Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2007 11:46 - ДА СИ ОТКРАДНЕШ ДЪРЖАВА
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 1126 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 19.12.2007 11:47


         Изборите за евродепутати минаха. Изборите за кметове също. Всички спечелиха и победиха. Правителството и тройната коалиция са по-стабилни отвсякога. Бойко Борисов е във вихъра си. На върха на славата. Всички са щастливи. Идилия.

            Никой вече не с интерсува от аферата с външния дълг на Милен Велчев! Магистрала “Тракия”! Горите на другаря цар и евентуално агент на ДС Симеон Втори. Скандалите с “Топлофикация”, “Озеленяване”, “Трамкар” и всички знайни и незнайни други скандали ще паднат безславно в борбата за демокрация. Жалко.

            Живеем, като че ли по инерция. По инерция ядем, пием и пеем. В кръчми, в банята, на полето. Навсякъде се носят песни, които показват, че народът е окей. Или че е на ръба на полудяването. Не го интересува, че управляващата класа краде като за последно, защото на следващите избори ще бъде пометена. От Бойко Борисов или от някой друг супермен. Все отнякъде ще се появи спасителят. Няма начин.

            Онзи ден откраднали и танк. Ама колко му е, моля ви се? Нищо работа. Слагаш го в задния си джоб и готово. Директно от Министерството на отбраната. То и там имаше едни слухове за далавери с комисионни за подводници, фрегати, самолетни части и бутала за редосеялки с двойно предназначение. И какво ли не още. Ама си останаха слухове. Но за танка не са слухове. В Германия плащали луди пари. Германците явно и те са полудели. Ми то след толкова години съветско присъствие е нормално. И Майор Петров какво да прави? Изравя и изнася. Какво толкова? Анархия ли? Е, не бъдете крайни. Ромите били помагали? Ами да, нали са раса с бизнес нюх.

            За милиардите от надписани договори и неизпълнени офсети, за милионите загубени от сделката с израелците и за странните замени на земя срещу уж някакви супер жилища виновни няма във военното министрество. Няма и да има. То пък, в кое друго минситерство има виновни? Ако някой се окаже, че е виновен, оправданието е ”гонят ме по политически причини.” И всичко му се разминава...

            Чудя се, ако открадна един куп пари, дали съдът ще ме оправдае, понеже някой ме е натискал политически? Май няма...

            Горкото майорче обаче се издъни. Цели поделения се продадоха и не ги хванаха, той за един стар танк ще лежи на топло. Е, то в тия студове може да е за добре. От друга страна, като не е платил на правилните хора, сам си е виновен!

            Помните ли на времето Илия Павлов от къде тръгна? От подводници. Легендата мълчи, дали са били крадени. Ние също нямаме точен отговор. То няма и смисъл.

            Все пак в края на годината, нека да пожелаем на управляващите тази година танк, догодина държава. Както са започнали, няма да им е трудно. А нас кучета ни яли. Ако Бойко се смили и ги остави да се шляят на свобода тия келеши. Ако ни се размине и не ни изядат кучетата, тогава ще трябва да си търсим друга държава. Нашата просто ще е открадната.

            И колкото и да е странно, пак всичко ще е наред.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - И колкото и да е странно..
19.12.2007 12:21
и днес нещо хубаво от Янчев:) Ако ви харесва моя коментар моля пишете ми.
цитирай
2. mph - Ще?!
19.12.2007 14:58
Тя си е вече открадната. Лошото е, че открадналите си стоят тук и останалите няма как да направят нещо ново. Вариантите: обраните продължават да се правят, че не виждат, или се вземат в ръце и си прибират обратно откраднатото. Последното няма връзка с реалността по тези георграфски ширини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4641969
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930