. Но пък, като не искат, няма да им купувам продуктите, я!

            Нотариус имало, контрол и всичко било протичало по законен ред. Щом казват, доверявам им се. “Рийдърс Дайджест” е това. 

            Изпратили са ми и извлечение от правилника на третата томбола на “Рийдърс Дайджест” България, каквото и да означава това.

            Участието било доброволно... е има ли някой, който да не иска да спечели 90000 лева. Тия са луди. Ама кой го е писал това, бе-е-е?

            Крайният срок, в който трябва да изпратя документите си е 12 декември 2008 година. Чакайте малко! Ча-кай-те! Днес е 1 октомври. 14 дни след 1 октомври е 15 октомври. Значи... Е, сигурно са се объркали нещо. Случва се. Абе, те името си не са го превели на български, седнали да ми обясняват за датите! Или може би в централата на “Рийдърс Дайдж...” времето работи по други физични закони? Възможно е, що не? То, Сашо Томов разката майката на ЦСКА, та едно време ли няма да е различно?!

            Леле! Оказва се, че ако върна специалните документи в 14 дневен срок ще спечеля още 10 бинки! Су-у-у-пер! А, ако отговоря в 7 дневен срок... не е ясно какво печеля?! А?! Много се объркват тези! Нещо ми пада впечатлението! То пък и с това заглавие...

            В играта, томболата или там каквото е, нямало да участват служители на фирмата или техни роднини. Обаче не уточняват до кое коляно. Е, да се оправят. Малко се притеснявам, но решавам, че след като не знам какво значи името им, то и няма вероятност някой от моите роднини да е служител в “Рийдъ... ъ-ъ-ъ, а ако съм бил искал, можело било да получа пълния списък на победителите в томболата! Ма, моля ви, не ми трябва да знам кой е спечелил микровълнова фурна или пакет с кафе на зърна. Прегорели при това! Хайде няма нужда. Аз тук съм за 90 бинки и нищо повече!

            Следва информация, че мога да си купя техния продукт, само ако ми хареса поръчания от мен екземпляр с Гаранция за удовлетвореност. Тия не са добре. Започвам да го усещам някак подсъзнателно. С кожата си, с тялото си, с вътрешните си органи, като например черен дроб, черва, зъби и задстомашна жлеза. Червата орган ли са? То и зъбите са един орган, мани, мани, ама, разбирате ме, вълнувам се. Косата ми, макар и къса, леко се изправя. Стремя да игнорирам това неприятно чувство, защото не ми се губят 90000!

            Значи, поръчвам си продукта, разглеждам го и ако ме удовлетворява го купувам. Добре дошли в комунизма, бате! Мога да им го върна без да го купувам. Су-у-упер! Су-пер! Су и пер! Е, трябва да стане до 7 дена, щото иначе съм се съгласявал да го закупя. Аха. И то с безлихвени вноски. Ебах му майката, аз лека кола ли ще си купувам? Да не предлагат вертолети от руската армия?!...  

            Всъщност, продуктът бил изданието “Здраве чрез природолечение”. То било неизчерпаем източник на информация, който щял да ми помогне да се наслаждавам на живота по-пълноценно. Екстра. Ако го поръчам днес, за тях щяло да бъде удоволствие да ми го доставят?! И това днес! За рийдърсци всичко се случва днес! А ако го поръчам утре, няма ли да е удоволствие да ми го доставят?! Питам?! Пак ме обзема тревогата, че не са добре! И това трябва да си го купувам с безлихвени вноски?! Не, мерси. Аз съм за парите! Това “Рийдърс...”  да не е подразделение на 4-ти километър? Да са им дали там, да се занимават с нещо на хората? Писма да пишат, да ги украсяват. Няма значение.

            И някакви приказки за защита на личните данни! Предоставял съм им правото да обработват личните ми данни на територията на Европейския съюз, както и за рекламни и маркетингови цели. Не искам да участвам в някоя тъпа реклама. Не! Мерси! Ще им напиша отделно писмо по този случай! Ама те били администратор на личните ми данни. Няма нужда!

