Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2007 13:01 - ДА СЕ КЪПЯ ИЛИ ДА НЕ СЕ КЪПЯ
Автор: ianchefff Категория: Изкуство   
Прочетен: 8466 Коментари: 26 Гласове:
0

Последна промяна: 16.06.2007 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
             Сутрин. Маршрутка.            Не много препълнена.            Двама тръгват да слизат, ама се отказват точно пред мен.            Млад и по-възрастен. Брадясали.       Нямам нищо против    брадясалите хора, аз самият често пропускам този баняджийски ритуал. Но пък не на всеки му отива.            Както и да е. Това е по-мaлкият проблем. По-големият е, че не са се изкъпали. Не сутринта или вечерта. Явно не са се къпали през последните седмици.            По-младият има петна под мищниците си.            На по-възрастния гърбът му е обсипан с пърхут. Ама това не е точно пърхут. То е било пърхут на времето. Сега вече са някакви полубели топченца, които смърдят.            Смрадта е навсякъде в маршрутката.           Виждам как едно момиче  върти   глава    насам   натам,    но спасение няма.            Всеки се опитва да спре миризмата, но няма начин.         Понеже съм умно парче, бръквам под мишниците си (преди малко съм си слагал дезодорант) и си завирам пръстите в носа. Временно спасявам положението. Но за кратко.            Хората отварят прозорци, люкове и прочие елементи от колата, които могат да бъдат отворени.            Тц. Не става.           Двамата изобщо не разбират какво се случва. Не си говорят. Само се дупят наляво и надясно и следят къде се намираме. И злвонието им се разпространява със скоростта на светлината.        Моля се, да слязат по-скоро. Предполагам, че има някаква всеобща молитва от пътниците това да се случи веднага.             Аз не съм много гнуслив, но не се издържа.     Отново търся изход. Дискретно вадя един дезодорант- пръскалка-с-помпичка и си пръсвам яко в носа. Е, така вече е по-поносимо. Щипе, но стискам зъби. Така се живее. Така дори за момент обръщам внимание и на слънцето, което цяла сутрин ми намига.          Чудя се на такива хора, които не просто не се къпят. Те явно мразят тази дейност или просто не им пука.      Понеже всекидневно се лашкам с градски транспорт или маршрутни таксита, съм забелязал, че това е някаква масова история.            Хората не се къпят. Хората миришат. Хората смърдят.            Мисля че,   ако заключа  че оттук и обществото смърди, няма да съм много краен, както ме обвинява една ъ-ъ-ъ... бивша приятелка.
             Лошото е, че обществото смърди тотално.         И  съм забелязал, че доста  хора, юнаци,  които  са се  изкъпали имат някакво доста високо самочувствие.            Очакват конкретна жена да им се метне на мърлявия врат, да обвие с крака, миризливото им потно тяло и да впие страстно устни в техните вмирисани, мръсни и мазни усти, по които има следи от снощната вечеря. Дъхът изобщо не го коментирам.            Е, няма начин. Няма как да стане това, освен ако не е някоя жена, която търси приключения, но не се е класирала за “Сървайвър” и търси екшън в центъра на града.              Мърльовци, знам че на всеки се случва да не е можел да се изкъпе. Но това, да разпространяваш миризми на метри около теб, означава, че по принцип отбягвате тази дейност.            Мърлячи, жените не ви искат. Никой не ви иска до себе си. Превръщате се в самотна “бойно-отровна” единица, от която нищо не зависи, защото всеки ви отбягва.            Не се учудвайте, че всички ви правят път. Те просто искат да се спасят по някакъв начин и да се разкарате по-далече.
           Миризливци, ако срещу вас внезапно някоя жена се разплаче, това няма да е, защото сте супер секси, надарен и готин. То ще е, защото и люти на очите от смрадта, която се разнася от вас.          Със  сигурност сексът  не  ви  върви. Как една  жена да ви докосне изобщо? Та тя ще бяга от вас, сякаш сте радиоактивно заразен. Как да целуне мазната ви мутра? Опитайте се вие да целунете разлигавен комодски варан нежно по зурлата. Гадно, а?            Да не говорим, че ако случайно нещо започне да се случва и тя впие нокти в гърба ви, това което ще влезе под ноктите и после ще трябва да го маха с азотна киселина.          За орални ласки изобщо няма смисъл да споменавам. Все едно я накарате да лапне свещ, потапяна многократно в отходна шахта.            Но то, не е само сексът. Нищо няма да ви върви в живота. Не може да се отнасяте с такова пренебрежение към личната си хигиена и да очаквате хората да ви вземат сериозно.            Пътят надолу е близо.            Ако нацията все така прогресивно не се къпе, ще ни изгонят от Европейския съюз.            Ще пропаднем.            За да не сме капо, може да се съюзим с арабите.            Тогава НАТО ще ни бомбардира.            И ще изчезнем като народ, нация и всичко останало. И Волен Сидеров ще се самоубие.        Ето  как, ако спрем да правим едно  толкова  елементарно деяние, ще изчезнем от лицето на земята.           Така че, отговорът на дилемата “да се къпя или да не се къпя”, трябва да е ясен.            Хора, къпете се.            Спасете България.            



