Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 13:06 - Бойко Борисов, Явор Дачков, чичкото с очилата и други действащи лица
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 25433 Коментари: 67 Гласове:
31

Последна промяна: 06.01.2011 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Какво стана след идването на новата година, драги зрители? Може да се обобщи с припомняне на вица за дядото, дето отишъл в града и после разказал какво било туй чудо - зарята: няма, няма, и изведнъж си е*е майката. Ето това стана след новогодишните празници. Изведнъж се появил някакъв чичко с очила и каскет (по Бойко Борисов), метнал някаква флашка на някаква секретарка и си е*а майката! Незабавно Явор Дачков – властелинът на свободния печат се връща в офиса, щото не е бил там, секретарката му дава флашката и потича порой от информация. Която спред някои била грандиозен скандал и Бойко трябвало да си ходи. Защото това никога досега не се било случвало. Кое точно ли не се било случвало? Как кое бе, драги зрители? Досега не се е било случвало министри да си говорят като каруцари.
            Съгласен съм, нали. Щото, примерно, министрите на Станишев помежду си са си говорили само с високо интелектуални фрази, заучавани в европейски колежи и руски висши университети. Те са си говорили с термини от висшата математика, немската класическа философия и всяка вечер са ходели на опера. В краен случай на балет. А в служебните мерцедеси винаги е звучала класическа музика. Или поне джаз. Нали така, Дачков?
            Сега, след това вихрено въведение да влезем навътре в темата, щото сигурно още се чудите за какво иде реч. Иде реч за т.нар. скандал с някакви анонимни записи, в които шефът на митниците Танов, вицепремиерът Дянков и заместникът на Дянков – Горанов си говрели като хамали, критикували Цветанов (МВР министъра) и всичко това, знаейки, че ги подслушват. Което било достатъчно Явор Дачков да се качи на черешата. Не, не да се напие като прасе. Всеки уважаващ себе си джаз-класик-фен не пие. Означава, че е избухнал скандалът на десетилетието, даже бих казал, скандалът на прехода. Досега такъв невероятен скандал не се е случвал. Нали?
           И всички се втурнаха да искат оставки, да падат министри, да хвърчат глави и най-вече „Бойко да си каже всичко”! И Бойко си го каза. Тази сутрин по БТВ-то на народа Бойко Борисов си каза всичко. Аз поне останах доволен.
          Между другото, в последно време ми се струва, че започвам да харесвам батко ви. Преди няколко седмици Бойко Борисов беше гост на новото предаване на БНТ – Екип 5. Дето всеки ден са различни водещи като Иван Гарелов (замесен с ДС), Милен Цветков – известен като онзи дето не може да говори нормално и постоянно крещи или се кара с някого и още 3-ма други водещи, взети назаем от близката кабелна. Всеки ден водещ е един от тях. Но когато гост им беше Борисов, петимата бяха се наредили пред него като на разпит. Или като на изпит. Или като за разстрел. Или, ако щете, като 5-членен състав на Върховния съд. И се напдреварваха да задават кой от кой по „интересни” въпроси. И да не изчакват отговорите. Е, не бяха познали, щото Борисов ги „нареди”, както си трябва.
            Малко по-късно, същата вечер (или няколко дни след това), Йорданка Фандъкова, кмет на София, цъфна в Шоуто на Слави. Слави беше „коректив” на разговора между нея и сценаристите. Мъжете в черно. Тримата (+още 1, 2) от запаса. Петимата от РМС. Седемте самураи. Които се опитваха да й отрежат главата. Даже си помислих в един момент, че желаят не само символично да й я махнат. Главата. Държаха се толкова олигофренски, че Фандъкова, за която съм писал доста, ми се издигна поне с 2 единици в очите. Не, че Йорданка Фандъкова има нещо общо с „междузвездния” скандал, но исках да си го кажа. Фак дис шоу и главния му сценарист, дето вече е известен с това, че гепи текстове от къде ли не.
           Връщаме се в родната медийно политическа кал, където Бойко Борисов обяснява 45 минути на Ана Цолова, че няма сестра. Той, Бойко сестра си има, ама се изразявам иносказателно. Бек ин хел.
           Какво каза Борисов? Че има доверие на хората около себе си. Ако загуби доверието на някого, маха го. В прав текст. Също така, в прав текст каза, че ако Ваньо Танов, който е генерал, шеф на митниците, бивш шеф на БОП (или там както се казва), ако има някакви грижи с някакви фирми, може да отиде и да си каже мъката. И аз така си мисля. Някак ми звучи несериозно как Танов мрънка на Дянков, че Цветанов нещо газел копривата. Бойко бил ядосан, че мрънкали. Аз лично не съм ядосан, просто ми е смешно. Как може цял един генерал да мрънка? Кажете ми? Смешно си е. Борисов винаги е заявявал, че ако някой има проблем с някого, винаги може да отиде и да се приключи. Бойко ги умее тези неща. Вече се е доказал, като човек, който не цепи басма никому.
            Пак в прав текст премиерът категорично заяви, че всеки, „който е виновен, ако има такова нещо, ще си понесе отговорност, без значение дали това е Цветанов, Дянков или Танов.” Какво повече?
          Сутрешните форумни, вестникарски и медийни критици и анализатори избухнаха от фразата на Борисов, че се били подслушвали министри! Това било нарушаване на човешки права, навлизане в лично пространство, оставки и али бали! Глупости, казвам аз. Ще ги подслушват, разбира се. Те не са там, за да си развяват коня. Те са там, за да работят за държавата. И ако някой се дъни, той ще бъде подслушван. Борисов обясни, че при всички случаи става дума за прокурорско нареждане и разрешение от съдия. Това е. Кратко и ясно. Направете аналогия, драги зрители с всички онези сайтове, вестници и предавания, дето час по час показват цвета на бикините на Алисия, циците на Николета (известна като помощник треньор на Лотар Матеус по въпросите на с футболните ни национали) и всякакви други небивалици и вестник „Галерия”, дето щеше да е уж сериозен, пък още от първия брой си показа тъмно жълтия клюкарски задник. Нали, аналогията е ясна, да не обяснявам още.
