Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 11:42 - „На вас това ви трябва...”
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 8348 Коментари: 16 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво става в Чалгаристан?

Васа Ганчева почина!

Да живее Васа Ганчева!

Социализмът умря!

Да живее социализмът!

Нищо не се е променило. Правим се, че работим, правят се, че ни плащат.

Морал няма.

Т.е. моралът умря по времето на Георги Марков. Прочетете задочните му репортажи и ще се убедите в това. В промиването на мозъци.

Всичко е пари. Не че е лошо, ама смърди някак.

Неприятните „опосуми” най-накрая си го върнаха. Дали е нарочно или случайно, няма значение.

Защото никога не е късно да станеш за резил. Дори да си професионалист режисьор, критик, актриса и прочие.

Всеки има възможността да се осере. Някои успяват. И Батето се осра, и Васа се осра. Лека им пръст.

И няма никакво значение кой колко повече бил умен от другия, дето го хванал в изневяра. Морална изневяра. Някои твърдят, че е по кофти от другата, дето чукаш и после довиждане.

Щото идват, я двамата „опосуми”, я господари на ефира. Я някой друг. Все ще се намери някой да изпълзи отнякъде и да снима.

Да ви попитам, абе, никой ли не си спомня колко пъти господарите хващат със скрити камери доктори и всякаква друга измет да прибира пари, да върши далавери и какви ли не глупости? Някой да е починал от това? Или поне да е настинал?

Не бъдете толкова наивни, няма никаква връзка между това да те хванат със смъкнати гащи и това да ритнеш камбаната. Това просто е кофти съвпадение. Лош момент. Да, знам, че е крайно, но това е положението.

И да, много пишещи прибират пари за разни по-специализирани текстове. Някои го обясняват с това, че имат семейство, а други с това, че имат поне две любовници. Или че обичат скъпите коли. Примерно. Въпросът е как го правиш. И как, ако те хванат, излизаш от лайната.

Наблюдава се напоследък и рязко повишаване на хората с чисти съвести. Изведнъж всички станаха девствени откъм прибиране на пари под масата. Странно.

Понеже доста журналисти и прочие набедени за такива се въргалят упорито в калта, наречена псевдожурналистика. И никой не му прави особено впечатление.

Ако се загледате в повечето новинарски и шоу предавания, без да имате IQ, над средното за тази част на света, ще съберете 2 и 2. Ще разберете кой на кого се слага и от кого евентуално прибира пари. Да, може и да не прибира пари. Може да го прави за каузата. Има ги всякакви.

Но да пишеш в лайняно жълт вестник, който осира и осмърдява всичко, до което се докосне, пък после да ревеш, че не те защитил, си е някак непонятно. Абсурдно, така да се каже. И твърде нахално.

А къде остана социализмът, ще се запитате? Тук си е. Не е мръднал. От главите на повечето журналисти, интелектуалци и вся астальная сволач. Общо взето от главите на цял един народ, социализмът не се е разкарал, там където му е мястото.

Всичко откъм мислене си е по старому. Хайде, почти всичко.

Като в партиен вестник, когато някой се посере и, внимавайте, обществото разбере, се започва кампания по неговото изчистване. Къпе се с благоуханни аромати, маже се с миро, така че да излезе... отново девствен, както вече стана дума. Но това е невъзможно.

А тези, които са изкарали на показ мръсния му задник биват посочени с пръст и започва тяхното преследване. Сега очаквам Иван и Андрей да бъдат преследвани до края на света, за да бъдат хванати и те в изневяра. Което може и да не е толкова трудно. Но всъщност проблемът е, че за пореден път се вторачваме в тези, които са разкрили нещо, а не в самото разкрито. Ама било монтирано, ама било манипулирано. Е, кое точно е манипулираното? Че горката жена в прав текст казва „на вас това ви трябва”?

Едно време на народа му се даваше това, което му трябва.

Като избухна демокрацията пак му се дава това, което му трябва.

Н-да, би казала дори и Силвия.

Обаче от време на време на даващите им лъсват задниците. И настава хаос, и настава всеобщо очистване.

Но в един момент истината, с която компромиси не бива да се правят, лъсва.

И истината е в това, че Васа, лека й пръст, се издъни. Точка. Няма значение кой я е показал.
Като правиш всичко за пари, това е положението.