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. thundergoddess - Ужас! Сигурно си мислят: За какво да ...
16.06.2007 13:46
Ужас! Сигурно си мислят: За какво да се къпя, да си губя времето и да давам пари за шампоани, сапуни и душ-гелове като после пак ще стана мръсен. АХХахХАХА ;) Иначе сега лятото е нормално някои хора да понамирисват на пот, защото все пак е топло и колкото и да се купеш и каквото и да си слагаш, все може да миришеш. Ама като се къпе човек не е чак толкоз гадно, колкото ти както го описваш.
цитирай
2. анонимен - Вижте сега, някои хора имат проблем ...
16.06.2007 14:02
Вижте сега, някои хора имат проблем с изпотяването. Аз например мога да се къпя и 5 пъти на ден и пак нищо не ми помага. Пробвал съм какво ли не,ама не става. Бръсна се редовно под мищниците, къпя си се редовно, слагал съм какви ли не дездоранти и нищо не помага. А през лятото е още по-зле... Така че по-добре не съдете така хората.
цитирай
3. isis - :)
16.06.2007 14:18
Евала за постинга! Колко пъти съм ги псувала наум такива! И знаеш ли - не са само мъже! Според мен това са хора с увредени рецептори, друго обяснение нямам, просто не мога да възприема как някой може да си самосмърди и да не му пречи. Но не е само миризмата! Такива хора носят и мръсни дрехи. Сигурно означава, че са и дебелокожи. Бе... някои животни са по-чисти от тях, баси!
цитирай
4. анонимен - :)
16.06.2007 14:28
Лошото е, че точно тези едва ли четат блогове
цитирай
5. pilinci - НАТО ...НЯМЯ НИЩО ОБЩО
16.06.2007 14:41
Ако това е единствения начин Волен Сидеров да се самоубие...3аЩо пък да не опитаме:))xAXAxA...Пък 3а арабите...била съм на 1 маса с араби и мога да гарантирам че не миришат...какво от това че така се навличат..това е религия човече , а хората щом са религио3ни това говори доре за тяхната култура...А колкото Do НАТО ...НЯМЯ НИЩО ОБЩО...какво са виновни араби че много от БГ не се къпят...не мисля че е редно да намесваш други нации...примири се това е БГ черта .. колкото и да ти е неприятно--това е ФАКТ...и не само Бг...;)
цитирай
6. venercheto - евала за постинга и от мене ;)
16.06.2007 15:25
анонимен, изпотяването няма общо тука. смрадта, за която говори янчев, се появява след седмица некъпане..вярвай ми, има разлика.

много ясно, че животните са по-чисти, isis. :) моя котарак и ден няма да издържи, без да се е измил основно няколко пъти..не един ;)

венерчето :)
цитирай
7. анонимен - Констъбъла
16.06.2007 15:45
Знам. Глупости.
цитирай
8. tera - Поне да беше сменил категорията на "Други"
16.06.2007 16:21
защото и ако това е изкуство...

Иначе си прав :)))
цитирай
9. анонимен - :(
16.06.2007 16:24
Това е основен проблем в БГ. Преди време Слави трифонов беше поканил на гости най - известната сутеньорка (известна, известна ма аз не и помня името:))..Та на края на шоуто типично в негов стил той и каза "какво би казала на българите?" , а тя отговори " да се къпят по - често." Имала била няколко пъти клиенти българи,които смъдялу ужасно :(
Толкова тъпо се почувставх тогава...Представяте ли си какво впечатление правим на хората?! И проститутките се отвращават
цитирай
10. noir - ~ N ~
16.06.2007 16:26
Пич, Брат Пит смърди, ама му се кефат мацките, нали? А ти си минал покрай "Понеже съм умно парче"
цитирай
11. magrathea - :)))
16.06.2007 16:42
Има един лаф - "колко е то лятото, ще се изкъпя на есен...." ;) лошото е, че май не е само лаф, а доста хора го практикуват това.....
цитирай
12. ianchefff - :)))))))))
16.06.2007 16:45
tera,
дай определение за изкуство?

noir,
те някои мацки се кефят и на Азис, ама това трябва ли да ме вълнува?