             А тук, в този т.нар. скандал, не става дума за прашки, силикон, чалгаджийски лайна и простотия, а за спиране на контрабандни канали, ограничаване на корупция и други такива все жизнено необходими за държавата процеси.
             Ама Бойко пак се оправдавал със Сергей Станишев, продължават червените чугуни. Разбира се, че ще се оправдава. И не само той. И премиерите след Борисов ще се оправдават със Станишевото правителство. Забравихте ли, милички, какво беше? Забравихте, нали? Знам ви аз. Да започна ли да изброявам? А?! А, сетихте се, значи. Браво, браво.
               Освен всичко, освен цялата „Сересе” тъпотия, някак не ми убягва и фактът, че тези записи, правени неясно от кого, са от месец май 2010. Да бе, копеле. Отпреди половин година. Ми, що сега ги пускат? Ми аз отде да знам! Сега е дошъл чичкото с каскета и очилата сигурно. Може би човекът от провинцията пътува и не е имало транспорт от село до столицата. Щото зима, т’ва, онова...
             Или пък, защото става дума за сриване на имиджа на страната, предстояща проверка за Шенген и т.н. А? Как е, добре ли е?
            Именно за това информацията от разговорите е извадена и обявена точно сега, нека не се заблуждаваме излишно.
            Не ме разбирайте погрешно. Много пъти съм се заяждал с Бойко Борисов и ще продължа да го правя. Но тази история с тези подслушвания изнесени от Явор Дачков и тази... ъ-ъ-ъ... дето мяза на... ъ-ъ-ъ, забравих на кого, някакъв руски революционер май беше, а, да, Кристина Патрашкова, е супер странна.
            Факт ли са строежите на магистрали? На метрото? На детски градини? Околовръстния път? Магистрала „Люлин”? Спортната зала? Факт са. Точка. Какво точно направи предишното правителство? Не бе, не се заяждам, питам просто и ясно: какво построи другаря Станишев, дето е с три дипломи от Харвард? И какво направи Бойко Борисов, дето бил „прост” пожарникар? Ама той, Борисов строял пътища, понеже там комисионните били най-големи, казва някакъв форумен пишман критик. Ей, ама много прости хора има бе. Много.
             И искам открито да заявя, че съм изключително благодарен на Явор Дачков дето слуша джаз и класика и говори само с изискани европейски фрази, че събра куража и смелостта да ни пусне тези записи, та да разберем и ние какви ги върши властта. Щяхме да си отидем непросветени. Мерси, тенк ю вери мач и спасиба.
             Между другото, Яворе, ти спомняш ли си преди време като се раздели с Люба Кулезич, как ходеше по „Славейков” и крещеше от радост, че си свободен. И други работи. Май не бяха много подходящи за европейското ти възпитание. А, сега се чуди кой ми е дал тази информация. От първа ръка. Млъквам, млъквам, спокойно. Достатъчно си се осрал, за да продължавам и аз да те бутам в лайната.
             Но, факт е, че Явор Дачков достойно замества Яне Янев. Ако не единият клоун, ще е другият. И другата. Клоуни в тази държава, дал Господ. Той, Явор, като човек с богословско образование би трябвало да ги знае много добре тези неща.
             Уважаеми дами господа, просто си представете вместо Бойко Борисов в сутрешния блок на БТВ да беше седнал другаря Сергей Станишев. Единият „прост пожарникар”, другият човек естет, любител на женските ТВ-Канал 1 прелести, рокер и т.н. Единият говори като „чобан, заселил се в покрайнините на „Люлин”, както се изрази една позната, другият завършил в Кеймбридж. Или в Москва. В случая – все тая. Единият работил, работил, работил, другият... ъ-ъ-ъ, абе, колко дни трудов стаж имаше др. Станишев преди да стане премиер?! Забравил съм, я припомнете ми, моля ви. И кого бихте избрали?
            Аз лично, с всичките му негативи бих избрал батко ви. Мисля, че е ясно защо. Борисов отговаря директно и ясно. И точно. Не шикалкави и не увърта. Станишев на всеки въпрос отговаря с неясни фрази, заучени на вечеринки на партийното и комсомолското ръководство, локуми, шербети и нищо ясно и съществено. И кое е по-важно? Стилът на говорене или свършената работа? Отговорете си сами, смятам, не сте толкова глупави.
             Драги зрители, на финала сигурно има нещо, което не ви е станало съвсем ясно. Някак нещо ви гложди отвътре и не знаете какво точно е то, от какво естество е. Аз ще ви кажа. Не ви стана ясно кой е чичкото с очилата. И на самия премиер Борисов не му е ясно кой е чичкото с очилата, дето е дал на секретарката на Дачков флашка с тайна информация, след което гръмнаха лайната. Така. Слушайте внимателно. Значи, според самия Явор Дачков, той не е бил в офиса, когато е дошъл чичкото с лайната. Опа, сори. Когато е дошъл чичкото с флашката. Явор е бил в тоалетната или да се бори с несправедливостите по света и у нас. Значи, при секретарката идва чичкото, дава лайната, т’ва, флашката и се изпарява. Веднага след това, от другия край на Татковината, пристига Дачков и стартът е даден. Стартът на предизборната борба, ако не ви е ясно. За мен е повече от очевидно, че чичкото с очилата е самият Явор Дачков. Той излиза, маскира се като чичко с очила, (той се е снимал във филми, има познати гримьори) влиза, дава... внимавам, да... дава флашката и изчезва. И веднага след това се връща и започва да се прави на анализатор. Само че, както ви става ясно, аз го анализирах по-добре. Мерси!
          Ако се чудите пък, на него кой му е дал флашката, отговорът е: има кой. Спокойно.
           Приятен ден.