            Ъ-ъ-ъ-ъ... чета на ум и зациклям нещо. Чета ви го дословно:

             “С настоящото потвърждавам, че съм запознат/запозната с правата, предоставени ми по Закона за защита на личните данни, включително, но не само, с правото на достъп и поправка на данните, както и с правото ми да възразя срещу обработването и предоставянето на личните ми данни на трети лица за целите на директния маркетинг, както и при наличие на друго законово основание за това. По моя изрична молба “Рийдърс Дайджест” ЕООД ще актуализира или изтрие моите лични данни и ще ме уведоми за това в съответствие с императивните разпоредби на Закона за защита на личните данни.”

            Хм. Ъ-ъ-ъ-ъ.... таковата... хлъц... изкашл, покашл... всмисъл... искам да кажа... еба си майката!

            Прочитам го отново. Отивам до тоалетната, изпикавам се, убивам една хлебарка и си измивам зъбите. Връщам се. Пак го прочитам. Наливам си още една ракия, правя си салата и между другото изпивам още една бира. Сядам. Пак го чета. Изпушвам 3 цигари една след друга. Пак поглеждам към текста за правата, маркетинга, изричните молби, императорските моменти и леко се отчайвам. Пуша 4-та поредна цигара, изпивам поредна ракия и прощавам на една муха, която упорито се опитва да ми влезе в носа. Отново го чета...

            Единствено разбирам, че имам право да възразявам. И че “Рийдърс на баба им хвърчилото...” по моя молба можели да изтрият личните ми данни. Или да ги актуализират. И ще ме уведомят за това! Е, как? Чакай малко... Мисля си, първо, аз ги моля, те трият или актуализират и след това ме уведомяват. Няма как да ме уведомят за триене или актуализиране, без да съм ги молил... Ама пак са се объркали, а-ма-ха!             
             Наздраве.

            Клиентът бил всичко за тях и така работели вече 80 години. Ебаси 80 годишното ЕООД. Не си личи, бих казал. Но не го казвам, защото искам да спечеля 90000 лева-а-а-а! Да не ги ядосам нещо...

            И всичко е подписано от Теодор Цеков бе-е-е-е! Мислите си, че го познавам? Представа си нямам кой е. Но след като е 80 годишен човек и още може да се подписва правилно и красиво, без да му треперят ръцете, може би трябва да му се има доверие. Може би е един от тези, които усилено изучават тайните на младостта от “Здраве чрез природолечение”. Ми то, на тази възраст...

            И било удоволствие за него, ако в резултат от това спешно съобщение, можело да ме включат в техния списък с печеливши.

            Браво, Теодоре.

            Теди, бих казал.

            За 90000 лева, и Теди Кацарова мога да те наричам.

            Теди, имам предложение: понеже “Рийдърс Дайджест” не звучи добре, а и е неразбираемо за простосмъртниците, защо не се преименувате на “Теди Кацарова ЕООД”? Шегувам се.

            Въпреки всички неясноти, съмнения за далавера, корупция, дейности под масата със служители и техни роднини, попълвам и изпращам всичко в искания от мен срок. Днес го получавам, днес го изпращам! Никакви 14 дни срок, никакви 7 дни срок. Аз съм коректен играч!

            Как мислите, дали ще спечеля 90000 лева? Щото освен това, днес (да, пак днес) една колежка ми вика, че ме била сънувала снощи с 4 пръстена, единият, от които съм го бил намерил и бил с бял камък. На пари е, нали?





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - Радостта ти е оправдана, с едно леко ...
24.10.2008 12:08
Радостта ти е оправдана, с едно леко уточнение :)))