Да, факт е, че „опосумите” не са разкрили гигантска далавера в митниците. Или не са хванали някой министър, заклещен с две секретарки. И не са снимали  някой обирджия или някой наркопласьор, или крадци, мутри и прочие престъпници. Но фактът си е факт.

Царицата я видяхме гола. Тъжно.

Батето (царят) и него го видяхме гол. Пак тъжно.

Тъжно е и това, че помиярската интелигенция в Чалгаристан не успя да реагира адекватно. Понеже е закърмена със социализъм, опита се по социалистически да изпере гащите на закъсалата другарка. Ама не успя.
Глупостите на Иван и Андрей със сигурност не са по моя претенциозен вкус, но накипрена псведо интелектуалка, громяща де що има нещо, което не й допада, също не ме кефи. Не ме кефи и превъзнасянето й по Юлиан Вучков, примерно. Дето снощи го гледах как „размаза” Лари Кинг. Ама направо му е*а майката. За момент се телепортирах в 1986 година. Там някъде.

Какво ви става бе, хора? Забравихте ли префърцунените текстове? Забравихте ли какво четяхме в „Труд” и в „Уикенд”? Забравихте ли, че ви прималяваше от езика? От грандоманията? От това, че е женски вариант на Вучков?

Между другото мен ме е хвалила. По-точно хвалила е мой документален филм. Факт. Това ви го казвам, за да се направя на важен. Но това не значи, че фактите трябва да се премълчават.

И да се преглъщат.

Не мислите ли, че доста неща преглътнахме през последните 20 години?

Факт е, че в скритата камера на двамата индианци става въпрос за едни смешни 1000 лева.

Факт е че от Чалгаристан всяка година се изнасят милиарди.

Факт е, че няма скрита камера за омазаният с чалга и простотия водещ, дето реши да използва ефира на телевизия с национален обхват за подкрепа на нелепата Меглена Кунева.

Няма скрити камери за последиците от социализма. Последиците в главите на хората, имам предвид.

Няма скрити камери за Габонската афера, за батко, братко, далаверата с външния дълг и стотици други знайни и незнайни далавери. Геройски оцелели в неравната борба с принципите и законите.

Защото на вас в Чалгаристан това не ви трябва.

Трябват ви много други неща, но не и от „това”...

Но някак си е гадно да бъркаш в казана със сладкото и да ревеш срещу другите. Някак си е гадно.

А и моралът се губи по пътя.

Васа Ганчева почина.

Лека й пръст.

Бог ще я съди, никой друг.









Гласувай:
21



1. анонимен - хех:)
08.07.2011 15:24
Коментари
-------------
Няма коментари
--------------
Е как да има-к'вото има да се каже по темата си го казъл.
Евала.
цитирай
2. ianchefff - Коментари ------------- Няма ...
08.07.2011 15:27
анонимен написа:
Коментари
-------------
Няма коментари
--------------
Е как да има-к'вото има да се каже по темата си го казъл.
Евала.