          Между другото, днес се навършват 163 години от рождението на Христо Ботев. Борец за национално освобождение, поет и революционер
          Поклон пред паметта на героя!









Гласувай:
33


Вълнообразно


1. анонимен - Ужасно добро
06.01.2011 13:30
и със стил. Поздрави!
цитирай
2. ianchefff - katana,
06.01.2011 13:32
10х.
Ч.Н.Г.
:)))))))))))))
цитирай
3. nicodima - Ох, слушах го...
06.01.2011 13:45
Много има да се пише. Ти си само началото, но пък какво : )))...
ЧНГ!
цитирай
4. ianchefff - ник,
06.01.2011 14:19
така си е.
:)))))))))0
цитирай
5. viovioi - Станишев ли е чичкото с очилата или Симо?
06.01.2011 14:22
Все тая...Ей този Танов е ДС ченге. И ББ го знае много добре. Контрола върху контрабандата с акцизни стоки(не само цигари) , тук разбирайте внос, износ,реекспорт,транзит и режим складиране. Защото като разтоварят кораб с контейнери с цигари, вече декларирани като макаронени изделия, те се складират в т.н. складове под митнически контрол тип"А". И после част се реализират в страната, друга част се реекспортират . Изобщо става въпрос за милиони. Да не разтягат локуми и да ни правят кьор фишеци с акции и пр. Хванали някой дето в багажника има 20 стека и какво??? Размерите на контрабандата в Бг са чудовищни. Всичко се контролира от мега бандитското управление на ГРОБ. Цветанов се кара с Танов, защото той притиска негови фирми. А Танов му е сърдит, дето ЦЦ го притиска и кадрува в АМ. Божеййй... Мафия та и отгоре.
цитирай
6. ianchefff - vio,
06.01.2011 14:26
не е все тая. Всичко трябва да излезе на яве.
цитирай
7. анонимен - Бай Колю
06.01.2011 15:08
Не можах да издържа да прочета до края тази словестна чикия! То бива, бива да се казва на бялото черно, ама вашето е вече свръх! Факт е, че в държавата България се размахват срс-та, в абсолютно нарушение на всички правила за използването им! Факт е, че срс-та се използват за вътрешнопартийни и какви ли не други игрички, вместо за доказване и предотвратяване на престъпления, както е според закона! Факт е, че никой, дори и Велики Боко все още не е посмял, поне на книга, да отмени основните ни човешки и граждански права, като правото на личен живот и неприкосновеност и въпреки това без свян тръби, че слухти около всички и всичко! Също така е факт обаче, че всички лумпенизирани правоверни гербави хунвейбини се правят че не забелязват тези факти и тръбят на ляво и на дясно, че Боко е "най добрия"...Жалка картинка сте! Затова съжалявам, че въобще започнах да чета!
цитирай
8. ianchefff - Бай Колю, майна,
06.01.2011 15:14
моля те, успокой се.
1-во, предполагам, че в определението "хунвейбин" визираш и мен, понеже съм написал една "словесна чикия". Не че се оправдавам, ама за момента аз съм един от хората, за които това определение е смешно да се използва. Ако прочетеш само няколко мои текста ще се убедиш. Както казваш ти самият, факт.
Обаче забелязвам, че за много неща използваш думичката "факт", а то не е факт. Или поне не е доказано и т.н.
2-ро: Обяснявам специално на тебе относно използването на срс. Бойко каза в прав текст, че да, подслушват се министри и че, да, той няма нищо против. Но, всичко това става с прокурор и съдия. Факт. ако това, което каза Бойко не е вярно, то аз ще съм един от първите, които ще пипат по темата. това обаче засега не е доказано. Факт, майна. Прост факт.
цитирай
9. veselaj - А не ти ли се струва, че въпросният ...
06.01.2011 15:36
А не ти ли се струва, че въпросният "скандал" със СРС-та би могъл да е скалъпен и от Бойко? Много ми са странни разговори, в които хем знаеш, че те подслушват (т.е. рано или късно ще излязат наяве), хем говориш като каруцар? "Ама Бойко е умен...". Ето ти оправдание за това, че няма да ни пуснат в Шенген (макар че си го казаха и преди този "скандал"). Това ми прилича на оправданието за Румяна Желева - че нарочно "ония от НДСВ" са я злепоставили. Не че е некадърна...
цитирай
10. ianchefff - весела,
06.01.2011 15:41
не че не е възможно, но ми се струва малко вероятно.
е виждам смисъл в това да се търсят оправдания за невлизането в Шенген. Ако се изпълнят изискванията, влизаме, ако не се, не. тТова е ясно на всички. И на Бойко също.
А Румяна си беше друга история. Тя си е зле. Или поне се представи зле.
цитирай
11. bapha - има някви такива моменти...
06.01.2011 15:41
когато просто ми се иска да ти стисна ръката...