:))))
цитирай
13. felixkotkov - :)
16.06.2007 16:47
Smells like.. Shit.
Истината е че българският народ нема култура на къпане, не понася хигиената, не си мие и ръцете преди яденето.
Къпят се в неделя вечер само! Наистина масово хората се къпят само в неделя вечер.
Но както и да е - веселата част на нещата е, че когато се приберат в къщи наоколо се възцарява примитивизмът и праскат едно лудо чукане на масата. Като крале от 15 век.
Кралски си живеем ееей:))))
цитирай
14. анонимен - Ужас.
16.06.2007 17:02
И на мен ми се е случвало, часове след това усещам смрадта.

ruslana
цитирай
15. tera - :))))))))))))))
16.06.2007 17:08
Щом искаш определение за изкуство, моля:

"Art is a (product of) human activity, made with the intention of stimulating the human senses as well as the human mind and/or spirit; thus art is an action, an object, or a collection of actions and objects created with the intention of transmitting emotions and/or ideas. Beyond this description, there is no general agreed-upon definition of art, since defining the boundaries of "art" is subjective, but the impetus for art is often called human creativity."

Тепърва нямам намерение да измислям такива определения и за да не бъда голословна пуснах търсачка, на български - нищо интересно, затова е на английски от Wikipedia. Длъжко е там обяснението, виж го сам, ако искаш. Това е само встъпителния параграф, ама пак не се връзва с маршрутки, смръдня, запотени типове и страданията на къпаните пътници :)))))))))))
цитирай
16. zuri - !!!
16.06.2007 21:09
Да смърдиш сутрин в осем не е от това че много се потиш .Случвало ми се и на мен да немога да си поема дъх покраи такива смрадове и в такива моменти винаги съм изкала да имам в ръце маркуч с вода и да ги изкъпя с кеф.Прочетете "Парфюмът" .Автора не се сещам в момента.
цитирай
17. thomas - Анонимен 2
17.06.2007 10:47
Не знам как да го кажа, ама що не опиташ като се къпеш, да пускаш и по малко вода? Може пък да помогне... Това на шега, разбира се. Възможно е някой да има и някакъв обекивен проблем. Но дори и тогава може да си помогне доста, ако се замисли над 2-3 неща: какви дрехи носи, какви точно дезодоранти ползва (онези от 1-2 лева сигурно не помагат) и дори какво яде. Храната се отразява доста на миризмата на кожата ни. Абе изобщо, ако има воля, има и начин.

А и в статията изобщо не става дума за този вид проблеми, а за елементарна мръсотия. Истината е, че това може да ти се случи и в Рим или Франкфурт. Само че шансът дори и просяците там да миришат по-добре от средния тукашен пътник в градския транспорт, е над 90%.

Но хайде, градският транспорт кучета го яли - все пак нали е за всеки. Ама като ми дойде в лъскавия офис някой, който на всичко отгоре ще оставя много пари, и ми се налага по време на разговора с него непрекъснато да гледам настрани, за да не дишам това, което му излиза от устата - ето тогава вече се чудя не играе ли никаква роля естественият подбор?!

