Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2010 16:13 - Електрификация + съветска власт = комунизъм
Автор: ianchefff Категория: Други   
Прочетен: 6570 Коментари: 19 Гласове:
17

Последна промяна: 03.09.2010 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Тази нечовешка и незабравима глупост на другаря Ленин всички я знаят.
       Изведнъж, тя придоби реални очертания, материализира се и накара някои червени шамандури да се размечтаят отново.
       Ликуй, народе! Ликуй, щото скоро му се вижда края на петролния капиталистически бизнес. Нека да треперят всички, които печелят от него. Арабски шейхове, обикновени търговци, мръсните американци, дето-разбиха-Ирак-заради-петрола, прекупвачи с две, три мижави бензиностанцийки и всякаква друга паплач, правеща така пари. Ще използвам цитати, за да подсиля внушението. Със засилка да ви се набие в главите, че от догодина не бива и не трябва да си купувате леки коли, разботещи с бензин или дизел. От догодина модерните пичове ще се возят само на електромобили! И това не е майтап!
       Защото „през 2011 г. ще започне изграждането на зарядни станции за електромобили в България, а покриването на цялата страна ще бъде продиктувано от броя на електромобилите у нас.”
       Викам си, „брях, майка му стара, колко напредна техниката за има няма сто години. Кога прадядо ми от каруцата е стрелял с картечницата под Шипка докато помага на братушките, кога аз, неговия правнук, ще се барам с електрическа кола и ‘сички мацки ше ми бъдат в краката, копеле. Супер новина.”
    Чудя се, като неразбиращ, що не направят така, че електроколите да се зареждат със зарядни за телефон? По-лесно и удобно ще е някак. Зареждаш си телефона, после пускаш кабелчето и го втъкваш у багажника на автомобила. И готово. Нали?
       Освен това вече имало било „потенциални инвеститори”. Още един път „супер”. Само да не стане като АЕЦ „Белене”. И там инвеститори от всякакъв калибър имаше. Руснаци, американци, немци, чехи. Само извънземните още си трайкат, мамка им невидима! А сега, втората ни атомна бомба (ей, ще ги изпреварим тия северно корейски комунисти, поне на приказки) пак си е същия гьол, дето вика и премиера, да се свети името му.
      Чувствам се задължен да ви кажа и че „очакванията за бум на електромобили в България през 2011 г. са базирани на факта, че в момента големите компании работят върху поръчки основно за следващата година.”
      Нали разбирате? Това няма да е просто поредната изгъзица на пазара. Като да си купиш нещо, дето да се чудиш какво да го правиш после. Примерно часовник във формата на яйце, за да си мериш времето, докато си вариш яйцата. А като не вариш яйцата, този часовник си го биеш в главата. Или кутия за пране на сутиени! Тъпотии, дал Господ.
      Та, ще има електроавтомобилен бум! Което е хубаво и от друга гледна точка. Знаете, през 2012 година щял да идва краят на света. Обаче от този бум на електрически превозни средства (да не се бърка с трамваи и тролеи), от това гърмене, краят на света може би изобщо няма да го усетим. То ще е радост, то ще са фойерверки, то ще са конфети. Така че, ето още един плюс на тази мега електрическа новина!
     „В зависимост от марката, максималната цена на един електромобил е 120 000 долара, а на българските електромобили, произведени в Стара Загора – около 20 000 лева.”
      Еба-а-а-аси! 20 бона! Това са нищо пари. За електрически автомобил то си е направо безплатно. Сутринта идва комшийката баба Цена от 4-тия и ми вика: „бе, Ванка”, тя така започва, с „бе”, та идва тя и почва, „бе, Ванка, тоз електроаХтомобил ше може ли и за нас, пенсионерите да си го закупим? Щот’ направо безплатен изглежда”? Викам, „да, разбира се, даже правителството ще направи отстъпка за пенсионери, бременни и деца”. Тя ме гледа и почти да се разплаче, добре, че трябваше да тръгвам за работа.
       Има и още: „на този етап в електромобилите се използват основно литиево-йонни батерии, които струват между 15 000 и 20 000 лева...” Е, нали колата направена в Стара Загора ще струва 20 бона? Това явно е някакъв бъг в съзнанието на електрическо приказния разказвач.
       Но се оказва, че „български специалисти правят подобрения на оловните батерии за електромобили...” Аха. Затова цената ще е съвсем нормална за джоба на всеки! Все едно да си купиш сладолед от онази тъпа реклама.
       Но... тук вече се притеснявам!!!
     И не за друго, ами защото български специалисти... правят... подобрения... Сигурно ще бие ток от педалите. Или като си наместваш огледалото... или като включваш радиото... Да не говорим за ситуация, в която пътувате, ти си слушаш музичка, а приятелката ти си епилира крайниците на задната седалка. И свършва тока! И аре, бутай 20 километра до зярядното устойство на 40 градуса посред лято! Или посред зима!
       Пази, Боже, представям си и как сядаш, слагаш си колана и те удря електрически заряд в задника. Щото някой чалгаристанец е решил да спести откъм изолация. И както си омотан с колан, вратата затворена, тясно... все едно си на електрическия стол! Тия да не искат да ни избият и потози начин, бе?! Я, по-добре да ги пробутат тия коли на разни потенциални бандити и престъпници, дето все се изплъзват от ноктите на правосъдието, вътрешния министър и подопечените му. Така мисля аз!
        И да попитам, като за финални надписи, трактори и комбайни и те ли ще са на ток? Щото ще остане само и самолетите да ги включат в захранващата мрежа и комунизмът наистина ще цъфне на вратата. За тези, които оцелеят, разбира се.
      Та, да се върна на заглавието. Комунизмът така и не дойде, съветската власт официално и безвъзвратно си отиде в небитието, остана ни електрификацията. Значи, какво ни остава? Да хванем жиците и да се свърши, да не ни тормозят повече. Щото, имам неясното усещане, че е е изграден конспиративен механизъм, по който народната тълпа да бъде унищожавана със смях. Както е тръгнало, аз ще съм един от първите.
       Сещам се, в началото на 80-те години на миналия век, в „Работническо дело” излезе информация, че до една година щяло да започне масово производство на български видеомагнетофони. Е, още ги чакам.