пп. тцъ, не съм за герб (ку питаш де) ;)
цитирай
12. ianchefff - bapha,
06.01.2011 15:54
аз също не съм за ГЕРБ. Или поне досега не съм бил за ГЕРБ. И все още симпатизирам на други.
Просто се нервирам от тъпотията медийна, политическа и човешка. Т'ва е.
Поздрави. :)))))))))
цитирай
13. tili - Е, това е!
06.01.2011 17:11
Няма да се мъча да чета и анализирам повече! Само лека корекция - на Патарашкова и викат Кобзон с очила. :)))
А, да и аз не гласувам за ГЕРБ.
цитирай
14. анонимен - Виктория
06.01.2011 17:12
Абе ти обикновено си аналитичен човек, аз те чета отдавна и с удоволствие, но тук малко смесваш нещата.
Освен официални разговори, които се водят в официални институции на официални и предварително обявени дати и часове, съществува и така нареченото неформално общуване. Когато ходиш и говориш с колеги, сондираш мнения, ориентираш се къде си, какво можеш да постигнеш, как стоят нещата. Значи ако моят шеф ме чуе колко пъти съм подпитвала колеги къде има по-доходоносна и по-приятна работа и колко пъти съм го нарекла "гъз", а любовницата му с привилегии в офиса "пача", отдавна да съм на помощни за безработни. Но това са моите лични мисли и въпреки, че говоря за тях с хора от офиса, те са мои и никой няма право над тях. Виж, ако ги изразя на оперативка, нещата стават други. Или като предавам по телефона тайни на конкуренцията, това е пък съвсем отделна бира.
Та идеята ми е, че никой не може да притежава и мислите ни. Дори и по професионални въпроси. Аре ся ти си представи, че си министър. И звъниш на гаджето и почвате яко телефонен секс, как ще я вържеш, наричаш я мръсница мръсна, твърдиш, че ще я напляскаш, питаш я: Долна мръсницо, по-властен от мен ли искаш да те чука, тъпия пожарникар ли искаш? И прочее щуротии, които обаче са си част от тази игра. ДАНС те записват, отрязват определени пасажи, премонтират ги, заявяват, че си се обадил на колежката зам.-министърка в работно време и тогава си изрекъл това и накрая ти си гаден извратен садо мазо тип, бияч на жени. И това леке ни управлява? - ще попита премиера ококорената невинна Ани Цолова. Лично ще разровя случая, ще обещае той. И тогава някой блогър като теб ще вземе, та ще го хареса батенцето.
Никой не иска национални герои. Искаме работещи институции и ясни правила. А част от правилата, които искам аз е - никой да не ми притежава личните мисли.
цитирай
15. ianchefff - tili,
06.01.2011 17:14
аз също. За Патрашкова го знам, разбира се, просто се заяждам. :)))
цитирай
16. ianchefff - Вктория,
06.01.2011 17:19
никой не ти закача мислите. Никой не говори за това.
Съвсем ясно се каза сутринта, че става дума за сересета, разрешени от прокурор и съдия. Ти как мислиш, кои са хората, за които се правят такива сересета? Аз лично нямам притеснения.
Освен това, точно затова става дума, за което говориш и ти - за неформално общуване. Кой го е изнесъл, защо е записано, не знам. Това е друга бира.
А някои тръгнаха да искат оставки.
А обяснението за телефонния секс е яко. Мерси. :)))
цитирай
17. анонимен - Виктория
06.01.2011 17:41
Мен започват все повече да ме притесняват публичните присъди на базата на СРС-та, разрешени от прокурор. Ти нямаш притеснения, ама аз имам. Ще ти дам друг пример с шефове и офиси, нещо, което ми се е случвало. Да речем, че заплатата не ми стига. Обичам скъпи парцали. И се хващам да работя на още едно место, тайно. Другата ми работа не е конкуретна да официалната, просто не искам да се знае, че я работя. Да речем съм рекламистка през деня, а вечер превеждам книги. И бода си очите аз, побърквам се, взема си накрая парите от преводите и отида и се обзаведа с дънки за 700 лева. И се изфръцквам на другия ден с тях офиса. И се започва едно шушукане. О, ми тя краде от бюджетите, затова има пари. Откъде иначе за такива скъпи дънки. Хайде и шефът алармиран. Какви са тези дънки, Виктория, откъде пари? Аз знам колко ти давам. Или пък ми тръгва име, че съм пачавра и спа с чичковци паричковци за подаръци. Ето това представляват СРС-тата. На пръв поглед всичко е ясно, но като се иде на съд, малко се променят нещата.
Идеята ми е, че едно СРС нищо не доказва. То дори не съм много сигурна, че е доказателство в съда. Само процес в съда доказва нещо, иначе утре мен ме изкарват със СРС-та крадла и пачавра, а теб - маниак. А като отидем на процес, нещата ще си дойдат на мястото. НЕ МОЖЕ СРС-ТА ДА СЕ ИЗНАСЯТ В МЕДИИ! (сори за капслока, ама ме дразнят много тези СРС-та) А на Цветанов му е хак - щом е чел СРС-та в Парламента, аре сега тези записчета. Недоказани твърдения от подслушани разговори. Това не е сериозно. Това е ЩАЗИ, Секуритате и КГБ на едно място. Аз се плаша от такава държава. Щото не се знае кога ще й стана неудобна и кога ще отгърмя със съвсем легитимно прокурорско постановление и никой няма да ми позволи да се защитя.
Готина тема. Аз затова така се разпищолих по нея.
цитирай
18. ianchefff - Виктория,
06.01.2011 17:43
сересетата са за съда. И аз така мисля. И аз не искам присъди по телевизията и прочие глупости. Но след като някой бастун ги е пуснал в медиите какво правим? Говорим си.
Колкото до новите ти дънки и новата работа, мисля, нещо си се филмирала.
Поздрави.
цитирай
19. nicodima - Янч,
06.01.2011 18:39
преди малко гледах нещо много интересно - Тримата тенори / Дянков, Танов и Цветанов / : )))... Че се и римуват... Толкова синхронни и артистични бяха, че сравнението ми хрумна от само себе си... Гледай БНТ в 20 ч., може и да дадат епизода : )...
цитирай
20. usandthem - Ех, да беше изкарал дачков от вре...
06.01.2011 19:26
Ех , да беше изкарал дачков от времето на р. петков едни сересета , та да се насладим на културни и приятелски разговори ! Както беше създал хамстера един щаб от мазни генерали да отговарят за контрабандните канали, както бяха сложили Шушумигата за шев на митниците , Запалката за шев на МВР , а камен пенков за негов заместник- направо за учебник по български език и литература ! А , пък , ако можехме да чуем романтичните разговори на сергея и онзи с червените прашки - love actually. Ама на- нямаше тогава добросъвестни граждани да носят флашки на яворчо , то трактора го нямаше даже . Иначе , ЧНГ , бро и наздраве , за нас и всички , които са в списъка на най-мразените от комунетата хора !
цитирай
21. injir - Поклон пред паметта на героя! / Май ...
06.01.2011 23:11
Поклон пред паметта на героя! / Май само ти си сетил да споменеш за него. В медиите - нито ред./
цитирай
22. ianchefff - nicodima,
07.01.2011 00:02
не успях да го гледам, но предполагам, ще има утре медийни отзиви.
Благодаря все пак.
цитирай
23. ianchefff - us,
07.01.2011 00:02
Ч.Н.Г. живи и здрави.
:))))
цитирай
24. ianchefff - инджи,
07.01.2011 00:03
не съм само аз. И други има. И ти го знаеш. Някои неща не се забравят.
цитирай
25. анонимен - Докато Ангелина Пискова не се заеме
07.01.2011 03:48
с тази галимация, управия няма да има. Ма и Бойко е един- не я направи тая пърцуца говорител на правителството, ами се ебава...