А към автора - не ги заплашвай със секса - не си прав. Някак си си го получават и така. Даже имам един приятел (спортист и достатъчно чист сам по себе си), който беше установил опитно, че на жените им харесва още повече "когато мирише поне малко на пор" ;-)
цитирай
18. vorpax - Браво, пич! Дано някой си вземе п...
17.06.2007 15:42
Браво, пич! Дано някой си вземе поука от тая статия. И знаеш ли кое е най-лошото? Наскоро си говорих с един приятел по въпроса за чистоплътността на хората... И уж винаги съм смятала, че мъжете са по-големи мърльовци... обаче като се замислихме... се оказа, че и двамата познаваме доста повече жени които не поддържат достатъчно добра хигиена... Е, тва от една страна ме радва, щото в крайна сметка по мъже си падам, по-ме устройва те да са чистички и миришещи на хубаво, обаче... от друга страна хич не ми се ще да ме причисляват към по-мърлявия пол... :) Ма то като се замисли човек май тия работи си зависят най-вече от манталитета, не толкова от половата принадлежност...
цитирай
19. viovioi - )))))
17.06.2007 18:07
поста е наисан в стил"натюрел смрад и отврат"Браво!Поздрави.Много ми хареса гневното и натурално описание на действителността/за съжаление е такава/
Затова в цивилизованите държави има кастови общвства,класи и всякакви несправедливости по отношение на "нашего брата".Трябва да има маршрутки за смрадове и маршрутки за нормални.Това се отнася за заведения и всякакви обществени места.Не откривам Америка.Има го навсякъде.Колко по-висок е стандарта, толко по вероятно е да може и това да стане.))
цитирай
20. анонимен - :(((
19.06.2007 23:42
Май сме пътували в една маршрутка :((
От две седмици в офиса идва едно парвеню - консултант с огрООмно самочувствие - първата седмица 4 дни беше с една и съща смачкана и мърлява риза и турски лъскав костюм, през втората седмица смени смачканата риза с черна. Гнусно да го гледаш. Ама иначе ВЕЛИК:(( Ше ми се да му кажа с хонорара от услугата да си купи некоя и друга ризичка от Илиянци, та поне да има за смяна.
Всичко си е до първите седем....
цитирай
21. ianchefff - 22,
20.06.2007 00:29
така си е, братле.
Всичко е от 1-вите седем.
В по-лошия случай, 1-вите 17:))))
цитирай
22. vorpax - Лошото е, че на някои и 70 няма да им ...
20.06.2007 10:38
Лошото е, че на някои и 70 няма да им стигнат да се отърват от простотията...
цитирай
23. emonia - скромно мнение
11.07.2007 14:29
Според мен причината за толкова смрад по градският транспорт- особено в автобусите където по-чувствителните са склонни към самозадушаване и припадъци-аз вече ползвам само трамваен транспорт по същата причина- извинете за отклонението- но основната причина за така смърдящото зловоние на Българина е това ,че той най-после след 60-70 години блажен застой започна да работи- и при това каква работа -здраво бачкане по строежи, обекти и паланки и всякакви трудови места където можеш да изкараш пари за трудното преживяване напоследък. И по такъв начин, както никой никога не му е правил забележка за прогнилия мързел- така и сега хората около него кротко и безропно се оставят да бъдат овонени чак до душевните дълбини на трудовия си делник, отивайки на работа- Ако тези 60-70 години на хората бе говорено вместо да чакат червеното умиване от Комунизма- просто да се изплакнат от мърсотията -това сега нямаше да е достигнало до плачевното положение сега а щеше най-после да се постигне културната революция при която на село да не си честитят банята- но предполагам ще има да почакаме още 70 години докато Средния българин след като се научил да работи- вземе малко да се поумие
цитирай
24. lisana - :))
28.07.2007 11:09
Prodyljavam da te cheta ot snoshti i prodyljavam da se smeia! Vse poveche mi haresvash! /Komplimenti malko vkarvam :))/ ... Niakoi po-nagore e pisal, che bylgarite niamat kultura na kypane. Mi, da ste sreshtali v niakoia druga kultura da ima izraz: "Chestita bania!"? Hehehe Pokazatelno e, mai... Ot druga strana, kato gledam raznite amerikanski i podobni filmi, mi te se vryshtat ot 10-12 chasov raboten den i ili si liagat s obuvkite i zaspivat, ili nagrabvat gadjeto i.... Mnogo riadko ima sceni, v koito da se kypiat! Pravi li ti vpechatlenie? ... Taka, che, moje da ne e do kultura samo, mai - do choveka si e! Pozdravi! :)
цитирай
25. ianchefff - Да. Така е.
28.07.2007 11:13
Може би наистина е до човека, а не до културата, но както казваш, само по нашия край има такъв израз: "Честита баня". Чърчил е казвал, че анадолът започчва там където си честитят банята, пият боза и им миришат тоалетните..

Поздрави.:)))
цитирай
26. roccada - Между другото emonia е права.
18.08.2007 15:28
За трамвайте-имат огромно предимство пред тролей и автобуси защото имат големи прозорци и поради тази причина се проветрява повече, ама лошото е ,че и там има много стари хора(номер 1 в графа "Мръсни дрехи и пот"заради водата на Халите.Интересно как така вода точат, а не перат.Аз съвсем нормално си ползвам топла и студена, а повече от 15 лв. нямам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4626646
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031