Няма да спечелиш, а ще ги дадеш за новите издания на дайджестта.
И няма да са 90000 лева , а 90000 йени :)))
цитирай
2. viovioi - Янч и аз имам 10-тина техни писма.
24.10.2008 12:15
Но ги резнах бързо и акуратно без угризения. Ти както решиш, но не са 20-тина в томболата. Само в моя кръг познати знам за 2-3 ма. Дори съм виждала една тяхна книга. Много стойностно нещо е обаче. Твърди гланцирани кори, илюстрована, шрифта перфектен, изобщо супер е. Но и цената е добра 47 лв. Нещо като средно менте са. Дето е казал шопа.." Не знам къ требе да е, ама и те тека не е..."
цитирай
3. анонимен - ...
24.10.2008 12:49
Що ни губиш времето с глупости.
цитирай
4. ianchefff - анонимен 4,
24.10.2008 13:22
такива като теб са ми любими.
Идвай по-често.
цитирай
5. анонимен - Аз също съм от избраните и участвам в ...
24.10.2008 13:30
Аз също съм от избраните и участвам в томболата-книгите са добри -поръчала съм си няколко и съм впечатлена . Поне не те лъжат само да пращаш пари,дори ги изпращат и можеш да ги платиш за 3 месеца.
цитирай
6. gantree - @ Янчев
24.10.2008 13:35
Охооо ... това беше яко :))
www.jimbeam.com, в случай, че ти се налага да знаеш, като спечелиш :))
цитирай
7. ianchefff - ан 6,
24.10.2008 13:43
а може ли да ги платя за месец и половина?
Или за 4 месеца, 1 седмица и 4 дни, като 4-тия го броим до обед?
А за 2 месеца и 17 дни?
А защо ме занимават по този начин?
Защо изобщо ме занимават?

gan,
:)))))
цитирай
8. анонимен - ))
24.10.2008 13:53
Много дълго т'ва, уф!
хехе
цитирай
9. анонимен - bravo
24.10.2008 13:55
ima6 strahotno 4ustvo za humor statiqta e super bih sednala s kef na pitie s teb
цитирай
10. анонимен - bravo
24.10.2008 13:55
ima6 strahotno 4ustvo za humor statiqta e super bih sednala s kef na pitie s teb
цитирай
11. ianchefff - missia,
24.10.2008 14:04
напоследък дълги са ги пуснали.
цитирай
12. blueskies - до последно пращат и изнудват
24.10.2008 14:21
и тъй, янч - подаръците от Рийдърс са - проларно одеало, комплект инструменти за градинарство, и - не припадай от умиление - комплект китайски химикал и молив в кутийка! та една моя позната се сдоби с горните три подаръка като знак на благодарност, че си закупи няколко продукта!
цитирай
13. ianchefff - блу,
24.10.2008 14:29
молив в кутийка?
Ама истински молив?
В собствена кутийка?!
Леле, това е невероятно, това е нечувано, това е вълшебно.
Идиоти!
цитирай
14. sowhat - янч. ако спечелиш най накрая
24.10.2008 15:03
шми купиш ли една дъфка, че вече ми свършиха локумите :(

п.п. много ми се иска и китайски химикал. ако може ароматизиран
цитирай
15. vselena - Направо си се улял в дължинта, едва ...
24.10.2008 15:11
Направо си се улял в дължинта , едва дочетох до края. :))) Като ти поискат и номера на банковата сметкааааа ще се досетиш къде е проблемчето. Това ти го пиша от опита на мой близък. Не си губи времето с глупости. Бъди щастлив...
цитирай
16. анонимен - Тъпа
24.10.2008 15:30
статия. И за сметка на това дълга.
цитирай
17. luminous - ---
24.10.2008 16:09
всеки иска да е дълъг, а вие само мрънкате!

Да се изфукам - и мен ме "избраха" преди около година. Та и до втори кръг стигнах. Но като не закупих никакви книжлета от тях и ... нъцки. Нито 90 000, нито 10 000, нито кола, моливчета и тям подобни :-(
Но ... преживях го вече ;-)
цитирай
18. ianchefff - лум,
24.10.2008 16:18
барем едни 3/4 чорапи не ти ли дадоха, бе?
:))))))))
цитирай
19. gantree - :))
24.10.2008 16:59
Хм, новините са обнадеждаващи.
Парите явно ги пазят за теб, Янчев.
Побързай.
цитирай
20. ianchefff - аз
24.10.2008 17:06
каквото трябва съм направил!!!!
цитирай
21. bemberski - На пари ще да е, бате! Вземи този з...
24.10.2008 17:32
На пари ще да е, бате! Вземи този здравец, молим ти са!
цитирай
22. julllinkata - Аз пък снощи те сънувах.....
24.10.2008 18:33
Само по пояс пред един детски басейн и с розови очила......На море ли ще ми е на мене? Или на полудяване? ЪЪЪЪЪ? хахаххахахаха
цитирай
23. gantree - :))
24.10.2008 20:32
Не че се надявам на нещо, но при това положение на нещата съм длъжен да питам - да`т`са намярва още едно такова тяхно писмо, да ми услужиш? Нали знаеш, казано е - имаш ли две писма, дай едното на Гантри.