Не я взима може би само поради една причина: Пискова много обича да се друса с кокаин.
цитирай
26. анонимен - Пак ченгета, бе!
07.01.2011 06:29
актуално.ком е поместило бележка за интервюто на Иво Инджев в "Плeйбой": http://media.actualno.com/news_330814.html

Коментарите под бележката са направо убийствени!
цитирай
27. zaw12929 - Поздравления! Много добре написано!
07.01.2011 06:47
Да, борбата на "чичковците за следващият мандат започна.
Браво Бойко! Умее зад и на екран и да прави новините, каквито си ги иска. В този пореден скандал още в първите минути всички "участници- министри" и Премиера се изказаха с едно и също( предварително уточнено изречение и направиха истинско шоу- още от заранта на рано при Цолова, после през целия ден с демонстрации...медийни звезди по задачата си. Това вече е американския метод- ти да създаваш новина, каквато ти трябва, подобно на лъжата от 11 септември, заплахата на Садам...истините няма да изчезнат също и тази за флашката: написали сте я дословно: " Бойко Борисов метнал някаква флашка на някаква секретарка" И така трябва : за пореден път МОЖА ДА обвини (той) Станишев и компания, за да ни отклони вниманието от тежкото положение на 90% от населението :
- 10% безработни, до 7 дни да се регистрират в службите, няма да имат юридическата възможност , поради мудността българска на фирмите, както и дългите опашки пред соц службите
- изпаднали в невъзможност: да си плащат вноски по кредити; разходи за постоянно увеличаващи се сметки за ток, вода; да се хранят; да осигурят на децата си здраве и образование
НЕМОЖЕНЕ ДА НИ ИЗВАДИ ОТ КРИЗАТА- ПО ВЪНШНИ ПРИЧИНИ
Само за Вас: безпристрастен, щяхте да забележите, че и при предното правителство се извърши строителство и растеж, което направи държавата ни с най висок растеж на икономиката в ЕС- над 6%, което даде възможност да се удвоят пенсиите и заплатите, а сега са в застой.
Но, аз одобрявам и всичко, което сега прави премиера ( Бойко Борисов метнал флашка ...) защото все пак, като насочва гнева назад, прави пътя през кризата по лек, трудностите по поносими...
Има само един недостатък: В ЕС да продължават да нямат доверие не на Станишев, а на държавата... но какво да се прави...доброто надделява затова и Вашия постинг одобрявам. В това се състои и възможността, да няма дискриминация: заедно различни становища на едно място: Демокрац
цитирай
28. gbfil2 - Добре, де
07.01.2011 09:41
Ама кой ще подслушва подслушвачите.
цитирай
29. ianchefff - анонимен дваесеипет,
07.01.2011 09:42
а ти с к'во друсаш, майна?
цитирай
30. ianchefff - анонимен дваесеишес,
07.01.2011 09:43
коментарите под бележката са тъпи.
цитирай
31. ianchefff - zaw,
07.01.2011 09:44
никъде не съм писал, че Бойко е дал флашката. Измисляш си като истински червен активист.
Това, барабар с глупостите за 11 септември приключва темата.
цитирай
32. ianchefff - гбфил2,
07.01.2011 09:48
има кой. ;)
цитирай
33. flyco - ...
07.01.2011 09:54
Поздравления, че си се сетил за Ботев!
Честно казано другото отгоре не ме интересува, особено пък щом е замесен Дачков.
цитирай
34. ianchefff - 10, фли.
07.01.2011 09:56
мен също не ме интересува Дачков, но обичам да се гавря с него.
цитирай
35. benra - !
07.01.2011 10:46
амчи казал си го...!!!
цитирай
36. ianchefff - бен,
07.01.2011 10:48
ам, да.
цитирай
37. анонимен - За Дачков
07.01.2011 11:03
Познавах Дачков и в началото бях с много добро чувство към него. Това развитие през последните години показва само едно - крушата не пада по-далеч от дървото. Този човек ще свърши зле за жалост (за децата му). Не можеш да се гавриш с изповедта и с Господ - рано или късно получаваш шамар и то не от обществото а друг, вътрешен, за който само ти си знаеш...
цитирай
38. ianchefff - taka e.
07.01.2011 11:04
Да му мисли, да се оправя, не ме интересува.
цитирай
39. анонимен - томислав
07.01.2011 11:17
Яншефе, като изказ много добре си написал нещата. Само че не мога да разбера,защо от всичките магистрали,мостове,бентове и тем подобни -на Боко,аз живея все по зле ? Защо цените на всичко растатат главоломно нагоре а заплатата ми и пенсиите на хората не ? Защо цените на стоките в България станаха по големи от тези в Европа? Аз и другите ли ,обикновени хора трябва да плащаме на Боко магистралите и др. му измислици,с което да ходи из Европа и да се тупа в гърдите ? Какво ме топли неговата магистрала Тракия ,когато по нея той и Софиянци ще ходят на море по бързо.? И защо все пак толкова много държиш на него и го хвалиш? Нима е направил нещо за нас обикновените хорили по скоро за себе си ?
цитирай
40. pagan - Поздравления!
07.01.2011 11:19
Аз също така мисля, че ББ може да е далеч от идеала ми за премиер, но нека анонимните тарикати да кажат, каква е алтернативата! Иначе ясно е, че разни
"бай Кольовци" с интелект от порядъка на кокошия, които "мислят" само за първичните си задоволености, могат да го сравняват с личния си идеал за премиер, (който лично ги облагодетелства с нещо). Както и за партийните проститутки, (бивши доносници натягащи се за пост), на които основният им "талант", възпитание и занимание е, да казват на бялото "черно" и обратно!
Колкото до подслушването,- тъй като се смятам за нормален човек, който не го е страх да каже в прав текст на началника си какво мисли за него, (уволняван съм много пъти затова) но понеже умея да работя много неща съм си намирал нова, (даже по- хубава) работа, пък и нямам психически отклонения, като садизъм, мазохизъм, не съм пожелавал жената на шефа и т.н. и т.н. нямам никакви притеснения! Който иска- да подслушва! Ако някой ми подари камера или микрофон, лично ще се записвам, и после ще му занеса флашката- ДА ГЛЕДА, ДА СЛУША И ДА СЕ УЧИ! На всички останали които приемат себе си за непредубедени ще цитирам библията: " По делата ще ги познаете", та да сравнят Б.Борисов по извършени дела С ВСЕКИ от предишните премиери!
Медийните му изяви не ги приемам като PR акции, а като отчет и предпочитам
простия и ясен език, защото истината е проста, не засуканата схоластика на
всякакви "ДЕСАНТ- ЕКСПЕРТИ"!
цитирай
41. ianchefff - томиславе,
07.01.2011 11:23
колко пъти трябва да се повтаря на хора като теб, че голяма част от проектите се строят с европейски пари?
всъщност, като цяло коментара ти е безумен и дори не ми се занимава да ти пиша по него. Бъди здрав.
цитирай
42. ianchefff - pagan,
07.01.2011 11:24
бай Колювци и томиславовци дал Господ.
Който нарушава правилата, да си понася последствията.
Поздрави.
цитирай
43. benra - само да добавя
07.01.2011 11:46
вметката ти за редколегията и фандъкова - точно същото усещане изпитах.Въздигнаха я ,сгромолясвайки се в опитите си да бъдат злоб(но)дневни
цитирай
44. анонимен - dan4o73
07.01.2011 11:47
Народът си го е казал-"Прост народ-слаба държава."Мисля че тази държава заслужава Жан Виденов да и е все още премиер и да се побратимим със братския севернокорейски народ.А тогава,както се пее в една песен"....такъв живот ни чака,че само си викам дано.....".
цитирай
45. анонимен - Браво
07.01.2011 11:51
Браво моето момче !!! Добре написано ... поздрави .. и още повече и повече такива добри написани неща да четем !!!1
цитирай
46. vmir - Евала, Янчев!
07.01.2011 12:28
Много си добър!
Поздравления!
цитирай
47. анонимен - @ianchefff
07.01.2011 12:30
Магистралите не се строят с европейски пари, а се съфинансират. Засега доста слабо. Според ония, дето дават парите, усвояваме малко над десятък като цяло, за магистралите малко повече. Това какво казва Бойко по телевизията е съвсем друго нещо. Аз вярвам на онези, дето му дават парите. Вярвам им доста повече!