къцни тук за ор"гиналната информация у днес.бг





Гласувай:
17



1. vmir - Прав си. Електромобили = атомни електроцентрали = съветска власт.
03.09.2010 17:10
На всичкото отгоре, не са и толкова рентабилни за крайния потребител, че да бъдат оправдани експлоатационните им недостатъци. Да разчиташ на електромобил с оловни акумулатори е като да искаш слон да скача като бълха.
цитирай
2. ianchefff - нда.
03.09.2010 17:21
На мен най ми е смешно самочувствието, с което се заявява това.
Сякаш от догодина внезапно всичко ще се промени.
Направо като виц си звучи.
цитирай
3. vmir - 2. ianchefff,
03.09.2010 17:26
ianchefff написа:
На мен най ми е смешно самочувствието, с което се заявява това.
Сякаш от догодина внезапно всичко ще се промени.
Направо като виц си звучи.


Някой е сънувал розови сънища, а журналистите още не са чули, че става дума за сън.
цитирай
4. ianchefff - vmir,
03.09.2010 17:31
те ще чуят, ама ще са забравили какво се е говорело ин дис момънт.
:))
цитирай
5. lado - Смешно ви е май!? ПерЕспективите не ...
03.09.2010 21:01
Смешно ви е май!? ПерЕспективите не ги ли виждате? НЕ? А Боко ги вижда - бие директиви и им дава имена - "дваесе -дваесе" - сиреч 2020 година. Май се кани да векува този исполин на политическия,че и икономическия ни живот, на премиерското, а после и на президентското кресло. Кресльо!
Янчев, тези нашите елавтомобили ще да са тунинговани електрокари от залежалите....затуй ще да са ефтини
цитирай
6. ianchefff - lado,
03.09.2010 21:38
ами той още преди изборите каза, че ГЕРБ щели да управляват поне 30 години. Или 35, нещо такова.
Така че, стягайте се!!!
:))))))))))
цитирай
7. swanlake - Четивото е супер, за разлика от д...
04.09.2010 06:37
Четивото е супер,за разлика от директивата. Колкото до 35 годишното царуване-нищо не пречи да се гласува един закон ,че избори ще има на всеки 35 години. И хем ще са си несменяеми,хем ще си е законно. Един друг случай обаче показва,че след такова царуване се пада зле!
цитирай
8. osi4kata - затвори си очите
04.09.2010 07:10
и си представи колко ще струва нова зарядна батерия за електромобила :))).

Мен ако питаш - няма да са много рентабилни тези коли...
цитирай
9. ianchefff - swan,
04.09.2010 11:14
нда. Най-добре да си променят изборния кодекс за избори през 35 години и да не ни занимават повече с глупости.
:))))))))))
цитирай
10. ianchefff - os,
04.09.2010 11:14
бе то, питам те аз, ама нали не ги продаваш ти тези зарядни, мамка им.
:)))))))
цитирай
11. eien - А-ааа, мен ме кефи следната новина. Последен писък е:
04.09.2010 17:22
"Абу Даби ще инвестира в изграждане на писта за "Формула 1" край София и прилежащите й инфраструктура и съпътстващи дейности". Споразумението е подписано!
Всичко си върви по плана: писти, коли, състезания, шапки с периферии, ухание на "Шанел", разхладителни напитки за възторжената публика. При това, някъде около Вашия вилает, Янчев!
Ее-еххх, щастливец!
цитирай
12. ianchefff - eien, скъпа,
04.09.2010 19:12
направо се разтереперах от очертанията на прекрасното бъдеще, което се показва на хоризонта.
:)))
цитирай
13. viovioi - Положението е ток и жици!!!
07.09.2010 12:26
какво толкова и се радвате на тази писта, дето няма да я бъде? Проекта е бламиран и точка. Нямаме пътища като хората, те тръгнали да правят писта за формула 1.Боже, боже иде ми да си тресна плазмата, като слушам новините.
цитирай
14. ianchefff - vio,
07.09.2010 13:52
моля те, пази си плазмата.
На нея тепърва ще има да гледаш къде къде по-големи смешки.
:))))))))))
цитирай
15. eien - Да попитам все пак:
08.09.2010 08:48
ианчефф, има ли в София някъде една пресеччка /не улица/, която да е електрифицирана, всички крушки са на мястото си, светят и няма нито една дупка.
Ако няма, първо това да направят. Поне една уВичкъ!
цитирай
16. ianchefff - eien,
08.09.2010 10:43
сега правят метро. Тия улички има да чакат...
цитирай
17. ianchefff - klio,
08.09.2010 14:10
ако си ме чела достатъчно, щеше да разбереш, че това е пълен ташак. Т.е. майтап.
Но... ако искаш, пренаписвай историята, може да е забавно.
;)
цитирай
18. ianchefff - аз не чета,
08.09.2010 15:13
аз пиша!!!
:)))))))))))))))))))))))

\m/
//
цитирай
19. ianchefff - е, разбир
08.09.2010 16:08
а се.
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianchefff
Категория: Изкуство
Прочетен: 4648281
Постинги: 597
Коментари: 12004
Гласове: 32649
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930