\m/
цитирай
24. anothercat - gantree,
24.10.2008 21:11
няма нужда да чакаш писмо - купи си 1 National Geographic (този за октомври) и ще имаш уникалния шанс да станеш 1 от избраните :-)
и да не се притесняваш, че си закъснял и си изпуснал вече наградите за БЪРЗ отговор... брои се от ДНЕС (когато получиш писмото), нали прочете вече... ;-)))
Успех на всички избрани участници в томболата!
цитирай
25. viki11 - е, не очаквах, ч е си балък а ти?...
24.10.2008 22:59
е, не очаквах,ч е си балък
а ти?
Да сънуваш злато не е на добро
да нте уволнят
цитирай
26. furiika - :))))))))))))
25.10.2008 08:51
Може и да спечелиш, само, да не е от тритеееее най-дългото...Късмет!
:))))))))))))
цитирай
27. ianchefff - viki11,
25.10.2008 10:33
кой точно не си очаквал, че е балък?
Кого имаш предвид като казваш да не бъде уволнен?
Че нещо, не га да те разбера...

fur,
всички се надяваме на това.:)))))

cat, :-*

ган,
нямам две, едно имам, но ще ти го дам, разбира се.:)))))
цитирай
28. gantree - @ Янчев
25.10.2008 14:18
Е не, щом ти е само едно, значи не може.
Трудно ще се разберем за печалбата.
Уверявам те, ще ни е много трудно и на двамата. На мен повече, разбира се.

А и щом ти предварително казваш пред всички тук, че ти е едно писмото, то аз какъв избор имам? Какъв? Можеше на лични да ми кажеш, че ти е само едно, но ти не - публично. Всички искаш да разберат. И сега какво излиза? Какво искаш да си помислят за мен хората, след като минат 14 дни? Как ще изглеждам аз в очите на тези над петстотин свидетели на този твой лекомислен отговор? Толкова много са, имам предвид очите. Над хиляда излизат, засега, а след още две седмици кой знае още колко ще станат. Как ще изглеждам аз, а? А? - като някакъв безсърдечен звяр ще изглеждам, ето как.

Все пак, това не са малко пари. Половин Биг Брадър е, сякаш. Не помисли ли за това? Не, нали? Знаех си. Но ето, аз мисля.

\m/
цитирай
29. gothic - Стига бе, момчета :(((( Как само се ...
25.10.2008 15:20
Стига бе, момчета :(((( Как само се бях наточил на тия бинки...И да знаеш, Янч, "избраните" са поне 20 000 :)))))
цитирай
30. ianchefff - нищо не знам, гот,
25.10.2008 15:45
едната бърза да ме уволнява, други се цупят, изобщо не знам за какво говорите.
Питайте го него, тоа, дето го е получил т'ва писмо, какво мисли, що искате отговори от мен, НЕ ЗНАМ!!!!
;)
цитирай
31. gantree - @
25.10.2008 16:19
А ето, сега "не знам за какво говорите".
Бързаш да се изхлузиш. От отговорност, а и от последствията.
И те да отидат върху мен, всичките последствия, заради наивността ми да попитам приятелски, защото просто предположих и даже бях сигурен, че може да имаш две. Голям човек като теб не може да няма две писма, да не се е подсигурил, поне с още едно, а и повече такива писма. Кой знае? Ти да не си вчерашен, все пак. И просто затова попитах, за някое от другите, а не както ти сега се опитваш да ме представиш, като безсърдечен. Питайте го него, кого него? Мен? Та ти дори още писмото не си ми дал! Нищо не съм получил, нека да е ясно! :))
Не очаквах такова приятелско отношение, като твоето.
С такива приятели не ми трябват врагове. Нали? Да.
И пари не ми трябват!

Ето, видя ли сега какво стана? Измъкнах се.
И не ти ща писмото!