И ако си напазаруван с нашите данъци да работиш за Бойко, ясно е, че ще отречеш ;), не отминавай с мълчание 39-ти коментар, защото той е баш от фронтмените на Гоцката. Съдържанието на 39-ти коментар беше изказано в почти същата форма от Първанов някъде в края на миналата година, сега точно не мога да намеря новината в Гугъла, за да ти я покажа, но си я спомням. Именно с това трябва да се справите хората на Бойко. Иначе само с шоубизнес не става. Ти можеш, разбира се, в тази сфера си, но не и премиерът. Той работи друго, или поне би трябвало да е така.

Що се отнася до алтернативите - има ги достатъчно. Има Гоце (актуалното в момента БСП), има Синя коалиция (и най-омразен човек в нея именяк днес), има РЗС (с шумоленето Дачково всред кинтите Алексееви) има и ВМРО (което е планирано да поеме освободената нишата на АТАКА). Има и едно ДПС, разбира се, което непрекъснато нараства като електорална подкрепа. Това е най-опасната алтеранатива. Други алтернативи, които се срещат сега са протестите срещу управлението Бойково от лекари, даскали и даскалички, както и някои твои колеги и други писарушки. Други алтерантиви са емиграцията или пък лягането на хранилката на Бойко, докато се появи друг по-платежоспособен (нарича се клиентелизъм, ако не знаеш) и т.н.

И накрая, ако ми позволиш да коментирам нещата по същество. Скандалът за мен е, че МВР подслушва за 100 мили и в резултат на това материали излизат безконтролно. Въобще не приемам твърдението, че "има кой". Не, не би трябвало да има кой и именно Бойко и апологетите на тоталното подслушване трябва да носят отговорността за това. За това да "няма кой".

Борето
цитирай
48. atinonino - Искам да се обърна към всички хора, ...
07.01.2011 13:36
Искам да се обърна към всички хора,които не искат ГЕРБ да са на власт и да им кажа да се позамислят малко.Да навярно те не са много добри управляващи и допускат много грешки,но Б.Б е първият човек от новото време ,който иска държавата да заработи и се стреми към това.Човека иска да работи за народа и това е нещото към което аз се хващам и за което го подкрепям.А корупционните схеми в държавата принадлежат на предишната коалиция.Най-вече на БСП и ДПС , теса хора с голяма власт и е трудно да бъдат премахнати.Замислете се колко схеми се спряха при това правителство !!!?

с уважение:atinonino
цитирай
49. анонимен - ". . . И кого бихте избрали?. . . ...
07.01.2011 13:42
"...И кого бихте избрали?..." :)
ами те и немците от все още неразделената предвоенна Германия така избирали преди около 80 години - и избрали - дребничкия но изключително енергичен човек с визия за цяла германия, противостоящ на корумпираните традиционни политици, неспособни да се справят с ширещата се инфлация, спекулация (черноборсаджийство) и стопанска разруха (справка романа Черния обелиск). Та избрали определено по-читавия човек, който освен, че с един замах спрял инфлацията и спекулациите, за няколко години направил Германия първа икономическа сила (справка Олимпийските игри - Берлин 1936 г.). Да ама имало уловка! Не че немските избиратели от началото на 30-те годими можели да знаят за уловката, но днес всички знаем, че последиците от онези избори Германия ги плаща до преди 10-на години...
П. П. не че търся паралел между ФРГ и РБ, но такова опростено сравнение в политическия живот не може да се прави - нецивилизовано е и не се връзва с изборното начало при конституирането (създаването) на държавните институции каквито са Народно събрание и Министерски съвет - т.е. държавното управление
цитирай
50. ianchefff - anonimen 49,
07.01.2011 13:45
какво предлагаш? Да върнем станишев, а? Що па не? Какво толкова? Не е лош човекът.
А сравнението ти с Хитлер е нелепо, щото светът вече е друг. Мислиш ли, че сега Европа и Щатите ще допуснат нещо подобно? Аз не мисля, че е възможно.
Та, пак те питам, какво предлагаш?
цитирай
51. marinovdm - Като застане човек на магистралата...
07.01.2011 13:59
анонимен написа:
Мен започват все повече да ме притесняват публичните присъди на базата на СРС-та, разрешени от прокурор. Ти нямаш притеснения, ама аз имам..... Само процес в съда доказва нещо, иначе утре мен ме изкарват със СРС-та крадла и пачавра, а теб - маниак. А като отидем на процес, нещата ще си дойдат на мястото. НЕ МОЖЕ СРС-ТА ДА СЕ ИЗНАСЯТ В МЕДИИ! (сори за капслока, ама ме дразнят много тези СРС-та) А на Цветанов му е хак - щом е чел СРС-та в Парламента, аре сега тези записчета. Недоказани твърдения от подслушани разговори. Това не е сериозно. Това е ЩАЗИ, Секуритате и КГБ на едно място. Аз се плаша от такава държава. Щото не се знае кога ще й стана неудобна и кога ще отгърмя със съвсем легитимно прокурорско постановление и никой няма да ми позволи да се защитя.
Готина тема. Аз затова така се разпищолих по нея.