Нда. Kакто винаги смятам, че съм абсолютно и безусловно прав.
:)))))))))))))
цитирай
3. lava - :(
08.07.2011 18:50
Няма да споря с горенаписаното. И не съм почитателка на Васа Ганчева. Тя е продукт на своето време. Но днес се замислих за една малка подробност.
Истинските българи (онези от преди социализма, онези от "Железният светилник" на Талев) са живеели за доброто си име. Новото време насади нов морал (бързо и безпроблемно т.е. без особена съпротива) и вече хората за които доброто име е ценност са почти на изчезване и доказано изчезнали от парламента и властта.
И за мен е знаково, че една жена с недоказани злоупотреби (защото в нормалните държави това се доказва в съда) е умряла от срам, от мъка, че е опетнено името й (и с това броят на хората държащи на доброто си име стават все по-малко). Друга инстанция ще съди "шегаджиите", за които да подхвърлиш компромат е съвсем редно и почтено. Ужасявам се от това, колко бързо свикнахме с тези нови правила и колко възторжено приемаме този нов морал.
Тези мои размисли са по повод Васа, а не в нейна защита. И няма да бъда разбрана... глас в пустиня...
цитирай
4. lado - Аз пък си го помислих преди тебе! ...
08.07.2011 20:36
Аз пък си го помислих преди тебе! :))))) И даже го написах някъде като коментар. Претендирам за авторските права за този поглед към трагедията :))))
Като обаче махна усмивките. Щото не иде да се умихвам, когато обсъждам нечия кончина. Това беше дрън-дрън.
Иначе наистина споделям тази гледна точка. Не - всички гледни точки. Но най-вече наблюдението ,че годината е 1986...
Поздрави!
цитирай
5. анонимен - Отчасти си прав.
08.07.2011 23:34
Отчасти си прав.
цитирай
6. nav - Хвъ
09.07.2011 09:45
Янчев, байно, не те познавам, пък не обичам да съдя за нещата извън контекст, но този постинг ми остави вкус на джънк фууд в устата. Дразнещо нравоучителен и самоуверен тон, етикетиране, слаби-към-никакви аргументи, никакво заемане на множество гледни точки, показващо надрастване на черно-бялото мислене на масите. Въобще, кофти стока, напомняща ми логоманевризмите на онзи селски комплексар Карбовски. Нямам време да обоснова в детайл мнението си, което си остава просто мнение КЪМ постинга, а не към автора. Но пък ако е нужно, ще намеря :)
цитирай
7. swanlake - Прав, прав та няма накъде повече ...
10.07.2011 06:43
Прав,прав та няма накъде повече :)))
цитирай
8. анонимен - Благодаря!
10.07.2011 09:27
Благодаря Ви ,че сте писали по повода-Васа!
Бях започнала да се отчайвам от"селяните",както се е определил последният коментиращ.Радвам се ,че има и други мислещи като мен!Оше веднъж-благодаря!!!
цитирай
9. ianchefff - lava,
11.07.2011 13:22
така е, ново врме, нов морал. Нема лабаво.
цитирай
10. ianchefff - ладо,
11.07.2011 13:23
предлагам 1 бира за едни права...
:)))))))))))))))))
цитирай
11. ianchefff - кушел,
11.07.2011 13:25
изцяло съм прав. Ако не вярваш, погледни финала на предния ми пост. Мислех и тук да го напиша, но се въздържах, защото важи за всичко, което пиша!
;)
цитирай
12. ianchefff - nav,
11.07.2011 13:27
нема нужда, не се хаби излишно. ;)))
цитирай
13. ianchefff - сванлаке,
11.07.2011 13:28
това казвам, ама ей на, не всички го чуват.
:))))))))))
цитирай
14. ianchefff - Благодаря Ви, че сте писали по по...
11.07.2011 13:29
анонимен написа:
Благодаря Ви ,че сте писали по повода-Васа!
Бях започнала да се отчайвам от"селяните",както се е определил последният коментиращ.Радвам се ,че има и други мислещи като мен!Оше веднъж-благодаря!!!


Благодаря.

цитирай
15. kcekce - Аз не разбирам:)
12.07.2011 00:22
Не си заробвай мисленето в това, което се сипва по медиите. Да, влияе много и на много хора, ама защо пък и на теб? На мен отдавна вече ми е ясно, че медиите са булшит (откак работих в информационна агенция, а и преди това, ама тогава нямах още емпирични данни да докажа мнението си:) и всичко, за което ми говориш ми е ново и непознато:) Щото не следя НИЩО. Ако има нещо важно - ще го чуя от някой или ще извие сирената за бомбена атака/радиационна опасност. Или ще си потърся в нета каквото ме интересува от предпочитани източници. Това - с пожелания да не се връзваш на мас-медиите и раздутите от тях балони:) Щото това е проблемът всъщност, че хората се връзват и си мислят, че TV-то е нещо ВЕЛИКО и оттам вещае ГОСПОД, а не че разни идиоти пускат каквото им падне за каквато сума решат. Като пиян анти-потребител на телевизор/радио/вестник призовавам всички към пълен игнор на мас-медиите във всичките им разновидности!xD (така животът е по-сладък...)
цитирай
16. lado - Янч, понякога да почерпиш носи п...
12.07.2011 16:47
Янч, понякога да почерпиш носи по-голямо удоволствие от това да те почерпят. Наздраве! (Все още има стойностни хора ,с които да се изпие по бира, две!)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4628387
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031