Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2011 11:08 - „Взривчетата” на другаря Цветанов
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 6115 Коментари: 18 Гласове:
25

Последна промяна: 20.07.2011 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Цветанов: „Взривчета реаниматори на партии!”

 

1.

Онзи ден излизам да се радвам на юлското слънце с дъщеря си, която е на 4 месеца и все още е далече, далече от глупостите държавни.

Вървя към парка с езерото на квартал „Дружба”. Прекрасно слънце, поносима температура.

Има достатъчно алеи, за народа, децата, детските колички и колелетата. Има и няколко заведения. Дотук нищо лошо. Да, ама не съвсем.

Щото по прекрасните алеи, там където са чисти от дупки, постоянно се движат някакви автомобили. Някакви хора държат на всяка цена да минат край теб и количката и да ти скъсат нервите. Я с тъпанарска музика, я, с изгорели газове.

Абе, другарю Цветанов, не може ли да се сложат едни колчета на съответните места и тази порочна практика да бъде спряна? От раз, както се казва.

Другарю квартален кмет на, не може ли и вие да помогнете? Зер, избори идат. То, ние помним, че бяхте се изказвали, че това е краен квартал и няма какво да се направи, ама все пак? Между другото, с онова си изказване окончателно ме загубихте като предстоящ глас, дори не искам да си спомням за вас ли съм гласувал или за някой друг.

И тръгвам да пресичам една, така да се каже голяма улица, отвъд която е самият парк. На пешеходната пътека съм. Забелязвам в далечината, на около поне 500 метра, че и повече, една кола да се засилва. Да ускорява, да фучи, да вие и така нататък. Преценявам, че е безопасно за нас и гордо бутам количката по пътеката, която много, много не се забелязва. И тъкмо качвам предните колела на тротоара и усещам, че палячото, дето се прави на състезател е почти зад гърба ми. Понеже вече съм сравнително в безопасност, се обръщам да видя, кой, аджеба, е този идиот. Не вярвам, че ще познаете, другарки и другари, ако нямате нищо напротив, както би казал и критикът Вучков.

Очаквам да е някой мазен псевдо богаташ, закупил си с неизвестно откъде пари, твърде мощен за способностите му автомобил.

Или някоя добре изглеждаща куха лейка, дето е забравила, че като се настъпи педала за газта, то, той може и да се отпусне в даден момент.

Или пък може да е някакъв чичко, дето на стари години се е обзавел със спортна кола и да е решил да я изпробва. Точно на широката квартална улица. Дето наоколо постоянно щъкат нахални деца.

Оказва се, че не е нито едно от тези мои нелепи предположения, преминали за миг през умната ми глава. И красива, да, да.

Полицаи! Два броя полицаи, доколкото успявам да ги преброя. И даже, когато са на пешеходната пътека, дето почти не се вижда, ускоряват още...

Ъ-ъ-ъ...

Таковата...

Цветанов?

Ало, „нашата” полиция ли е?

Другари... и другарки?

Ами ако се счупи нещо на количката?

Ами, ако се спъна и се опна на асфалта?

Ами, ако...

 

2.

По-онзи ден, пак се разхождам в парка с езерото, прескачайки дупки и заобикаляйки автомобили, каруци и свободно разхождащи се коне, щото и коне се разхождат по тревните площи. Вярно е, че и конете душа носят, и те огладняват от време на време, ама нали, другари Цветанов и квартален кмет, сякаш нещо не е много как в случая?

Вметвам само, че самият парк все още е относително чист от сганта, която обича да плюе семки около пейките, на които сяда.

И виждам поредната кола да се влачи към мен. Сякаш е тръгнал на разходка край езерото със семейството. Или пък на сафари. Щото доста коне има, както се спомена вече, може да си отстреля някой. И да си закачи конска глава над камината в хола. Окей, премествам се в единия край на алеята. И докато чакам колата да мине край мен, зад нея се появява полицейска такава, която съвсем спокойно изпреварва нарушителя, шмугва се между него и мен, клетия нещастник с детската количка и офейква в неизвестна посока.

Сигурно, казвам си на ум, са тръгнали да арестуват някой изпечен бандит в района. Няма да се занимават с ловци и колички, я. Сигурно е така...

 

3.

А пък още по-онзи ден седим с колеги в една кръчма и обядваме. Глупостите вървят, купон отвсякъде. И спира една патрулка, от тия, квадратните. И излизат 4 броя полицаи, пардон, милиционери. Единият си е запретнал ръкавите, ама някак нескопосано. Другият мачка някаква фуражка, дето Стефан Данаилов или някоя друга БГ звезда я е ползвала във филм с милиционери от ‘86 година. 3-тият полицай си носи кобура, закачен на джоба на клина и се прави на каубой. Ама от много евтин каубойски филм, дето, дори и у нас не биха го заснели. 4-тият се опитва да закопчее копче на ризата си, ама не му се удава, щото е качил килограмите...