Ами така е, като застане труженичката на магистралата, няма да си подбира клиентите. Та и публичните личности така, като са се изправили на магистралата пред очите на всички, няма да правят телефонен секс. Аз например, искам да са ми пред очите 24 часа в денонощието, седем дена в седмицата. Защото е от значение какво правят и какво говорят, от значине е за всички нас. А колкото за мен, че щяли да му слушат или не, ще го преместя от единия джоб в другия, изобщо няма да ти е интересно какво говоря аз, защото това не те засяга по никакъв начин, нали така? Нищо лично, не се познаваме, просто становище.

Супер е Янчефф!
цитирай
52. анонимен - Не вярвайте на мутрата Борисов
07.01.2011 14:40
Kak реши, "че става дума за сересета, разрешени от прокурор и съдия. " Заради това, че го е казал тиквата ли? Че той от десетина години поне, е изрекъл толкова нагли лъжи, че вече е нелепо някой да вярва на приказките му. Ако това е истина, то излиза, че министри и зам. министри се разследват за престъпления, за които законът предвижда над 5 г. затвор. И тогава, защо министри, които се разследват за тежки престъпления, не са поне отсранени от мутрата премиер докато трае разследването. От думите на тиквата, че се подслушват всички министри и висши шефове и ако е законно излиза, че България се управлява от мутренска банда от престъпници. Което, разбира се, си е така. А Боко тиквата е шефът на тази мутренска банда, защото въпреки че се разследват за тежки престъпления, не само че не ги освобождава от длъжност, но ги и прикрива. Това излиза от думите на тиквата за "законното" подслушване.
А подслушването не е законно. Няма как премиерът законно да слуша СРС-та. Не и по българските закони. Но наглостта на тиквата премиер надмина собствените му върхове. Наглостта да се хвали по националните медии, че подслушва министрите си и по този начин ги контролирал. За такъв контрол има други, по-точни думи - рекет и изнудване. Звучи познато. Да, това си е мутренския бизнес. Боко тиквата това е работил, от това разбира. Управлението на мутренската банда е рекет и изнудване с инструментите на държавата.
Човекът искал да работи за народа. Човекът, който от десет години в политиката унищожава държавността. Битката на тиквата с институциите на държавата е битка срещу държавата. Има ли вече България парламент? Има ли България правителство, на заседанията на което нещо се обсъжда? Четете стенограмите - назидателни слова на мутрата. В унижаването на съда и Президенството са включени всички ресурси, които мутрата вече е овладял. На мутрата не му трябва държава. А народът му трябва само да му ръкопляска. Докато мутрата беше гл. секретар любовницата му стана най-богатата българка. Като кмет направи и Стенли милионерче. Котараците ли са българския народ?
цитирай
53. ianchefff - анонимен 52,
07.01.2011 14:45
нищо не съм решавал. Просто го цитирам и добавям, че ако не е така, то трябва да си получи заслуженото.
2-ро, Борисов не е казвал, че подслупва министри, а че няма нищо против да бъдат подслушвани. Има разлика.
3-то, ти какво предлагаш? Станишеф? Царо? м?
цитирай
54. tomdju - Не мога само да разбера защо в много от коментарите си
07.01.2011 14:53
се държат пишештите като ощипана мома! Когато става дума за подслушани политици а не тях, но те като са тръгнали да се защитават ще кажат –да ама утре мене ще подслушват.Абе , за тебе едва ли ще си хабят микрофончето, ама ти нали си намерил къде да джавкаш и се изевяваш като Булдог едва ли не,може би, аз да се провикна в безвъздушното пространство. Това е малко като Янко/Т.Живков като ятак/ дето се криел без да го търси никой! Защо винаги сме недоволни.Ако не бяха подслушвани щяхме пък да викаме –Ами , нека им го сложат,що не им го сложат, защо нещат да им турят по един микрофон да ги видиме тогава!Черногледството ни е готово винаги и само един Явор да кихне веднага вкупом ще констатираме , че има епидемия понеже Патрашкова прихванала от Явор!
А за това дали не е сценарии на Бойко – за сетен път се обеждавам колко параноя има по света ! Та едва ли не и факта, че Руменчо Петков/ и той с очила когато има да донесе нещо важно/ е бил пратен по сценарии от Бойко две три седмици преди потопа да се отпуши, в телевизията да твъди с увероността на човек, който знае , че имало толериране и корупция по високите етажи и митници. Явор тогава още не кихаше понеже е бил в инкобационен период!Ако и това припишете на Бойко не остава нищо друго освен да го заобичате с погнуса.И аз не гласувах за ГЕРБ но сега всички министри говорят на моя език, защо да гласувам за други, които не мога ги разбра к`во ми говорят като ги гледам какво правят!
цитирай
55. анонимен - ееех
07.01.2011 17:10
Янчеффф, приятелю, не се пали толкова. Как ти се струва това: имам доверие на всичките си министри, затова ги подслушвам. Как смяташ, той ги подслушва, защото им има доверие, ли им има доверие, защото ги подслушва?
цитирай
56. анонимен - какво предлагаш? Да върнем стан...
07.01.2011 18:01
ianchefff написа:
какво предлагаш? Да върнем станишев, а? Що па не? Какво толкова? Не е лош човекът.
А сравнението ти с Хитлер е нелепо, щото светът вече е друг. Мислиш ли, че сега Европа и Щатите ще допуснат нещо подобно? Аз не мисля, че е възможно.
Та, пак те питам, какво предлагаш?