\m/
цитирай
32. ianchefff - явно и при тебе, ган
25.10.2008 16:47
е слижно.
Какво е слижно ли?
Попитай... сам ще се сетиш кого;)
цитирай
33. krotalka - Янчев,
25.10.2008 17:35
направо са та сгъцнали!
цитирай
34. ianchefff - мен лично
25.10.2008 18:41
никой не ме е сгъцвал напоследък, ама щом ви е кеф да ме бъркате с него, оукей, така да бъде.
:)))))))))
цитирай
35. zaycheto - и аз
25.10.2008 20:29
им се вързах за цяла година с тая томбола. майтап работа зарибяват хората само. да изданията им са хубави, но не е там въпроса. едва ли ще сшечелиш нещо
цитирай
36. thomas - Аз пък не ги разбирам тези правила...
26.10.2008 11:00
Можело да участваш в томболата и без да купиш продукт. Нещо като в киносалона да могат да седнат и онези, които не са си купили билети. Или на плажа да легнат под чадъра и онези, които не са си платили таксата за ползването му. Не ми звучи честно така. Не стига, че онези, които купуват продукта, плащат и наградите от томболата, ами после пускат и Сульо и Пульо да се борят за награди заедно с тях. Абсурдно. Законодателят, когато е решил тази глупост, сигурно е бил доста препил. Но впрочем, той не е бил наш, ами американски. Ние само сме преписали, след като са го направили и ЕС. Подобен абсурд представляват само рекламите на цигари в последните години, след като рекламата им всъщност беше забранена. Сега няма реклами, само привлекателни визуални предупреждения колко е вредно да се пуши...
цитирай
37. gantree - @ thomas
26.10.2008 12:57
Стига с тия американци, Томас. И стига с тия твои недоразумения.
Купуването на продукт няма нищо общо с купуването на билети. Нещо повече, според чл. 46 от закона "Томболите са ... хазартни игри, които се разиграват с участието само на продадените билети", тоест - само билети. Незаконно е да се иска от участниците купуване на продукт, плажен чадър или каквото и да било друго твое хрумване, следователно кой е препил - ти или законодателя - не е ясно.
цитирай
38. thomas - Именно.
26.10.2008 14:35
Незаконно е да се иска купуване на продукт. А билети за тези томболи също не се продават. Хайде сега да ми кажеш, какъв е избора на организаторите им?

А. Да скрият цената на "билетите" в продукта и си да я плащат балъците, които си го купуват
Б. Да не дават никаква печалба никому, освен на подставени лица
В. И двете

Познай кое правят.

И никога не бъркай закона със справедливостта. А ти го правиш всеки ден.
цитирай
39. gantree - @ thomas
26.10.2008 14:53
Какво несправедливо или незаконно има в това да получиш такъв билет в пощата си? Нищо, нали? Да. Добре.

Каква "цена", още повече пък и "скрита" цена виждаш в напълно безплатния ти билет, получен в пощенската ти кутия? Никаква цена, нали? Добре.

Печалби се дават на спечелилите билети, а не на всички билети. Ако имаш такъв печеливш билет - печелиш. Ако нямаш - търсиш къде е конспирацията в целия ти живот и без никакво правно или дори логическо основание плюеш по американците, като теб. С пълното съзнание, че в пропаднала комунистка държава като нашата всички налични лузъри ще се възторгнат от думите ти - нещо, което ти правиш всеки ден, нали? Да. Добре.
цитирай
40. thomas - @gantree
26.10.2008 15:05
Отричам да си толкова глупав. Значи си просто зъл. Впрочем да не би да си адвокат?

Като горещ почитател на американците, чувал ли си тяхната мисъл "няма безплатен обяд". Сигурно скапаната томбола е напълно законна - няма начин куп адвокати да не си изкарват хляба от това да придават легален формат на заливащите ни отвсякъде псевдохазартни игри, от които печелят само организаторите им. Но забравяш едно - че никой организатор на хазартна игра не я прави, за да раздава награди, без да получава много повече в замяна. Следователно, след като не виждаме ясно откъде въпросните организатори получават печалбите си, значи те ни мамят. Не е въпрос на никаква конспирация, а само на здрав разум. Не ми трябват никакви доказателства - това е толкова ясно, колкото е било и на онзи барман, който отказал да сервира на напълно голата жена, влязла в бара му, с думите "не виждам откъде ще извадиш пари да ми платиш".