Един от колегите почва да псува, понеже бил в Щатите и заразправя, че там, в Щатите, дето, ако питаме някой БГ „специалист” всички са глупави и тъпи, нямало било такива ченгета. Там полицаите ходели с изпънати униформи, изгладени, с ръбове на определените за целта места и избръснати. И всявали респект само с това. Да не говорим какво ставало после, ако някой е нарушил закона.

 

Та, мисълта ми е, абе, другарю Цветанов, да ви кажа, палячовците, дето ги броите за полицаи и дето с тях борите организираната и неорганизираната престъпност, Октопода и останалите животни, с тези хора няма да стане.

И онези, дето сякаш искаха да ме сгазят с количката на пешеходната пътека, и другите, дето си затваряха очите за нарушенията край езерото във вид на свободно препускащи коне, каруци, разхождащи се коли и баничарки, и последните, дето изглеждаха като изпаднали германци, и те няма да се справят.

Няма да преборят престъпността, а и всичко, с което им се наложи да се борят.

Не ме интересуват „взривчетата”, другарю Цветанов. Дето някой болен мозък ги е сложил пред офисите на някакви партии.

Не ме интересува борите ли, като свиня тиква, организираната престъпност или не я борите.

Не ме интересува какви ултиматуми изпълнявате и какви не.

Не ме интересува какво казват вашите евроатлантически партньори.

Не ме интересува нищо от това, което ежедневно се тиражира по медиите, свързано с разправии между партии, вотове и прочие тъпотии.

Не ме интересува кой политик с кого си го е слагал преди, а сега вече не.

Т.е., не че не ме интересува, но не е важно. За мен и за, предполагам, 90% от нормалните граждани в Чалгаристан.

За нас е важно парковете да са чисти и спокойни.

За нас е важно полицията да излъчва респект и да вдъхва увереност и сигурност, когато е наблизо. И да си върши работата.

За нас е важно полицията да не подминава нарушителите, а да ги наказва и глобява.

И който политик направи това, ще гласувам за него. Ама на по-следващите избори. Щото трябва да има време да го извърши. Да си направи порт фолио, така да се каже.

Щото е твърде тъпо, да минеш през половината град, да срещнеш няколко патрулки и нито една от тях да не върши нещо смислено. Едните полицаи пият кафе, другите се мотаят безцелно, някакви се бъзикат със сервитьорката в близко заведение, а пък едни други решават кръстословици тип „Сканди”, отговарящи на нивото им. Не знам, може би това е част от борбата с бандитите, ама не ми се вярва.

Затова и ще продължа да се присмивам на милиционерите, щото по-голямата част от тях са все още милиционери. И ще се забавлявам искрено с глупостите, които говорите вие и повечето политици по телевизията.

Никой от мислещата част на населението в народна република Чалгаристан не ви вярва и никой не ви приема сериозно.





 




Гласувай:
25


Вълнообразно


1. анонимен - Плюс
20.07.2011 11:24
за точната статия и чувството за хумор:)
Преди около месец се видях с български емигранти, за малко прибрали се от Канада с децата си. Излизайки от един детски клуб в "Изток", както се досещаш, жената бе принудена да бута количката между колите по тротоара. Попитах я дали е така и в Монреал. Тя само се усмихна и каза, че вдругиден си тръгва оттук с удоволствие...
Колкото до полицията ни...какво да говорим щом се допусна да бъде възпята в песен с танцуващи полицаи?
цитирай
2. ianchefff - Анджи,
20.07.2011 11:28
стараем се.
Ама милиционерите нещо ги е напекло и не е добре.
Ама ще се оправим, разбира се. И афкоърс, за да сме в тон с монреалци.