както казах подобен подход (сравнение на черти на хора) е опростенчески и нецивилизован - Цивилизция в смисъл на утвърдените ценности на плурализъм, свобода на избора и така изтърканата думичка - Демокрация. Разбира се, че едно сравнение между премиера и Хитлер би било нелепо. Трагедията на Германия с нейния си избор е само илюстрация до какво води мислене от типа - сравнението Станишев - Борисов, направено в статията. Апропо би било жалко ако янките или други субекти на Международното публично право са "гаранцията", че това няма да се случи и в България - аз залагам на вътрешните гаранции и това е предложението ми (като питаш за него) - Да оценяваме - във всеки един момент и конкретните факти. Ще илюстрирам с измислен битов пример - ако хулигани те пребият и те оберат, а по-късно други хулигани само те оберат - ще мислиш ли, че само първите хулигани са лошите или ще държиш закона да се приложи и спрямо вторите? Или ще си кажеш ...е да върнем старите хулигани ли? Ще ми е любопитен отговора.
цитирай
57. ianchefff - виж сега,
07.01.2011 18:09
сравнението съм го включил и за цвят. Понеже много хора повтарят, че Борисов бил "прост милиционер". А другият не бил. Но другият пък знаем какъв е бил.
Но сравнението не е само за цвят. Все пак, трябва да се сложи на масата кой какво е свършил, нали?
За вътрешните гаранции окей, но те опират до закона. ако всичко е законно, какъв е проблема тогава? Това повтарям пак: ако подслушването е според закона всичко е наред.
а и какъв е проблемът да се подслушват министри, ако са нагазили копривата? От тях се иска работа за държавата, не далавери и нечисти сделки.
Колкото до примера, мисля, че е ясно. Естествено, че законът е над всичко.
цитирай
58. dobrata - Че кой ли вече
07.01.2011 22:00
чете или слуша Явор? За голямото падение на малкия човек не си и струва да се отделя толкова време, нали? Иначе - не харесвам баткото, нищо няма да излезне и от него, ама ще продължавам сеир да гледам. Сеирът е жалък!
цитирай
59. анонимен - FED
12.01.2011 15:01
Честита ти новата 2011 година Янчев, не мога да ти хвана ритъма, един път пишеш десетина изречения, друг път като този половин роман, но явно дълго си го събирал. Не ги харесвам тези, не че харесвах предишните, но тези ми напомнят за кварталния преди 89-та. А ти не се притеснявай че си започнал да ги харесваш, то си има и термин за това - "Стокхолмски синдром". Хайде със здраве :)
цитирай
60. анонимен - Много тъпа статия, нямам думи! Аз ...
12.01.2011 16:54
Много тъпа статия, нямам думи! Аз работих на парламентарните избори за ГЕРБ и сега се срамувам от това. Като слушам Борисов какви ги говори и не само, че не признава, че се е осрал, ами продължава да ......, не мога да повярвам, че се случва такова нещо. Човек, който открито заявява пред избирателите си, че е нормално те да бъдат подслушвани просто не е нормален. Започвам да се съмнявам, че той изобщо разбира какво говори. Не ми се виждаше чак толкова прост. Вярно, пожарникар човек, но все трябва да има малко акъл в главата си, стигна чак до премиерския пост. Но е факт, че Бойко изпусна нещата отдавна в стремежа си да блесне пред Европа, занемари общинските структури и остави Цветанов да прави каквото си иска. И сега този прост физкултурник, който се ползваше с пълно доверие, така оплете конците, че какво да каже Бойко - сбъркал съм, така ли? Никога няма да си го признае, затова продължава да повтаря, че тези СРС-та са нормално нещо, какво толкова...Язък, толкова се старахме и се осрахме!
цитирай
61. pagan - Към 60 "анонимен"
12.01.2011 19:55
Сигурен ли си,че си работил за ГЕРБ? Мен нещо не успя да ме убедиш! Имам един такъв въпрос,- Откъде, аджеба, знаеш, че пожарникар е професия, която едва ли не, изисква 2 грама мозък, и малко мускули може би? Гледай понякога "Discovery"! Може би ще си промениш мнението. Освен това, няма човек, който да е учил всичко, което се изисква, за да управляваш държава и то завладяна от комунистическа мафия и опоскана до дъно. Аз лично предпочитам човек, който пред медиите казва, какво прави (и го прави), отколкото всички "експерти", които досега управляваха, взети заедно! Може би само с изключение на Филип Димитров. Пък и за съществуващия "пожар" в България, май най- добре е именно пожарникар!
цитирай
62. анонимен - А леле...
15.01.2011 14:10
За Иво Инджев знаем със сигурност 3 неща:

- че е бивш служител на ДС и настоящ служител на ДАНС
- че е член на движението "АБВ"
- че е похотлив като маймуна

А бе, Иво, спри да ни будалосваш с твойте неспирни словесни чекии в Нета, ами вземи да разкажеш кога и как сколаса да наебеш и този киликанзер Патрашкова.

Това е далеч по- интересно!
цитирай
63. анонимен - КОКО
15.01.2011 16:25
ПОЗДРАВИ ЗА СТАТИЯТА! НАПЪЛНО СЪМ ОТВРАТЕН ОТ ЯВОР ДАЧКОВ - ТАКОВА ПАДЕНИЕ! УСПЕХ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ!
цитирай
64. pagan - Не знам, забелязвате ли нещо натрапчиво?
16.01.2011 14:45
Комунистите винаги оплюват "вся и всьо"! Защо не кажат, кога, къде, по какъв начин
и към кого е тяхното "добро"! Моля?! Нещо май не ги чувам! Когато настъпят лайно, те се напъват, да ни убедят, че всички други са до кръста в него! Защото, когато смърдиш не можеш да кажеш:- Не, аз не смърдя! Но ако пък смърдиш, ще те пратят в банята, - не в парламента! А те го смятат за бащиния или пък искат ние да го смятаме за тяхна бащиния! Наближава време, когато "електоратът"
пак ще се превърне (като на 10 ноември) в "еРекторат", защото съвсем му писна от "каламитета"- БСП!
цитирай
65. анонимен - oUXHzxRghEtpZUXcYV
03.06.2011 10:13
Wow, thatВ’s a really celver way of thinking about it!
цитирай
66. анонимен - UjUnheBllwZsn
03.06.2011 10:55
I feel so much happier now I understand all this. Tahkns!
цитирай
67. анонимен - civDYQzd
03.06.2011 12:17
Kudos! What a neat way of thinknig about it.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4627013
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031