Сигурно е напълно законно и това, че адвокатите на цигарените компании измислиха как при законодателство, което ЗАБРАНЯВА ИЗРИЧНО рекламата на цигари, да пълнят рекламното пространство с привлекателните си визии, рекламиращи цигарите и свързания с тях начин на живот под претекста, че предупреждават хората за вредите от пушенето.

Да, може да е законно. Но това не значи, че не е гнусно.

А когато ми покажеш реални хора, каращи спечелени от SMS-лотария на мобилен оператор коли, или такива, спечелили хиляди левове от телевизионна игра, или когато Янчев спечели томболата на Рийдърс дайджест, или когато ти цъфнат налъмите, можеш да ми се обадиш. Дотогава по-добре да си завреш и устата там, където си си заврял мозъка.
цитирай
41. gantree - @ thomas
26.10.2008 15:30
Какъв съм аз в реалният си живот е нещо, което по никакъв начин не те засяга. Ако реша, че те засяга - тогава. Дотогава, ако обичаш, можеш да ограничиш гадаенето.

Със сигурност томболата им е законна, и не виждам нищо лошо в това с какво адвокатите по света си изкарват хляба. Занимаващите се с реклама - обърни специално внимание на това - също. Като пушач, гледам с подчертано безразличие на предупредителните надписи по кутиите.

Какво е гнусно и какво не е - въпросът е субективен. За теб е гнусно всичко онова, в което има замесени американци - разбирам те, и най-искрено ти съчувствам за ежедневните ти кошмари. Като пуснеш телевизора си - американски филми; като си пуснеш радиото - американска музика. Като влезеш в блога ми - американски smooth jazz. А ти си българин, с традиционно за последните десетилетия условно наклонение в кръста на североизток. Разбирам те, и ти съчувствам. Нищо повече.

Прекрасно е, че искаш да ти покажа "реални хора, каращи спечелени от SMS-лотария на мобилен оператор коли". Именно една такава жена познавам лично, при това от години. Професионално. Тя спечели една от онези малки червени колици Клио, и аз бях сред поканените от нея приятели, които присъстваха на получаването на наградата й. Аз самият бях силно респектиран от цялата тази ситуация. И много радостен, защото не всеки ден виждам такова нещо да се случва на готин човек.

Колкото до тази томбола - подозирам, че съмнението и завистта те обземат. А не бива. Гледай на тези неща от веселата им страна, тъй като иначе може да се повредиш.

Не знам къде искаш "да си завра устата". Не те разбирам. Би ли ми пояснил?
Предполагам, че за нещо си гневен. Ще мина ей сега и ще гласувам за блога ти, та белким пояснението ти бъде малко по-спокойно.
цитирай
42. thomas - @gantree
26.10.2008 15:33
Трябва ли да ти пояснявам? Не знаеш ли къде си заврял мозъка? При това, което излиза от него като продукция...

И разбира се, че ме интересува защо си такъв, какъвто си. А това, с което си вадиш хляба, не може да няма пряка връзка. Много от обясненията за това какви сме, се крият там. Смяташ, че имаш някакво свещено право да си анонимен и да не се знае нищо за теб? Единствената причина, която ми хрумва, е да имаш нещо общо с онези служби, за чиито останали членове така зле говориш! :-)

P.S. Американците мразят адвокатите не по-малко, отколкото ги мразим тук.
цитирай
43. gantree - @ thomas
26.10.2008 15:35
Не си длъжен да поясниш, разбира се. Само ако ти искаш.
Не знам какво имаш предвид с тези твои думи, и не те разбирам.

За допълнението в коментара ти:
Не разбирам откъде изведнъж произлезе този твой жив интерес към мен, наистина. Не съм анонимен, както твърдиш. Във всеки случай, не повече, отколкото ти самият. Можеш да направиш сравнение. Ако ти се струва, че аз знам повече, а ти по-малко - може би просто находчивост.

Какво ти хрумва не знам. Напълно съм безпомощен по отношение на всичко онова, което може да ти хрумне. Ти си човек с много развито въображение. Това невинаги е добре.