:))))))))))))))))))
цитирай
3. анонимен - Монтреалският
20.07.2011 11:32
тон изисква да кажеш "биен сюр":))))))))))))))))
цитирай
4. ianchefff - Поравям се!!!
20.07.2011 11:33
"Биен сюр".
Дано не е някаква псувня, щото не съм добре с чуждите езици.
:))))))))))))))))))))))
цитирай
5. анонимен - Ай ся:)
20.07.2011 11:53
Точно пък теб да подвеждам...
Означава "Разбира се" на френски...
цитирай
6. ianchefff - dobre.
20.07.2011 11:57
Млъквам!
цитирай
7. mt46 - Ех,
20.07.2011 12:46
нашите мили-ционери!... :))
цитирай
8. ianchefff - мт,
20.07.2011 12:53
мани ги.
цитирай
9. анонимен - да не си
20.07.2011 13:14
слънчасал, да се бориш с тия...
цитирай
10. nicodima - Повечето от нашите политици забравят, че в момента на сядане в министерското кресло,
20.07.2011 13:25
те престават да са политици и се превръщат в НАЙ-ОБИКНОВЕНИ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ, с всички последици, произтичащи от това, най-важната от които е да си вършат съвестно работата и в полза на тези, които са ги избрали.
Партизанщината е голямо нещо, ей! Като кожна болест е, все ги кара да се чешат! : )...
цитирай
11. cefulesteven - Пълен резил. До там се е стигнало, че ...
20.07.2011 13:50
Пълен резил. До там се е стигнало, че даже и голяма част от престъпниците са си най-необикновени смешници, а се чувстват недосегаеми. И има защо да се чувстват така.
цитирай
12. ianchefff - anoнимен 9,
20.07.2011 14:01
луд умора нема.
:)))


цитирай
13. ianchefff - nicodima,
20.07.2011 14:01
мамка им партизанска...
:)))
цитирай
14. ianchefff - Стеф,
20.07.2011 14:02
това е проблема, че има защо да се чувстват така.
цитирай
15. анонимен - Янчев, що хленчиш тука, а не ги ре...
20.07.2011 21:00
Янчев, що хленчиш тука, а не ги респектира ти полицаите? Псуваш под юргана, а пред тях не смееш. Това си е респект, янчев. Шушукахте си на масата и тихо попсувахте, но не посмяхте да им кажете. Ето, това е респект. Браво, янчев. Ако държиш на още повече респект, може да ти правят по-чести проверки за незаконни вещества, патлаци, измити крака и т.н. Само кажи "искам" !
цитирай
16. анонимен - комунистически проект "Полиция-Политика-Погром"
21.07.2011 00:06
няма по-гнусно нещо от това което ще видите на снимката.

кликини си на линка, копеле:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=9712&sectionid=5&id=0000902

Бойко Борисов, откършил парче погача го набутва в устата на жена която е зейнала орално га че не само Божият залък ще лопне, не само целата погача ще погълне ами орална готовност и за цел пожарникараски маркуч да налапа блести в левото йи око. макар две официялни жени му пикаха на фасона , а то, пожарникарчето се врече че вече ходело без гащички, и добави-питайте чистачката- нема нито един чифт женски гащи у гардеробо.

одврат, простащина и мутролък,

Мутролък е моя дума, като бабаитлък, или бабалък, или бабалъчка, но понейе Борисов определено е политически и биологигески педал наместо Мутролък ще му му пардон' ии предписваме Муцколъчкини врътни пред уя на Цветанов.

Молия Дмитрий Иванов да напише есе както той може на тема МУТРОЛЪКА ПОЛЕГНАЛ НА ХЪЛБОКА.

Да ББ и ЦЦ могат да ни ебат майките, но от това по-малки педераси нема да станат. Да Могат и бабите да ни разплачат-ама от това ЕК нема чакайки да дойде вагонОО, да разглеждат по непостроените спирки на непостроеното метро разкопките за които принос имат старите римляни и траките.

За това му купете за дена на Вота една кофа пресни свински уши, ало НайденоФ на теб ти се говори текезесарска мутро, глей по-така ушета да напомнят ушите на козарчето-това Бойко може да прави, а Цецко с една Смена 8 на цъка снимки да цъка снимки как на едно друго партийно месо Буда праи брррр.

Лилов прибираи си партийнио дом кретените-че ми писна от вашият комунистически проект "Полиция-Политика-Погром"
цитирай
17. swanlake - Току що кацнах обратно от Българ...
25.07.2011 09:15
Току що кацнах обратно от Българията и мога да ти кажа че все е било ама толкова никой не ме е вадил от обувките колкото българската действителност само за 8 дни престой.. Още се чудя да го описвам ли и дали ще ми стигне речника да го опиша. И не на последно място гледам пък да не засегна някой на патриотизъм.. не ми е понятно как българския народ живее и издържа да живее,защото аз се залудих и се ошашавих от това как всеки си мълчи и си е ОК с това което се случва. тъжна история!
цитирай
18. ianchefff - swan,
25.07.2011 09:18
я по-добре си пусни някой готин филм.
Или си сипи 1 пиене, ако часът позволява.
Или се виж с някой готин човек.
Т'ва е доста по-добре, вместо да се чудиш какво да пишеш.
Няма смисъл.
Всъщност, на границата, вместо "Народна република Чалгаристан" си мисля, че е най-удачно да се напише "Няма смисъл". Нещо като БГ вариант на 42.

:)))))))))))))))))))))))
Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627471
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031