За послеписа ти:
Не знам кого и колко мразят американците. Знам обаче със сигурност, че всеки американец при най-малкия си проблем търси адвокат.
цитирай
44. ianchefff - gan,
26.10.2008 15:55
те, американците сигурно търсят адвокати, ама гледат да са европейци.
Или руснаци, примерно.
:))))))))))
цитирай
45. gantree - @ Янчев
26.10.2008 16:10
Руснаци, разбира се.
Русия е най-високо развитата И правова държава. :))
За руснаците законът е над всичко!
Представяш ли си?
цитирай
46. ianchefff - изобщо
26.10.2008 16:52
даже не си го представям!
Аз го знам!
;)
цитирай
47. gantree - аз
26.10.2008 19:13
пък само си го представям.
Не го знам.
Горките американци, а? А?

\m/
цитирай
48. ianchefff - мани ги тея,
26.10.2008 19:45
дори руски не говорят!!
Да не говорим за съветцки.
цитирай
49. gantree - имаш
26.10.2008 19:52
известно основание.
Доколкото знам, американците не говорят руски, защото запецват на "ь", "ы" и "э".
А мисля, че нямат основание. Не е толкова трудно. Дори Томас може да потвърди.

А сега запецват и в икономиката. Но руснаците ще оправят нещата.
http://news.ibox.bg/news/id_1204321690

;)
цитирай
50. viovioi - по скоро американците ще оправят нещата.
27.10.2008 08:34
Като сложат ръка на петрола в залива, настанят военни бази по всички стратегически точки на земята дори и на Луната, изберат афро-американец за Президент, продължат със световните икономичеки мега-измами на Уолстрийт, "освободят" и създата по свой образ и подобие още 20-тина държавички като Косово и готово.. През всичкото това време на нечовешки усилия, войни, политически шантаж и комбинации руснаците ще построят комунизма. Това на шега разбира се, но никой не може да им вземе природните богатства и влияние по света. Най малко нервните изригвания и изцепки на потомците на всичката измет на Европа от края на 17 до 19 век. Там с корабите всички престъпници, затворници и утрепки се пренесаха за да изградят своя хубав и свободен свят!!!!!!
цитирай
51. ianchefff - жио,
27.10.2008 09:41
както ти умееш, никой друг не може така да развесели деня ми изотначало:)))
цитирай
52. tani4ka73 - добро утро, виждам че ставате все ...
27.10.2008 09:44
добро утро,виждам че ставате все повече - избраните.И майка ми е от тях и вече 2-3 години и гледам сеира.Имаше, наистина,една интересна книга за природни феномени и една с приказки,хубави,но чак пък 50 лв.Сигурна съм ,че няма да се зарибиш сериозно,ти си умно момче.
Поздрави и успешен ден!
цитирай
53. ianchefff - tan,
27.10.2008 09:55
аз? Не.
Тц.
Той, един приятел, знам го аз, няма да се зариби...
:)))))))))
цитирай
54. cecobob - Янчев не прави глупости
27.10.2008 10:54
Ако изобщо искаш да спечелиш, направи следното. Отиди в центъра на София или някой по-голям град. Спри някой супер лачен автомобил, ако шофьора е мъж, направо го пропусни - крадец е . Ако пък водача е някоя перхидролка я питай, какво да направиш за да спечелиш много пари. Изслушай я спокойно след което сам вземи решение в коя игра искаш да участваш. :))))))))
цитирай
55. ianchefff - ceco,
27.10.2008 11:37
страхотно предложение.
Само че ме мързи и всичко отпада.
:))))
цитирай
56. nar - Харесваш ми, Янчев :)))Ти си п...
02.11.2008 01:10
Харесваш ми, Янчев :)))
Ти си първият в папката ми Любими. Изпадни във възторг :)
цитирай
57. galina1 - Дааа,
30.04.2010 18:07
Аз честно казано, се бях хванала на това за известно време - няколко месеца. След това нещо ми писна от изпращане на пликове. Изръсих се за книжки, е, интересни са, но толкова. Вече и да получа нещо, не го отварям. Тез 90 бона са мижи да те лъжа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626313
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031